Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%40,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (1384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: osmanyasar , benjohndoe Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (4 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
27.674
Cevap
939
Favori
1.499.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
81 oy
Popüler Konular listesinde
61. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 13801381138213831384
Sayfaya Git
Git
Giriş

Nitelikli Yatırımcı TANIMI ile BEYANI farklı şeyler aslında.

eski nitelikliler bilir MKK da programında dahi sizin nitelikli tanımıznız yer almazdı. Ben gibi birkısmımız aradık, şikayet açtık, talep açtık bankalara, yatırımcı kurumlara, hatta TEFAS/TAKASBANK/MKK ya dahi. Sonunda sizin nitelikli tanımıznızı görmenizi sisteme programa eklediler.

RESMİ SİTESİ burasıarayıp telefonla sorabiliyorsunuz. SİZE ZORLU ÇIKARTANLARA ben NİTELİKLİ YATIRIMCI TANIMLIYIM desenizde işte o beyan gerekli. Kimi sizin sözünüze işlem yapar , kimi belge, döküman, bazısı sadece görselde kabul eder. bir basit tüm risklerin bilgisi ve farkjındayım işaretleyen herkei NİTELİKLİ YATIRIMCI tanımladılar. Maalesef Finansal okuryazarlık ve bireysel finans eğitim seviyesi çok önemli olduğu halde. Piyasanın aşırı çalkantısı maalesef sürü pisikolojisi ile GÜNLÜK ani hareketleri yapan bu NİTELİKSİZ YATIRIMCILAR.

O beyan banka aracı kurum için bir riskleri biliyor ve kabul ediyor koruması.

Yatırım Fonları + Bono (%40,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)
    Yatırım Fonları + Bono (%40,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)e-yatırımcı
    e-YATIRIMCI | Merkezi Kayıt İstanbul
    https://www.mkk.com.tr/yatirimci-hizmetleri/e-yatirimci

FİNASAL OKURYAZAR olmayan yatırımcılar bana göre keşke para miktarına göre dahi NİTELİKLİ YATIRIMCI olmasalar. Çalkantıyı bırakın bir bardak suda fırtına koparabiliyorlar. PARA BENDE ....

Yatırım Fonları + Bono (%40,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)www.finansalokuryazarlik.gov.tr
    Hata - Türkiye'nin Finansal Okuryazarlık Platformu
    https://www.finansalokuryazarlik.gov.tr

Yatırım Fonları + Bono (%40,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)https://spk.gov.tr
    Finansal Okuryazarlık Platformu
    https://spk.gov.tr/finansal-okuryazarlik-platformu

Birçoğumuz paramızı koruak için çok cebelleşiyoruz.

Ben kendi adıma ters köşelerde kalmayı, paramı eritmeyi ,

kaybederken kazandım diyte sevinen nitelikli yatırımcı olarak görüyorum kendimi. Yarım asırı aşan piyasada gördüklerim son senelerde anlamsızlık kazandı. KY olmak çok zor kendi adıma savaş veriyorum.

“problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    "Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F.Schumacher

"YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.

• mojno M kullanıcısına yanıt

Aman diyeyim denizbank çok zor durumlarda bırakabilir sizi. ilk müşteri olma zamanında gelgel yaparlar. Özel bankacılık tarafında ilk zamanlarda herşey bönkördür. Hisse alımı tabela komisyonlarını size pazarlıkla inerler ( halbuki yahu rakibinizin bazılarında hiç komisyon yok dersiniz aaa öyle mi der. kendi oranları çok iyi sanar. Rezildir.

En sıradan başınıza gelecek işlem aniden hesabınızı bloklar. SİM KART blokenizi KENDİ ŞUBENİZE gidin halledin der. tatildesindir, uzaktasındır hastasoındır hatta PANDEMİ vardır anlamaz.

En son WİDOWS tabanlı çöküşte reziiliğin daniskasını yaptılar. TÜRKİYEDE en çok mağduriyeti veren yegane banka ünvanını da kapğtılar. O gün akşama kadar çözemedikleri gibi UNIZ tabanlı LINUX tabanlı bankacılık kullanan tüm bankalar etkilenmedi. Ama DENİZBANK TÜRKİYENİN MEDARI İFTİHARI EN İYİ BANKACILIK ÖDÜLLERİNE SAHİP DİYE ÖVÜNÜR. MICROSOFTLA ÖZEL İLK TÜRKİYE BANKACILIĞIMIZ VAR diye TED de yöneticileri boy gösterrir ALKIŞ ALIR.

Ben o gün inanılmaz ters köşede kaldım. Tam büyük işlemlerime denk geldi. Zararım korkunç boyutta oldu. Kullanamadığım açıkta kalan sadece TL nin dahi nema kaybı orkunç oldu. TELAFİ ETME VS YOK. sadece sonradan size şuna masrafsızlık yapalım. şu oranı sizin lehinize düşürelim. Şu oranı lehinize artıralımlar. Rakiplerinde cebelleşmeden daha iyilerini kapabilirsiniz dönem dönem hatta.

Haaaa birde YATIRIM FON vs alım satımında hesabınız bakkal defteri gibidir. MEDOLOJİLERİ YANLIŞ VE HATALIDIRç. defalarca kayıt açtırıp onlrca sürüm çıkmasını bekledim genede çoğusunu çözümlettiremedim. Muhasebeye, iktisata, finansa yatırıma hakim olmayan promramcıları var. Sizden görsel video ister ama yolladığından sistem böyle diye kaçamak cevap verir. Açtığınız kaydı defalarca size ilgileniyor der çözemez. SIRADAN SONRAKİ SÜRÜMLERDE ÇÖZECEİZ İNŞAAALLLAAAH der. KURTULUR.

GERÇEKLER FARKLIDIR . SİZE VAAD EDER YERİNE GETİREMEZ. en son dnizbank bonus proımosyon başlığında rezilliklerini tartışyoruz.

SIMKART BLOKESİNİ KENDİ ŞUBEDENDE çözemeyen kalifiyesiz müşteri hizmetleri varduır. rast gelmişimdir. SUÇU yıllardır kulandığınız TELEFONA ATAR. Sizi uğraştırır cache temizletir. Sildiri yeniden kurduru. VS VS VS . MAYMUNA ÇEVİRİR. paranızla rezil olursunuz. Sakın ödüllerine aldanmayın. MAĞDURİYETLERİYLE DESTAN YARATIR.

“problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır.
    "Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F.Schumacher

"YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.

• vnkptf V kullanıcısına yanıt

Devlet tahvili zorunluluğu olmayan serbest PPF'lerin kralı PSE fonu kaç getirdi acaba hafta sonu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obasar84 -- 20 Aralık 2025; 12:58:47 >

Bende yıllardır var .

ama artık sadece değerli kıymetli maden fonları içinde ne kadar varsa onlarla devam ediyorum.

Eskiden pandemi döneminde sıfır tükettiğim dibe vurduğum zamanlarda kakao , kahve, emtia vs ile riske girip toparlamaya çalışmıştım. sonra artık beyin devrelerşi rahat kalsın uykusuz hergece den vazgectim. Yok ingiltere gümüş piyasasını , yok brezilya kahvbe, arjantin bilmem ne , yağmur ormanlarında kriz var .. esteköstek uğraşıp takibi bıraktım.

Fon yöneticisi ne alır satarsa ehh işte modundayım.

birkaç fonun izahatini paylaşayım bana yeter bu kadarı :P

Halka Arz Tarihi :22.11.2021

Fonun Yatırım Amacı/Stratejisi

Fon toplam değerinin en az %80’i kıymetli madenlere dayalı yerli ve yabancı yatırım fonları ile kıymetli maden endekslerini takip eden borsa yatırım fonlarından oluşur.

Altın, gümüş, platin ve paladyum ağırlıklı olmak üzere kıymetli madenler üzerinden çeşitlendirilmiş bir portföy oluşturulması amaçlanmaktadır.

Fon, piyasa koşullarına bağlı olarak varlık dağılımını esnek bir şekilde yönetebilir ve yabancı yatırım araçlarına yatırım yapabilir. Ancak, yabancı varlıkların oranı toplam fon değerinin %80’ini aşamaz. Yüksek risk profiline sahip yatırımcılar için uygundur. OYAK YATIRIM veya TEFAS üzerinden alınabilir.

%35 Bloomberg Altın Fiyatı (TL) (Bloomberg’de ilan edilen “XAU” kodlu uluslararası ABD Doları cinsinden spot altın ons fiyatının TCMB alış kuru ile çarpılması yoluyla hesaplanan değer)

%35 Bloomberg Gümüş Fiyatı (TL) (Bloomberg’de ilan edilen “XAG” kodlu uluslararası ABD Doları cinsinden spot gümüş ons fiyatının TCMB alış kuru ile çarpılması yoluyla hesaplanan değer)

%10 Bloomberg Platin Fiyatı (TL) (Bloomberg’de ilan edilen “XPT” kodlu uluslararası ABD Doları cinsinden spot platin ons fiyatının TCMB alış kuru ile çarpılması yoluyla hesaplanan değer)

%10 Bloomberg Paladyum Fiyatı (TL) (Bloomberg’de ilan edilen “XPD” kodlu uluslararası ABD Doları cinsinden spot paladyum ons fiyatının TCMB alış kuru ile çarpılması yoluyla hesaplanan değer)

%10 BIST TLREF Endeksi

Günlük Fon Yönetim Ücreti OranıFon Toplam Değeri üzerinden %0,00274 (yüzbindeikivirgülyetmişdört) olarak uygulanmaktadır.Yıllık Fon Yönetim Ücreti OranıYıllık yaklaşık % 1,0 (yüzdebir)

1 Hafta%

2,93

1 Ay%

16,18

6 Ay%

61,20

2025%

125,33

1 Yıl%

127,08

alternatifi.

• Altın, gümüş ve platine tek bir fonda yatırım imkânı sunar.
    • Aynı zamanda altın, gümüş, paladyum ve platin gibi kıymetli madenlere endeksli katılma hesaplarına bunlara dayalı kamu ve özel sektör kira sertifikalarına da yatırım yapmaktadır.
    • Alt limit tutarı bulunmamakta olup, vadeye bağlı kalmadan dilediğiniz zaman alıp satabilirsiniz.
    • Orta ve uzun vadeli yatırım için uygundur.

Kıymetli Madenler

%46,63

Borsa Yatırım Fonları Katılma Payları

%30,15

Kıymetli Madenler Cinsinden İhraç Edilen Kamu Kira Sertifikaları

%9,93

Taahhütlü Alım-Satım İşlemleri

%6,18

Katılma Hesabı (Döviz)

%1,88

Yabancı Borsa Yatırım Fonları

%1,83

Yabancı Hisse Senedi

%1,76

Yatırım Fonları Katılma Payları

%1,12

Kamu Kira Sertifikaları

%0,49

Özel Sektör Kira Sertifikaları

%0,03

1 Hafta%

2,20

1 Ay%

13,90

6 Ay%

59,23

2025%

122,06

1 Yıl%

122,11

alternatifi

Emtia Serbest Fon

1 Hafta%

-0,77

1 Ay%

2,13

6 Ay%

16,47

2025%

40,23

1 Yıl%

42,32

Bu Fon Neye Yatırım Yapar?

Fon toplam değerinin asgari %80’i endüstriyel emtialar başta olmak üzere, tarım ve enerji emtiaları ile altın, gümüş gibi kıymetli madenlere dayalı para ve sermaye piyasası araçları, borsa yatırım fonları ve bu temaya uygun yatırım fonları katılma payları ile ETF’lerden oluşacaktır. Fon teması kapsamında;

fon portföyü metaller (bakır, platin, paladyum, alüminyum, çinko vb.), enerji üretiminde kullanılan ham maddeler (petrol, doğalgaz vb.), tarım, hayvancılık ve gıda ürünleri (mısır, soya fasulyesi, buğday, pirinç, kakao, kahve, pamuk, şeker, et vb.) altın, gümüş, diğer kıymetli madenler ile değerlendirilecektir. Fon'a sadece "Nitelikli Yatırımcı"lar yatırım yapabilir.

alternatifi

Kıymetli Maden ve Emtia Fonları

Finansal yatırımlar arasında çeşitlendirme sağlamak isteyen yatırımcılar için önemli araçlardan biri emtia ve kıymetli maden fonları olarak öne çıkar. Yatırımcılar bu fonlarla altın, gümüş, petrol, buğday gibi fiziksel varlıklara ya da bu varlıklara dayalı türev ürünlere yatırım yapabilir. Enflasyona karşı koruma sağlama amacıyla tercih edilen emtia fonları, piyasa dalgalanmalarına karşı dirençli olabilir.

Yatırım portföylerini çeşitlendirmek isteyenler için “Kıymetli madenler fonu nedir?” sorusu önemli bir başlangıç noktasıdır. Bu fonlar %80 oranında altın, gümüş, platin gibi değerli metallere yatırım yapar; ancak bu varlıkların doğrudan alımını içermez. Bunun yerine kıymetli metallere dayalı finansal enstrümanlar üzerinden getiri elde edilmesi hedeflenir. Yatırımcılar, fiziksel kıymetli maden saklama, sigortalama gibi operasyonel zorluklarla uğraşmak zorunda kalmaz.

Daha geniş bir kapsama sahip olan emtia fonu ise yalnızca kıymetli metallerle sınırlı kalmaz. Enerji, tarım ürünleri ve endüstriyel metaller gibi fiziksel varlıkları da içerebilir.

Yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmelerine olanak tanıyan emtia ve değerli madenler fonu, farklı alanlara yönelen çeşitli alt türlere sahiptir:

• Altın fonları: Piyasada en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın fonu sayesinde yatırımcılar, fiziksel altına sahip olmadan altın fiyatlarındaki değişimden faydalanır.
    • Gümüş fonları: Sanayi sektöründe kullanımı ve yatırım aracı olarak önemi nedeniyle gümüş fonu, yatırımcılar arasında oldukça popülerdir.
    • Platin ve paladyum fonları: Otomotiv ve teknoloji sektöründe kullanılan madenleri temel alan paladyum ve platin fonu, bu fonlar arasında niş bir yatırım aracı olarak öne çıkar.
    • Enerji emtia fonları (petrol, doğal gaz): Enerji piyasalarına yatırım yapan petrol fonları, küresel arz-talep dengesi ve jeopolitik gelişmelere duyarlı yapısıyla dikkat çeker.
    • Tarımsal emtia fonları (buğday, mısır, kahve vb.): Tarım ürünlerine yatırım yapmayı sağlayan bu fonlar, mevsimsel etkilerden ve küresel arz-talep durumundan doğrudan etkilenir. Özellikle buğday fonu, gıda sektöründeki değişimlere karşı hassastır.
    • Endüstriyel metal fonları (bakır, alüminyum vb.): Sanayi üretimiyle doğrudan ilişkilidir ve ekonomik büyümenin önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirilir. Bakır fonu gibi fonlar, özellikle altyapı ve inşaat sektöründeki hareketlilikten etkilenir.

kısa özet artık SEPET 'ime azar azar atıyorum çeşit olsun dediğim EMTİA vs yerine SEPET VARİ gibi olanları ekleyip unutuyorum. ÇOK KAR YAPMASAMDA EHH İŞTE sepette olsun.

• muratbeyaz_1 M kullanıcısına yanıt

hazine bonolarında stopaj sıfırdı sanırım. şöyle bir şey gördüm vakıfbank'ın sitesinde ve bankaların mevduat faiz oranıyla kıyasladım örneğin 100 bin tl brüt %40 69 gün vadeden 17.5 stopaj düşüldüğünde net yüzde %33 faize denk düştü. yani yanlış anlamadıysam ve hesaplamadıysam bu hazine bono işini hemen hemen yüzde 40 brüt faiz oranıyla stopajı 0 olan hazine bonolarının %33.5 faiz oranı birbirine denk düşüyor ve çok fark etmiyor sanırım.

https://www.vakifbank.com.tr/tr/hesaplama-araclari/tahvil-bono-hesaplama-araci

https://faizhesap.neocities.org

• X te paylasım yapan economist sayfası altın fonlarını onceden yayınlıyordu. Pazartesi gunku Garanti, ziraat veya yapıkredi altın fonu fiyatını bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Haziran ya da Eylül'e kadar banka size o faiz oranını verecek mi?

2026 için genel beklenti, 22-24 enflasyon, onun da 4-5 puan üzerinde faiz. Yani 12 ay sonra 28 politika faizi olması muhtemel.

Özel bir kurum çıkarıyorsa, stopajı büyük ihtimalle vardır. Alacağınız yerde sormak lazım.

Hali hazırda nitelikli yatırımcı olanlar bu sınıftan çıkacak mı? yoksa yeni başvurular için mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://www.youtube.com/watch?v=8X3298RoDUg
    29:38 %10 stopajı olduğu söyleniyor. Şurada da %10 diye belirtilmiş:
    İnfo Yatırımyoutube
    Sertifika İşlemlerinde Vergilendirme | İnfo Varant
    https://www.youtube.com/watch?v=I5KLdNqNCOg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• OxBlue kullanıcısına yanıt

Yeniler için diye biliyorum . Sebebi hem kazanılmış hak durumu gerçi sözleşme de şartlar farklı vs demişti bir uzman o nedenle eskilerde dahil olacak bu yeni limite demişti ama öyle olmadı diyor Barış Soydan da . Yani eskiler hariç dedi . Ayrıca ellerinde olan fonlar ne olacak sattırma durumu olmaz demişti . Tabi ben araştırmadım henüz ama x te bir bakın . Birde eskiden arkadaşlara söylerdikte ciddiye alan olmazdı şimdi ne oldu da kıymetli oldu . Size demiyorum yanlış anlamayın , eskilerinde merak etmesi gayet doğal ama x te çok konuşan var bu mevzuyu 😆

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.