|
Nitelikli Yatırımcı TANIMI ile BEYANI farklı şeyler aslında. eski nitelikliler bilir MKK da programında dahi sizin nitelikli tanımıznız yer almazdı. Ben gibi birkısmımız aradık, şikayet açtık, talep açtık bankalara, yatırımcı kurumlara, hatta TEFAS/TAKASBANK/MKK ya dahi. Sonunda sizin nitelikli tanımıznızı görmenizi sisteme programa eklediler. RESMİ SİTESİ burasıarayıp telefonla sorabiliyorsunuz. SİZE ZORLU ÇIKARTANLARA ben NİTELİKLİ YATIRIMCI TANIMLIYIM desenizde işte o beyan gerekli. Kimi sizin sözünüze işlem yapar , kimi belge, döküman, bazısı sadece görselde kabul eder. bir basit tüm risklerin bilgisi ve farkjındayım işaretleyen herkei NİTELİKLİ YATIRIMCI tanımladılar. Maalesef Finansal okuryazarlık ve bireysel finans eğitim seviyesi çok önemli olduğu halde. Piyasanın aşırı çalkantısı maalesef sürü pisikolojisi ile GÜNLÜK ani hareketleri yapan bu NİTELİKSİZ YATIRIMCILAR. O beyan banka aracı kurum için bir riskleri biliyor ve kabul ediyor koruması. e-YATIRIMCI | Merkezi Kayıt İstanbul https://www.mkk.com.tr/yatirimci-hizmetleri/e-yatirimciFİNASAL OKURYAZAR olmayan yatırımcılar bana göre keşke para miktarına göre dahi NİTELİKLİ YATIRIMCI olmasalar. Çalkantıyı bırakın bir bardak suda fırtına koparabiliyorlar. PARA BENDE .... Hata - Türkiye'nin Finansal Okuryazarlık Platformu https://www.finansalokuryazarlik.gov.trBirçoğumuz paramızı koruak için çok cebelleşiyoruz. Ben kendi adıma ters köşelerde kalmayı, paramı eritmeyi , kaybederken kazandım diyte sevinen nitelikli yatırımcı olarak görüyorum kendimi. Yarım asırı aşan piyasada gördüklerim son senelerde anlamsızlık kazandı. KY olmak çok zor kendi adıma savaş veriyorum. |
|
En zeki insanlardan biri olan Albert Einstein: "Bileşik faiz dünyanın 8. harikasıdır. Onu anlayan kazanır, anlamayan ise bedelini öder." “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır. "Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F.Schumacher "YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur. |

Yeni Kayıt

4 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt