|
Güneş Sistemi'ne yeni bir yıldızlararası cisim girdi

-
-
Bu tür cisimlere ulaşacak uzay görevleri düzenlemek gerek bence artık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Süper hızda ilerleyen bir astreod'dir. Dünyaya yakın geçerken net şekilde görüntüleyememişler mi?
-
Yalnız objenin parlaklığı gerçekten şaşırtıcı. Bir sebeple akkorlaşmış halde bir kütle değilse, ışığı absorbe etmek yerine saçma ve yansıtma niteliği yüksek materyallerden oluştuğu, hiç değilse böyle materyallerin yüzeyini kapladığı aşikar.
-
Teleskop görüntüleri gerçekte böylemiymiş yahu. Hem merak etmişimdir Ham görüntüler nasıldır diye. Sanırım cevabı almış oldum :)
-
normal bir teleskop değil o görüntüyü alan. piyasada bulunan 500 bin tl lik cestronun en üst modeli ile bile alınmaz o. özel yapım gözlem teleskopları
-
Görüntüleme teknolojileri gerçekten çok gelişti
There is irony :)
-
Acaba bu objenin Dünya'ya göre yaptığı hız ne ben en çok onu merak ettim. Yıldızlarası ortamdan geldiğine ve neredeyse dik bir şekilde yıldız sistemimize girip çıkacağına göre müthiş bir hızda ilerliyor olsa gerek. Keşke misafir değil de kalıcı olsa yörüngeye otursa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gravitasyon etkileşimleri ve yörüngesel dinamikler nesneleri kendi sistemlerinden mermi gibi fırlatıp atabilir. Bu tarz dinamiklerden insanoğlu da faydalanıyor. Jüpiter'in gravitasyonu uzay araçlarını yönlendirmek ve ivmelendirmek için tıpkı bir sapan gibi kullanılmaktadır. Bu nesne de güçlü bir gravitasyon merkezine fazla yaklaşıp ardından yörüngeden koparak "sapan etkisine" uğramış, sisteminden bu şekilde atılmış olabilir. Bu bir olasılık elbette.
hoş gelmiş
Evet, sapanlamayı biliyorum da yine de keşke Güneş sistemimizde yörüngeye oturabilse. Geliş açısı, momentum önemli. Evet dediğin gibi olmuştur zaar ve aynısını bizim yıldız sistemimizde de yaaşyacak. Bir sapanlama ordan bir sapanlama burdan muhteşem hızına daha da hız katacaktır.
Efendim bilinmeyen bir cisim bize doğru yaklaşıyor.
-
..
Değişik :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gönderenin adresini de bulun madem gidiş açısını hesaplamışsınız.
vergisi ne zaman gelir
-
Bize her gün yeni bişey giriyor, bişey diyor muyuz...
-
Okuduğunu anlamama işi sıkıntı.
Durumum yoktu okuyamadık abi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- whatsapp yeni özellik
- whatsapp mesaj düzenleme
- wechat qr code
- fotoğraf canlandırma
- instagram görüldü kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X