|
o tabloda yapabileceğin seçimler zaten kısıtlı. sormaktan ziyade denemeler yapmanı tavsiye ederim. ama nedir diye bana sormuşsun, vdsl hattında kopma gibi vb sorun yoksa eğer sra'yı işaretlememeni öneririm. ben onu off kullanıyorum mesela. zaten önerilen de buydu benim bildiğim. 17a zaten standart, bunda deneme yapacağın bire şey yok. geriye gvector ve taşıyıcı seti kalıyor. gvector on doğru ama bunu hattın performansını görmek için kontrol etmelisin. off da yapabilirsin. dene bakalım. taşıyıcı seti de auto olması tercih edilen ama bunu da aynı şekilde performans kontrolü i.in maneul ayarlama deneyebilirsin. bir de şu ethernetlerin hız ayarı olur. otomatik ayarda olması sorun yaratmayacağı, sorunsuz çalışacağı anlamına gelmiyor. driver sorunu veya donanım özelliklerine bağlı olarak bir sorun yaşama durumları da olabiliyor. ethernet auto negotiation ayarı olarak geçer. yani max hızın 1gbps olsa bile bunu daha düşük değerlere manuel set etmek mümkün. misal 50mbps kullanıyorsun ya pc'deki ethernet ağının max hız kapasitesini 100mbps yapabilirsin. artık seçeneklerde hangisi var ise. buna bir örnek vereyim. çok detaya girmeyeceğim. tivibu kutusunun ethernet profili max 100mbps. ben bunu 1gbps'lik bir usb to ethernet adaptörüne bağladım. adaptörün ayarını otomatikte tutunca, aynı senin dediğin gibi periyodik kısa kesintiler yapıyordu. misal 15 saniyede bir. bunun neden olduğunu bir türlü anlayamadım. en sonunda adaptörün hızını önce 10mbps full/half ardından da kutunun kapasitesine çıkararak 100mbps'ye set ederek yani deneme yapınca sorunun ortadan kalktığını gördüm. çok ilginç bir durum gerçekten. bu artık donanımla mı yoksa tivibu'nun ağ yapılandırması ile alakalı bilemiyorum. yani diyeceğim o ki, madem ethernetten bağlantın var. misan onboard ethernet kullanıyorsan eğer, sürücülerini güncelleştir. veya harici ya da dahili başka bir ethernet girişi kullanma imkanı yarat kendine ve denemeler yap derim. fi zamanda yine intel çift ethernet chipsetli bir server anakart ile maceram vardı. modeli hatırlayamadım ama ethernetin biri sanıyorum baştan sorunlu bir şeydi. kesinti yapıyordu sürekli. velhasıl ethernet portların da da sorun olabilir. farklı konfigurasyonlar dene. modemin portları da sorunlu olabilir. ağdaki bir donanım veya keenetic'e bir çok eklenti yüklemek mümkün malum. kontrol açısından yapacabileceğin bir çok şey var bence. vay arkadaş roman oldu, ne uzun yazdım. gvector'a off demişim de seçeneklerin nedir bilmiyorum. bakarsın artık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 6 Ekim 2024; 14:58:19 > |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt