Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harclik bursu 1000 tl mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Hocam Maslak karşıda diye olabilir mi acaba? Tamam Sabancı yakın değil de iş çıkış saatleri haric Kadıköy'e ulaşmak 40-45 dakika civarı sürüyor. Bu İstanbul'daki çoğu vakıf üniversitesi için böyle zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    Evet 1000tl + 2 kişilik oda
    Zaten tam burslu girmiş birisi diğer yerlerden de burs alıcak,bence bursu ve yemek pahalılığını düşünmemelisin okul zaten isteyen kişilere yemek bursu kitap bursu vs de veriyor,yemekhanede ücretsiz yersin yani
    1k sabancıdan alsan +550kyk olur 600küsür+Tev Bursu en son 1.5k idi artmıştır o
    Başka yerlere de başvurulur yani hem ailen de 500küsür gönderse çok rahat yaşarsınız

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Ayrıca ceng için mantıklısı bilkent diyemeyeceğim.Tr de en iyi ceng sabancıda

• siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    Hocam bounu unuttunuz galiba 😂

Hocam hiçbir zaman boun düşünmedim,ceng de düşünmedim.Bounda tek düşündüpüm bölüm Fizikti,sonra vazgeçtim
    Ceng iyi dememin sebebi; yorumlar,okulun sunduğu imkanlar,ve mezunlarının büyük çoğunluğunun apple microsoft amazonda vs ve silikon vadisinde çalışması

Hocam BOUN'u yukarıda saydığımız okullardan iyi yapan hiçbir neden yok. Türkiye'de belirli kalıplar vardır, iyi öğrenci BOUN'u en üste yazar. Peki sizce bir lisans bölümünün kalitesini etkileyen şey onu tercih eden öğrencilerin çok yüksek puanlı olması mıdır yoksa sağladığı imkanlar mıdır?

Anladım hocam haklısınız.

• Bilkent daha iyi diyenler neye göre daha iyi diyor? Daha yüksek puanla alması daha iyi olduğu anlamına mı geliyor? Bu sığ bakış açısını bi kenara bırakırsak Sabancı için şu yorumlarda bulunabilirim:

Bölüm ve ders seçme özgürlüğü. Cs, ekonomi veya görsel iletişim okuyabilirsiniz ve buna yerleştikten sonra karar veriyorsunuz. Dönemlik almak zorunda olduğunuz ders listesi yoktur ve istediğiniz dersi istediğiniz zaman alabilirsiniz. Bolca seçmeli ders var ve tercih ettiklerinizi alırsınız. Bu 2 özellik Sabancı’yı tr’de tek yapıyor.

Sabancı İstanbul’a bağlı bir yerde ama dağ başında. Pahalı bir okul, Bilkent’e göre. Ama ihtiyaç bursu çıkar, maddi durumunuz kötüyse. Zaten ilk 1000’e 1000₺ de var.

Staj vs asıl mesele olmamalı. Yazın İstanbul’a staj yapmaya gelip dönebilirsiniz de.

Bilkent gözlemlediğim kadarıyla çok esnek değil akademik açıdan. Sabancı’da herhangi iki bölüm arasında çap yapabilir ve çift diplomayla mezun olabilirsiniz.

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda size tamamen katılıyorum ama boun da eğitim konusunda sabancı ve bilkentle benzer noktalarda diye düşünüyorum. Çoğu kişinin güney kampüs ve sanki hiçbir okulda yokmuş sanılan sosyallik için yazdığına eminim zaten sorsanız abi boğaziçi yaa derler.

Sabancı yemek bursu mu veriyor? Benim niye haberim yok 🤔

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Çok eskiden (babalarımızın filan üni okuduğu zamanlar) bir odtü boun itü furyası vardı.Yalnız her dönemi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım,koçun,sabancının akademik kadrosunu karşılatır bence öncelikle bounla filan,dediğime hak vereceksiniz,17 18 yaşındaki öğrenciler bu kalıplaşmış düşüncelere göre odtü boun yazıyor,bir üniversitenin kalitesini o öğrencilerin puanları belirlemez,makale sayıları,hocalar,makalelere gelen atıflar,üniversitenin araştırma bütçesi,ab olanakları vs belirler

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla ekonomik durumu kötü olan öğrencilere veriliyor

Evet hocam ben de Boğaziçi ve ODTÜ'nun devlet okulları arasında sıyrıldığını düşünüyorum. Ancak Boğaziçi'ni bu saydığımız okullardan kötü yapan noktalar programın yeterince esnek olmaması ve yurtdışı olanaklarında haliyle bir devlet okulu olduğundan çok daha zayıf olması. Sabancı, Bilkent ve Koç'da iyi öğrenciye cidden sınırsız kaynak var ve her türlü imkân sağlanıyor yoksa elbette Boğaziçi de CS eğitiminde en az bu saydığımız diğer okullar kadar başarılıdır zaten dediğim gibi bu okullar arasında bu tarz konular hariç eğitim kalitesi açısından hiçbir fark yok.

Sabancı’da mısınız? İhtiyaç bursu var ama nakti bir destek bu. Yemek bursu gibi bir uygulama yok. Lisans öğrencilerine yok en azından.

Hocam o esneklik bir yandan çok güzel bir yandan sıkıntı çıkarabilir. Mesela ben düzensiz ama verimli çalışan biriyim ordaki esneklik benim boşlamama yol açabilir mi diyeceksiniz bu sizin elinizde ama şu aklıma takılan yani bilkentten çıkınca bu akademik yoğunluk beni daha dolu bir mühendis yapar mı sabancıya göre?

• Ayrıca dünya değişiyor,artık önemli olan multidisipliner,disiplinler arası bir eğitim almak.Sabancı bunu çok güzel sağlıyor

Hocam ben yanlış biliyorum demek ki.Hocam ben 2.üni okuyacağım baya bir sabancı üniversitesini araştırdım.Fakat şu son dönemlerde başka okulları da araştırdım karıştırmışım,yemek bursu olan Koç üni

Evet, maalesef öyle. Türkiye'de okul fanatizmi gibi bir olay var. Daha okulu tercih etmeden, hiçbir şekilde Sabancı'da bulunamamış adam Sabancı'nın eğitim kalitesine sallayabiliyor aynı şekilde BOUN'a da aynısı yapılabiliyor. Bu okulların içinde olan insanlar her şeyin farkında ve daha sağlıklı yorumlar yapabiliyorlar. Boğaziçi'nin ciddi bir lokasyon farkı var. Gitmeden tabi anlaşılmıyor ama gidince Boğaziçi'nde olan öğrenci de yurtdışı imkanlarının vakıf üniversiteleri kadar iyi olmadığını anlıyor çevremde birçok böyle insan var ama onlar da memnunlar çünkü ciddi anlamda iyi bir okul ve devlet okulu ne kadar şey sunabilirse o kadarını sunuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.