Şimdi Ara

Evlilikte Zor Zamanlar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
5
Favori
8.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funmanias

    Şunu iyi gördüm insan ailesi olmadan bir hiç ! Bildiğin yerde kral bilmediğin yerde köpek oluyorsun...
    o kadar ezme hocam kendini, eşinizle de aranızı açmayın ,aranızdaki bağı ilk günkü gibi tutmaya çalışın, olabildiğince birbirinize destek olmanız gerekir böyle zamanlarda. Herşey zamanla düzelir inşallah, biraz daha sabredin hemen pes etmek olmaz öyle.
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    evet bosandim bosanana kadar surec zor olsada beraberinde gelen super mutluluk 4 sene surdu bende
  • ''ben 20 eşim 16 yaşında idi..''

  • Tanıştığımızda....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa maddi konular yüzünden kendini ve eşini germişsin. Oturup konuşun birbirinizi seviyorsanız devam edebilirsiniz çünkü bu durumlar geçici. Biraz yıpratıcı bir süreç ama sonunda mutlaka ışık gözüküyor anlattıklarına bakılırsa. Tabii Alman kadınları bu tarz durumlarda nasıl tepki verir daha mı benciller bu konularda bilemiyorum ama konuşulup sabır konusunda birbirinizi desteklerseniz atlatabilirsiniz.
  • En büyük hatan 1 işini bırakman 2 varını yoğunu kuru bi toprak parçasına bağlaman. Arsayı kiraya vermeden önce satmalıydın. Cebimizde 100 lira yok diyorsun ve arsayı hala satmayı düşünmüyorsun. Senin kurtuluşun o arsadan geçiyor. Kontrat falan bir şekilde boz git sat onu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam zamanla geçer herşey.

    Şimdi bu lafimdan dolayi, tabi sen bunları yasamadigin için oradan konuşması kolay diyiceksin ama tam tersi. Yaşadığım için konuşuyorum.


    Arkamda ailem olmadığı için düğünümü herşeyimi kendim yaptım. Birde plansız düğün yapınca kredi borç harç ile yaptım hepsini. Üstüne üstlük işten ayrılınca bare boştayken evlilik işini aradan çıkarayım kafasıyla yaptım. Hal böyle olunca borç harç içinde sıkıştım. Evlendikten sonra boşta durmayayim diye anlamadığım kendi sektorum olmayan bir işe girdim. Borç harç , eşimin ailesinin verdiği borç paralar ve sektörüm dışındaki bir işte çırak konumunda olmak çok koydu bana. Kendi sektörümde ustayken belli bir yaştan sonra çıraklık yapınca, insanı iyice ezik duruma sokuyor.

    O dönem çok yıprandım mental olarak ve eşim ile sürekli kavga ediyorduk. Kritik kararlarımi kendi kendime erteledim hep.

    O zamanki mantalitem size biraz kaba gelecek ama gerçekler bunlar. köprüyü geçene kadar ayıya dayı de mantığına büründüm
    Ve inanılmaz ise yaradı.

    Şu an kritik durumdasın ve biliyorum zor olacak ama ayrılık düşüncesine şu an karar verme. Bak ayrilda demiyorum, ayrılma da demiyorum. Sadece ayrılık düşüncesine şu an ara ver. İsini eline alana kadar ayıya dayı diyicem mantalitesine gir. İsini eline alınca ve düze çıktığın zaman otur ve gerçekten ayrilmak isteyip istemediğine o zaman karar ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seninki boş kuruntu
    Şu dönemde eşine yardımcı ol
    Çiçek götür ona mesela hep
    6 ayı bitir kavgasiz gürültüsüz. Iyi bir ise gir .Sonrasında boşanma işine bakarsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi kötü birseyler geçirmiş adam zor olur zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışan kadında biraz ego olur, çevremde çok böyle kadın var, şimdi uzun uzun yazmaya gerek yok, dili pabuç gibi olur 'eve ben bakıyorum' filan gibi herşeyi yüzüne vurur, bir erkek olarak seni üzeceğini aklına getirmez, kadındır idare edeceksin kardeş.
    Şuan sıkıntının tek kaynağı senin işsiz olmandır, kadın eve para getirirken, senin onun eline bakıyormuş gibi gururunu zayıflatır ve artık kendini işe yaramaz bir erkek hiisedersin, bu boşluk seni her geçen gün ezer, zamanla tüm yaşam enerjini dibe düşürür.Evdeki muhabbetin, birlikteliğin, yemenin içmenin tadını alamaz olursun.
    Şimdi burda çare boşanmak veya ayrılmak değildir kardeşim, yaşın daha genç, karın da gençmiş, sen olgun ve mantıklı düşünen taraf olmak durumundasın, çünkü gençsiniz daha, eşinle oturup "ilişkimiz yürümüyor" diyerek eşinin duygusal düşünmesine sen de kapılmaman lazım, erkek adam daha aklı selim düşünüp öyle kararlar alır, ufak tefek iş bulmaya çalış.İşi hemen bulamazsın belki ama eşine açıl bazen 'şuan evimize sen katkıda bulunuyorsun, bu desteğini hayatım boyunca unutmam, ben de çalışmaya başlayınca ve düze çıkarsam seni rahat yaşatıcam' filan gibi güzel şeyler söyle.Kadınlar bu tür güzel cümleleri severler, yani işşn açığı sen ona atar gider yapacak pozisyonda değilsin, sevdiklerine karşı boynu kıldan ince ve aşırı iyiniyetli adama benziyorsun, ilişkinize hep olumlu bakman ve bi şekilde eşinin gönlünü hoş tutup ilişkinizin yürümesi için çaba gösteren taraf olman lazım.Anlattığın kadarıyla eşin de kötü kadın değilmiş, onu severek evlenmişsin, bir daha öyle bir kadını asla bulamazsın.Psikolog filan demişsin, psikoloğa gitsen de sana bu tarz şeyler söyleyip gönderecektir emin ol.
    ve boşanırsan herşeyin daha iyi olacağını sanma sakın, emin ol şimdikinden 10 kat fazla yıpranacaksın, annen baban da yıpranacak.Çevrenin sana karşı bakışı daha da kötüleşecek.O yüzden boşanma dışjndaki seçenekeleri değerlendir öyle bak olaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almanya'da benim bi tanıdık var,
    hatta karısı ünlü bir araba markasının yedek parça acentasında çalışıyor,marka vermim
    kadın çalışıyor çocuk yiyor, 1 gram sıkıntı etmiyor :)
    onun arsası filan da yok,durumu senden daha beter.Öyle mutlular ki,hergün wp durumu yapıyorlar.
    Sen de fazla ciddiye alma takma kafana,gerisi kolaydır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı sende hayata küsmüşsun boş yere özellikle Almanya gibi bir yerde silkelen kendine gel aq bu ne saçma sapan bir durum üzülecek bir durumun yok senin elin iş güç tutar bir şekilde çalışır para kazanırsın orada şuan çalışma iznin yoksa bile araştır bulursun hemde Türkiye'ye göre hatırı sayılır paralar kazanırsın. Okadar varlık içinde yokluk ceken ender insanlardan birisin bu kafayla zamanında nasıl okadar para kazanabildin hayret doğrusu CSB değil ise üzülecek değil sovulecek bir konu açmışsin kalk kendine gel aq sen dua et sağlık sorunun yok defol git bir Alman parkına önce kendin temiz bir hava alıp plan yapmaya başla ruhsal bunalım seninki biraz sosyal olmaya çalış sonra al eşini çıkar dışarı temiz hava alın elini tut gezin parkta bahcede ve başta hiç konuşma mümkünse bir süre zaten sonra gerisi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para pul arsa v.s yıpratmış sizi. Önce neden birbirinizi sevdiğinizi hatırlayın. Bana kalırsa 2 haftadan az olmayan bir tatile çıkın. Problemleriniz hariç bir şey konuşamıyorsanız hiç konuşmayın. Konuşacaksanız da güzel anıları konuşun yada yenilerini yapın.

    Kontrolü sizde olmayan şeylere üzülmeyi bırakın. Geçmişi konuştukça geçmişi yaşarsınız. Çözüm olmayan kısır tartışmaları bırakın. Ölüm var bu dünyada hastalıklar var.
  • Boşanma fikrini kafanızdan atın hatta eşinizin kafasından da atmaya çalışın ufak tefek tartışmalar her ailede olur ama işi kalp kırma kavga etme boyutuna getirmeyin biraz geçim ehli olun idare edin, kursunuz bitene kadar sabredin kurstan sonra zaten iyi bir meslek sahibi olursunuz, bu arada eşinize ufak hediyeler alın onu mutlu etmeye çalışın, yaşadığınız maddi zorluklar sizi çaresiz bırakmış ve bu şekilde düşünmenize sebep olmuş, sabredip bu zorlu günleri aştığınızda hayat eşinizle daha iyi olacak o yüzden boşanmayın
  • Sıkıntı şu, hala daha anne babanızın yerine güveniyorsunuz. Milyonluk olduğunuzu söylüyorsunuz. Aslında değilsiniz. Milyonluk olan valideniz. Anne babanıza güvenmeyi bırakıp tekrar o firmada çalıştığınız gibi kendi ayaklarınız üzerinde durmayı deneyin. Hayatınız değişecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 13 Haziran 2019; 11:47:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosanmak kolaymi, hele cift ulkede evli isen. Almanyada bosansan ki en az 1 yil ayri oturmaniz lazim oyle kolay bosamazlar. Sonra TR de bosanacaksin yine bi ton masraf. Bosansan yine evlenecek ve ayni sorunlari yasayacaksin. Sil bastan yeni masraf vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • millet boşanma fln diyorda eşin sanki kafada bitirmiş gibi olayı. bence bu saatten sonraki çırpınmaların işe yaramayacak, bu süreçten en karlı nasıl çıkarsın ona bak. almanyada kalmak istiyorsan sık dişini biraz oyala fln işe başlayınca duruma göre vaziyet alırsın. yok boşanırsam kalmam diyorsan dön gel bence, daha yaşında genç her türlü düzlüğe çıkarsın...
  • Hocam zaten mesleğiniz varmış. Şu an orda çalışamıyorsunuz eyvallah sıkıntı yok 6 ay sonra iş bulup en kötü 2500 euro maaşım var dediniz. Bunu eşinize söyleyin biraz daha idare edin yani zor bir şey değil bence. Anlaşabilirsiniz bu konuda. Kavga gürültü illaki oluyordur ama sonuçta elinize güzel bir fırsat geçmiş. Burda millet yurtdışına gidebilmek için her yolu deniyor. Alttan almaya devam edin güzelce konuşmaya çalışın kırmadan soğumadan birbirinizden. İş bulunca zaten tüm sorun çözülecek. Siz çok fazla kafanıza takıyorsunuz. Ayrıca idarelik olarak kaçak çalışabilirsiniz. Size yakın yerlerde illa ki kaçak çalışabileceğiniz yerler vardır. Pes etmeyin sakın. Yerinizde olsam ne yapıp edip bu evliliği ayakta tutar köprüyü geçene kadar ayıya dayı derim. Tek sorun kurslarınızı bitirip iş sahibi olana kadar ki geçen süre. Büyütmeyin bence dediğim gibi alttan almaya devam edin bir müddet daha.




  • 16 yaşında kıza sulanırsan böyle olur işte üzülmedim keşke başına daha kötüsü gelseydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadın erkeğini rezil'de eder vezirde.Aranızdaki saygı bitmişsse bina temelinden yıkılmıştır.Gec kalmadan boşan.Yeni bi hayata başla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.