Hız testini, xbox üzerinden tarayıcı ile ookla ya da fast.com gibi sitelerde yaptırıyorum. |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1071. sayfa)

-
-
wifiman.com
nperf.com
ne çıkartıyor?
-
Şu an test şansım yok, oralarda denemedim hocam.
Ama farklı bir kaç yerden denediğimde benzer sonuçlar aldım.
Gece bir daha deneyeceğim, umarım düne özgü bir sorundu.
-
Hocam daha önce de mutlaka aynı yerden hız testini yapıyorsunuzdur ancak şöyle bir bilgi vereyim ben tecrübe edindiğim. Benim masaüstü bilgisayarımda tarayıcı üzerinden hız testi yaptığımda hiç bir zaman tam hızı göremiyorum hep düşük çıkıyor. Tarayıcı üzerinden test yaparken işlemci %100 çakılıyor, belki eklentilerden kaynaklı da olabilir. Windows uygulaması ile tam hızı alabiliyordum, aklınızda olsun.
-
Masaüstünde ben de uygulama kullanıyorum hocam.
Xboxta uygulama olmadığı için tarayıcıdan yapıyorum testi,
Daha önce de öyle yapıyordum zaten.
-
Superonline modemden aldigim kablosuz hizi hooper 3810da alamiyorum saka gibi cidden, yapmam gereken ekstra bir ayar falan mi var acaba? Iade edicem cihazi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Kablosuz ayarlar nedir?
Antenlere yön verdiniz mi?
-
-
Soru biraz kapalı olmuş doğrusu ...
Altyapı hızınız , ISS'nin verdiği router ve Hopper'den aldığınız hız değerlerini ayrı ayrı açıklayabilir misiniz ?
-
Merhaba,
ISS: SOL 1000Mbit
Hooper hizim: 300mb-400mbit
SOL Modem Hizim: 600-820mbit
Bunlar wifi hizlarim.
Sol Modem ethernet hizim 920mbit
Hooper ethernet hizim 200-320mbit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eupho -- 4 Ekim 2024; 23:5:28 >
-
-
Merhaba;
İki mesajınıza da burada cevap veriyorum.
Ethernet kablosu 1gbit destekliyor, dashboard üzerinde de sizin göndermiş olduğunuz gibi gözüküyor
IntelliQoS kapalı kullanıyorum onun yerine donanımsal hızlandırma açık.
Test sırasında istemci üzerinde 720mbit gözüküyor ancak wifiman,speedtest sonuçları 430larda.
Teşekkürler
-
birden fazla istemcinin olduğu yerde, hız test sonuçlarını neye göre değerlendiriyorsun? bu 720 görünüyor ama 430 sonucunu alıyorum demiş olman bana yani pek bir anlam ifade etmedi.
tek istemci üzerinden test yapmak gerekmez mi? bu intelliqos ile donanımsal hızlandırma arasındaki tercihinde, performansın daha iyi olacağına neye göre kanaat getirdin? bu ikisi farklı şeyler sonuçta.
-
Donanımsal hızlandırma ile tekil istemci performansı maksimuma çıkar. Bunu yaptığınız hız testlerinde de açıkça görürsünüz. İntelliqos ve diğer ağ trafik şekillendiriciler ise çoklu istemci senaryolarında ağ performansını optimum seviyede tutarak, gecikme değerlerinin minimuma indirilmesini hedefler. Eğer ki internet hattınızdan maksimum veri performansını almak istiyorsanız donanımsal hızlandırıcı aktif olmalıdır. Titan ve Peak Dsl gibi modellerde bu arayüzden kapatılamaz zaten, yalnızca cli komutlarıyla kapatılabilir. Kapatılması da tavsiye edilmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Ben Turknet kullandığım zamanlarda yalnızca BITSWAP ve SRA açık kullandım.
-
G.INP ve G.Vector ülkemizde kullanılmiyor bildiğim kadariyla. Bitswap, sra ve upbo acik olsun. Sorunu da tam anlamadim acikcasi. Yayvan, elastik futbolcular? Hat degerlerini de paylasip sorunu daha detayli aciklayabilir misiiniz?
Siz bu sorunu bir video kaydı atsanız acaba.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X