Bu markanın fiber modemi var mı? Hep "router, mesh, menzil genişletici" ve sair olanlara rastlıyorum, onlara da hiç ihtiyacım yok. |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (648. sayfa)

-
-
Fiber modem = Router
-
? Router demek modem mi oluyor yani, anlamadım.
Bende huawei hg253s router (bunun internet ışığı sabitlenmiyor bir ayar mı yapılması lazım, yoksa sadece superonlineye mi özel cihaz çözemedim) bir de Tp-Link 300mbps Wireless N Router TL-WR841N cihazlar mevcut bunlarla bağlanabilir miyim internete ?
Yani duvardan gelen fiber kabloyu fiber destekli modeme tak wifi ile ev içinde yay, arzum bu kadar.
-
Temelde keenetic'in tüm ürünlerini huawei hg253s mantığı ile kullanabilirsin. Sonuçta bildiğim kadarı ile huawei hg253s dede direk bir fiber girişi yok. fiber önce bir cihaza girip ordan bakır kablo ile huawei hg253s cihazının wan girişine giriyor.
keeneticin tüm modellerinde bunu yapabilirsin.
Yok direk fiber buna girsin arada baska cihaz ile uğraşmayayım dersen Keenetic Giga, veya Keenetic Ultra alman lazım. Bunlarda SFP yuvalar var ama bu yuvalara fiberi girebilmek için uygun SFP transceiver alman lazım. Uygun SFP transceiverde kolay bulunur değil sanırım. yada ucuz bir şey değil. Pek bunla uğraşanlarda olmamıştır sanırım.
İki türlü cihaz var.
A: Modem (DSL modem+ Router özelliği) (Bir nevi router üzerine DSL konvertör eklenmiş hali)
B: Router (Barındırdığı özelliklere göre kapsamı olan Router)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli2005 -- 5 Nisan 2022; 11:59:14 > -
Senelerce hg253s kullandim hic memnun degildim degistiremedim de routeri cunku pppoe kullanici adi sifresini ogrenemiyordum superonlinedan. Biraz arastirdim baya zahmetli sanal makina kurma vs vardi ugrasmadim sonra bir gun yazliga dsl modem yerine dalginlikla tenda router almisim geri iade etmeye gotururken kutusunu inceledim ve uzerinde iki routeri birbirine baglayip pppoe sifrelerini alabilecegim yaziyordu iade etmedim uzun sure onu kullandim ve cok rahat ettim hg253 den sonra roket gibi gelmisti. Eger siz de pppoe sifrelerinizi bilmiyorsaniz boyle bi router alabilirsiniz biliyorsaniz size keenetic tavsiye ederim belki keenetic de sifreleri buluyordur emin degilim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok, bendeki huawei hg253 olanda wan girişi mevcut, resmi şöyle aşağıya bırakayım.
Keenetic ultra için satıcı "Bu modem mi" diyen alıcıya "hayır bu routerdir" demiş
www.hepsiburada.com
Keenetic Ultra AC2600 4x5dBi Cloud VPN Dualcore MU-MIMO Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/keenetic-ultra-ac2600-4x5dbi-cloud-vpn-dualcore-mu-mimo-beamforming-wpa3-amplifier-2xusb-5xge-sfp-fiber-mesh-wifi-router-pm-HB00000MHZFHEvet benim derdim fiber modemi bağlayıp internete girmek, ekstra olarak birden fazla router mouter veya başka aparatlara falan hiç para vermeye ihtiyaç duymuyorum, zira wifi olan oda da wifi ile bağlanıyorum uzak olan oda da kablolu, hiç kayıp yaşatmıyor kablolu 10 numara.
Şu an tt'nin ücretsiz verdiği zte markalı modem mevcut, bunu rafa kaldırıp yerine kendi modemimi koymak istiyorum.
Şu 2sini buldum fakat fiyatları biraz tuzlu.
www.hepsiburada.com
Zyxel VMG3625-T50B AC1200Mbps Vdsl/adsl Fiber Modem/router Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/zyxel-vmg3625-t50b-ac1200mbps-vdsl-adsl-fiber-modem-router-p-HBV00000YHRD0www.hepsiburada.com
ASUS DSL-AC55U Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/asus-dsl-ac55u-dualband-torrent-bulut-dlna-4g-vpn-adsl-vdsl-fiber-modem-router-p-HBV00000359IH
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 5 Nisan 2022; 12:37:26 >
-
Benim iss comnet. K.adı şifreyi biliyorum, girdim cihaza wan sabit yanıyor internet ışığı gelmiyor. Artık neden bilmiyorum modem değil router mi, yoksa superonline mi destekliyor sadece. Satan kişi modem dedi, kandırdı bizi eleman.
-
Linkini verdiğin Zyxel cihazında asus cihazında direk fiber giriş portu yok.
Yani internet sağlayıcıdan gelen fiber kabloyu önce fiberi bakır yapıya ceviren bir cihaza girilmiş sonra o bakır kablonında routere giriyor olması lazım.
Eğer zaten sen şu anda şikayetci olduğun huawei hg253 kulanıyorsan yapı böyledir. fiber kablo ufak bir çeviriciye ordanda bakır kablo ile huawei hg253'in wan portuna giriyordur.
Şu andan itibaren yapı böyle olacakmış gibi düşünüyorum.
Burada durum huawei hg253 cihazının yerine başka bir cihaz satın alacaksın durumunu anlıyoruz.
Modem router v.s. farklılıklarını kafandan sil.
Günümğz tüm cihazları ister modem olsun ister sadece router hepsi router özelliği bulundurur.(istisnaalr hariç ama istisnalarda kaidei bozmaz)
keenetic ana konusunda olduğunuz için keenetic üzerinden baz alarak söylüyorum.
keeneticin modem ürünlerini alsanda portlarını yazılım üzerinden ister lan ister wan portuna çevirebiliyorsun.,
keeneticin sadece router özelliği olan ürünlerini alsada hem wan portu var hemde diğer portlarınıda yazılım üzerinden lan protuna yada wan portuna çevirebilirsin.
Önemli konu şu: internet sağlayıcıdan gelen fiber kablonun hali hazırda ufak bir çevirici cihaza giriyor olması ve o ufak çevirici cihazdan RJ45 cat6 benzeri atlama kablosu ile mevcut huawei hg253 cihazına dolayısı ile onun yerinede yeni alacağın cihazın wan portuna giriyor olması.
Durum bu ise
Öneriler (Pahalıdan ucuza)
Keenetic Ultra
Keenetic Giga
Keenetic Viva
Zyxel VMG3625-T50B cihazına tuzlu dediğine göre
Keenetic Extra(KN-) olabilir (portları 100mb)
yada keenetic senin kiriterlere göre pahalı kalabiliyor olabilir.
Daha bilgili arkadaşlar daha iyi tavsiyede bulunacaktır.
-
Router üzerine çeşitli modulasyonlar ile data çevrimi yapılıyorsa ona modem denir.
Modem = Router üzerinde öreneğin DSL yada Coax modulasyonu olan cihazdır.
DSL Router (modem)
Cable Router (kablonetin cihazları)
Fiber Router (ethernet ile sonlanan tüm sağlayıcılarda kullanılan)
aslında daha doğru kullanım olarak günümüzde yaygınlaşmaya başlamıştır.
Size diğer konu başlığında cevap vermiştim. HG253s ile başka sağlayıcı da kullanamayacaksınız yüksek ihtimal. Lakin bir Keenetic Router ile internet erişimi sağlayabilirsiniz.
Ekleme:
Sonraki mesajlarınızı okuduktan sonra ekleme yapmam gerekirse, günümüzde bir çok sizin söyleminizde modem zaten router özelliği taşıyor. Lakin fiber altyapıda yani ethernet ile gelen sağlayıcılarda modem özelliği almak ekstra bir bütçe getirmektedir.
Örnek vermek gerekirse;
Keenetic Extra DSL KN-2111 ~900-950TL araralığında bir modem (DSL router)
Keenetic Extra KN-1710 ~600TL fiyat etiketine sahip bir router.
Size 600TL ' lik router olan zaten hizmet edecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 5 Nisan 2022; 13:1:59 >
-
SFP transreceiver'lar bir router bütçesine yakın olabilmekle birlikte tak-çalıştır çözümler değillerdir. ISS ' lerin o transreceiver'ı OLT'ye tanıtması gerekir.
-
-
Siz tüm terminolojiyi birbirine karıştırmışsınız.
Rj 45 = Ethernet portu
Ethernet portları Lan ve Wan olarak görevleri olabilir. (Keenetic'te tüm portlar kullanıcı tarafından ister lan ister wan olarak ayarlanabilir mesla)
Sabit iss cihazları gibi bir çok cihazda da bir port farklı renkte olarak WAN portu olarak görev yapar. Genelde mavi / sarı yada kırmızı olur bu da. O da RJ45 soketidir zaten.
Telefon girişi olan RJ11 ' dir.
Zte cihazınız h267a ise o hg253'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yani aslında yanlış anlamayın ama gereksiz bir alım olmuş. Ve ISS çıkması cihazlardan uzak durun. Zaten iss cihazından memnun değilsiniz iss cihazı almışsınız.
HG253 hg255s gibi 5ghz'yi dağıtamayan bu kadar vast başka cihaz görmedim.
Ekleme:
Yeşil fiber kablo diye birşey yok. Bildiğiniz ethernet kablosu o. Apartmanın altında bulunan switchten geliyor. FTTB yapı internet kullanıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 5 Nisan 2022; 14:59:36 >
-
Sağlayıcılar her şeye fiber diyince arada yanlış anlaşılma karışıklık oluyor tabi.
Fiber diyince ben hem gerçek optik kablo ile gelen fiber bağlantı şeklinde anloyorum hep.
Senin eve zaten hazır ethernete çevrilmiş hali ile kablo gelmiş anlaşılan.
mesajlarda yazıştığımız bütün modem ve router cihazlar işini görür.
Tabi arkadaşın dediği gibi keenetic ExtraDSL modeli Yerine sadece router olan Keenetic Extra (KN-1710 olan) alırsan gereksiz fazla para vermemiş olursun. Ama bu cihaz 100Mb portludur.
Gelen internetin 100Mb yada üstü olacaksa üst modellere bak.
-
Huawei routerda isigi yesil yapamadim demissiniz bunun icin modem arayuzunde ilgili alana pppoe kullanici adi ve sifresi girisi yaptiniz mi ornegin
....@ttnet
....@superonline
...@netspeed
Gibi bunlarin birde sifreleri oluyor internet servis saglayicilarin verdigi bunlari dogru girdiniz mi?
Ayriyetten sizin aradiginiz sey bir router suan piyasadaki router diye satilan cihazlarin %99-98 i fiber desteklidir keenetic buddy 4 haric butun cihazlari desteklidir.
Size tavsiyem keenetic city ile baslamanizdir dual band destekli giris seviyesi bir modem kendisi.
Gecen hafta trendyoldan 375liraya almistim
64mb hafızalı cihaz ana cihaz olmasın.
Keenetic City router'dır.
Ana cihaz vazifesinde olacak minimum cihaz
100mbps portlu olarak
N300 olarak Omni
AC1200 olarak Extra
1000mbps portlu olarak
AC1200 SpeedSter
olmasını tavsiye ederim.
-
Hocam siz daha hakimsiniz keenetic urunlerine modem router ne kadar birbirine girdiyse basta bende sizin aradiginiz sey router desem de sonda modemi patlatmisim :)
Konu bayağı karıştı
Görevi "Wan" olarak atanmış olanı arıyorum bu modem konusunda amöterken uğraşmamak için.
Evet fikriniz mantıklı, şöyle ki, hem zoreki veriyorlar hem modem kirası alıyorlar hem de modemlerinin başına bir iş geldi mi fahiş fiyatlı ücret istiyorlar. O yüzden kendim satın alıp takayım dedim, ucuz yollu 2. el hg253 temin ettim, verim alamadım, şimdi de başka fakat bu sefer sıfır ürün arayışına düştüm.
"FTTB yapı internet" ne oluyor, googleden baktım çakma fiber falan mı oluyor anladığım kadarıyla, issler "altyapınız fiber" diyor, onların yalancısıyım.
-
Herşeyi boşver sonuç olarak durum netleşti. kafanı bulandırma bence KYTECHNGAMING arkadaşın tavsiyeleri ile yola devam :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli2005 -- 5 Nisan 2022; 15:19:41 > -
Evet, iss k.adı şifreyi girdim, onu yapabildim fakat başka yapılacak ayar var mıdır onu bilmiyorum.
Bu konu hakkında şu üç videoyu buldum, bazı ayarlar yapıyorlar, belki bugün onları denerim.
m. güdüyoutube
Bu Ayar VDSL İnternet İçin Geçerlidir, ADSL için Olan Ayar Farklıdır. İnternet Bağlantınızın Aktif Olabilmesi İçin Adımları Aynen Uygulayın. Modemin Giriş Arayüzü Büyük Küçük Harfe Duyarlıdır. Giriş Ara Yüzü IP 192.168.1.1 Kullanıcı Adı admin Parola HuaweiAdmhttps://www.youtube.com/watch?v=GVxpVq-EhY4
-
Fiber to the Building. Binaya kadar fiber. Bina girişindeki kutuya kadar fiber döşeniyor. Kutudan daireye kadar da bakır CAT kablolar olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X