Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (834. sayfa)
-
-
Ben googleye ping attım x ms çıktı netim çok iyi veya netim çok kötü demek pek doğru bir yaklaşım değil sayın arkadaşlar. Ping'i attığınız lokasyonun size olan uzaklığı sayıların ne anlam ifade ettiğini direkt olarak etkiler. Aşağıya bir script bırakıyorum;
$ip = "162.254.197.25"; $port = 80; while($true) {
$stopwatch = [System.Diagnostics.Stopwatch]::StartNew()
try {
$client = New-Object System.Net.Sockets.TcpClient
$client.Connect($ip, $port)
$client.Close()
$stopwatch.Stop()
Write-Host "Cevap geldi: IP=$ip Port=$port Süre=$($stopwatch.Elapsed.TotalMilliseconds.ToString('F2')) ms" -ForegroundColor Green
} catch {
Write-Host "Bağlantı başarısız!" -ForegroundColor Red
}
Start-Sleep -Seconds 1
}
Yukarıdaki scripti Windows PowerShell'e yapıştırıp Enter'layın. Size steam frankfurt sunucusuna kaç ms'de ping atabildiğinizi söyleyecek. Istanbuldan Frankfurta ortalama 20 25ms bir uzaklığa bağlı ping oluşuyor. Yani powershell'in size söylediği değerden bunu çıkartırsanız yine yaklaşık kendi pinginizi bulursunuz. Eğer 20 altında çıkıyorsa internetinizde sorun yoktur diyebiliriz.
DNS hakkındada ayrıca bir parantez açmamız lazım. Sizin ağ ayarlarından ağ adaptörünüze verdiğiniz dns ile cloudflare warp gibi tünel dnsler aynı şey değildir. Ağ adaptörüne verdiğiniz çözümleyici dns'ler her zaman türkiyedeki internet sağlayıcılarının kendi dns servislerinden daha hızlı çalışırlar. Haliyle internetinizin hızını mutlaka artırırlar. Fakat bozulmuş internetinizi düzeltemezler.
Tünelleyici sistemler ise "warp, vpn" gibi, internetinizin hızını her zaman artırmazlar, hatta genellikle yavaşlatırlar. İnternet bağlantınız hedef sunucuya giderken ekstra bir yol katetmek zorunda kaldığı için bağlanma süreniz uzar. Fakat hangi durumda diye sormamız lazım ? İnternetinizin sağlıklı olduğu durumda. Eğer internetiniz zaten bozuksa ve çok yüksek ping değerleri alıyorsanız işte o zaman bu sistemler bozuk internetinizi düzeltebilir. Kısacayı neyi ne zaman nasıl kullanacağınızı iyi bilmeniz lazım.
Şu anda Turknet kullanıyorum. TT altyapısı ile. Modem ve kurulum TT tarafından yapıldı. Herhangi bir arıza durumunda ben Turknet'i arıyorum. Turknet'de TT 'yi arıyor. Her neyse. Şimdi ben bunu Netspeed'e taşımayı düşünüyorum. Herhangi bir sorun sıkıntı olur mu? Ayrıca geçiş de bağlantı kopması oluyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Mesajla ayrıntılı bilgi verilmiştir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
fitgirl sitesine girmiyor 504 error veriyor niye ise önceleri giriyordu.Aynı sorunu olan var mı?
_____________________________ -
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 4 aydır bende netspeedteyim hız olarak, firma olarak genel olarak çok memnunum ama bir şey soracağım, neredeyse her gün en az 1 kere bağlantı kopup aynı anda geri bağlanıyor yeniden bağlanması yaklaşık 3-5 saniye sürüyor ancak bu neden oluyor diğer firmalarda olmuyordu, sizde de oluyor mu?
warp kullan
1 ay sonra taşınacağım. lokasyon olarak eşekten inip, ata binecek olsam da, internet sağlayıcısı olarak attan (fiber) inip eşeğe (vdsl) bineceğim. netspeed'te VDSL kullanan var mı? nasıl memnun musunuz?
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
23:30 hızım çok düştü. Warp açınca hız artıyor ama ping uçuyor bu seferde.
Hız bir ara ara düzelip düşüyor. Ping artışı ve paket kaybı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss54000054 -- 1 Nisan 2026; 23:58:34 >_____________________________ -
Cihazları resetleyip, bir süre kapatıp tekrar aktif et. İp değişicince devam ediyor mu? Bak.
Destek kaydı açtıktan sonra düzeldi gibi şu sıralar.Neden olduğu belirsiz ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Netspeed sorun mu var, internet kesik başkentte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 8 Nisan 2026; 10:50:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hizmet Fiyatları güncellenmiş.
Hat Kapama / Açma Ücreti
350,00 TL
Geçikme Bedeli
Günlük %0,15
Hizmet Dondurma Ücreti
250,00 TL
Aktivasyon ve Kurulum Ücreti
1.250,00 TL
Netspeed mi gitti ne oldu internete giremiyorum. Türk Telekom kullanıcısı dedemlerin hat da gitti. Keenetic modem bağlantı koptu gösteriyor. İlginç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Nisan 2026; 1:15:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben ne olduğunu söyleyim ellerinde 10 tane ip var, 300bin kişiye natla kullandırtıyorlar, sonuç bu.(Tabiiki abartıyorum) Destek kaydı açmaktan vs. bunaldım bende artık uğraşmıyorum, günü gelsin çıkacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 18 Nisan 2026; 23:25:38 >_____________________________ 
-
ya arkadaşalr nyaa.si, fitgirl, repack-games vs hiçbrisi dnsle bile açılmıyor artık. VPNle girebiliyorum neler oluyor? arkada gizli gizli bizde mi dpi'lık olmaya başlıyoruz?
efsanenette vpnsiz giriyor bunlara

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt