< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoubleTh1nk -- 9 Nisan 2020; 23:0:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoubleTh1nk -- 9 Nisan 2020; 23:0:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye batılasti mi ? Türkiye sadece daha da ahlaksizlasti. Kimlerin sayesinde tartışılır
|
1. Japon halkı ile Türk halkı çok farklı. Japonlar mühendislik alanına odaklı bir toplumken biz daha çok sistem-inanç üzerine odaklıyız. Her görüş başa geçip kendi ideolojisini dikte etme derdinde. Sistem tam oturmayınca kalkınma ve ilerlemeye fırsat kalmıyor. Darbeleri, terörü ve kötü komşuları saymıyorum bile..
2. Japonya 2. dünya savaşı sonrası yeniden kurulurken Türkiye 1. dünya savaşı sonrası kuruluyor. Haliyle Japonya bizden daha güncel bir versiyon, sanayiye ve teknolojiye daha çok önem veriyor. Bizde cumhuriyetle beraber şeker fabrikası vb ham madde fabrikaları kurulurken adamlar savaştan 15 sene sonra otomobil üretiyorlar. Ha bizde Nuri Demirağ uçak fabrikası kuruyor ama onuda kapattırıyorlar, zihniyetini sevdiklerim. 3. Eğitim yok. Eğitim sistemimiz tamamen insanları oyalıyor. Bu bizim zerrece umurumuzda bile değil. |
Batılaştı?
Daha çok araplaştı. Arapların pisliği aç gözlülüğü kendini bir pok sanma özelliklerini aldılar. Her türlü pisliği yapıp allah affetsin e cevirdiler işi. Elhamdülillah müslümanım diyip her türlü ahlaksızlığı yapar oldular.. Arap cahilliğini müslümanlık sandılar. Sanıyorlar... |
Mimar SaNAN demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
Japonya Batılılaşmadı da ondan. Laşmakla olmaz, kendin olacaksın, gereğini yapacaksın.
|
Adamlar kaynaklarını verimli kullanıyorlar, gereksiz harcama yapmıyorlar, zaten bu yüzdende deflasyon sorunu yaşıyorlar. Ayrıca dürüst yöneticileri var, ülke kazancı ranta rüşvete vs. gitmiyor. Daha geçenlerde adalet bakanıydı sanırım, fazla harcama yaptığı için istifa etmişti, harcanan tutar bizimkilerin yanında bırak çerezi çerezin kabuk parası bile değil. Zaten bu ikisi bile bir ülkenin kalkınması için yeter.
|
|
StealheX demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
Mitsubishi’nin kuruluş tarihine bak. Endüstri devrimi kaçırılmamış.
Üstüne Sony’nin kurucularının mezun olduğu üniversitelere bak. Bir aydınlanma yaşarsın. İşin sırrı teknik, teknolojik ve eğitim altyapısının ne kadar kökleşmiş ve yaygın olmasında. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 10 Nisan 2020; 12:42:29 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 10 Nisan 2020; 12:11:40 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Nisan 2020; 10:38:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|