Şimdi Ara

COVID19 GERÇEKLERI, ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
284
Cevap
5
Favori
15.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika CDC güncel tahminlerine göre korona için enfeksiyon ölüm oranları
    0-19 years: 0.00003
    20-49 years: 0.0002
    50-69 years: 0.005
    70+ years: 0.054
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html

şimdi diyeceksinizki 70 üstü için halen çok riskli, evet riskli grip ne kadar riskliyse o kadar riskli hatta gripten daha az riskli ? daha neyi savunuyosunuz ben anlamış değilim. niçin sokakta maske takıyoruz. hangi akla uyuyor bu ya ?

olağanüstü muamele yapmanızın sebebi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 27 Eylül 2020; 22:39:12 >
  • Anladığım kadarıyla maskeye baya alışmışsınız hatta salgın bitse bile hava kirliliği vb. durumları bahane ederek maske takmaya devam edeceksiniz.
    Ben maskeye karşı değilim, lakin açık alanda takılmasına karşıyım çünkü beni oldukça rahatsız ediyor. Nitekim Avrupa ülkeleri de bu şekilde yapıyor, tabi sizin savunmanızı tahmin ediyorum şimdi diyeceksin ki yok efendim asemptomatik bir hasta dışarı çıkıp öksürüp virüsü herkese yayabilir diyip kendini aklama yoluna gideceksin.
    Ben ise buna cevap olarakta bunun böyle yayılma ihtimalinin çok çok düşük olduğunu ve bu çok düşük ihtimali baz alıp geleceği şekillendirmenin mantıksız olduğunu söylüyorum.

Maskeyi ben takınca kendimi rahat hissetmiyorum, birçok kişi de böyle, açık havada maske takılmasının salgını önleme de pek etkisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger-gddr -- 27 Eylül 2020; 23:3:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Hala anlaşılamayan bir nokta var .

Kimin hasta olduğu, kimin hastalığı ağır geçireceği belli değil. Sokakta da her yaştan her türlü insan var.

Maskeyi şu şartlar olduğunda takın bu şartlarda takmayın, şunlar taksın, bunlar takmasın dediğinizde kaos olur. Herkes çıkarına, anlama kapasitesine, sorumluluk derecesine göre takar yada takmaz.

Bu virüsten korunmanın yolu herkesin aynı dereceden tedbirli davranmasıdır. Virüs testi ngatif çıkan birinin o virüsü testten hemen sonra kapıp kapmadığını, taşıyıcı ve belirtisiz ise ne kadar nasıl yaydığını vesaire bilemeyiz.

Bu nedenle herkesi korumak, hastalığın yayılmasını yavaşlatmak için maskeyi istisnasız herkes takmalı.

Bunun neresini hala anlayamıyorsunuz. İşinize geleni işinize geldiği gibi anlamak o olayın sizin yorumladığınız gibi olacağı anlamına gelmez.

Yazın grip hastalığı oranları düşer çünkü açık alanlar, güneş, D vitamini, sıcak hava insanların hasta olmasını engeller. Yazın hala bir hastalık var ve bu salgın tipinde yaygınsa o grip değil başka birşeydir. Buna da şu anda corovnairüs SARS-Cov-2 deniyor.

Bu hastalık gripten ayrı bir hastalık ve kış girdiğinde griple karışacak ve daha ağır tablolar ortaya çıkabilecek.

Biz bir kaç gün önce covid19 dan vefat eden hastamız için immün plazma bağışçısı aradık . Çok zor iki kişi bulundu ama işe yaramadı. Şu anda Kızılay kan merkezlerinde şartları taşıyan immün plazma bağışçılarından alınan kanlarda antikor yok. Yani yok olmuş. Yani vücüt hastalıkla nasıl başa çıkması gerektiğini unutmuş. Yani bir daha yoğun şekilde karşılaşırsa yine hasta olacak.

Ayrıca insanları hastalıktan koruyan vitamin D vitaminidir. Bu vitamin yazın depolanır kışın kullanılır. Yazın hastalanırsanız hafif atlatabiliyorsunuz ama kışın depolarınız tükendiğinde bu kadar hafif atlatamıyorsunuz. Bu nedenle 2-3 kez geçirenler kış aylarına denk geldiğinde yaza göre daha ağır geçirebilirler.

Bu hastalığı ne kadar önceden engellersek o kadar rahat ederiz.

Neyse önce covid19 un varlığını kabul edin de sonra gerisine bakarız.

Geçen develer alışmışlar hendekleri atlatmak kolaylaşmış.

Einstein'in dediği gibi ön yargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zor.

• danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    Ben hayatımda sigara içmedim.

Sigarayı bırakmak o nedenle bana kolay gelir !

Sizler sigaranın zararlarına da inanmazsınız. Bırakın desek bırakamazsınız ama başkalarının başka alışkanlık haline gelmiş (korunma amacıyla) bir takım alışkanlıklarını bırakın demeyi biliyorsunuz.

Sakın maske takmayın aman. Bencilliğiniz ortada. Ben hasta olmadım. Korunmaya azami ihtimam gösterip olmayacağım da ve başkalarını da hasta etmeyeceğim eğer olursam da. Hatta sizin gibi maske konusunda inat eden bencillerin de sağlığını düşünüp takmaya devam edeceğim.

Ben toplumsal kişisel ve ailesel sorumluluklarımın bilincinde olan bir insanım ve maske zorunluluğu yokken de öğrendiğim bilgilerden (tıp sektöründe çalışıyorum) dolayı hep taktım.

Sanki ananıza babanıza sövüyormuşuz gibi saçma sapan bir inatlaşma bir iddialaşma içindesiniz. Umarım bu size ve sizin yüzünüzden başkalarına pahalıya patlamaz. Gerçi umurunuzda olmaz sizin gibilerin. Dünya sizin etrafınızda dönüyor çünki.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    açık alanda maske takın diyorsunuz. BUNA İLİŞKİN ELİNİZDE YETERLİ VERİ VARMI YOK ? Asemptomatikler hastalık bulaştırıyor diyorsunuz buna ilişkin elinizde kanıt varmı yok. Tamamen varsayımlarla insanları korkutuyor ve yönlendiriyorsunuz.
    yazın sadece korona testi yaparsanız tabikide bir salgın varmış gibi görünür. NEDEN İNFLUENZA TESTİ DE YAPMIYORSUNUZ.? bu testler oldukça hassas testler virüsün kırıntısını bile buluyor. bunu biz söylemiyoruz bütün bilim insanları söylüyor.
    size gerçek verileri gösteriyoruz NİÇİN HİÇBİR YORUM YAPAMIYORSUNUZ. pardonda ben binde bir ölüm oranı olan bir virüs için neden o dediğiniz şeyleri yapayım ? bu tarz virüsler zaten her zaman var ortada. GRİPTEN FARKI İSPATLANAMAMIŞ BİR HASTALIK İÇİN NEDEN OKULLAR KAPANIYOR ? NEDEN MASKE TAKMAK ZORUNDAYIM ?
    kendi önyargınızı ne zaman farkedeceksiniz ? kovid aşılarıyla ilgili olarak ne biliyorsunuz?
    millete hakaret seviyesinde konuşmayı bırakırmısınız ? elinizde veriniz varsa konuşun.
    yazacaksak biraz daha kısa yazalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 28 Eylül 2020; 2:0:42 >

• Sizin endişenizi elbette anlıyorum kimseye bulaştırmak istemiyorsunuz ancak ben maske takmanıza zaten laf etmiyorum, sadece açık alanda takılmasını çok doğru bulmuyorum. Bence düşünce yapınızı covid19'dan nasıl korunurum şeklinde değil de bulaşırsa ben ne yaparım diye değiştirin çünkü bakıyorsunuz sürekli maske mesafeye uyan insanlarda bile covid19 pozitif çıkmış, haberlerde görüyoruz bunları. Bir diğer kısım da ise bu virüs büyük okyanusun tam ortasındaki Havai Adalarında bile ortaya çıkmış, yani bundan kaçabileceğimizi pek düşünmüyorum.
    Bakın maske takmayla salgının biteceğini bilsem yemin ederim gece gündüz takarım, sevmesem de alışmaya çalışırım ama vaka bitmiyor, bitmez de hocam, geçen şöyle bir haber gördüm piyasada satılan maskelerin yüzde 95'inin filtre özelliği yok, ee ne anladım bu işten, tabi büyük damlacıklar konusunu öne sürebilirsiniz ama bu nereye kadar gider belli değil. Lütfen şuanki yaşadıklarımıza objektif ve medya baskısı olmadan bakınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Asemptomatikler hastalık bulaştırıyor diyorsunuz buna ilişkin elinizde kanıt varmı yok."
    paylaşacağım çalışma bir meta analiz, bu konuda yapılan 34 çalışmayı incelemiş. ve kararı asemptomatik hastaların bulaştırıcı olabileceği, hastalığı yayabileceği yönünde.derginin impact faktörü iyi. yazı 4 ay bigi kısa bir sürede 18 kere alıntılanmış. https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(20)30487-2/fulltext
    Results
    In total, 506 patients from 34 studies (68 single cases and 438 from case-series) with an asymptomatic course were identified. Patients with normal radiology were younger (19.59 ± 17.17 years) than patients with abnormal radiology (39.14 ± 26.70 years) (p-value = 0.013). Despite being asymptomatic, CT investigations revealed abnormalities in 62.2% of the cases; ground-glass opacities were most frequently observed (43.09% by meta-analysis). Most studies reported normal laboratory findings (61.74% by meta-analysis).
    Conclusions
    More than half of the patients without any symptoms present with CT abnormalities. Asymptomatic patients may be contagious and thus a potential source of transmission of COVID-19.
    https://www.nejm.org/action/cookieAbsent
    The viral load that was detected in the asymptomatic patient was similar to that in the symptomatic patients, which suggests the transmission potential of asymptomatic or minimally symptomatic patients. Bu makalede asemptomatik hastaların semptomatik hastalar kadar virüs yükü taşıyabildiği ve hastalığı bulaştırabileceği anlatılmış. Bunu destekleyen şu çalışmalar da var. Zou L, Ruan F, Huang M, et al. SARS-CoV-2 Viral
    Load in Upper Respiratory Specimens of Infected Patients. N Engl J Med. 2020; 382, 1177-9.
    Pan X, Chen D, Xia Y, et al. Asymptomatic cases in a family cluster with SARS-CoV-2 infection Viral load of SARS-CoV-2 in clinical samples. Lancet Infect Dis. 2020; 20 (4), 410-11.
    Bai Y, Yao L, Wei T, et al. Presumed Asymptomatic Carrier Transmission of COVID-19. JAMA. 2020; 323 (14), 1406-7.
    Wei WE, Li Z, Chiew CJ, Yong SE, Toh MP, Lee VJ. Presymptomatic transmission of SARS-CoV-2 - Singapore, January 23 March 16, 2020. MMWR Morb Mortal
    Wkly Rep. 2020; 69, 411-5.
    Kimball A, Hatfield KM, Arons M, et al. Asymptomatic and Presymptomatic SARS-CoV-2 Infections in Residents of a Long-Term Care Skilled Nursing Facility

"açık alanda maske takın diyorsunuz. BUNA İLİŞKİN ELİNİZDE YETERLİ VERİ VARMI YOK ? "
    efenim dışarıda maske takmayın olayına açıklık getireyim,https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7314683/ bu mkalede birçok çalışmadan bahsediliyor, dış ortamda maske takılsın diyen de var demeyen de. birçok çalışma var. şunu untmamak lazım outdoor diye kastedilen yer dağ, tepe, piknik alanları gibi çevrede insanın seyrek olduğu iletişim içinde olmadığınız alanlar. Yoksa istiklal caddesi gibi alanlar public olarak değerlendiriliyor.
    Şimdi burada yorum önemli. Çünkü açıkhavaya insanları toplayıp içerisine bulaştırıcı ekleyip kaç kişi hastalandı çalışması etik olamayacağı için imkansız. Ülkemizin vatandaşı ne yazık ki yeterince duyarlı değil. kaç tane haber izledik, hasta olduğu halde otobüsle başka ile seyahate çıkanlar
    cnn türk
    Koronavirüslü kişi yolcu otobüsünde yakalandı
    https://www.cnnturk.com/turkiye/koronaviruslu-kisi-yolcu-otobusunde-yakalandi,
    siz de hastalanın diyerek konyaaltında etrafa tükürenler mihttps://www.ntv.com.tr/turkiye/karantinayi-ihlal-eden-kadin-olmek-istemiyorum-diye-bagirarak-etrafa-tukurdu,ay_VWVQKWECgMzEkI0tmmQ, hangisini ararsınız. Şİmdi böyle bir toplumda yaşadığımızı göz önünde bulundurursak hasta sayısının arttığı dönemlerde bu tedbirin uygulanmasını doğal karşılamalıyız. Dışarıda bu hastalığın bulaşıcılığı bana göre de oldukça azlıyor. buna itiraz etmem. Ama kuzey avrupanın medeni insanları ile birlikte yaşamadığımız da su götürmez bir gerçek. Bilim kurulu bu tedbirleri yetkili mercilere önerirken toplumun sosyoekonomik durumunu da göz önünde bulunduruyor. Ayrıca insanlar tedbirlere uyduğunda salgın hafiflediğinde tedbirler gevşetiliyor, maske yasakları kalkıyor. maske hakkında sayın torlak kemalin paylaştığı şuhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7357397/ makaleyi okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

"sadece korona testi yaparsanız tabikide bir salgın varmış gibi görünür." bu iddayı ispatlayınız, sadece covid19 testi yapılmıyor, yanılıyorsunuz. "NEDEN İNFLUENZA TESTİ DE YAPMIYORSUNUZ.?" yapılmadığını nereden biliyorsunuz, yapılmadığını ispatlayınız. "bu testler oldukça hassas testler virüsün kırıntısını bile buluyor. bunu biz söylemiyoruz bütün bilim insanları söylüyor." ahaberin yaptığı gibi 2 3 tane yanıltıcı verinin üzerine doğru bir cümle ekleyerek gerçeği çarpıtma çabası olarak değerlendiriyorum.

grip hakkında yanlış bir fikriniz daha var. bu hastalık gribin sebep olduğu veya olacağı ölümlerden hariç yeni ölümlere sebep oluyor. zaten izole ölüm oranlarını ve sayılarını kendiniz bir önceki mesajınıda paylaştınız. grip dünyada 650 bin yıllık ölüm yapıyor diyorsunuz, covid henüz 1 yıl olmadan 1 milyona ulaştı, bakın resmi rakamlar bunlar, bir kısmını zaten siz paylaştınız. hadi sizin gibi düşüneyim (grip ve covid birbiri ile ayrılamıyor varsayayım) bu sayı hastalık aynı hızda giderse, yıl sonuna kadar 1.3 milyon olur kabaca (1 mil/9*12), hadi 650si grip olsun, geriye en az grip kadar ölüme sebep olan bir hastalık kalıyor. (çünkü 1.3 milyon hesabını yaparken bu hastalığın dünyaya ilk 2 ay yayılımının olmadığını hesaba katmadık, kolaya kaçtık) Eğer söylerseniz ki benim yaş grubumda ölüm insidansı çok daha düşük, ben niye tedbire uyacam. İyide hastalığı bilmeden bile yaysan insanlara sebep olabilecek potansiyele erişiyorsun.

"GRİPTEN FARKI İSPATLANAMAMIŞ BİR HASTALIK İÇİN NEDEN OKULLAR KAPANIYOR ? NEDEN MASKE TAKMAK ZORUNDAYIM ?"
    bakın gripten neden daha önemli olduğu ile ilgili bir fark paylaşacam.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7314683/ bu yayından aldığım şu cümle The basic reproductive number (R0) of the SARS-CoV-2 is estimated to range from 1.4 to 3.9 (van Doremalen et al., 2020; Wu et al., 2020a). The infectivity is greater than that of seasonal influenza (0.9–2.1). bu hastalığın gribe göre 1 konağın 2 kata kadar sayıda yeni konağa bulaştırabileceğini bildiriyor. yani en az 2 kat daha bulaştırıcı. bu 2 kat sayısını çok basit görebilirsiniz, bu sayı 1.5 bile olsa çok büyük, çünkü hastalık serbest bırakılsa her bulaşan bu kadar kat daha fazla bulaştıracak, yani bulaşma ve bulaşma hızı 1.5in katları şeklinde yani logaritmik artacak. İşte en büyük korku bu. hastalığın gripten daha bulaşıcı olması.

"pardonda ben binde bir ölüm oranı olan bir virüs için neden o dediğiniz şeyleri yapayım ?"
    şimdi yılda trafik kazasından yaklaşık 5000 kişi ölüyor ama emniyet kemeri takmak zorunlu.
    euronews
    Türkiye'de trafik kazalarının günlük ortalaması: 18 ölü, 841 yaralı
    https://tr.euronews.com/2019/05/30/turkiye-de-her-gun-3-bin-368-trafik-kazasi-yasaniyor-18-kisi-oluyor-841-kisi-yarali
    Sağlık bakanlığının böyle bir verisine ulaşamadığım için haber paylaştım. bilimsel veya resmi bir içerik değil.https://pa.edu.tr/Upload/editor/files/Trafik_Kaza_ve_Denetim_%C4%B0statistikleri.pdf resmi kaynak ama sayıyı açıkça belirtmemişler. covidde yıl dolmadı ama resmi rakam ölüm neredeyse 8000 olmuş. emniyet kemeri, hız sınırı gibi tedbirleri hak ediyor.
    emniyet kemeri takmak kaza anında ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. ör: 12 parmak barsağını yaralayabiliyor, omuz, boyun göğüs yaralanmalarına sebep olabiliyor. buyrun linkhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6310927/ şimdi emniyet kemeri bunları yapabilir diye kemer takmayacak mıyız? veya araba kullanırken kemer beni rahatsız etti diye kemer takmayacak mıyım? nasıl olsa ölüm riski koronadan bile az binde birden daha az risk ne olacak.

"size gerçek verileri gösteriyoruz NİÇİN HİÇBİR YORUM YAPAMIYORSUNUZ" ortaya yeni çıkan bir hastalık yüzünden neredeyse resmi rakamlara göre mart ayında başlayan salgında 6 ayda 8000 kişi ölmüş yaklaşık yılda 16bine karşılık geliyor, bakın trafik kazasına yılda 6000 can veriyoruz. teröre yılda kabaca 500 can veriyoruz. Bu sayı size az mı geliyor. ispanyol gribi kadar sayı mı bekliyorsunuz öyle bir sayı olduğunda mı tedbiri haklı göreceksiniz? (bu arada resmi rakamlara ben inanmıyorum, daha yüksek olduğunu düşünüyorum, siz inanacaksanız saygı duyarım) (siz veya arkadaşınız paylaşmıştı bu yıl sene sonuna kadar hesaplanırsa geçen yıla göre ölüm sayımız yaklaşık 39 bin artıyordu. bunu da ekleyim)

"kovid aşılarıyla ilgili olarak ne biliyorsunuz?" mesela henüz ortada faz çalışmalarını tamamlamış kullanıma sunulmuş bir aşının olmadığını biliyorum (rusyadaki aşılar hariç). henüz ortada olmayan bir aşı ile ilgili konuşmanın daha doğmamış çocuğa don biçmek olduğunu biliyorum. Yahu şu aşıyı bir de siz anlatın bakalım ne imiş. aşı hakkında ne biliyorsunuz bir görelim.

sorularınızın muhatabı belki ben değildim ama yazdıklarınız toplumu yanıltıcı içerikte, yukarıda bilimsel ve geçerli kaynakları döktüğüm üzere ciddi derecede hatalı.
    belki meslek gereği bu sorlara sozuak bey detaylı ve bilimsel kaynaklarla cevap veremeyecekti. bu ön yargım için kendisinden özür diliyorum. "yazacaksak biraz daha kısa yazalım lütfen." bu söz bana bir yerden tanıdık geldi. ancak cevap verdiğiniz mesaj zaten kısa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 28 Eylül 2020; 2:32:11 >

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Size bu cevabı ilk yazdığımda satır satır yazdıklarımı alt alta koyup daha agresif bir yazı yazmıştım. Ama yazıyı tamamladıktan sonra düşündün: benim buradaki esas amacım benim veya karşı tarafın yazdıklarını gözüne sokmak değil. Yine de kendimi çokça tekrarlamış olmaktan hoşlanmasam da, ne yazdığımı bir daha (umarım son defa) yazayım : “PCR testinin + verdiği vakaların %90'ının aslında + olmadığını okudunuz mu?” Nerede bu test tamamen yanlış yazmışım? Sorun testin çok fazla yanlış pozitif vermesi. Test yapmak yerine yazı tura atsak daha az yanlış pozitif verir.

Sizin yazdıklarınızdan “testin büyük ölçüde yanlış poztifler göstermesi sorun değil” olarak anladım. İsterseniz, PCR testinin ne kadar yüksek sayıda yanlış pozitif gösterdiğinin farkına varmış profesörlerin bu konudaki uyarılarını bir dinleyin. Çünkü zarar veren önlemlerin alınması bu vaka sayıları gösterilerek haklı çıkarılmaya çalışılıyor. Benim bu konuda uyarılarım şu linkte:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145742221
    Ancak benim uyarılarım önemli değil : bilim insanlarının, doktorların bu konuda uyarıları önemli ve onları LÜTFEN LÜTFEN şu linkten dinle :https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145757470

Bu test daha önce de yanlış salgınlara yol açtığı bilindiği halde histeri yaratmak için kullanılıyor kaynalar :
    www.nytimes.com
    Faith in Quick Test Leads to Epidemic That Wasn’t
    https://www.nytimes.com/2007/01/22/health/22whoop.html
    https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5633a1.htm )

çünkü amaç bu sefer herkesin aceleye getirilmiş aşılarla aşılanması. Aşı üreticileri mali sorumluluk almıyor aşıları için, ABD’yi geçtim, Avrupa’da bile.

Peki bu test nasıl kullanılıyor : FDA bu teste acil duruma bağlı olarak onay verdi. Bu testi bulan Nobel Tıp ödüllü Kary Mullis bile bu testin hastalık tespitinde kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Şimdi bir doktor olarak lütfen düşün: bir testin normalde olduğundan 8-9 kat fazla hasta gösterecek şekilde kullandırılması normal mi?

Sizin bahsettiğiniz farkları bir daha hatırlayalım mı: gripten ayrışıyor diye yazdıklarınızdan
    1- burun akıntısı :var
    2- koku kaybı ( burun tıkanıklığında koku kaybının olmadığını iddia etmezsiniz umarım, ederseniz çünkü onlarda grip ile koku kaybı belirtisini ortaya koyan kaynak gösterebilirim) var
    3- vücut ağrıları –yorgunluk : var
    4- ishal : var

Yani bilgilendirmede zaten yazılan 9 belirtinin yarısı yazıyor sizin gripten ayrışıyor diye yazdıklarınızdan.

Ölüm rakamları ile ilgili konum burada :https://forum.donanimhaber.com/yaslara-gore-kovid-in-olduruculugu-ve-griple-karsilalstirmasi--145733959#145743124

Tartışmak, görüş belirtmek isteseniz beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 28 Eylül 2020; 14:9:45 >

• COVID19 GERÇEKLERI, ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!

iyice kafayı yediler. ileride şöyle kamu spotları olacak:

- çipleri çıkartmanın ölüme neden olduğunu biliyor muysunuz? devlet tarafından takılan çipleri yasadışı yollardan çıkartan kişilerde kanser dahil tüm hastalıklara yakalanma oranı %500 oranında artış göstermektedir. çipini çıkartan kişilerin %100'ünün öldüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

işin sonucu buraya varacak. Corona yalandır falan demiyorum ama artık yani şu "önlem" adı altında kaktırılan şeylerin, yapılan sözde kamu spotlarının tamamen ahmakça bi noktaya geldiğini kabul etmek gerek.

ekleme: işin içine birilerinin çıkarları girince zaten her alanda bu çomarlıkları görüyoruz. devlet kontrolünde olmayan kripto paralar ilk çıktığında: "sakın kullanmayın! kripto paralar terör örgütlerinin hayatta kalmalarını sağlıyor! terör örgütleri kripto paralarla rahatça ülkeden ülkeye para transferi yapabiliyorlar! mutlaka sadece normal para kullanın!" demişlerdi. şimdi ise, devletler normal parayı tamamen kaldırıp yerine kendi ürettiğikleri kripto paraları getirecekler zorla, ve, bu radikal değişimi halka kabul ettirebilmek için de: "normal parayı hemen bırakın! normal para ile terör örgütleri tahatça devlet kontrolüne takılmadan nakit para aktarabiliyolar! bu yüzden normal para terör örgütlerinin hayatta kalmasını sağlar!" diyecekler bu aldatmacayı yiyen birsürü kişi de bizlere: "ama kardeşim, bak terör örgütü nakit para transferi yapabilir, sen bunu inkar edemezsin yani değil mi?" diye akıl verecek çünkü halk ayakta uyutulmaya dünden razı. işin aslı, terör örgütleri her zaman devletler tarafından desteklenir ve finanse edilir. terör örgütlerinin var olma nedeni zaten devletlerin destekleridir. temiz-saf halkı böyle pis ve rezil sözlemlerle havada uyutuyolar, ve bunu göstere göstere yapıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2020; 11:54:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@Kayihani,

Kesinlikle özür dilenecek bir olay yok. Elbette sizinle aynı sektörde olmama rağmen (sizin alanınızdaki cihazların bakım onarım işlemlerini de yapıyorum) elbette tıp eğitimim yok.
    İşlerim nedeniyle vaktim çok olmadığından araştırıp rakamlar, isimler, çalışmalar ekleyecek vaktim yok ama olsaydı bile sizin kadar yoğun ve kaliteli şekilde yazmam da zaten mümkün değil.
    Yazdıklarınız o kadar uzun ki tümünü tek bir word dosyasına ekleyip dikkatlice baştan okuyacağım. Çok güzel ve başka bir bakış açısı sundunuz. Bu kadar emek ve zaman ayırıp bilgi birikimlerinizle süzdüğünüz yazılarınız bu forum için çok büyük bir referans bence.
    Örneğin alınan alüninyum miktarı ile ilgili bunun dokulardan emilme hızı, metabolizmada yıkımı vs sanki direkt IV veriliyormuş, direkt kana karışıyormuş gibi düşünüyordum. SC/IM şeklinde farklı emilimleri olacağını düşünmemiştim mesela.
    Emeğiniz için teşekkür ederim.
    İlerleyen zamanlarda da karşılaşmak dileğiyle.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    quote:

Bu nedenle herkesi korumak, hastalığın yayılmasını yavaşlatmak için maskeyi istisnasız herkes takmalı.

Maskenin solunum yolu virüslerinin bulaşmasını engellediği bilimsel olarak doğru değildir. Bu konuda onlarca yayın var. İçine girilip bakıldığında işe yaramadığı görülür. 2020 Mart sonunda bilimsel bir keşif mi oldu da o zamana kadar maske zorunluluğu yokken ve o zamana kadarki açıklamalar ve BİLİMSEL yayınlar maske gerekli değil derken şimdi maske işe yarıyormuşa geldik.

İşin aslı şu: maske takma zorunluluğu olmayan ülkeler, yüzbinlerce binlerce kişilik şehirlerinde toplu taşımada bile maske takmadan gezerken ve hastalıktan ölüp bitmiyorlarken herhalde o ülkenin bilim insanları DSÖ'nün sözüne değil bilime inanmayı seçti.

Eğer maske takmanın zararlarını - risklerini Bilgehan Bilgi'den dinlememiş sonra da bilimsel araştırmalar ile teyit etmemiş olsam ne var ben de takarım derdim. Ama hem kendim görüyorum maske takmanın etkilerini ( baş ağrısı ve boğazda uzun süren batma hissi ) hem de yazıyor ortada.

O zaman pek değerli DSÖ neden böyle bir karar aldı diyebilirsiniz, ama ben DSÖ'nün geçmişte insanların sağlıkları yönünde hareket etmediğin gördüğüm için şaşırmıyorum. Şaşırdığım hala DSÖ'nün söylediklerini harfiyen aktaran dansöz( dansözlerden özür dilerim) profların hala nasıl TV'ye hangi yüzle çıktıkları.

Dr. Bilgehan Bilge - Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı https://m.facebook.com/plugins/video.php?height=224&width=400&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVatandaslarKonusuyor%2Fvideos%2F3224759704236918%2F

Birkaç araştırma ( onlarca var yer kaplamasın diye bir kısmını paylaşıyorum)

1 T Jefferson, M Jones, et al. Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses. MedRxiv. 2020 Apr 7.
    medrxiv
    Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses. Part 1 - Face masks, eye protection and person distancing: systematic review and meta-analysis
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.30.20047217v2

2 J Xiao, E Shiu, et al. Nonpharmaceutical measures for pandemic influenza in non-healthcare settings – personal protective and environmental measures. Centers for Disease Control. 26(5); 2020 May.
    https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

3 J Brainard, N Jones, et al. Facemasks and similar barriers to prevent respiratory illness such as COVID19: A rapid systematic review. MedRxiv. 2020 Apr 1.
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.01.20049528v1.full.pdf

4 L Radonovich M Simberkoff, et al. N95 respirators vs medical masks for preventing influenza among health care personnel: a randomized clinic trial. JAMA. 2019 Sep 3. 322(9): 824-833.
    jamanetwork.com
    N95 Respirators vs Medical Masks for Preventing Laboratory-Confirmed Influenza in Health Care Personnel
    https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2749214

Kendi verdiğiniz linkleri bile doğru dürüst incelememişsiniz. Bunların hepside aynı şeyi söylüyor: Daha çok veriye ve çalışmaya ihtiyacımız var. Kanıt diye bunları mı gösteriyorsunuz siz şimdi bana ?
    “Semptom başlangıcından kısa süre sonra daha yüksek viral yükler (Ct değeriyle ters ilişkili) tespit edildi”
    “Az sayıda semptomu olan veya hiç semptomu olmayan ve en az 5 gün boyunca orofarinkste mütevazı düzeyde saptanabilir viral RNA bulunan hastaların belirlenmesi, iletim dinamiklerini belirlemek ve tarama uygulamalarımızı bilgilendirmek için daha iyi verilere ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

https://www.nejm.org/action/cookieAbsent
    “Çalışmalar,% 4 ila% 32 arasında değişen asemptomatik enfeksiyon oranlarını tanımlamış olsa da, bu raporların hiçbir zaman semptom geliştirmeyen bireyler tarafından gerçekten asemptomatik enfeksiyonu temsil edip etmediği, çok hafif semptomları olan bireyler tarafından bulaşma veya asemptomatik olan bireyler tarafından bulaşma olup olmadığı açık değildir. Bu konuyla ilgili sistematik bir derleme, gerçek asemptomatik enfeksiyonun muhtemelen nadir olduğunu ileri sürdü.

jamanetwork.com
    Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)—Epidemiology, Diagnosis, and Treatment
    https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2768391

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7158985/

jamanetwork.com
    Presumed Asymptomatic Carrier Transmission of COVID-19
    https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2762028

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6914e1.htm
    “Ülkeler tarafından bildirilen temas takibinden elde edilen mevcut kanıtlar, asemptomatik olarak enfekte kişilerin virüsü bulaştırma olasılığının semptom geliştirenlere göre çok daha az olduğunu göstermektedir.
    “DSÖ'nün kişisel koruyucu önlemlerle ilgili tavsiyelerinin çoğu (maske kullanımı ve fiziksel mesafe gibi), erken teşhis edilmesi kolay olmayan hafif semptomları olan hastalar da dahil olmak üzere, semptomatik hastalardan bulaşın kontrol edilmesine dayanmaktadır.”

www.emro.who.int
    WHO EMRO | Transmission of COVID-19 by asymptomatic cases | COVID-19 | Health topics
    http://www.emro.who.int/health-topics/corona-virus/transmission-of-covid-19-by-asymptomatic-cases.html

Mevcut literatüre dayanarak, asemptomatik veya presemptomatik bireylerin influenza geçişinde önemli bir rol oynadığına dair, varsa da, çok az kanıt olduğunu bulduk. Bu nedenle, pandemi planlamasıyla ilgili, bazıları bulaşma modellemesi kullanan son makaleler, preemptomatik veya asemptomatik influenza bulaşının etkisini fazla tahmin etmiş olabilir.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2646474/#:~:text=Although%20asymptomatic%20individuals%20may%20shed,viral%20shedding%20and%20disease%20transmission. (2009)
    “Bulgular, asemptomatik veya klinik olarak hafif influenza virüsü enfeksiyonu olan kişilerin ev, kurumsal ve toplum ortamlarında influenza virüsü bulaşmasına katkısını araştırmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

https://academic.oup.com/cid/article/64/6/736/2733100

“Dışarıda bu hastalığın bulaşıcılığı bana göre de oldukça azlıyor. buna itiraz etmem. Ama kuzey avrupanın medeni insanları ile birlikte yaşamadığımız da su götürmez bir gerçek.”
    Bu söylediğinizin hiçbir anlamı yok maalesef. Bir topluluğa giriyorsanız hertürlü insan ve mikrop içine giriyorsunuz demektir. Bunun kuzey avrupası türkiyesi yok. BENİM İÇİN FARAZİ LAFLARIN BİR ANLAMI YOKTUR. Kuzey avrupaya gidin bakın bakalım bizim gibi sokakta maske takıyorlarmı. Açık alanda semptomsuz kişilerin maske takması gerektiğine ilişkin makale yok. Varsada yukarıdakiler gibi varsayımdan öteye gitmez.
    İnfluenza testi de yapıyorlarsa göstersinler o zaman?. Asıl siz yapıldığını ispatlayın. Milyonlarca korona testi yapıldı. İnfluenza da yapıldımı ? ortak kümeyi bilmiyoruz. Dolayısıyla size korona diye gösterilen rakamın gerçekten korona olup olmadığını da bilmiyoruz. Ben mühendisim ve böyle birşeyi kabul etmiyorum. İnsanlara kesin ve netmiş gibi korona sayısı verilmesini doğru bulamam. Saçmalık bu.

https://www.coronagercegi.com/post/bhakdi-pcr
    pcr testinin mucidi kary Mullis bile bu testin herhangi çoğalabilir nitelikte bir virüsü kesin olarak tespit edemeyeceğini söylüyor. Pcr nin bulduğu pozitif, bir kalıntıya ait de olabilir. O yüzden hassas olduğunu söylüyorum. Bu kadar yazıyoruz ama siz gene muhalefet edersiniz.

Grip için verilmiş 650 bin rakamı nasıl hesaplanmıştır ? neden objektif bakamıyorsunuz olaya ? elinizdeki pcr testiyle birde influenza araştırması yapmayı deneyin. nüfusun 8 ‘de birini tararsanız on binlerce influenza vakası bulursunuz. Bunu hastanede yatan insanlara yaptığınızda yıllık 650 binden çok çok daha fazla influenza ilişkili ölüm rakamına ulaşırsınız.

Kovidden 1 milyon kişinin falan öldüğü yok onu anlatmaya çalışıyoruz .
    örneğin amerikada 205 bin kişi sözde kovidden öldü değilmi ? girin lütfen bakın 205 bin veya ona yaklaşık bir FAZLADAN ÖLÜM varmı amerikada. (yok)

"COVID-19 virüsü için seri aralığı(ardışık vakalar arasındaki süre) 5-6 gün olarak tahmin edilirken, influenza virüsü için seri aralığı 3 gündür. Bu, influenzanın COVID-19'dan daha hızlı yayılabileceği anlamına gelir."

gördüğünüz gibi koronanın daha bulaşıcı olduğunu ancak iddia edebiliriz.bu iddiaya karşılık daha az bulaşıcı olduğu da söylenebilir. Bunları kanıtlamak zordur. Hiçbir şekilde bir kanıt bulamazsınız bulaşicilikla ilgili. Gösterdiğiniz örnekler tahminden öteye gidemez. Mevcut durumda bilimsellikten ve halka doğruyu söylemekten çok uzak olduğumuzu buradan da anlayabilirsiniz.
    Bir trafik kazası örneğine girmişsiniz. Çok saçma gerçekten. Niye griple karşılaştırmıyorsunuz ? daha önce hiç insanlar grip olmasın diye böyle bir yasak getirdilermi ?? hayır. bu hastalığın gripten farkı ispatlanabilmişmi peki? Mortaliteyi açın bakın işte yukarda.

Yok işte hiçbir araştırmanız. Faz 3 tekilerin çoğunun yatırımcısı gates foundation. (WHO nun ortaklarından aynı zamanda ) Şirketlerden biri MODERNA. Teknoloji şirketi denilebilir. Daha önce aşı üretmemiş ama ne hikmetse kovid aşısında önde gidenlerden. Mrna aşısı üretecekler. (dünyada ilk kez) Milleti yanlış bilgilendirmekle suçluyorsunuz bizi. Önce bi kendi bilgi eksikliğinizi giderin. Şu kovid aşılarını bir araştırın mevzunun virüs değil aşı olduğunu anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 29 Eylül 2020; 1:11:43 >

Hastaligin yayilim hizini düşürmek, yoğun bakım kapasitelerini aşmamak, ihtiyaci olan insanlara tedavi verebilmek adina maske takiyoruz.(covid yuzunden dolan yogun bakimlar diğer hastaliklarda da kullanilamiyor). Kronik rahatsizliği olanlari ve yaşlıları korumak adina maske takiyoruz. Zaman kazanmak için maske takiyoruz. Maske virüsü filtre ettiği için değil, sekresyonlari engellediği için maske takiyoruz. Bunun nesini anlamiyorsunuz?

Uzakdoğuda japonyada grip olanlar bile metroda maske takiyor insanlari hasta etmemek adina. Hava kirliliği olan yerlerde maske takiyorlar toz yutmamak için. Siz kalkmış pandemide niye maske takiyoruz diyosunuz. Şaka gibi...

Lütfen en kisa zamanda bir pandemi hastanesinin covid servisini ziyaret edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2020; 21:2:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    onatba bey bende zirzop bir insan değilim şu yukarıdaki mesajı yazmak geçen gün 5 saatimi aldı. bizde birşeyler araştırıyoruz ve konuşuyoruz olağanüstü emek harcıyoruz. bunların hepsini ortada birçok şeyin ters gittiğini gördüğümüz için yapıyoruz. sizin gösterdiğiniz duyarlılığı anlıyorum bütün insanlar saygı gösterip kural diye nitelendirilmiş şeylere uyuyorlar evet, en çok ta bak siz şunu yapmazsanız şurada hastaneler dolacak, hastalık yayılacak, kronik ve yaşlıları korumak için gibi sözlerle sizi o duyarlılık ve saygı duygunuzdan ele geçirdiler zaten.

şüphe etmezseniz ve bizim açımızdan düşünmezseniz hiçbir zaman söylediğimizi anlayamazsınız. size kısaca diyoruzki bu hastalığın gripten farklı olduğunu ispatlanamamıştır. ötesi varmı ?
    ben pandemi hastanesine gideyim fakat bu virüsün mortalitesini değiştirecekmi ?
    sizde çizginin diğer tarafına geçip düşünmek zorundasınız. bu da duyarlılıktır. düşünmek de duyarlılıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 29 Eylül 2020; 22:46:6 >

Ben sizi çok iyi anliyorum da siz beni anlamiyorsunuz. Gripten farkli oldugunun benim için ispati benim çevremdeki insanlarin kayiplari ve Hekim tanidiklardan aldiğim duyumlar.

Ha eğer varsayalim dediğiniz doğru yani biz bir pandemi içerisinde değiliz olay abartiliyor vs, o durumda dahil istanbulun ankaranin bursanin herhangi bir semtindeki hava kirlilik orani zaten sizin maske hemde N95 takmaniz için yeterli bir sebep. Havalar soğuyunca birde kaloriferler sobalarda yanmaya başlayacak yakinsa zaten iyice ciğerler bayram eder.

Varsayalim tiyatro olsun, şu ana kadar bu viruse karsi ne önlem alindi? Alinan önlemlerden ne kaldi geriye?
    El yikama, dezenfektan kullanimi, toplu tasimada hijyen, avm markette bakkalda hijyen vs.
    E bunlar zaten NŞA uygulanmasi gerek kurallar.
    Sokağa çıkma yasaklari vs kalkti.
    Şu anda 12 den sonra muzik yasagi geldi bir o problem sanirim. Barlarda diskolarda kişi sayisi kısıtlı. Toplu etkinlikler kısıtlı. Rakamlar düzeldikçe bunlarda yakinda serbest birakilir.
    Ha birde toplu ulaşımda üstüste tost yapmayi yasakladilar. Bu da bence ülkemiz adina insanlık adina önemli bir gelişme.

Yani şu anda normalden farkli pandemi icin yapilan siradışı bir önlem ne var diye bakiyorum hani üzerimizde oynana büyük oyunu görmek için, ekstradan sadece bir maske var. Yani öksürürken hapşururken sekresyonu azaltacak bir bez parçası. Onun disinda rakamlarda bölgesel artış oluyorsa fabrikalarda üretime ara veriliyor vs.

E biz zaten pandemi sebebi ile ekstradan birsey yapmiyoruz ki maske harici. Yani biraz sizin uyanmaniz gerek. Ortada sira dışı bir önlem vs yok. Millet sokaklarda rahatca geziyor. Gece hayati ve bazi fabrikalar disinda herkes isinde gucunde. Sadece bireysel hijyene daha fazla önem verir hale geldik. İşi gücü sıkıntıya girenler maske üretmeye başladı çoktan.

Benim doktor tanidiklarimdan her sene grip aşısı olan insanlar var. Özellikle belli bir yaşın üzerinde olanlar için şart. Bilinçli insanlar bunu uyguluyor. Buna "önleyici tıp" deniyor. Çokmu şüphen var, telif melif iplemezsin kendi aşını kendin üretirsin ülkecek o zaman.

Ha diyorsaniz ki; " virusler dogaldir. Tip hijyen vs yalandir. İnsanlarin bagisiklik sistemini gelistirmeyi önler. Doğal seleksiyonu önler. Aşı maşı hikaye, bagisiklik sistemi sağlam olan yaşasın, arizasi olan yaşlı olan baksin kendi çaresine, orta çağa geri dönelim, aşıyı tıbbı kaldıralım bunlar suni şeyler" diye hani onada biraz saygi duyarim tartışırımda bu konuda katkıda sunarim. Şimdiki gibi oturup tıp felsefesi yapariz.

Ama yil olmuş 2020, covid 19 diye bir virus olduğu kanıtlanmış. influenza gibi gerçekte var olan ve insanlarin hayatini riske atan üstelik de şu andaki gibi hayatiniza büyük ölçüde etki edecek ciddi bir önlem kararı yokken altı üstü bir maske takmak zorunluluğu birde barda diskoda toplu ulaşımda akraba olmama zorunluluğu varken, buyuk oyun muyuk oyun diyerek salgini hizlandirip hastane kapasitelerinin yetersiz kalmasina neden olup başka hastalıklardan da tedavi olabilecek insanlarin ölmesine sebebiyet verme ihtimaline rağmen kendinizden emin bir şekilde covid movid yalan demenize anlam vermek güç. Ha bunuda geçtim, her sene insanliğin üstünden zaten inluenza ve bir geçiyor, e sirf bunu bile maskeyle yavaslatsaniz birkac kisi fazladan yaşar.

maske takinca ne olacak? Butun enfeksiyonlar azalacak. E bundan kim karlı çıkacak doktor mu? Hastane mi? Biyomoleküler genetikçi mi? Amerika mı? İlaç firması mi? Labaratuvar mı?

E enfeksiyon azalir yavaşlarsa hatta ortadan kaybolursa aşıyı kime satacaksin?

Yani diyorsaniz ki bagisiklik kasalim diye zaten şu anda da bir ölçüde fiilen uygulaniyor. Hemde bütün dünyada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2020; 23:36:13 >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    siz herşeyi çok çabuk unutmuşsunuz. aylarca karantinada kaldı insanlar. karantina baskısı altında kaldı en azından. evde kal baskısı hergün, okullar kapandı. işler kapandı. temmuzun ortasına kadar turizm çalışmadı. insanların stresten altta yatan hastalıkları olanlar çok zorluk çekti. sadece benim ailemde babam 'evde kalmaktan' ve stresten belindeki sorunlar tekrar ortaya çıktı. işler başlasa çalışamayacak duruma geldi. kendim keza belimden rahatsız oldum. kardeşim bugüne kadar sabretti. en son okullar açılmayacak denildiğinde bütün evdeki strese çocuk daha fazla dayanamadı pskiyatıra gitti bir torba ilaç vermiş doktor.
    insanlar o maskeyle 9 saat mesai yapmaya çalışıyorlar. hergün tvde bir ölüm sayısı hergün vakalar patladı haberleri. hergün bir baskı. maske takmayanlara baskı. farklı görüşte olanları yaftalama, baskı. polisin vatandaşın düştüğü zor durumlar. insanların mikrop hassasiyeti edinmesi, paranoyak olanlar, panik atak olanlar, tedaviye gitmeyenler, gitsede ertelenenler.. bunlar ilk aklıma gelenler.. ve siz diyosunuz nolcak canım altı üstü bi maske taktık..nolacakki.. biz size insanlara yalan söylüyorlar diyoruz.. siz alt tarafı önlem diyorsunuz.. kimsenin virüs veya hastalık yok dediği yok.. ama her yıl olabilen ve zaten aramızda olan şeyler için insanlara yapılan bu eziyetin hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur.. buradaki artniyeti farkedebilmeniz dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 29 Eylül 2020; 23:44:19 >

• Kim ne derse desin çevremden gördüğüm tecrübe ettiğim kadarıyla
    1-Virüsün erken tespiti önemli benim 77 yaşında nenem kaptı kendinde bi halsizlik ve burnunun aktığını farkedince şüphelenip test yaptırdı pozitif çıktı hemen ilaca başladılar 2 günde yatalak olmadan topladı kendini sonrada rahatca iyileşip geçti
    2-Maske korumaz diyenlere benim arabama covid19 kapan kişi bindi maskeliydim bulaşmadı yine amcam covidli hasta ile arabada 30dk bulundu kapmadı
    Teyzem yine aynı durumu yaşadı hepimizi korudu maske
    3-Virüsün öldürücülüğü %7 lerden şuan 3-4 civarına düştü bu kadar hızlı yayılan bir virüs için çok yüksek ve öyle yada böyle çoğu insana bulaşacak önemli olan bunu erteleyebilmek 6 ay sonra kaparsanız dahada hafif bir virüs ile karşılaşacaksınız

Benim nenem ilk zamanki virüsü kapsaydı rahmetli olurdu diyebilirim bu yüzden maskeni tak etrafa dikkat et kapacaksanda şimdi değil 6 ay sonra kap emin ol şuan ki halinin yarısı kadar bir güçte olacaktır

• nucro kullanıcısına yanıt
    İlk başta üslup konusunda ortak bir paydada buluşabildiğimize sevindim.
    Şimdi size nasıl cevap vermem gerektiğini ben de düşündüm. Çünkü daha önce hekim gözünden olayı anlatmaya çabaladım ancak baktım ki ne söylesek boş görünüyor. En başta ortada bir salgın var ve ölen insanlar var otopsi sonuçları-serileri çalışmaları var. Ancak siz hastalık yok diyorsunuz. Otopsi çalışmalarında akciğerde yoğun RNA (PCR) tespit edildiği, kan, kalp, böbrek, karaciğer ve sindirim sistemi dokularında rna tespit edildiği gösterilmiştir. Otopsi çalışmalarında sadece akciğerde virüs tutulumu (virüse bağlı zatüre) ile ölen insanlar rapor edilmiş. Akciğerde yoğun covid rnası saptanmış. Dikkatinizi çekerim bakteri enfeksiyonu bile saptanmamış. Yani coronavirüs tek başına ölüme sebep olabiliyor. Buyrun linkhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7255143/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7304376/ Covid sadece zatürre ile öldürüyor sanıyorsunuz çok yanılıyorsunuz, zatüreden hariç ARDS yapıyor(zaten sars açılımı ardsyi işaret ediyor), ayrıca bu hastalık özellikle gripten farklı olarak tromboemboli yapıyor. Endotel hasarına bağlı olarak tromboelmboli geliştiği düşünülüyor. Tromboembolik olaylar (kalp krizi, felç, pulmener emboli) son derece ölümcül durumlardır. Buyrun link https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7240772/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32500199/ Ancak siz hastalığın olmadığını, gripten ayrışamadığını düşünüyorsunuz.
    Farklı firmaların ürettiği farklı marka pcr testleri var, sizin bahsettiğiniz çalışmada hangi marka test kullanılmış, kaç kişide test yapılmış vb temel bilgiler bile yok, yani bu çalışma nasıl yapıldı onu bile bilmiyoruz. Yüzde 90 oranı çok fazla çok iddalı. Haberi tekrar inceledim bu çalışmaların linkleri yok. Biraz yayın kurcaladım, (benim iddamı destekleyecek sensitivite %95 gösterilen çalışmalar çok fazla var bunları değil sizin iddianıza yakın olan verileri paylaşma gayretine girdim) Yalancı pozitiflik 400 kişi üstüne maksimum yüzde 20https://www.mdpi.com/2079-9721/8/4/36/htm,https://biistatistik.com/sensitivite-duyarlilik-spesifite-ozgulluk-tani-testleri/ şu adresten sensitivite tanımını öğrendikten sonra 1- sensitivite: yalancı pozitiflik oranı olarak: 0.13 ve0.06 olarak iki farklı marka test değerlendirilmiş.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32977349/ Testlerin bildiğim kadarı ile sensitivitesi 65 ile 95 arasında raporlandı, değişik marka kitlerde. Yani en fazla yüzde 35 hatalı pozitif var demek. Yüzde 90 değerini hangi çalışmada elde etmişler? Yüzde 20 veya 35 bile benim için yüksek oranlar. Bu yalancı pozitiflik tafarımızca şu şekilde kontrol altında tutuluyor, herkese zaten test yapılmıyor. Temas öyküsü olan veya klinik olarak hekim tarafından şüpheli kişilere test yapılıyor. Hatta temaslılara bile semptom ortaya çıkmadan test yapılmıyor. Yani her önüne geçene test yapılmadığı için yalancı pozitiflik düşürülüyor. Test vaka sayıları açıklanırken 1500 civarı pozitif paylaşılıyordu. Bakın bunu da abartacam benim iddiama benzer günde 25 bin test pozitif diyecem. Test yüzde 20 yanlış pozitif verse günlük 5000 hasta eder. Daha fazla insan hastalanmasın diye günlük 5000 kişi 14 gün karantinaya girme bedeli ödese çok mu ağır. Evet keşke hiç bedel ödemese ama salgın var. Dikkatinizi çekerim rakamları bel altına vurarak değil olabildiğince aleyhimde ve reel olarak vermeye çalıştım. Bazı insanlar fazladan karantinada kalacak hatalı pozitifliğin bedeli bu. Test yapmamanın bedeli hastalanmak, sakat kalmak, ölmek. Herkese sorumluluk düşüyor. Son olarak bu testin yerine kullanabileceğimiz başka bir muadil yok. Olsa onu kullanırız. Elimizdeki testlerin arasında kullanım amacımıza göre en iyi seçenek bu.

"Bu test daha önce de yanlış salgınlara yol açtığı bilindiği halde histeri yaratmak için kullanılıyor kaynaklar"
    İlk link için üye olmak gerekiyor okuyamadım. 2. Link zaten florada olarak bulunabilen mikroorganizma için pcr yaparsan testin çok fazla pozitif çıkacağı aşikar. Covid yeni bir vürüs hiçbirimizin florası henüz bu virüs ile tanışmadı. Bu çalışma bu sebeple konuya tam anlamı ile emsal olmaz.
    Hocam facebook kullanamıyorum, kullandığım internet şebekesinde engelli. (resmi devlet daireleri) Kaynak olarak facebook adresi vermeyin bakamıyorum. Cep telefonu interneti paketimi de takdir edersiniz bu videolarda yemek istemiyorum. Madem bilim adamları iddialı teori vb paylaşıyor bunun mutlaka yayınlanmış çalışması vardır onu paylaşın, inceleyim.
    Grip hakkında:
    1. Burun akıntısı: covidde beklenmez, nadir görülür.
    2. Koku kaybı gripte burun tıkanıklığına bağlı iken, (covid nörotrof yani sinir dokuyu enfekte eden bir virüs iken gribin böyle bir özelliği tanımlanmamıştır (aradım ben bulamadım gribin olfaktor sinir enfeksiyonu bulabilir ve paylaşırsanız zevkle okurum)) covidde 1. Sinir olan koku alma siniri olan olfaktor sinirin virüs tarafından enfekte edilmesi ile olur (paylaştığım otopsi çalışmalarında gösterilmiş). Geçici felç durumu (olfaktor sinir rejenerasyon özelliği olan nadir sinir dokularından biridir.) sebep olduğu için koku neredeyse tüm kaybolur, tat alma gangliyonu da benzer şekilde etkilenir ve tat da kaybolur. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32928323/
    3. Vücut ağrılarını ispatlayamam kendi yaşadığım hastalığı, geçiren arkadaşların yaşadığı ve müracaat eden hastalarda ortak gördüğüm tecrübemi paylaştım.
    4. İshal gripte çok nadir görülür, covidde yüzde 12 ile 25 arası bildiriliyor.(edit: gripte ve covidde ishal nadir görülür, gripte az bir miktar daha fazladır) Bir de covidde direkt barsak enfeksiyonu tüm seviyelerde olduğu için ince ve kalın barsak tipi ishal beraber olur (otopsi serilerinde mide barsakların tamamı tutulum gösterilmiş.) yani su gibi ishal olur gıdalar sindirilmeden çıkar. Terleme artması ve nu ishal yüzünden yani vücuttaki su kaybından dolayı akut böbrek yetmezliği covidde sık görülüyor. Gripte tablo bildiğimiz ishal gibi olur. Ayrıca bir önceki yazıda ddimer ferritin vb ile ilgili yayınlar paylaşmıştım. Kan testlerinde ayrım yapmayı sağlıyor.

Ayrıca bir başka tutumunuz daha var ağzınızdaki baklayı ortaya çıkarmıyorsunuz, sizin asıl derdiniz hastalık yok pcr testi yanlış vb değil, bence sizin esas derdiniz aşı ve aşı hakkındaki komplo teorileri. Ancak bunu yapmak için hastalık yok diyorsunuz. Aynı komplo bu hastalığı ortaya çıkarılarak ta basbaya yapılabilir. Yani illa hastalığın olmadığı fikrini savunmanıza gerek yok. Derdiniz aşı üzerine komplo ise yeni bir konu açıp aşı tartışın, emin olun konuya gelip bulaşmayacam. Aşı olup olmamak kişinin takdiridir. Tek başına aşı konusunun daha fazla ilgi çekeceğini düşünüyorum. Konuda yapılan hastalık yok, bize aşı için varmış gibi yapıyorlar iddianız, çevresinde hastalık geçirmiş biri için en baştan geçersiz oluyor. Bu hastalık rızamıza bakmadan bize bulaşabiliyor. Yazdıklarınız insanlarda tedbirleri azaltmaya, rehavete sebep olabilir, insanların hastalığa yakalanmasına sebep olabilirsiniz. Mücadelem şahsınızla aşık atmak değil, ben razıyım benden daha iyi konuya hakim olun, hiç gocunmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 4 Ekim 2020; 14:3:39 >

Hocam peki PCR testinde diğer coronavirusler ile covid 19 un ayrışması nasıl oluyor? Arkadaşların en çok üstünde durduğu iddialardan biri bu sanırım. PCR testinde Covid 19 un diğer Coronalardan ayrışmadığını belirtip duruyorlar sürekli.

quote:

coronavirüs tek başına ölüme sebep olabiliyor.

Ölümlerin ne kadarından sorumlu tek başına? Kalp/damar tek başına 17 milyon ölümden , Kanser tek başına 10 milyon ölümden sorumlu.
    CDC, Kovid ölümlerinin sadece %6'sında Kovid'i tek ölüm sebebi olarak gösteriyor. Bir daha yazıyorum : %6. Diğer %94 ölümde görülüyor ki altta yatan yaklaşık 3 rahatsızlık var. Örneğin ölende Şeker, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı olması gibi. Buna rağmen bu %94 ölümü Kovid ölümü saymışlar!
    Kaynak : https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm#Comorbidities

quote:

Covid sadece zatürre ile öldürüyor sanıyorsunuz çok yanılıyorsunuz, zatüreden hariç ARDS yapıyor

Haklısın zaten Ağır zatürrenin (ARDS)’yi tetiklemesi görülmüş şey değildir. ARDS akciğer filmlerinde zatürre filmlerinden farklı ne görülüyor, filmler ne kadar farklı bu konuda da bizi aydınlatabilir misin? Bir de virütik hastalık geçirenlerde, ağır vakalarda ARDS görülür mü görülmez mi bu konuda bilgi vermedi rica ederim.

Grip konusu sizin bu hastalığın semptomları gripten çok farklı demenizle başladı. Ben de çok farklı olmadığını semptomların yarısından fazlasının gripte görüldüğünü yazdım. Bu hastalığın semptomları ve öldürme mekanizması o kadar geniş tutulmaya çalışılıyor ki evet aynı şekilde öldürüyor diyemeyiz. Kovid, gribi de kapasacak belirtileri ve mekanizmaları göstererek öldürüyor diyebiliriz.

verdiğiniz link 1:
    mdpi
    Serological Tests for SARS-CoV-2 Coronavirus by Commercially Available Point-of-Care and Laboratory Diagnostics in Pre-COVID-19 Samples in Japan
    https://www.mdpi.com/2079-9721/8/4/36/htm

Bu çalışmanın en baştan beri anlattığım PCR döngü sayısı ile uzaktan yakından alakası yok. En başta zaten çalışma Japonya’da 400 kişide yapılan çalışma PCR testi değil, kan testi (serelojik ) Lütfen kaynak verirken biraz daha dikkatli olun!
    PCR testindeki sorunu tekrar hatırlatıyorum: döngü sayısı ile birlikte artan yanlış pozitifler. Detaylı bir çalışma görmek isterseniz şu linke bakın:https://link.springer.com/article/10.1007/s10096-020-03913-9?error=cookies_not_supported&code=4ed993b6-7533-491c-87c9-be216bddd71b
    Zaten başlık direk bu konu ile ilgili : PCR testlerinde hastanın artık bulaşıcı hastalık yaymadığını tespit için PCR ile viral yükün kullanılması. Aşaıdaki grafik zaten durumu net ortaya koyuyor. Gördüğünüz gibi 25 döngüye kadar test büyük oranda doğru pozitif veriyor sonra yanlış pozitif oranları ciddi şekilde artıyor.

quote:

İshal gripte çok nadir görülür, covidde yüzde 12 ile 25 arası bildiriliyor.

Lütfen bu bilgiyi kafadan atmadım diyin. Sağlık bakanlığı bilgilendirmesi ile neden çelişiyor bu açıklamanız? İshal gripte mi yaygınmış yoksa kovidde mi? Yoksa aslında aralarında gerçekten ciddi ayrı yapılabilecek fark yok mu?

COVID19 GERÇEKLERI, ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!

quote:

Ancak siz hastalığın olmadığını, gripten ayrışamadığını düşünüyorsunuz.

Ben KOVİD19'un diğer hastalıklarla özellikle karıştırıldığını ve özellikle abartıldığını düşünüyorum. Çünkü çoktan aşısı için yatırımlar yapıldı. Moderna 2019 Mart ayında koronavirüs aşı çalışmalarına başladı!

Bana inanın diyemem ama PCR'de ve diğer konularda yapılan saçmalıkları prof'lar, uzmanlar, doktorlar söylüyorlar. İlla size de Türkiye'den birisinin söylemesini mi bekleyeceksiniz? Sorgulayın lütfen.

Size doktorların uyarılarından birkaç örnek :

1- Belçika’dan 599 doktor, 1690 tıp eğitimi almış sağlık çalışanı diyorki : İlk panik halinden sonraki resim bize bambaşka bir tablo gösteriyor. Alınan önlemlerin tıbbi tutarlılığı yoktur. Mevcut önlemler faydadan çok zarar getirmeye başladı. https://docs4opendebate.be/en/

2- Prof. Richard Enos & Prof. Beda. M. Stadler :
    Medya paniği körüklüyor, pozitif testlerin çoğu aslında hastalık değil!
    twitter.com
    Twitter / Hesap Askıya Alındı
    https://twitter.com/CoronavirusPlu2/status/1305841040998322181

3- Profesör Carl James Heneghan, Oxford Üniversitesi'nin Kanıta Dayalı Tıp Merkezi'nin yöneticisi
    twitter
    Patrick Henningsen on Twitter
    https://twitter.com/21WIRE/status/1309130169299460100

yapılması gerekenleri İngiltere parlementosundaki özel oturumda anlatmış :

4- Fransız Prof. Didier Raoult: vakaların yarısı hastalık değil!

5- Dr med Claus Köhnlein
    Köhnlein sadece korona etrafında oluşturulan paniği eleştirmekle kalmıyor. Aynı zamanda bu testlerin yüzde 50 üzerinde bir hata oranına sahip olduğunu söylüyor
    Corona Gerçeğiyoutube
    Corona - Asla Var Olmayan Salgın | Dr med Claus Köhnlein (20.03.2020)
    https://www.youtube.com/watch?v=xy6VLvnl-LE&t=6s&ab_channel=CoronaGer%C3%A7e%C4%9Fi

6- Dr. Wolfgang Wodarg, Dünya’da korona olaylarını yüksek sesle sorgulayan İLK biliminsanlarından... 2009 yılında da Avrupa'daki girişim ve raporlarıyla domuz gribiyle ilgili söylentilerin ortadan kalkmasını sağlayan kişi.
    Corona Gerçeğiyoutube
    Korona Olayları Nasıl Başladı, Tekrar Sindirerek Hatırlayalım... | Dr. Wolfgang Wodarg
    https://www.youtube.com/watch?v=4vLbCGjciXw&t=81s&ab_channel=CoronaGer%C3%A7e%C4%9Fi

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.