Şimdi Ara

Lenovo Z580 Windows 10 Yükleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Lenovo z580 laptop var windows 10 yükliycem ama bir türlü yükleme bölümüne gelemiyorum. Usb den yükleme yapıcam. Usb yi uefi için gpt, uefi için mbr yaptım ikisindede olması. Saçma bir ekran geliyor sorun ne anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 5 Mart 2019; 18:4:31 >

• pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

Bios versiyonunuz 5FCN95WW değilse bios güncellemesi yapın.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki dosya çalışmazsa ikincisi de yeterli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lost

pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

Bios versiyonunuz 5FCN95WW değilse bios güncellemesi yapın.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki dosya çalışmazsa ikincisi de yeterli oluyor.
    uzmanlık seviyesi yetersiz arkdaşlar bios güncellemesiden kaçınmalıdır.

• lost kullanıcısına yanıt
    Peki usb boot hazırlarken uefi için gpt mi seçmek gerekiyor. Bu laptop modellerinde gpt imiş heralde bölüm düzeni.

Ya da direk dvd ye çekiptemi kursam windowsu, dvd den yapınca bu gpt mbr falan sorun olmuyor galiba.
  • Şimdi disk yönetiminden baktım benim bölümlendirme yapısı mbr imiş. O zaman uefi için mbr seçerek oluşturmam gerekiyor flash boot u. Windows 10 yüklemek için sorun olurmu mbr yapmak illa gpt mi olması gerekiyor ?
  • UEFI için GPT olarak yapmanız lazım. Şöyle bir video hazırlamıştım, bir göz atın isterseniz.
    TeknolojiOdasiyoutube
    Kendin Yap #3 - Windows 10 nasıl kurulur?
    https://www.youtube.com/watch?v=IwORC59k7hY&t=4s

• bios ayarları

secure boot desable
    sata modu ahci
    boot mode uefi

olarak ayarlayın, kurulum ekranında shift+F10 yada FN+shift+F10 yaparak cmd ekranına girin, burada;

diskpart
    list disk
    select disk 0-1-2 (buradaki rakam ekranda gördüğün hdd sırası olması gerekiyor ona göre yazmalısın)
    clean
    convert gpt
    exit

bu kodları girerek hem hdd\ssd yi sıfırlar hemde gpt formatına çevirmiş olursun. Normal kuruluma devam edebilirsin. Bios ekranında hdd\ssd i görebiliyorsan problem yaşamaman gerekir. Problem devam ederse kurulum yaptığın iso yu değiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rietveld kullanıcısına yanıt
    Merhaba Rietveld. Sorunu nasıl bir yöntemle çözdün acaba? Windows 10 u yükleyebildiysen bana da yardımcı olur musun?
  • sonerderer S kullanıcısına yanıt
    Senin mesajın bir üstündeki ofluA arkadaşın yazdıklarını yaptım o zaman oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.