Arkadaşlar city lpg taktıran var mı? Hangi marka model ve kaç bin km kullandığınızı belirtirseniz memnun olurum. |
HONDA CITY (2021-2025) ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU (11. sayfa)

-
-
City im yok ama hic bulasmamanizi oneririm.
Eninde sonunda yaptığınız tasarrufu tamire veriyorsunuz eziyeti , arabanin bir daha eskisi gibi olmamasi da cabasi oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neden gerek duyduğunuzu anlamadım. Ben işe gidip gelirken toplam 40 kmlik bir rotada kullanıyorum trafikte orta yoğunlukta oluyor. Ortalamam 6,7.
Arkadaşlar fikirleriniz için tşk ederim. Ben bir aracı 7-8 sene kullanırım diye düşünüyorum. Eşim okula gidip geliyor. Lpgli TCE turbo motorlu symbolu 7 yıl kullandım ve çok memnundum. Alışkanlık oldu ve bir kere bile arıza çıkarmadı. Kaldı ki masrafta etmedim? :) Bulunduğum şehirde benzin 52 TL, LPG ise 25 TL. Aracı yeni aldım 20.000 kmde ve 2021 model. Şikayet sitelerinde garanti durumuna bakıyorum topu her zaman kullanıcıya atmışlar. Ee garanti konusunda da madem kullanıcıyı yoracaklar, ne gerek var. Bundan dolayı garanti işini kafamdan sildim. Zamanı gelince bir tek şanzıman yağını serviste değiştirtirim o kadar.
-
Biraz geç oldu ama gene de yazayım. Sizin bilmediğiniz ve anlamadığınız nokta daha önce LPG taktırdığınız TCe Motor çok nokta enjeksiyonlu bir motor ve LPG ye tam uyumlu, aynı motorun 1.3 TCe ise tek nokta enjeksiyonlu ve LPG ye uyumsuz bu yüzden, 1.3 TCe Motora LPG taktırmaya kalktığınız zaman hem kit çok pahalı hem de LPG ye uyumsuz olduğu için bir sürü sorun yaşatır. CİTY nin Motur da Tek nokta enjeksiyonlu, bu araca da LPG taktırdığınız zaman eninde sonunda sorunlar yaşayacaksınız, taktırmayın benden söylemesi.
-
Yakıt çok iyi aracın , LPG maliyeti ne değmez
quote:
Orijinalden alıntı: tefenniliBiraz geç oldu ama gene de yazayım. Sizin bilmediğiniz ve anlamadığınız nokta daha önce LPG taktırdığınız TCe Motor çok nokta enjeksiyonlu bir motor ve LPG ye tam uyumlu, aynı motorun 1.3 TCe ise tek nokta enjeksiyonlu ve LPG ye uyumsuz bu yüzden, 1.3 TCe Motora LPG taktırmaya kalktığınız zaman hem kit çok pahalı hem de LPG ye uyumsuz olduğu için bir sürü sorun yaşatır. CİTY nin Motur da Tek nokta enjeksiyonlu, bu araca da LPG taktırdığınız zaman eninde sonunda sorunlar yaşayacaksınız, taktırmayın benden söylemesi.
Honda city nasıl tek nokta enjeksiyonlu oluyor? Klasik atmosferik bir motor? Çok nokta enjeksiyonlu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 18 Temmuz 2025; 12:35:21 >
-
Kaynağınız nedir bilmiyorum ama, CİTY satışta olmadığı için, aynı Motoru kullanan CİVİC in motor özelliklerini, Honda sitesinden linkini veriyorum.
www.honda.com.tr
Honda Civic Teknik Özellikleri | Honda Türkiyehttps://www.honda.com.tr/otomobil/modeller/honda-civic-sedan/ozellikler"PGM-FI (Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi) Direkt Enjeksiyonlu" diye geçer yani eski deyişle tek noktadan enjeksiyonlu. Bu yüzden örneğin eski aracınızda kullanılan 1.0 TCe gibi çok noktadan enjeksiyonlu olmadığı için, ucuza taktırdığınız LPG kitleri bu araca uymaz, Direkt enjeksiyona uyumlu kit takılır ama ne yaparsanız yapın yaptığınız tasarruf hem daha az olur, sorun çıkartma ihtimal daha fazla olur, ayrıca 40 Bin km civarı (LPG taktırdıktan sonra) sübapların yanması gerçekleşir. Bu yüzden taktırmayın diye tavsiye ederim. Çünkü aracın yakıt tüketimi gayet iyidir.
-
Konu uzayıp gidiyor. Bu konuda yazışmaya ara veriyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 18 Temmuz 2025; 18:13:7 > -
Aynen ben de size laf anlatmaya çalışmaktan yoruldum ve vaz geçiyorum, bildiğinizi yapın.
-
Paşam ben konu uzayıp gidiyor diyorum. Sen bilmediğin konu hakkında yanlış bilgi verip bir de bana laf anlattığını iddia ediyorsun. Ben zaten doğrusunu biliyorum. Sen kendin çalıp, kendin oynuyor; turbo motor teknik verisiyle klasik atmosferik motora atıf yapıyorsun :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben iyi bilmediğim, emin olmadığım hiç bir konuda yorum yapmam Paşam, anladın mı? Hadi selametle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X