< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiuşak53 -- 5 Temmuz 2025; 21:48:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiuşak53 -- 5 Temmuz 2025; 21:48:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
vızzzzzt tokai.
|
Sahibindende emlakçının sattığı şehir dışında bir arsa beğendim, kendi memleketimde. Ancak emlakçı tapuyu istediğim zaman KVKK gereği gönderemeyeceğini, dolandırıcılık vb durumların olabileceğini, bu yüzden kapora attıktan sonra gönderebileceğini veya yüz yüze ofise gelirse gösterebileceğini söyledi. Sizce bir sıkıntı var mı bu işte? Bir de arsa sahibinden direk mi alacağımı sorduğumda arsa sahibi istanbulda olduğu için bir önceki arsayı kendisine vekalet verdiğini ve bu şekilde sattığını söyledi |
tapunun isim soyisim kısmını blurlayabilir ? ofis dediği de, günü birlik ofis kiralayabilir, ona da güven olmaz. ha yine de, arsayı almaya niyetin varsa, git gör tapuyu, tapu sorgu sitesinden doğrula, AMA KESİNLİKLE KAPORA GÖNDERME. |
Dostum merhaba benim atadan kalma tarla ve zeytinliğim var ama kendim işlettiğim halde gelirleri değerlerine göre inanılmaz düşük (toplam değerleri 20m aşıyor). Bunları satıp yeni açılan alışveriş merkezleri vsde dükkan almayı düşündüm ama yapsam kötü olur mu? Tavsiyen var mı? Ben eldeki tarlaları satıp dükkan vs alıp sonra geri kalanla ev alıp kiraya vermeyi düşündüm ama ailem atadan kaldığı için biraz direnç gösteriyor(aynı zamanda ağaçların bir kısmını kendimiz diktik ağaçlarla beraber bende büyüdüm ben takmıyorum ama ailem kıyamıyor) Kötü bir yatırım olur mu? Tarlaların değerinin yüzde birini bile yıllık gelir olarak elde edemıyoruz tarım çok kötü durumda her yıl yapılan ithalatlar fiyatları inanılmaz düşürüyor bizim kazançlarımız gidiyor zararına çalışıyoruz... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet5157 -- 25 Ağustos 2025; 14:59:1 > |
|
Merhaba, Ankara Gölbaşı ilçesinde İncek, Kızılcaşar ve Taşpınar mahallelerinde 1+1 net 40-50 m2 boyutlarda 1+1 daireler var (10-20 dairelik apartmanlar içinde), fiyatları 3-3.5 milyon TL arasında. Bu bölge hakkında bilgisi olan var mı? Potansiyeli olan bir bölge gibi duruyor... |
Ben de tarla degil ev var güncel degeri 100 M + emlak piyasasi düzelmeden satmam. Her seyin zamani var. Satmak istemeniz gelecek planinizda yeri yoksa normal. Ama şu an satmayin. Ayrica sattiginizda ne alacaginiza iyi karar verin. Avm den dükkan falan soz meclisten disari çok cahilce ve zararlı olur. 20 M nispeten iyi bir para avm gibi bir seye harcanmaz. Yerinizde olsam, altin ve emtia piyasasini şimdiden ögrejmeye bakardim. O parayi değerli metallerde degerlendirerek birkaç senede dolar bazinda 2 ye katlamak cok zor degil. Emlak yakin vadede kira bile getirse zarar ettirir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Peki hocam 2 3 sene sonra bitecek avm lerden metrekare bazında yer satıyorlar. Mesela ilk baharda 5m2 700 bine satıyorlardı idiaları da bugünün parasıyla 20k civarı ayda getirecek. Bu aralar 850 civarı görüyorum zamlanmış. Bunları para biriktikçe almak mantıklı mı sizce? Yan gelir açısından düşünüyorum. Evi aldın ölene kadar başını sokacağın bir yer var bir de bu avm kiralarından az çok gelse, işten dahi atılsan bir şekilde yaşarsın gibi bi kafadayım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
avmlerin ne olacagi başta soru işareti, tarihi bir semtte iş hanı mantigi ile bakamazsiniz. O orada 200 senedir duran bir isletme, istihdamı, nufusu var. Ama avmler gün gelecek rağbet görmeyecek ki son 10 senede ciddi sekilde gelir kaybina ugradi. Internetten alisveris donemi cok daha agir basiyor. Bunlar haliyle avm dukkan kira ve gayrimenkul fiyatlarini da etkiler. 3 seneye kim öle kim kala, beklenilen ilgiyi almayan bir avm olursa ne olacak peki? Önden ucuz aldim diye girdiginiz dükkan sişmiş fiyatla elinizde de kalabilir. Ayrica bir dünya proje asamasindayken siyasi olaylara ranta kurban gidip, insaati durdurulan proje oldu son 2 yilda. Ben asla avm işine girmem. Ocaktan bu yana 200 bin usdeye yakın değerli metallerden kâr elde edip, para kazandim. Herkes anlayacak diye bir sey yok. Ancak yerinizde olsam yasafiginiz yerin kaliteli semtlerinde eski ama dönüşüme gidebilecek yerleri toprak fiyatina yakin almaya calişirim. Kalan bütçeyi de kentsel donusume giderse bankada altında falan tutarim. Gidip de yeni insa edilmiş hicbir projeye girmezdim. Eski ama fiyati sikisik, kiracisindan huzursuz olan evlerin peşlerine duserim. Kirasi dusuk bile olsa, konumu iyi ise ve fiyati olmasi gerekeni. 3 4 yil kira amortismaninin atiyorum altindaysa alirdim. Eski daireler genelde daire basina arsa amortismanina gider betonuna para vermezsiniz. Muteahhit 4 5 milyon bile istese kalanını kenarda tutarsiniz yapilirken daire kuculmez verirsiniz. Atiyorum 5 e aldiginiza 5 katsaniz 10 olsa satarken zaman farkini gozetmeksizin aninda satti iz diyelim kesinlikle 3 4 milyon kâr bırakır. Ve alinacak yerler kesinlikle ara kat olmali. Kentsel donusumde muteahhitin cokmeye calistigi daireler genelde giriş bodrum ve üst katlardir. Ara katlarda olanlar kârlı çıkar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Eylül 2025; 11:50:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2018 yılında ankaranın doğusunda çevreyolu yanında bir daire parası verip hisseli arsa aldım. henüz bir gelişme olmadı. (ortak hissederlardan bir kaçı müteahhit bulduk vs dediler ama ne çıkar bilmiyorum) 2015 yılında ankaranın batısından imarsız tarla aldım devlet osb genişleme alanı ilan etti rayiç bedelini verip aldı :) toprak alırsan bence min +20 yıl beklemek gerekiyor. tam anlamıyla bu işlerden anlayan yalan söylemeyen para kazancı olmayan kişilerden o bölge için bilgi almak gerekiyor. emlakçılarla olacak işler değil bunlar. |