Şimdi Ara

Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (833. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.666
Cevap
160
Favori
766.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Giriş
    Router kullanmıyorum, neden DNS değiştirilemediğini ben de bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla 3. Parti ISS firmalarının kendi DNS leri yok, hiçbir ayar yapılmazsa Türk Telekom DNS leri geçerli oluyor diye biliyorum.

Daha teknik bilgi sahibi olan varsa açıklama yapabilir.

Şu anda Netspeed internetin aktif 130K abonesi var, son 2-3 ayda yaklaşık 15-20K'lık abone azalmış durumda görünüyor, tarife ücreti zamlanan kişiler başka uygun alternatif ISS firmalarına geçiş yapıyorlar, daha önceden sadece Türk Telekom altyapısını kullanarak hizmet veriyorlardı.

Şimdi ise ek olarak 7 ayrı firmadan peering bağlantı anlaşması ile hizmet veriyorlar, sanırım bu anlaşmalara ekleme ya da çıkarma yapıldığında kısa süreli olarak bağlantı ve pinglerde dalgalanmalar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 10 Mart 2026; 15:23:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Next DNS'e dünden beri izin vermiyor. Sebebi nedir?

Çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben Agduard DNS kullanıyorum, Next DNS kullanmadım hiç.

Daha önce yoktu dünden beri ne değişti ki?

Yukarıda birkaç mesaj üstte ekran görüntüsünü yollamıştım.

Şimdi neden izin verilmiyor bilmiyorum Netspeed internet mobil uygulaması üzerinden konu ile ilgili destek kaydı açıp sorabilirsiniz fakat ne kadar yardımcı olabilirler pek emin değilim.

DNS değiştiremiyorsanız bir süre VPN kullanmak durumundasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 10 Mart 2026; 17:48:42 >
  • rockerman21 kullanıcısına yanıt
    Hocam netspeed arayüzünde profil aile profiline geçmiş durduk yere. "yok"u seçince düzeldi gibi..

ben de dunden internet gidip geliyor, nextdns kaldirinca duzelmiyor vpn acinca duzeliyor falan ilginc bi durum var suan.

bende sorun yaşıyorum mobil de nextdns var internete çıkış vermiyor işyerinde superonline var orda nextdns ayarım çalışıyor mobilde neetspeed engelledi sanırım nextdnsleri çözüm arıyorum router de tkom dns girişmşler değişmiyor kendi router almamızı istiyorlar sanırım

siz deyince baktım benide aile profile sokmuş birisi halbuki seçmedim bunu yoku seçince nexdns düzeldimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broon -- 11 Mart 2026; 20:11:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Broon kullanıcısına yanıt
    Şu an için bir sorun görünmüyor.

9 aydır Netspeed'teyim haziran ayının son haftasında bağlantıda sıkıntılar vardı sonrasında düzelttiler, 2-3 ayda bir altyapı sağlayıcı kaynaklı bakım çalışması veya cihaz değişimi olursa kısa süreli bağlantı sorunu yaşanabiliyor.

Eskiye oranla bağlantı daha stabil durumda, uzun süreli kopma kesilme yaşamadım, 9 aylık süreçte birkaç defa kısa süreli bağlantı sorunu oldu.

Yukarıda kendi deneyimlerimi yazdım, başka aboneler de kendi deneyimlerini paylaşabilirler, özellikle VDSL altyapıda fiber altyapıya göre bağlantı sorunları daha fazla oluyor diye biliyorum, bir de bölgesel bakım veya cihaz değişimi olduğunda ve peering bağlantı anlaşması yapıldığında kısa süreli bağlantı sorunları olabiliyor, zaten yukarıda da belirttim, benden çok daha uzun süre Netspeed kullananlar da vardır onların da görüşlerini almak daha doğru olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 11 Mart 2026; 20:26:41 >

• arkadaşlar binada fiber var netspeedden ne kadar hız alabilirim ? fiber ücreti bilen varmı

Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP
    Şu anda Netspeed internet sitesinde 100 mbps'ye kadar Fiber VDSL tüm altyapılarda tek fiyat bahar kampanyası ile modem kullanım ücreti dahil aylık Tarife ücreti ilk 3 ay sabit fiyatlı olarak aylık 400 TL, sonraki 3 ay 650 TL'ye çıkmaktadır.

Netspeed internet 200 lük tarife için herhangi bir kampanya fiyatı kendi sitelerinde görünmüyor, sanırım 100 lük tarife kullanıp mobil uygulama üzerinden tarife yükseltme yapılıyor, buna göre de fiyatı biraz artıyordur, binamda sadece VDSL altyapı mevcut, fiber altyapı olmadığından 200 lük tarife fiyatının ne kadar olduğu konusunda bir bilgim yok.

Dilerseniz 3 ay sabit fiyatlı olarak kullanıp sonrasında tekrar ücretsiz bir şekilde başka ISS firmalarına geçiş yapabiliyorsunuz geçiş sağlanana kadar size zamlı tarife fiyatından 1-2 günlük fatura kesilir cep telefonu hattınızı taşımak gibi düşünebilirsiniz.

Sıfırdan aboneliklerde Kurulum bağlantı aktivasyon ücreti olarak 1.000 TL 4 eşit taksitte faturanıza ekliyorlar.

vdsl kullanıyorum...telekomun fiber kutusu mevcut binada

Yakın zamanda Türk Telekomun VDSL portunuzu pasife alabilme durumu var, geçen ay başlıkta bir arkadaşa da böyle oldu, birkaç gün neti gitti meğer Türk Telekom VDSL portunu pasife almış, o da Netspeed müşteri hizmetlerini arayıp durumunu sormuş, sonrasında Türk Telekom ekiplerini yönlendirmişler, vdslden fibere dönüşüm yapmışlar, ek olarak bir ücret alınmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 14 Mart 2026; 0:52:54 >

teşekkürler kodu kullanacam

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.