Şimdi Ara

Evlenicem,Tavsiye Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen trol amaçlı yazılar yazmayın canım sıkılıyor zaten,sizde sıkmayın canımı.

Evlenicem ve şuan kafamda birsürü soru var,en önemlisi, ev alıcam ama ev bulamadım alıcakda param yok zaten kredi filan çekip alıcam ama nasıl ödeyebilirim bilmiyorum.

Geçen gün nişanlımın babası Tepeçikde siteler yapılıyor bekleyin, siz kiraya çıkın orası yapılınca oraya geçersiniz dedi, 5 sene kirala veremiyor satamıyorlarmış, orasıda benim iş yerime yakın ama nişanlımın işine çok uzak. Diyoruzki kiraya çıkalım birkaç ay sonra siteler yapılınca oraya geçelim, babam 30 veya 40 bin verecek ev almam için (yani sözde öyle diyor) verdiği paranın üstüne kredi cekip araba alayım onun kredisini öderim 3 sene hem cokda zorlanmam diyorum,daha sonra ev alınca arabayı satar ev alırız diye düşünüyorum..Yanlışmı düşünüyorum acaba ? ikimizde çalışıyoruz elimize toplamda 3.200 gibi para geçiyor

• şu an yaptığın hesap biraz hatalı gibi duruyor. Sana bir abi ve evlilik geçirmiş birisi olarak şunu söyleyeyim, bir ay boyunca eğer 1000 lira ile geçinebileceğini sanıyorsan büyük hata içindesin bilgin olsun.

Nerde ev bakıyorsun, ev kaç para, taksitleri ne kadar geliyor net bir rakam çıkar.
    Bu sadece eve ödeyeceğin taksit parası.
    Bunun üzerine faturaları, mutfak masrafı, temizlik masrafını koy. (bunlar size bağlı olarak 500 lirayı bulabilir de 200 lira da tutabilir)
    Evin her daim ufak tefek masrafları vardır. her ay için 100 lira da bunun için hesapla.
    Kalan paraya bak. iki kişinin sosyal ihtiyaçlarını, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi?
    bir de araba diyorsun.
    Alacağın araba ne olacak bilmiyorum ama ona da para ödeyeceksin. ARabanın kendi parasını geçtim sadece yakıt için aylık 250 lirayı kenara ayır. Tutmaz desen de tutuyor. Ve arabanın da kendi masrafları var. Bakımı, sigortası,kaskosu, arada bir ufak tefek zımbırtıları.
    3200 lira ile eğer sakarya nın bir köyünde yaşamayacaksanız hem ev hem araba sizi zorlar. Ve bu evliliğinizi direk etkiler.
    Bir bayan eğer sürekli evde kalırsa sorun yaşarsınız. Aynı şey senin için de geçerli.
    Kaldı ki bu hesapların içine eşinin haftalık kuaför masrafını sokmadım bile.
  • Mantıklı olabilir ama arabadan kaynaklanan zararı hesaplamak lazım çok olursa kötü olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ilk zamanlar biraz disinizi sikacaksiniz mecbur sonra gerisi gelir.maddi onak ve durumlarla ilgili esnek olun kari koca olarak.hanim ablamizin canini sikma yoksa bende senin canini sikarim.en onemlisi cok seviyorsan birakma kizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arabayı alsan bile ev taksidi altında ezilirken benzin nasıl koyacaksın :( bir süre toplu taşıma mecburiyet gibi gözüküyor.Birde eşinin işine yakın olsa daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    "Yanlış adamla dövüşüyor olsanız bile en azından doğru silah seçin."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    3 sene öderim aldığım arabaya bağlı max 1,200 TL öderim. 5 Sene eve bişey ödemeyeceğimi varsayıyorum bu durumda.O Yüzden alıyorum arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 13 Mayıs 2017; 12:33:6 >
    şu an yaptığın hesap biraz hatalı gibi duruyor. Sana bir abi ve evlilik geçirmiş birisi olarak şunu söyleyeyim, bir ay boyunca eğer 1000 lira ile geçinebileceğini sanıyorsan büyük hata içindesin bilgin olsun.

Nerde ev bakıyorsun, ev kaç para, taksitleri ne kadar geliyor net bir rakam çıkar.
    Bunun üzerine faturaları, mutfak masrafı, temizlik masrafını koy. (bunlar size bağlı olarak 500 lirayı bulabilir de 200 lira da tutabilir)
    Evin her daim ufak tefek masrafları vardır. her ay için 100 lira da bunun için hesapla.
    Kalan paraya bak. iki kişinin sosyal ihtiyaçlarını, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi?
    bir de araba diyorsun.
    Alacağın araba ne olacak bilmiyorum ama ona da para ödeyeceksin. ARabanın kendi parasını geçtim sadece yakıt için aylık 250 lirayı kenara ayır. Tutmaz desen de tutuyor. Ve arabanın da kendi masrafları var. Bakımı, sigortası,kaskosu, arada bir ufak tefek zımbırtıları.
    3200 lira ile eğer sakarya nın bir köyünde yaşamayacaksanız hem ev hem araba sizi zorlar. Ve bu evliliğinizi direk etkiler.
    Bir bayan eğer sürekli evde kalırsa sorun yaşarsınız. Aynı şey senin için de geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

şu an yaptığın hesap biraz hatalı gibi duruyor. Sana bir abi ve evlilik geçirmiş birisi olarak şunu söyleyeyim, bir ay boyunca eğer 1000 lira ile geçinebileceğini sanıyorsan büyük hata içindesin bilgin olsun.

bir de araba diyorsun.

Öncelikle ev nişanlımın babasının evi olduğu için kira filan vermeyeceğim 5 sene boyunca.
    Evin ihtiyaçları için 1,000 TL versem Elektrik,Su,Doğalgaz,Pazar Masrafları için.
    1,000 TL Araba kredisine versem. 1,200 TL'de bize kalır ihtiyaç oldukca kullanırız.Ama hesaplamadığımız gibi olmuyor işde.

• FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Eve para ödemeyecekseniz sorun yok. Ama eve para ödeyecekseniz olaylar değişir.

Dediğim gibi aslında hiç hesapta olmayan önüne çıktığında da umursamadığın ufak tefek masraflar çıkacak ki, onlar bütçeyi baya bozuyor. Bir bakmışsın 10-20 lira diye diye ay sonu bu tarz şeylere 300 lira gitmiş :)

Arabayı bana kalırsa evlendikten 2-3 ay sonra alın. Masraflarınızı görün. Oturun tekrar hesap yapın. 3 ay daha arabasız gezseniz sizi öldürmez.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.