Şimdi Ara

DELL İNSPİRON 1018 NETBOOK'A WİNDOWS 10 64 BİT KURDUM ÇOK KASIYOR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    elimde Dell İnspiron Mini 1018 Netbook var. Özellikleri Şunlar:
    Atom N455 İşlemci
    2 GB RAM
    256Mb Onboard Ekran kartı intelinki
    250 GB HDD

bilgisayarı letgodan aldım dün. windows 10 ultimate 32 bit yüklüydü windows 10 yüklemek istedim. arkadaşımın flashında 64 bit vardı verdi yükledim. şimdi bilgisayar çok kasıyor açılış uzun kuduruyor resmen. animasyonlar dona dona geliyor. şu dönen toplar bile kasa kasa dönüyor. internetten forumlarda baktımda herkes (microsoft da dahil) 64 bitin yavaşlatmayacağını söylüyor.
    forumlardada %30 luk bir performans artışı olacağını söylüyorlar. intelin sitesinde yazdığına göre işlemcinin 64 bit desteği var. şimdi sizce ben buna 32 bit windows 10 deneyeyimmi yoksa direkt olarak 32 bit windows 7 starter mi kurayım(üzerindeki etiket win7 starterin etiketi) lütfen yardım...

20 Yılını Kör Yaşasan Tanrı 21 De Gözünü Açsa ''Nerdeyim Ben?!! Kim Bu Şahsiyetler?...!'' Deyip Bocalamaz mısın? Ah Bedava Sirke Senmi Baldan Tatlısın?.. Haklısın... Bireyler Bir Paçavra Çevresinde Beleş Yanar Döner.... İmza ; SaGo <3

• Ramden dolayı 32bit sürümlerden birini kurmak daha mantıklı. 64bit kurunca öyle dedikleri gibi %30 performans falanda sağlamaz. Son win10 sürümleri biraz sıkıntılı zaten. Üstelik elinizdeki laptopa ait win10 sürücüsünüde temin etmeniz gerekir. Bakmadım ama win10 için sürücü desteği olduğu konusunda da şüpheliyim.

Kişisel tavsiyem ise; hem performans hem de sürücü sorunu yaşamamak için, Win 7 Home Premium 32bit ya da Win 7 Professional 32bit kurun. Hem sistem daha stabil olur hem de sürücü sorunu yaşamazsınız.

Tabi bu söylediklerimin hepsi (ikinci el aldığınızdan dolayı) donanımların arızasız olmaları yani sorunsuz olmaları durumu için geçerlidir. Donanımlarda bir arıza/sorun varsa olay değişir.
    20 Yılını Kör Yaşasan Tanrı 21 De Gözünü Açsa ''Nerdeyim Ben?!! Kim Bu Şahsiyetler?...!'' Deyip Bocalamaz mısın? Ah Bedava Sirke Senmi Baldan Tatlısın?.. Haklısın... Bireyler Bir Paçavra Çevresinde Beleş Yanar Döner.... İmza ; SaGo <3
  • hasan7600 kullanıcısına yanıt
    Ultimate'de kurabilirsiniz. Ancak fazladan içinde yer alan sistem programları ve hizmetlerin günlük kullanıcı için bi önemi yok. Daha yumuşak ve hafif olması açısından (yapı olarak hepsi aynıdır sadece fazladan program ve hizmetler sistem kaynağını tüketebilir) pro veya home premium daha yumuşak ve sistem kaynağını kullanma açısından (ultimate'e göre daha az program ve hizmet olduğu için) daha uygun olurlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.