Şimdi Ara

DOOM: The Dark Ages (Çıktı) PC ANA KONU #Türkçe (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
7
Favori
7.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hafıza kaybı yüzünden doom muydu onu da hatırlamıyorum ama 2012 olabilir doom 3 olur bu durumda? muhasebe büromda görüntü versin diye fx5200 var. oyun çok karanlık sürekli fener açıp görebiliyorsun düşman çıkınca silaha geçtin geçtin ya dedim ne kadar zevkli bir oyun yapmışlar. sonra oyunu bitirmeden mal gibi gtx660 mıydı kart aldım bi açtım oyunu her yer ışıl ışıl parlıyor fenere falan gerek yok. dedim bu ne ya oyunun bir anlamı kalmadı böyle oynanmaz ki bu fener alayı gibi her yer. meğer fx5200 desteklemiyormuş dx ışıklandırmalarını o yüzden karanlıkmış oyun. dün doom eternal kurdum midem kalktı 10 dakikada. expedition 33'ten sonra hiç gitmedi. bu da çok farklı değildir sanırım kan revan her yer. üstelik bir de RT şartı varmış 5070 ti sistemde oynamam lazım full parlatılmış oyun yani o anlattığım oyun aklıma geldikçe zaten hiç korku oyunu oynayasım gelmiyor ne tür olursa olsun.





  • Harika denilecek bir doom olmamış, genel anlamda eh seviyede. Full fiyatına değer mi bence kesinlikle hayır, gamepass ile oynanılır mı evet.

  • Gamepass üzerinden yükleyip oynadım, oynamaz olaydım .15 dk sonra sildim.

  • Genel olarak yapılan yorumlara bakarak steamde puanı karışık olur diye bekliyordum ama %85'te. Beni hiç açmadı yarım saat kadar oynayıp saldım. Gidip 2016 yükleyesim geldi.

  • Ben de 5 bölüm ilerledim çıktım. Daha da gireceğimi sanmıyorum oyuna. Çeşitlilikten uzak animasyonlar bir garip, silahlar eternal'a göre bayağı bir kötü. Kalkan kullanması bile bana keyif vermedi aksine angarya bir mekanik gibi olmuş. Üzdü valla ben %100 yaparak bitiririm diye umuyordum.

  • Hakaramak H kullanıcısına yanıt

    Aynı şey benim de dikkatimi çekti. Işıklandırmalar falan eternal'a göre gelişmiş evet ama doku kalitesi / texture'lar Eternal'da daha net görünüyordu. Özellikle dikkat edilmezse çok rahatsız edecek seviyede değil ama sanki texture konusunda da Eternal'dan geriye gidilmiş.

  • şimdilik gameplay hakkında yorum yapmayacağım ama geriye gidiş 15-20 dk de bile kendini hissettiriyor.


    benim daha ilk dakikalardan takıldığım oyunun performans ve grafik tarafı oldu.


    oyun saçma bir şekilde CPU'ya çok fazla abanıyor. bunu dışında da grafik olarak rezalet. hadi oynanışta geriye gitmeyi bir nebzede olsun anlayabilirim. farklı bir şeyler denediniz kalkan vs. tutmadı diyelim. ulan grafiklerde nasıl geriye gidiyorsunuz bu kadar ya. Eternal çok daha iyiydi. resmen çamur gibi. DLSS X2 falan açınca daha beter oluyor.


    bu devirde bu grafikler komik oluyor. bir tarafta adamlar biranın içindeki kabarcıklara kasıyor, kanepenin esneme animasyonunu yapıyor, hayvan gibi yaşayan şehir tasarlıyor. adamlar linear bir oyunda böyle grafiklerle geliyor. ya microsoft sen bir şeye elini uzatma kardeşim valla bak. neye elini atsan geriye gidiyor.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Rt gömülü motor yapmışlar. Sırf bunun için her makine kan kusuyor. Açıp kapamayı bize bıraksalar sorun olmayacak; ama yoooo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buradaki yorumlara bakınca bir an korktum da Df nin analizine bakınca grafikleri gayet iyi gorunuyor oyunun. Bu saatten sonra Rt her oyunda olacak gibi,

    o yuzden bosuna şikayet etmeye gerek yok, ister planlı eskitme ister yapimcilarin tembelliği diyin.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Grafikler rezalet derken tam olarak neyi kastediyorsunuz ? Oyunu bitirmek üzereyim. Dark Ages ile birlikte sanatsal yönelimde bazı değişimler var. Eternal renk paleti daha doygun, animasyonlar hızlı ve karikatürize bir görünüme sahipti. Dark Ages'da ise gotik ve karanlık bir atmosfer sunmakla birlikte doku detayları, zırh ve organik deformasyonlar çok daha gerçekçi ve ayrıntılı olarak işlenmiş.


    Bu farklılıkları basit bir yaratık modellemesi üzerinde bile görmek mümkün dolayısı ile ben grafiksel anlamda gerileme olduğunu düşünmüyorum bilhassa RTGI kullanımı ile yansıma ve özellikle loş ortamlardaki aydınlatma kalitesinde de ilerleme söz konusu. Tabi bunlar benim kendi şahsi gözlemlerim katılmayabilirsiniz.



    DOOM: The Dark Ages (Çıktı) PC ANA KONU #Türkçe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 17 Mayıs 2025; 16:6:31 >




  • Grafikten, müzikten, oyanıştan anlamayan ne kadar insan varsa doluşmuş buraya ohooo. Belli adam ''oyunun geriye gittiğini'' yayıncılardan, forumdan vs duymuş oyuna bu bakış ile yaklaşıp ''ilk 15 dakikada geride olduğu anlaşılıyor'' diyor :))) Eminiz ki bu 'ilk 15 dakikanın' tecrübe sonucuna sadece kendi görüşlerinle vardın :)). Başkası ne demiş diye oyun oynayanlar oynuyorum demesin lütfen.


    Taş gibi oyun. Eski oyunlarından geriye gitmiş diyenlerde sadece komik. 'Eski' dedikleri oyunlar da 2016 ve Doom Eternal. 'Eski' demek için bu oyuna yön veren temelleri kastetmiş oluyorsunuz. Bilakis Doom 2016'ya, Eternal'e yön veren Doom'un, özellikle Eternal ile alakası yok.


    Eternal'de hız kastılar türe farklı bir soluk getirdiler. Dark Ages'e sıkıcı diyenler hayatında hiç Painkiller, Serious Sam, Turok falan oynamadı sanırım. Dark Ages'te ise bu türe yeni bir soluk getiriyorlar ve bunu mükemmel yapıyorlar.. Oynanış ne sıkıcı nede yavaş. Tam tersine o kadar oturaklı bir karaterle oynadığınızı anlıyorsunuz ki, bu hem esnek hemde çok güçlü hissettiriyor. Eternal'de sıfır savunmasız oluşumuz sivri sinek gibi yere konmadan oynayışımız falan çok farklı, bu çok farklı bir deneme. Orijinal Doom'a daha yakın bir oyun istiyorsanız o oyun Dark Ages'tir. Ancak bu oyunda eleştireceğim tek nokta glorykill ve buna bağlı vahşetin çok az olması. Bunu da woke olaylarına bağlıyorum.

    Eternal'de, Dark Ages'te kendi özlerinde çok güzel oyunlar. Ben oyunu en zorda bitirmiş tamamını görmüş olarak Dark Ages'i tercih ederim.


    Bazıları Eternal'i içselleştirip duygusal yaklaşıyor. Ufku Eternal ile açılmış kişi, onun sevdasıyla ''Önceki oyunlardan geriye gitmişler'' diye yakarıyor... Grafiklerde, oyunda, müzikleride taş gibi. Müzikleri özellikle, orta çağın karanlık atmosferine müthiş uyuyor. Ayrıca silahların kullanış şekline göre müzik ayarlamış adamlar... Bu ince dokunuşlara rağmen sanatı bütün olarak göremeyenler net ve kesin çıkarımlar yapıyor komedi :)


    Müzik veya ürün bütün olarak zevkine hitap etmez o ayrı konu, bu da normaldir. Ancak kimse bunun bilinciyle konuşmamış burada.





  • @MisterX06


    dün gece çok geç saatte 15-20 dakika kadar baktım. bu günde 1,5 saat kadar oynadım. oyunun başında dediğin gibi baya karanlık bir atmosfer var. ikinci bölümde bu tamamen geçiyor ve görsel anlamda kesinlikle daha iyi hissettiriyor. hissettiriyor diyorum. çünkü hala grafik anlamında vasat olsa da ilk bölüm kadar ağızda kötü bir tat bırakmıyor. ilerleyen bölümler nasıldır bilmiyorum. eternal ile kaplama kalitesi farkı illaki vardır attığın görselde zaten bu gözüküyor. ama sanat tasarımı, ışıklandırma, renk paleti kullanımı da bir sahneyi realist göstermede önemli rol oynuyor. bu bağlamda oyun bana göre Eternal'ın halen bir kaç adım gerisinde. daha iyi cilalandırılabilirmiş.


    @kocankoi


    yahu şu forumdaki bazı kitle şunu anlayamadı, anlayamayacak. ortaya çıkan bir işi eleştirmek en doğal hak. sizin kutsalınıza sövülüyormuş gibi neden hemen karşı savunmaya geçip laf sokma çabasına giriyorsunuz ki? ne güzel işte, oyundan benden daha fazla zevk almışsın. oyna ve oyunda gördüğün iyi kısımları gelişmeleri burada belirt sende. illa beğenmediğini belirten birine kendinizce laf sokup sonra oyun şöyle iyi böyle iyi yazmaya gerek var mı? düm düz yazamıyor musun sende oyunda gördüğün pozitif şeyleri.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    misal oyunda bu gün biraz daha fazla vakit geçirdim. oynanış anlamında halen serinin eski oyunlarının gerisinde olduğunu düşünüyorum. özellikle fazla taktiksel düşünmene gerek yok. çünkü her silahla neredeyse tüm düşmanı öldürebiliyorsun. şimdiye kadar gördüğüm öyle düşmanların özel yerlerine sıkayım da silahı düşsün, arkasındaki kuyruğa vurayım oradan hasarı daha çok alsın gibi serinin eski oyunlarındaki savaş çeşitliği yok. al abi silah al abi kalkan sıka sıka git olmuş daha çok.


    oynanmayacak, çöp bir iş yok kesinlikle. bazı kısımlarda geriye gidiş olsa da başına oturduğunda oynatıyor belli bir süre sıkmadan. ben zaten ilk Doom'u ve Eternal'ı da öyle oturup saatlerce oynamamışımdır. Maximum 1 saat oynayıp salarım. oyunun saf aksiyonu, sürekli çatışma hissi beni 1 saat sonra yoruyor. yaşlandık galiba artık kafa kaldırmıyor bu aksiyonu. DOOM: The Dark Ages (Çıktı) PC ANA KONU #Türkçe 





  • Arkadaşlar oyun çok kötü tartışmaya gerek yok microsoft olsam oyunu geri çekerdim o derece kötü.


    Yok grafiği böyle, yok oynanışı şöyle bunları geçin.


    Bu oyun hiç var olmamış gibi tarihin karanlığında yok olacak.

  • Oyunda fps arttırmak için bazı ayarlar var mıdır acaba?

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.