< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
LG OLEDG4 TV META Technology 2.0 (2024) ANAKONU (5. sayfa)

-
-
Bulunduğum ildeki bir teknoloji mağazasında gündüzleri full canlı modda demo bir 65G4 oled televizyon var, yaklaşık 1 yıldır teşhirde.
Geçen hafta gidip test ettim. Ne bir ölü pixel nede oled yanması vardı. şaşırttı beni
-
Evdeki gerçek kullanımda öyle bir sorun yok hocam. Teşhir ürünlerinde hangi parlaklık ayarında, ne oynatıyorlar bilmiyorum ama genelde bu söyleniyor. Ben evde 3 aydan fazla süredir kullanıyorum sıfır ısınma.
-
Merhabalar hocam bu %20 gri ekran testini nasıl yapıyoruz veya %5 gri ekran testini bunun bir uygulamasını vardır acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
youtube uygulaması üzerinden grey test yazarsanız görebilirsiniz.
-
G5’in kumandası G4’te çalışır sanırım değil mi? Nereden tedarik edebiliriz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar 65g4 oled TV kullanıyorum bu TV ye twimate nasıl kurabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kodi tavsiye ederim, benzer uygulamalarda mevcut.
github
GitHub - webosbrew/dev-manager-desktop: Device/DevMode Manager for webOS TVhttps://github.com/webosbrew/dev-manager-desktop -
Arkadaşlar filmlerdeki film grain efekti çok canımı sıkıyor. Bunu görmemek için film maker modu gibi modlarda kullanmak gerekiyor. Fakat ben yüksek ışıkta en canlı modda kullanmak istiyorum. Bu efekt yüzündende bütün sinema keyfi kaçıyor.
Bu efekti minimuma indirmek için hangi ayarları yapmam gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 3 gün önce 77 inch olanı aldım. Philips 65pus9206'dan geçtim. philipsin de görüntü kalitesinden memnundum, televizyonu büyükmek istedim. G4'teki renklerden ve görüntü kalitesinden genel olarak memnunum ama philipsteki görüntü akıcılığı yok (judder sorunu) en iyi görüntü ayalarını bulabilmek için epeyce bir zaman harcadım.
En iyi sonuç aldığım ayarlar:
Motion eye care açık
Trumotion açık, doğal veya pürüzsüz (rahatsız edici soap efekt yok)
Bilgisayardan bağlandığınında "Judder" önleme için ekran tazeleme hızı 60 hz olması gerekiyor.
Bilgisayardan bağlandığınında "file explorer" ya da başka pencere içeriklerinin normal beyaz olması için "maksimum parlaklık" yüksek ayarlanmalı.
Beyaz dengesi warm 20-10
Dinamik kontrast düşük veya kapalı
Ses "sinema" veya "muzik"
Not: Başka bazı markaların kullandığı mat kaplama yerine parlak kaplama kullanarak yansıma sorunu çözdüğü için LG'yi kutlamak gerek. tam siyah ekranda tv'nin karşısında ne kendi yansımamı ne de beyaz duvarın yansımasını görüyorum. Bu süper bir şey.
Ayrıca ölü piksel de çıkmadı televizyonda.
Parlaklık hem SDR'de Hem de HDR'de yeterli.
Hem karanlık hem de aydınlık sahnelerde detay kaybı yok.
Muhteşem kumandası da cabası.
Bugünlere fiyatı düşmüşken (özellikle 65 inch) tercihedilmesi gereken bir televizyon.
En hoşuma gitmeyen yönü ise masaya koymak için ayağının bulunmaması.
-
Ertesi gün bilgisayarı yeniden başlattığımda, yaptıım bütün ayarlar devre dışı bırakılmış, televizyon hiç bir görüntü ayarı yapmama izin vermiyor.
Çoğu görüntü modunda ekran çok fazla titreşimli. film dizi izlemek mümkün değil.
Ben televizyonu bilgisayardan bağlayıp film, dizi izlemek için almıştım.
Verdiğim para çöp oldu.
-
Hocam sanki biraz fazla ayar yapıyorsunuz gibi, bence HZ limiti koymayın. Bu televizyon doğası gereği sürekli yüksek hzlere çıkmak istiyor. Windows bağlıyorsanız mutlaka yüksek hz kullanmanızı tavsiye ederim. Bu arada ben Mac ile kullanıyorum hiçbir problem yok her türlü işlemi yapabiliyorum, film de izleyebiliyorum. Ama genellikle TV’nin kendisinden izlemeyi tercih ediyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X