Şimdi Ara

Evlilikte Zor Zamanlar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
5
Favori
8.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: funmanias

Hayattımda hiçbirşey kendiliğinden bana gelmedi hayatım hep zordu fırsatlar çıktıysada doğru değerlendiremdim herzaman herşey için 2/3/5 farklı alternatifim olur ama söz konusu eşime gelince nutkum tutuluyor sanırım kırmamak için.

Biliyormusunuz harverd munazara takımı kaptanından munazara teknikleri eğitimi almışlığım bile var fakat söz konusu sevdiklerim olunca yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntülerin üzerine konuşamıyorum lâl kesiliyorum..

Yıkmak herzaman kolaydır. Allah kimseye yaptığı hiçbirşeyi yıktırtmasın.
    Esini seviyorsun belli ki o da seni seviyor yoksa para mara vermez, kcina basardi tekmeyi. Zaten seni sevmese elinde yeterince koz ve bahane var, seni bir sekilde hayatindan cikartmasi icin bunlari one surer yapamam derdi. Mutluluk icin cok erken konusuyorsunuz. Kiz 24, sen 28 yasindasin anladigim kadariyla ve yaslariniz psikolojik esigin en dusuk en sarsici en degiskenlik gosterdigi zamanlar. Bende 27 yim senle yasitim ondan biliyorum.Bakis acini degistir, bu da esinle pozitiv sekilde konusarak olur. Esinin yuzune gul, ona saril, op ve her seyi degistirebilecegini soyle. Evde orada burada hep almancaya agirlik ver , esinle almanca konusmaya calis buna o da sevinecektir. Seni calistirsin aksamlari hem yakinlasirsiniz hem de vakit gecirirsiniz. Kiz seni yuk olarak gormuyor maddi anlamda onu sana soyliyeyim , ailesi de belli ki "almanci" profili disinda gayet medeni insanlar cunku kiz seni sevse bile ailesi karaktersis insanlar olsa idi, o kizin aklina girerler sana her turlu mobing yaparlar, ve sizi ayirirlardi. Kiz seni su an muzmin depresiv, mutsuz, suratsiz biri olarak gordugu icin mutlu olabilecegine inanmiyor butun olay bu onun acisindan , kisacasi sorun senin ruh halinde parasal durumunda degil. Senin mutsuzlugunu da ailenin icinde ic guveysi konumunda olman ve parasizlik durumu tetikliyor. Ozetle sen su anlik ne yapabilirsin? Bulundugun durumu analiz etmissin ama ilerlemekten korkuyorsun yapacagin yukarida yazdiklarim gibi , esinle vakit gecir, haftasonlari birlikte bir yerlere gidin, seviyorsan sevgini belirt ve elinden geldigince onu mutlu edip yaninda ol. O senin zor anlarinda yaninda cunku.

Sana bir sey diyeyim son olarak kiz arkadasin bugunlerde yanindaysa hayat boyu yaninda olacaktir. Bu yaslar insanlarin tahammul esiginin en dusuk oldugu yaslar cunku, bana da kiz arkadasimin basit seyleri batiyor bazen. Tepem atiyor ancak seviyorsan asiliyor bir sekilde. Bugunleri atlatmayi ogren. Ayrica Almanya'ya da kapak atmissin orada tutunursan cok daha guzel gunler seni bekliyor. Salakmisin Turkiye de ne isin var? Insanlar burada ne zorluklar cekiyor ki, ayrica buraya doner ve bosanirsan mutlu da olamaycaksin bil bunu ,daha cok eziklik yasayacaksin ve pisman olacaksin. Oyle bir es de bulamama ihtimalin var. Kendine gel, almancayi hallet sana bir is de bulurlar. Ufaktan calisirsin zaten cebine para girdigini gorsen psikolojin cok daha iyi hale gelir kiz da der , bu cocuk cabaliyor. Zaten sen ona ilgini belli et, suratsizligini yok et, dile asil cabala o kiz her seyi fark edecektir. Mutlu olacaktir ve her sey onun nezdinde degisecektir. Ufak seyler yine olur ama bu sefer eften sebepten kavga etmeyecektir, tamam deyip kapatacaktir vs. O da insan unutma, sevmesine ragmen onun da duygulari ve tahammul seviyesi var senin gibi.

Bosanman su an icin yapabilecegin en sacma secenek. Aklindan bile gecirme derim. Hayatinin pismanligi olur. Anlattiklarin uzerinden bu yorumlari yaptim. Umarim her sey duzelir. Mutlu olursun kardesim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Haziran 2019; 21:31:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Esini seviyorsun belli ki o da seni seviyor yoksa para mara vermez, kcina basardi tekmeyi. Zaten seni sevmese elinde yeterince koz ve bahane var, seni bir sekilde hayatindan cikartmasi icin bunlari one surer yapamam derdi. Mutluluk icin cok erken konusuyorsunuz. Kiz 24, sen 28 yasindasin anladigim kadariyla ve yaslariniz psikolojik esigin en dusuk en sarsici en degiskenlik gosterdigi zamanlar. Bende 27 yim senle yasitim ondan biliyorum.Bakis acini degistir, bu da esinle pozitiv sekilde konusarak olur. Esinin yuzune gul, ona saril, op ve her seyi degistirebilecegini soyle. Evde orada burada hep almancaya agirlik ver , esinle almanca konusmaya calis buna o da sevinecektir. Seni calistirsin aksamlari hem yakinlasirsiniz hem de vakit gecirirsiniz. Kiz seni yuk olarak gormuyor maddi anlamda onu sana soyliyeyim , ailesi de belli ki "almanci" profili disinda gayet medeni insanlar cunku kiz seni sevse bile ailesi karaktersis insanlar olsa idi, o kizin aklina girerler sana her turlu mobing yaparlar, ve sizi ayirirlardi. Kiz seni su an muzmin depresiv, mutsuz, suratsiz biri olarak gordugu icin mutlu olabilecegine inanmiyor butun olay bu onun acisindan , kisacasi sorun senin ruh halinde parasal durumunda degil. Senin mutsuzlugunu da ailenin icinde ic guveysi konumunda olman ve parasizlik durumu tetikliyor. Ozetle sen su anlik ne yapabilirsin? Bulundugun durumu analiz etmissin ama ilerlemekten korkuyorsun yapacagin yukarida yazdiklarim gibi , esinle vakit gecir, haftasonlari birlikte bir yerlere gidin, seviyorsan sevgini belirt ve elinden geldigince onu mutlu edip yaninda ol. O senin zor anlarinda yaninda cunku.

Sana bir sey diyeyim son olarak kiz arkadasin bugunlerde yanindaysa hayat boyu yaninda olacaktir. Bu yaslar insanlarin tahammul esiginin en dusuk oldugu yaslar cunku, bana da kiz arkadasimin basit seyleri batiyor bazen. Tepem atiyor ancak seviyorsan asiliyor bir sekilde. Bugunleri atlatmayi ogren. Ayrica Almanya'ya da kapak atmissin orada tutunursan cok daha guzel gunler seni bekliyor. Salakmisin Turkiye de ne isin var? Insanlar burada ne zorluklar cekiyor ki, ayrica buraya doner ve bosanirsan mutlu da olamaycaksin bil bunu ,daha cok eziklik yasayacaksin ve pisman olacaksin. Oyle bir es de bulamama ihtimalin var. Kendine gel, almancayi hallet sana bir is de bulurlar. Ufaktan calisirsin zaten cebine para girdigini gorsen psikolojin cok daha iyi hale gelir kiz da der , bu cocuk cabaliyor. Zaten sen ona ilgini belli et, suratsizligini yok et, dile asil cabala o kiz her seyi fark edecektir. Mutlu olacaktir ve her sey onun nezdinde degisecektir. Ufak seyler yine olur ama bu sefer eften sebepten kavga etmeyecektir, tamam deyip kapatacaktir vs. O da insan unutma, sevmesine ragmen onun da duygulari ve tahammul seviyesi var senin gibi.

Bosanman su an icin yapabilecegin en sacma secenek. Aklindan bile gecirme derim. Hayatinin pismanligi olur. Anlattiklarin uzerinden bu yorumlari yaptim. Umarim her sey duzelir. Mutlu olursun kardesim.

Alıntıları Göster
    +1
    yaş 45 daha beterlerini yaşadım. Hedefine odaklan ve çalış.
    Para olursa güzel ama her şey demek değil.
    arkadaşın yazdıkları çok doğru. İyice düşünmeni öneririm

• hocam dil öğrenmeye devam et ,1 haftalığına gel türkiyeye kafa dinle .

evlilik hakkında kimseden fikir alma !!!
  • çocuk yok mu ?

boşanma lafı geçince insan o çocuğa bakıyor ve vazgeçiyor otomatikman. çok çok ciddi şeyler olsa artık o da etki etmez tabi ama, havadan sudan yok heyecanımızı kaybettik gibi bahanelerden koruyor en azından.
  • Attığın mesaj için teşekkürler sün bir konuşma yaptık herşey yoluna gene giriyor derken bugün yeğenlerinin yanında beni aşalayıcı cümleler sarf etti. Sanırım artık bitti bilet bakmaya başladım pazar günü Almanyada ki ailesi ile konuşup hafta içi Türkiye ye dönmeyi düşünüyorum.

Allah kimseyi sevdiği kişiden haketmediği şekilde davranılmasını nasip etmesin harbiden çok zor bi durum.

Evlenmeden önce 10 kez değil 100 kez düşünün olmuyorsa olmuyordur zorlamayın arkadaşlar ben öyle yaptım sonuç ortada.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim toplanıcak bir yanı olsa inanın toplayabilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

çocuk yok mu ?

boşanma lafı geçince insan o çocuğa bakıyor ve vazgeçiyor otomatikman. çok çok ciddi şeyler olsa artık o da etki etmez tabi ama, havadan sudan yok heyecanımızı kaybettik gibi bahanelerden koruyor en azından.
    Karı sıfatlı şahıs aslında 2 yıl önce açıkça boşanmak istediğini söyledi ve beni yalnız Türkiye’ ye gönderdi.
    Neden sonra barıştı ve döndü.
    Ama tavırları değişmişti ve 3 çocuğuna rağmen evden kaçıp fuhuş yapmayı tercih etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carl_Sagan -- 13 Haziran 2019; 19:38:23 >
  • Kardeşim bi sıkıntı yok. Biraz dara girmişsin, eşin de bu aralar ailene yardımcı olmuş. Ailen derken ikinizi kast ediyorum, evlilik bunun için var. Alfaydim demissin, illa güç parayı tek şart haline getirerek olmaz. Anladığım kadarıyla çalışkan, hırslı bi elemansın, bi süre işler bozulur, üç gün sonra düzelir. Eşinle abuk subuk şeyler için tartışma, aranızda para pul lafı geçmesin, bomboş da oturma gayret et. Üç gün sonra durumun iyileşince eşinle şımar biraz, tatile çık, 'ye iç gez toz, bugunlerine de gul gec.

Evliliğin özelikle ilk zamanları depremdir, sonrası da artçılarla geçer. 60 sene evli de kalsan ara ara sallanır. Sen erkeksin, güçlü olup eşini de koruyup kollayacak, depremde yere düşmeyecek olan sensin. Senelerce sürecek hali yok depremin, etkisini bi kaç gün hissedersin, bi kaç ay dusunursun, sonra unutur gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Allah kimseyi maddi anlamda kadın ve kadinin sülalesinin eline düşürmesin cok zor bir durum.
    Sen ve senin ailen trilyonlarıni feda etse bile kadın para kazanınca kendini üst görmeye,erkeği üstü kapalı olarak yermeye başlıyor.Kadının ailesi 1 liralık bir şey alsa 40 yıl lafıni yaparlar sunu annem almisti diye.
    Eğer çocuk yoksa,mutlu değilsen ve psikolojik baskı altındaysan boşan.Yürümeyen bir evliliği götürmeye çalışmak boşanmaktan çok ama çok daha zor.

Almanyada yerin garantiyse kal.Şimdi aile babası olduğun için masraflarin çok ama boşanınca teke düşecek bu sürede borclarini odeyip birikim yapabilirsin tutumlu birisiysen
    Kesinlikle öyle.Mesela erkek veya erkek tarafı birşeye para harcayınca kimse sallamaz ama kız tarafı 5 lira harcadı mı lafını eder.

• Bizim buralarda bir laf var hep kulağımda kalmıştır '' varlık var eder yokluk yok eder ''

Bence içinden geçeni yap dostum boşanma olayına çok takılma ne olur ne biter diye millet 40 yıllık karısıyla bosaniyor 2 ay sonra olmamış gibi devam ediyor sen ne istiyorsun önce bunu sor kendine

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boşanma moruk ne boşancan gerekirse 5 yıl soğan ekmek yicen gene boşanmıcan aile kolaymı kuruluyo be
  • Hocam hikayenize çok üzüldüm,

Yine siz bilirsiniz ama, lütfen boşanmayın.

Gerekirse kaçak göçek bir yerlerde çalışın, ama yuvanızı yıkmayın.

Yengem de sizi seviyorsa, bir şekilde birbirinize destek olun.

Allah kolaylık versin, Allah yardımcınız olsun inşallah.

Selamlar, sevgiler...

• Valla kardeşim ben derdimi anlatsam haline şükredersin eşim psikolojik rahatsızlığı var 5 yıldır gitmediğimiz hekim hoca kalmadı 3 defa intihara kalkıştı bırakıp gidemiyorum kalamıyorum kirada yaşıyorum kıt kanat paraya geçiniyorum keşke eşim hasta olm asada normal bir ayrılık yaşasak diye herkes boşan diyor ama vicdan el vermiyor onu çaresiz bırakıp gitmeye kavgalarımızda hastalığından kaynaklı susuyorum olmuyor konuşuyorum olmuyor bir yandan eve koşarak gidiyorum inşl. Kendisine bişey yapmamıştır diye bir yandan ayaklarım geri gidiyor yine kavga gürültü neden bırakıp gitmiyorsun diyenlere cevap olarak hiç bir yerde yaşamayacağını söylüyor hastalığı nedeni ile gidersen öldürğm kendimi diyor bi an geliyor git gelme diyor artık ne huzur kaldı ne umudum nede yaşama sevincim gerçekten hwrgün sorgulamaya başladım ne için yaşıyorum ama bi an geliyor ALLAH daha kötüsünü vermwsin deyip zor olsada yaşamaya devam ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sanırım boşalıyorum diye okudum anlaşılan uyuma vakti
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Eşin alman mı reis hangi dil konuşuyorsunuz? İngilizce konuşuyorsan ingilizce bilen eleman arayan birsürü işyeri var almanyada amazon vs. Ben başvurdum erasmus öğrencisi olmama rağmen iş görüşmesine çağırdılar.
  • Sakin ayrilmayin, 3. Kişi olmadıkça hiçbir evlilik bitmeyi haketmez bence..
    ki seviyosunuz birbirinizi, bu arada öyle bir aileye gelmeniz büyük şans.
    Maddi zorluk dediğiniz şey nedir ki? Üstelik sizinki düzeleceği kesin olan bi maddi zorluk, 40 yaşına geldiğinizde gülerek hatırlayacağınıza eminim.

• Valla diyicek birşey bulamıyorum artık senin gibi insanlara üzülemiyorum bile kusura bakma yani
  • Mantıklı konuşalım.

Ne yap ne et kal orada buraya sakın gelme... Bu fırsat bir daha gelmez gerekirse tuvalet temizle...
  • Hocam bende olumsuz yönlerden bakıyorsun . Senin sıkıntılar çektiğin su hayat burada milyonlarca kişinin hayali . Toparlanamayacak birşey yok sen dik durmaya güçlü durmaya özen göster . Kriz anında alınan kararlar hep kötü olmuştur , sen hayatına devam et sorumluluklarını yerine getir .

Yıllar önce babam 2 ortakla dershane açtı . Ortaklar kardeş . Ortakların birinin çocuğu amansız hastalığa yakalandı ve babamdan müsade isteyip çekilmek istediler , çocuğun hastahane masrafları için . Bahsettiğim zaman 10 yıl öncesi . O zaman babam 2.5 milyon TL borca girdi . Geceleri hiç uyumuyor , oflaya oflaya benim canım gidiyordu . Daha çok çalıştık öyle oldu böyle oldu hallettik çok şükür . Ve şuan çok iyi durumdayız . .ekonomik sorunlar oluyorken aile huzurunda da sıkıntılar vardı .

Sen daha önce yaptın başardın ve şimdide başarabilirsin . Umudunu kaybetme .

• saint42 kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcınız olsun beterin beteri var :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.