Bu konu güzel denk geldi. Aracımın üzerinde 235/50 R19 Continental CrossContact 5 yazlık lastik var. Her ne kadar kışlık lastik almaya karar vermiş olsam da 4 mevsim lastikler de acaba diye bir aklımda duruyordu. Ama kışlık lastik alacağım. Ebat olarak ya 225/55 düşünüyorum. Kışlık lastiklerin genişilik olarak bir dilim daha dar olması öneriliyor. Zaten 235/50 R19 ile 225/55 R19 arasındaki fark %1.72 kadar ve +-%3 aralığı uygun olarak belirtilmiş. Biraz baktım. Piyasada Continenteal ContiWinterContanct, Goodyear Ultra Grip, Pirelli Scorpion Winter Eco, Hankook Winter Evo, Bridgestone Blizzak, Nokian WR modelleri var. Genelde fiyatlar da lastik başı 1300-1600TL gibi. 4 mevsim olarak da modeller çok kısıtlı ve aklıma yatmadı zaten. Açıkçası önceki araçta (4x4 Pickup) Hankook 4 mevsim kullanıyordum ama biraz da aracın ve çekiş sisteminin verdiği ilave bir güven vardı. Diğer aracım ile ilgili bakışım da pek doğru olmayabilir Kışlık lastik fikirlerine açığım. Hava sıcaklıkları biraz idare etse de oldukça düşmeye başladı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Kasım 2020; 0:18:55 > |