|
|

|
|
şu an yaptığın hesap biraz hatalı gibi duruyor. Sana bir abi ve evlilik geçirmiş birisi olarak şunu söyleyeyim, bir ay boyunca eğer 1000 lira ile geçinebileceğini sanıyorsan büyük hata içindesin bilgin olsun.
Nerde ev bakıyorsun, ev kaç para, taksitleri ne kadar geliyor net bir rakam çıkar. Bu sadece eve ödeyeceğin taksit parası. Bunun üzerine faturaları, mutfak masrafı, temizlik masrafını koy. (bunlar size bağlı olarak 500 lirayı bulabilir de 200 lira da tutabilir) Evin her daim ufak tefek masrafları vardır. her ay için 100 lira da bunun için hesapla. Kalan paraya bak. iki kişinin sosyal ihtiyaçlarını, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi? bir de araba diyorsun. Alacağın araba ne olacak bilmiyorum ama ona da para ödeyeceksin. ARabanın kendi parasını geçtim sadece yakıt için aylık 250 lirayı kenara ayır. Tutmaz desen de tutuyor. Ve arabanın da kendi masrafları var. Bakımı, sigortası,kaskosu, arada bir ufak tefek zımbırtıları. 3200 lira ile eğer sakarya nın bir köyünde yaşamayacaksanız hem ev hem araba sizi zorlar. Ve bu evliliğinizi direk etkiler. Bir bayan eğer sürekli evde kalırsa sorun yaşarsınız. Aynı şey senin için de geçerli. Kaldı ki bu hesapların içine eşinin haftalık kuaför masrafını sokmadım bile. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 13 Mayıs 2017; 12:33:6 > |
|
|
|