Şimdi Ara

RDNA2 AMD'yi kurtarabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yav ben çöp mü diyorum ülkemizde zaten bu kartları almak işkence birde bu tarz sorunlarla ugraşılması çıkılmaz bir durum bir karta 4000 tl verip birde üstüne sorun yaşamak ne kadar saglıklı

dedigm gibi amd isteyen en az 1 ay beklesin derim hataları varsa çıkar

nvdia da ben hayatımda hiçbir sorun almadım gtx 660ti gtx 950 1050ti kullanmış biri olarak amd de iş yerinde 7950 vardı oda sorun yapmadı

suan da 590 kullanıyorum 1 yada 2 defa sorun yaptı o kadar

ama arkadasımıza 5700xt aldık siyah ekran yedi zor bela iade ettik dedigim gibi ürünler bir çıksın beklemek gerek nvdia içinde amd içinde en kötü 1 ay beklenmeli hataları vs varsa revize edilmeli öyle alınmalı
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    amd işlemcilere hele ryzenlere laf söyletmem güzel işlemciler sadece ekran kartları mimli ve gerçektende sorun yaşıyan var forum da oda belkide driver kurmayı bilmiyor yada ürün hatalı misal baz örnek vermek gerekirse asus un tuf serisi 5700xt leri agır sorunlu idi revize etmek zorunda kaldılar
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • Amd, henüz 3000 serisi ortada değilken, rdna2 ile rtx2080 ve TI ye rakip olabilecek kartlar çıkaracağı iddiasında bulunmuştu fakat 3000 serisi geldi o kartlar hâlen çıkmadı, bu iddia dan yola çıkınca gelecek kartlarındaki tepe modeli 3070 ile rekabet edebilir belki ancak fiyat olrk amd, 2080 ve TI ile rekabete girmeyi planlarken, nvidia 3000 lerin fiyatını da düşürdü ve hâliyle nvidia nın bu hamlesi, amd nin 2080 ve TI kartlarına karşı çıkartacağı kartlar ile planladığı seviyede kâr edememesine odaklı bir hareket oldu.

Başka bir husus ise RT, amd 5000 serisinde sürücü sıkıntılarını zar zor aşmaya çalışıp zaman kaybederken öte yandan rdna2 leri RT destekli piyasaya sürecek, bakalım orada ne sıkıntılar ile karşılacak henüz bilmiyoruz, nvidia ise ilk neslini çıkarttığı RT nin üstüne koyarak ortaya çıkıyor, üstelik nvidia, Rt ye performans desteği getiren ve tensor core kullanan Dlss gibi başka bir teknolojiyi ortaya sürmüşken amd de Rt performansı ne seviyelerde olacak onuda görmek gerekecek.

• x1950xtx zamanından beridir ATI/AMD hep geriden geliyor ne yazık ki.
    Pek umudum yok RTX 3000 serisini geçebileceklerinden.

Kaldı ki ortada bir de Tensor çekirdekleri olayı var.
    AMDnin bu kanatta işi intelle olduğundan çok daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 7 Eylül 2020; 16:15:38 >
    AMD RYZEN 9 9950X | PNY GeForce RTX™ 5080 ARGB EPIC-X RGB™ OC | ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO | ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB | G.SKILL TridentZ5 NEO RGB 2X24GB 6400Mhz CL32 RAM | Asus ROG Strix SCOPE | Asus ROG STRIX Impact III | XPG SX8100 5x2TB nVME | Seagate Barracuda 2x5TB HDD | Corsair RM1000X Shift 80+ Gold | Asus ProArt PA602 Case
  • Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    Kelime mühendisliğiniz güzel aynı cümleyi şöyle kuralım o zaman;
    Yeni nesil diye çıkardıkları 2070super ancak 1080ti kadar performans verebiliyor, dengi bu.
    Böyle bir durum varken bakın Nvdia'da geriden takip ediyor kendini değil mi?
    Söz konusu AMD olunca firmaya laf söylemeye hazır oluyor kullanıcılar. Adamların adı çıkmış bir kere. Mesela ASUS Strix kartların 5700XT'de kötü olduğunu söyledik bir arkadaşa; adam hala suçu Asus'ta değil AMD'de buluyor, bence sorun AMD'de Asus'luk bir şey yok diyor.

Bu durum da AMD'nin hatası ama. Marka algılarını, GPU tarafında, kötü yönettiklerinin kanıtı.
    AMD'nin öyle bir iddiası olmadı. RT için erken olduğunu düşünüyoruz, odağımız 2K oyunculuk çünkü tüketiciler 4K'yı tercih etmiyor dediler. Arada da gelecek nesil için RDNA2 muhabbetleri dönünce globaldei bütün teknoloji siteleri "2080 katili 5800 geliyor!" diye başlık çektiler, hepsi birbirini kopyalıyor zaten.
  • AMD nin Nvidia ile ciddi bir rekabet içine girmesi şuan ve yakın gelecekte imkansız. RDNA 2 de AMD yi kurtaramaz maksimum çıkaracağı kart 3070-3080 gücünde olur daha da öteye geçemez ve AMD nin cevabı geldiği gibi Nvidia da 3090 Ti ı piyasaya sürüp farkı fersah fersah açar.

AMD nin ne yapması lazım? ryzen da olduğu gibi uzun bir geliştirme sürecine gidip yepyeni bir mimari ile dönmesi lazım anca o zaman başa baş mücadele eder.

Bunlar dışında ben hiç bir zaman AMD den tepe seviye de bir rekabet de beklemiyorum yani 3090 ayarında bir kart çıkarsa bana ne faydası var? ben ve benim gibi bu pazarın %90 lık kesimi orta sınıfçı zaten. Benim AMD den beklentim her zaman için orta sınıf kartlar oldu ve son yıllarda da orta sınıfta AMD hiç üzmedi. RX570-580 ile AMD nin 1060 ını neredeyse öldürdü, 5600XT, 5700XT gibi kartlarla 2060-2070 i öldürdü. 2060 3000TL e satılırken ondan daha iyi olan 5600XT yi 2100TL ye aldım. Yine aynı şekilde 2070 ler 4000 TL den satılırken daha iyi olan 5700XT 2900-3000 TL den satılıyordu.

Velhasıl AMD orta sınıfta 3060-3070 e rakip FP oranı yüksek kart çıkarsa yeter kalkıp da 3090 ayarı kart falan beklemiyorum.

• VulonViing kullanıcısına yanıt
    Amd nin elbette hataları var başta hatalı ürün çıkaran firmaları denetlemesi gerekiyor. Diğer olayda dediğiniz gibi mesala Asusun Tuf olan Nvidia tarafındada sorunlu ürünleri vardı ama orada yaşanan hiçbir sorunda Nvidia demiyorlar, ama adam Amd sisteminde bir sorun yaşadımı altını üstünü araştırmadan Amd sorunlu diyerek ilk işi güncellemelerle uğraşmak oluyor.
    Benim bahsettiğim ve haber olrk ta gündeme gelen olay, amd RTX killer kartlarını hazırlıyor şeklinde bir başlıktı.

AMD Ryzen 5 5600X || MSI X570S Torpedo MAX || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 OC Edition 12GB || Silicon Power XPower Turbine 2x16GB 3200MHz CL16 || Samsung 980 Pro 500GB SSD || Western Digital Caviar Blue 1TB HDD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Kioxia Exceria 960GB SSD || MSI MAG Forge 100R Kasa || Scythe Fuma 2 İşlemci Soğutucu /w Noctua NF-A12x15 PWM chromax.black.swap, Noctua NF-A12x25 PWM chromax.black.swap || 3x Galax 12cm Vortex Wind-01 ARGB, 1x be quiet! BL070, 2x ARCTIC BioniX P120 PWM ARGB kasa fanı
    Corsair RM650 650 Watt Gold Tam Modüler PSU /w sleeved gen 4 kablolar || Samsung LC27FG73FQMXUF 27" 1ms 144Hz Kavisli Qled Gaming Monitör
  • AMD uzun zamandır f/p'ı ön planda tutuyor, elinde ne DLSS gibi bir teknolojisi, ne de RT performansı olarak bir iddiası var. NVIDIA'nın fiyat politikası da beklenmedik şekilde olumlu gelişince, hiç şansı kalmadı diyebiliriz. Yazılım hataları olarak aynı tutumu göstermeye devam ederse 6000 serisi elinde patlar, 3060-3060s'in konumunda f/p kartı çıkarması zaten zor olacaktır, 3070 ve 3080 alır götürür piyasayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Eylül 2020; 17:5:37 >
    2070 super diye çıkardıkları kart en üst kart değil.En üst kart 2080ti.Yani bi önceki neslin en iyi kartı ile yeni neslin 2 model altı kartı kıyaslayınca kendini geriden kıyaslama oluyorsa diyeceğim bişey yok.
    AMD nin geriden takip ettiği bi gerçek inkar etmenin bi anlamı yok.
    | Ryzen 5 3600 İşlemci @4.4Ghz 1.2v | MSİ B450-A PRO Anakart | MSİ Nvidia GTX 1080 Gaming X | 512 GB ADATA SX8200 PRO | Corsair HX1200 |32 GB 3200 MHz DDR4 CRUCİAL RAM | Windows 10 x64 | Steam: razorbala |
    "Takip etme" mantığın yanlış birkere sana göstermeye çalıştığım buydu. Her firma kendi hedefleri doğrultusunda yapabileceklerini yapıyor zaten. Bunlar dünyanın en büyük firmaları, -ahmet bunu yapmış 5 senelik, 10 senelik planlarımızı yakalım bunu takip edelim, demezler. Ben işime geleni kullanırım gerisi önemli değil eğer Nvdia veya Amd sektörde tek kalsaydı bu fiyatlara ne 5700xt ne de 3070 gibi kartlar göremezdik. Rekabet iyidir bunu anlayın artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Xfx 5700 xt kartım vardı.çift monitör kullanıyorum.Bellek frekansı düşmediği için kart boşta 55 60 derecelerde duruyordu.Tek monitöre düşşem bu sefer 144 hz olduğu için düşmüyor bellek frekansları gene aynı sorun şimdi burda sorunu kimde aramamız gerekiyor.Siyah ekrandır driverdır gibi sorunları katmıyorum bu bellek frekansı sorununu çift monitor kullanan herkes yaşıyor.
    Nvidia 1080 kullanıyorum şuanda böyle bi sorun yok.
    | Ryzen 5 3600 İşlemci @4.4Ghz 1.2v | MSİ B450-A PRO Anakart | MSİ Nvidia GTX 1080 Gaming X | 512 GB ADATA SX8200 PRO | Corsair HX1200 |32 GB 3200 MHz DDR4 CRUCİAL RAM | Windows 10 x64 | Steam: razorbala |
    Bellek frekansı olayı apayrı iş zaten. Benim MSI monitörümde bellek frekansı sorunu yok, ancak bazı monitörlerde oluyor bu. Burada suçlu monitör üreticisi mi yoksa AMD mi bilemiyoruz, bunun tartışmasını şurada yapmıştık:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145060811

Bellek frekansı kullanımını belli ki AMD pek önemsemiyor, aynı durumu yaşayan Nvidia kartlar da var. Zaten kart üreticilerine göre boşta 55-60 ve yükte 80 dereceye kadar her şey normal. Bazı kartlar 65'i görmeden fan bile çalıştırmıyor. Bu noktada bellek frekansı kullanımının ve boşta 55-60 derecelerin gerçekten bir sorun olup olmadığını da düşünmek lazım. Bana sorarsanız evet bir sorun, ama belli ki kart üreticilerine göre sorun değil çünkü buna izin veriyorlar.

Gene aynı muhabbete döndük burada da, bazı monitörlerde oluyorken bu sorun bazılarında olmuyor; sorun AMD'de mi yoksa monitör üreticilerinde mi...

• imfatalty kullanıcısına yanıt
    Rekabet iyidir.AMD 5700 xt çıkardı gittim aldım.Benim için 1080pde yeter dedim.Ama sıcaklık sorunları driver problemleri yüzünden sattım.
    AMD tepeye oynamak yerine uygun fiyata performanslı kartlar çıkartıyor.Bunu belirttim zaten ilk yorumda.
    Sizin dediğiniz şuysa amd piyasayı biliyor kimse 4k da oynamıyor 2080 ti var ama kaç kişide var o yüzden amd böyle saçma savaşlara girmek yerine böyle yapıyor.Yarışmak istese yarışır.Orası bence doğru değil.O zaman işlemci tarafında da yarışmasalardı.inteli geriden takip etselerdi.işlemci tarafında ürettiler koydular masaya intel çekirdek arttırmak zorunda kaldı.bu şekilde de ahmet bunu yapmış planımızı bozduk demiş oldular.Yetişmeleri 1 sene sürdü çünkü. 10 uncu nesilde anca yetiştiler.bizim açımızdan ne oldu rekabet oldu uygun fiyata daha iyi işlemci aldık.
    Ama bu rekabeti bence ekran kartı piyasasında sürdüremiyor.En üst seviyedeki kartlara cevap yok.Nvidia orda ekmeğini yiyor.2080 ti diye ürettiği kartı ikiye katlıyor.bide dalga geçer gibi ben 3070 yaptım 2080 ti güçünde hemde yarı fiyatına diyebiliyor ee demekki rekabet olmamış bu adam bunu üstüne ekleye ekleye satmış.

Yani hocam tamam kaç tane monitor var marka var hepsine destekmi versin adı duyulmamış marka olsa tamam.Jericho marka monitorüm var bu sorun oluyor demiyor kimse.Adam gitmiş almış monitörde yazıyor kutusunda freesync destekli freesync 2 destekli.Demekki bu monitör amd kartlar için bişey konmuş içine.Bu monitörlerde de sorun yaşayan var.Benim monitörüm acer freesync 2 destekli.Freesync monitör aldım amd kart aldım son kullanıcı anca buna bakıyor.Sorun yaşamak istemiyor.Nvidia Kalktı G sync özelliğini açtı herkese ama dedi benim onayladığım monitörlerde çalışır diğerlerinde ben onay vermiyom deneyin.Kimse bişey demiyor.Nvidia Kartlarda vardı sorun(bellek frekansı) driver update geldi sorunlar çözüldü.Amd de driver update geliyor daha çok sorun oluşuyor.Millet yüklemeye korkuyor.Tamam verdiğiniz örnekler doğru ama Hataların büyük kısmı amd kaynaklı genelde.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.