Bende de Crossclimate var 2015 'de ilk çıktığında almıştım, şuanda hem 5 yaşı doldurdu ki çok fena sertleştiler, hemde 80 bin km civarında lastikler. Tabi 70 binden beri ıslak zemin performansı kalmadı, 2 yaz görükten sonra karda çekişi de bırakmıştı. Alırken tercih sebebim ıslak zemin yol tutuşuydu, diş dökülmesi sorunu yüzünden yenisi çıkmış plus modeli, yol tutuşu daha zayıf. Şimdi 2si çıkmış plustada sorun var herhalde. Michelin web sitesinde bir sürü alseason model mevcut fakat ülkemizde sadece CC+ bulunabiliyor, onu da altından daha çok zamlıyorlar. Bende alternatif arayışındayım ama en pahallı marka bile bu kadar verimsizken piyasadakilere güvenemiyorum. Nokian alıcaktım benle aynı zamanlarda arkadaşım almıştı çok daha ucuza ama son üretimleri hep diş kopması sorunu var. Arkadaşım aracı sattı galeri sıfır lastikli diye ilan açmıştı, lastikler pırıl pırıldı ki şikayetvara bakın alakası yok şimdikilerin. Continental denemeyi düşündüm ama yerli üretim olmadığı için piyasada neredeyse yok, depolara bile sordurttular fiyat vermiyorlar. Falken düşünmekteyim şimdi ama kışa daha yatkın bir lastikmiş yazı geçirmek için uygun görünmüyor. Michelin Crossclimate 'lerde bu arada yaza uygun değil, ben kullandım ama çok tavsiye etmem. |