Şimdi Ara

[ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.535
Cevap
28
Favori
109.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arıza kaydı bıraktım, sikayetvar a yazdım. forumdaki arkadasa yazdım. anca oyle cozuldu. nasıl cozuldu bende bilmiyorum ama ilk basta eskisi gibi 20.00-00.00 arası degilde 22.15-00.30 arası dalgalı bir sekilde azaldı. bi kac gün sonra ise tamamen kalktı ping sorunu.
    edit: bu surec 22 gün falan sürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 4 Şubat 2019; 19:46:14 >
  • 6 akşamdır sorun yok hatta dün şunu farkettim sürekli 57 ms ping aldığım serverda dün akşam ilk kez 49-50 ms aldım.Ne yaptıysanız sakın bozmayın , neşem yerine geldi 1 haftadır sorun yok,bir daha da olmayacak inş. :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Şikayetvar.com dışında birebir aynı süreç ve netice bende de :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu soruna bir çözüm yok mu acaba.

uzun süredir akşamları gece yarısına kadar ping berbat. ama genelde pingi de geçtim sayfa bile açmıyor.

youtube düşün çözünürlük vs değil hiç oynatmıyor.

bu iş hemen hemen her gün öğle vakitlerinde de oluyor.

bir iki gün daha duracağım.

olmazsa turk neti bırakmak gerek.

bu mileni netgalaksi vs. memnun olan var mı.

sıkıntısızca bir iss bulsak iyi olacak
  • Ehlisafa kullanıcısına yanıt
    Selamlar, size bu konu hakkında daha önce yazarak bilgi vermiştim. Durumun farkındayız. Ara ara bazı bölgelerde bu sorun tekrarlayabilir. Yeni cihazlarımızı sipariş ettik. Elimize geçmesini bekliyoruz. O zamana kadar geçici çözüm yolları arıyoruz. Bu hafta ana cihazımızın dışında vermiş olduğumuz başka bir cihaz siparişimizin gelmesini bekliyor. Geldikten sonra devreye alıp kısa vadeli olarak sorunu çözüme ulaştıracağız. Evet bu sorun can sıkıyor. Bununda farkındayız. Çözümü için tüm ekip arkadaşlarım uğraşıyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    tabii sizin cevap var ama online işlemlerden konu ile ilgilenildiğini gösterir bir dönüş göremedik.

Allah'tan sizle muhatap oluyoruz.

Neyse tabii bizim bölge yapa altyapısı olmadığından tüm işlemler Dağıtıcı olan telekomdan oluyor sanıyorum, ben sizin cihazlık bir durumunuz olduğunu da bilmiyordum.

bu işin uzmanı olmayınca anlamaya çalışıyorum sadece.

demek ki telekomun hattı da olsa sizde ayarlama yönlendirme yapan cihazlar var anlaşılan. (benim anladığım)

umarım kısa sürede çözülür.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Bu akşam saatlerinde ping sorunu bende de zaman zaman oluyordu yılbaşından sonra ama son 1-2 haftadır düzeldi ve olmuyor artık. Ankara Etlik-15 bağlı olduğum santral bu arada. Eğer ileride tekrarlarsa buradan yazacağım yine.
  • Pingler gene tavan yaptı bende. Şu hale bak sabah 5ms ping değerim varken şuan 70-80ms civarlarında. hız değerlerim de 25-30mbit alt seviyede. Birde cihaz değişicek 2 ay sürer diyolar. Geceleri çekilmez oluyor iyice. Hatta dün gece komple gitmişti allahtan şuan iyi kötü bir şekilde bağlantı var.
  • Düzce'de son 3-4 gündür akşam saatlerinde ping tavan yapmaya başladı hocam. 60 pingleri görüyoruz haliyle canlı yayın, iptv vs. kullanılmaz hale geliyor. Umarım çözülür kısa zamanda.
    turknet2.speedtestcustom.com
    Speedtest Custom - Test your internet speeds
    https://turknet2.speedtestcustom.com/result/0fba4770-2b13-11e9-b1ea-8dc00c73330c

• İstanbul Çekmeköy'de yılbaşından beri internet rezalet durumda. Akşam vakti bırakın video izlemeyi basit html sayfaları bile açamıyoruz. Önceden böyle bir problem yoktu. Eğer birkaç haftaya düzelmezse mecburen topluca TT'a geçmeyi planlıyoruz. Zaten işten sonra gelip birkaç saat bilgisayar başına oturuyoruz, bunun için de sıkıntı çekmeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkewCurrent -- 8 Şubat 2019; 21:37:53 >
  • Ping halay çekiyor yine. 5 aydır sorun düzeltilecek diye bekliyoruz. İstediğiniz indirme hızını verin, ping 60 olunca hiçbir işe yaramıyor. İnternet kullanılamaz hale geliyor. Destek kaydı açıyorum, iki gün sonra cevap geliyor şu anda bir sorun gözükmüyor diye. İki gün geçmiş aradan, cevap gelene kadar düzeliyor sorun zaten. Bir olur, iki olur tamam ama 5 ay oldu, belirli saatlerde - ki o saatler yoğunluğa bağlı anladığım kadarıyla - ping çok yükseliyor. Düzelteceğiz, düzelteceğiz diyorsunuz ama hâlâ bir çözüm yok. Vaat ettiğiniz hız; kotasız, taahhütsüz internet güzel ama bu sorunları da çözmeniz gerek artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 8 Şubat 2019; 22:50:38 >
  • Pingler yine tavan. Hız 35'den 15'lere düşüyor. Son 1 haftadır böyle.

[ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)
  • Bu konu hakkında
    sikayet.btk.gov.tr
    BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi
    https://sikayet.btk.gov.tr/index.php
    adresinden siz de lütfen beş dakikanızı ayırıp şikayet kaydınızı açınız. Durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Sorunlu zaman aralıkları her geçen gün daha da genişliyor. Unutmayın bu ülkede bu düzende şikayetini dile getirmeyen kimse çözüm bulamaz.

• Tracing route to lux.valve.net [146.66.152.2]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 28 ms 28 ms 29 ms 172.17.1.184
    3 21 ms 20 ms 19 ms 95.70.144.214
    4 25 ms 24 ms 25 ms 95.70.144.217
    5 73 ms 69 ms 67 ms turknet.peering.cz [91.213.211.112]
    6 90 ms 92 ms 88 ms valve-prg.peering.cz [91.213.211.228]
    7 80 ms 80 ms 90 ms 192.168.135.7
    8 * * * Request timed out.
    9 * * * Request timed out.
    10 117 ms 117 ms 120 ms fw0.lux.valve.net [146.66.152.2]

İst-AND şu an yaptım, dengeli yük dağılımı yapılamıyor
    belki diğer makineler düzgün ama 2. satırdaki ara bağlantı da yoğunluk var
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Bugun olan bir sorun mu acaba ? Bende uzun zamandır yoktu ping sorunu
  • onursnl O kullanıcısına yanıt
    sürekli oturup incelemiyorum ama pazartesi de vardı

dün gece analiz çalıştırdım, ortalamaya baktığımız zaman saat 1 de ve 4 den sonra düzeldiğini görüyoruz (1.1.1.1, turk.net in kendi dns inden sonraki en yakın dns sunucusu İst-Decix de bulunuyor olması lazım)

gece saat 1 de de lux.valve.net in ortalamasının normale döndüğünü görüyoruz (48-50 ms) maksimumlar anlık fırlamalardan kaynaklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyalı_ramazan -- 9 Şubat 2019; 10:55:51 >

• Bugün erken başladı saat 16.30 dan beri yurtiçi ping 50ms den aşağı değil.Teşekkürler Turk.net.31 Ocak gecesi internetim 10 dakika kesildikten sonra aynı günün akşamında ping sorunu tekrardan ortaya çıkarttı.Kasten yapılıyor ortada artık bi çalışma olduğunu zannetmiyorum sürekli geçiştiriliyor cidden bi çalışma yapılsaydı 7 aydır çözülürdü sorun en fazla 1 hafta daha müsade edeceğim sonrasında ise iptal dilekçesini göndericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftasonu olduğu için saat daha 18.00 olmasına rağmen pingler yine tavan.
  • [ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)
    Durum bu şu anda. İnternet belirli saatlerde kullanılamaz hale geliyor yine. Ne zaman düzelecek bakalım...
  • Adsl de 16mbps pakette 9 10 down alıyorum (modem 16 da bulusuyor) pingim 30 ist kcekmece

Haftaya bi yapa gecelim bakalım neler olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.