|
Doğru başlıyorsun ama yanlış bitiriyorsun. Ben de kamu ve özel sektör sayısız mülakata girdim. Mülakatı yapanların bu işteki bilgi düzeyini, profesyonelligini ve hatta amacını, zihniyetini bile anlayabilirsin. Özel sektör bilgili, kültürlü, uyumlu ve verimli, ufku geniş çalışabilecek personel ister, bilgi düzeyini sınavla ölçer, diğer özellikleri ise mülakatla. Birden fazla mülakat da yapar. Bu işi gerçekten işinin ehli insanlar yapar. Özel sektörde senin kişiliğini, düşünce yapını, stres adındaki tepkilerini ve dirayetini anlamaya çalışırlar. Kamuda karşıda bir komisyon olur, sana ilkokul çocuğunu sözlü yapar gibi sorular sorarlar. Bilgi sınavını geçmişsin ama yine bilgi sorarlar. Çünkü bu işin ehli insanlar yapmaz bunu. Zaman zaman duyduğumuz daha vahim şeyler var, direk kişinin siyasi düşüncesini sorgulamaya yönelik sorular da olmaya başladı. Özel sektörde düşük puanlı bir at hırsızını, çok daha iyi ve yüksek puanlı birinin üzerine geçirmezler. Bunları biliyor olmanı uyuyordum ama mesajın fazla iyiniyetli geldi. Senin mulakattan beklediklerini özel sektör uyguluyor olabilir ama kamuda hiçbir zaman olmadı olmuyor ve de olmaz. Belki ileride zihniyet devrimi yaşarız. Tepeden tırnağa milletin içine işlemiş partizanlık, fanatik siyasi taraftarlık biter, kurumlar bağımsız olur, her kurumun başındaki yönetici kendini bir siyasi partiye ait hissetmez ve kurumun çıkarlarını en üste koyar, o zaman mülakatlardan beklenen fayda sağlanabilir. Mülakat kamuda elbette olmalı ama belki %10 falan tesir etmeli, formalite ve tanışma, tanıma ağırlıklı olmalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt