Şimdi Ara

1.5dci Megane 4 ile Atmosferik Focus a yetişemedim. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
14.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: john mclane

Sigaram yok alkolüm yok.
    Yılda 2900 lira vergi çok gelmiyor bana.
    doğrudur, benim gibi bir çok insana çok geliyor. araç fiyatını etkileyen çoğunluktur.
  • Ben 1.6 dizel otomatik egea ile Focus, civic tokatlamaktan bıktım. Bana denk gelseydi güzel olurdu. 1.5 dci sanırım 120-150 arası biraz yavaş hizlaniyor. Benim qashqai de vardı bu şekilde idi. Egea ise klima açık 120 iken basınca çok kısa bir sürede 150 yi geçiyorum. Hem de rampada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

O aracın manueli güzel de otomatiği işi bozuyor, gücü törpülüyor

Jetta zaten 105 hp ile çok iddialı bi dizel değil, focusu bilmiyorum 95 hp ise o da hiç iddialı değil zaten, s60 ise ağırlığı altında ezilen bi motora sahip, yoksa 115 hp ile gayet atak olabilecek bi araç.

O kasa civic manuel alınıp keyfine devir çevrilecek bi araç, tabi benzinde kullanılacak
    2015 polomu satalı 6 ay falan oldu. Hala aklımda vtec 2 var. otm. manuel farketmez ama fiyatları çok yüksek. O fiyatları da o araca vermek akıl işi değil. Yoksa çok güzel araçlar
  • Birgün yanımdan bir fokus geçti resmen beni fokuslayip geçti kendi hizima baktım 185 adam 230-240la falan gidiyordu galiba.
    O yüzden fokuslara saygı duyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkrc -- 3 Mart 2019; 23:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni gidi ford un adamı seni,,, 1,5dci ile yetisememismis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla 1.6 atmosferik cvt. 0 - 100 fabrika verisi 11.1sn.

Golf 1.6 tdi dsg 0 - 100 fabrika verisi 10.5 saniye.

Test verileri

corolla 0 - 100 : 9.95sn
    Golf 0 - 100 : 10.6sn.

Otomobil dünyasında hep 0-100 üzerinden gidiliyor ama asıl olay 100'den sonraki kısımda kopuyor. 100 - 120 hızlanma sürelerine dikkat. Bu değer 150-180 falan olsa fark daha da artar.

Corolla 0 - 120 : 13.5sn
    Golf 0 - 120 : 15.2sn.

100e kadar 0.6 sn olan fark 120ye kadar sürde 1.7saniyeye çıkıyor.

Beygirler farkını yüksek hızlarda ortaya koyuyor. Bir şaşırtıcı örnek daha. Foruma sorsan uçup kaçan, fabrika verisi 10.8sn olan polo 1.0tsi dsg test sonuçları :

0-100: 11.3sn.
    0-120: 16.4sn!!!

110hp'lik seat ibiza 1.0 tsi dsg verileri:
    0-100: 10.65sn
    0-120: 15.2

En performanslılardan biri olan 1.6 dizel otomatik egea verileri. Bu bile 0-120 de corollanın gerisinde kalmış.
    0-100: 9.95sn
    0-120: 14.45sn

Megane 1.5 dci edc
    0-100 11.4sn
    0-120 16.15sn

Peugeot 308 1.6 120hp eat6
    0-100 : 10.35sn
    0-120 : 14.95hp.

Turbo araçlar günlük kullanımda daha pratikler. Bastığın anda yüksek torkla performans hissini çok iyi veriyorlar. Ama yine de bu hisse kapılıp uzun soluklu kapışmalarda atmosferik araçları küçüksemeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 4 Mart 2019; 8:28:45 >

• Olur öyle şeyler

Adam kaptırmış geliyor siz hızınızı alana kadar o mesafeyi açmış. Zaten megane yolda çok performanslı bi araba değil.

• Maşallah konu gene 1.6 araçlarla yargı dağıtanlardan geçilmiyor.

• şanzıman ve güç olarak ford üstün
    1.5 dci megane ise ömrü uzun olsun diye performansı kısıtlanmış bir motora sahip
    şanslısın ki focuz 1 ile kapışmamışsın.
  • üreticiler genelde 110 bg'i hedefliyorlar. dizel de olsa benzinli de olsa 110 beygire denk getirmeye çalışıyorlar.
    bundan dolayı benzinli atmosferik 1.6 da olsa dizel 1.5 de olsa aşağı yukarı sıfırdan yüze aynı hızda çıkıyorlar.

ya sizi geçen araç turbo benzinli 1.6'ydı onların 150 beygirlik olanları var. yada siz rodajınızı ve turbo yağlamanızı düzgün yapmadığınız için güç kaybı yaşıyorsunuz.

fakat her şekilde yüksek performans gereken durumlarda benzinli araçlar çok daha stabil ve sürdürülebilir bir performans sunarlar.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hepsiyle derken tüm turbolularla mı hocam. 1.6 170 beygir aracımızla oynar mı mesela :D bu kadar genelleme yapmayın
  • Milllet elindeki atmosferik araçları burada parlatmaya çalışıyor. Benim gördüğüm bu.

• bu yüzden astramı seviyorum. 1.6 cdti candır. otomatik şanzıman olmasa ben de ufaktan bi yazılım attırıcam ama kıyamıyorum hem şanzımana hem araca, yetiyor bu şekilde bile.

yanıma c segment araç gelemiyor, çipli mipli bir şey yoksa gelen pişman giden pişman. turbon benzinliler yürüyor sadece 150 lik tsi veya rs honda vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 4 Mart 2019; 15:43:59 >
  • Beygiri fazla olan her zaman geçer.tork anlık döndürme kuvvetidir.Torku yüksek araç kendini seri toplar bu kadar.yani ara hızlanmalarım esnek diye her yarışı kazanırım sanıyorsanız öyle bir dünya yok malesef :)

• Focus ecobost 182bg olanı olabilir onlarada lpg takılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Finnbhennach

Maşallah konu gene 1.6 araçlarla yargı dağıtanlardan geçilmiyor.
    1.6 hileli tidiay lobisi devrede.
  • 1.5 dci 110 hp küçümsenecek ünite değil.
    Ben dacia ile beni geçmeye çalışan passata fırsat vermedim. ikimizde aynı anda dipgaz yaptık kafa kafaya gittik sonra onun önüne başka araba geçti arkamda kaldı. 1.4 tsi idi sanırım.

• 1.2 TSI ile karşılaşan demek ki hayata kuseceksin hocam:)

• Hocam demekki benzine almış switchi

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    1.4 tsi yi 1.5 dci ile geçemezsiniz.
    Anlattığınız doğrudur ama Passat dizel olabilir yada tsi ise adam dip gaz yapmamıştır

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.