Hangi teknik bilgiye dayanarak bu yorum? Hissi kablel vuku galiba < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 40,65 - Euro 47,10 - Altın 4.420 | 06 AĞUSTOS 🔥 (12537. sayfa)

-
-
Sabit kur rejiminin başına bir zeval gelmez (ki %0.001 ihtimal görüyorum) ve parite de çok dramatik bir geri çekilme olmaz ise sene sonu EUR/TRL 51i görüyor ki bu değer sabit kurdan dolayı (pariteye ragmen) halen düşük kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Ağustos 2025; 15:2:20 > -
yani bi lira 20 kuruş fark ile
halen " 50 liralık " alabiliyon.
-
1.2 tl farkla patatesi bile büyütemiyorsunuz Artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer üretim belli bir şekilde artmaz ise , Faiz indikçe Döviz kuru ve Enflasyon artar. Durum bu maalesef.
-
Üretim nasıl artmasın diplomasız adam yok ülkede.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu millet bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında ama gün gelecek hepimizi sokmaya başlayacak. Örnek tarihler var. Romanya buna en güzel örnekti aslında. Cavuşesku dönemi. Tek adam rejimlerin hepsini hep halk ödedi sıra bizdeymiş ne diyim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
7 senedir yapılanlar gösteriyor ki,
maliyet enflasyonunu indirmenin en önemli yolu,
üretimi arttırmak.
madem girdi maliyetlerini (hammadde, enerji, işçilik vs.) düşüremiyorsun,
o zaman verimliliği yükseltecek, üretimi arttıracaksın ki, fiyatlar aynı kalsın.
bizde ise verimlilik hiç yok desek yeridir.
üretim nicelik olarak yetersiz,
nitelik olarak da kalitesiz.
böyle olunca üretim çok maliyetli hale geliyor,
onu telafi etmek için de fiyat arttırıyorlar.
-
-
Trump endeksi düşürmek için sürekli spekülasyon yapıyor. Powell en son tepeden uçunca endeks 100’e diz atmıştı, geniş bant aralığında pinpon topu yaptılar bizi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25 yıldır üretimin içindeyim. Tr de üretime destek çok az.. Şimdi bana verilen teşvikleri vs örnek verenler olabilir ama bunlar malesef belli şartlar (!) ile veriliyor ve bir kısmı da heba oluyor (teşvik alındıktan bir sure sonra üretim iptal oluyor)..
2018 sonrası yeni Türkiye modelinde ise üretimden neredeyse Tamamen vazgeçildi.. Lafta tersi söylense de, pratikte öyle değil.. Tek bilinen tüketim ekonomisi, inşaat..
Desteği geçtim köstek kısmı da arşa doğru gidiyor. Vergi yükü inanılmaz. Gümrük yükleri, stopajlar, sgk, ara işlemler bin tane masraf kalemi var bir ürün yapmak için.. Detayları yazsam burda oturup ağlarız i derece. Üstüne iş bilmezlik ve liyakatsizlik max olunca, sistem iyice kitlendi..
Verimli olmayı zaten geçtim, gemiyi yuzdurmek bile büyük öz sermaye gerektiriyor. Tabi bu sermayeyi %40 kemiksiz faiz olan bir ülkede üretime yatırıp 500 tane riski almak için de insan düşünüyor..
Bölgesel dağılım icin de 23 senedir anlamlı bir şey yapılmadı.. Halen İstanbul ve Marmara bölgesi.. Burası yansa, somali den beter oluruz ekonomi olarak.. Göç yolları hep buraya çıktı, tarımı bitirince de saçma bir demografik dağılım oldu..
Heteredoks politika zirvasi Ile de tüy diktik ve URETMEYIN KARDEŞİM dendi adeta..
Burdan toplamak ciddi iş. Peki umut var mı? Şu an yok çünkü tersi bir politika için zerre adım atılmış degil.. Tek plan, faizi düşürüp Kredi dağıtıp, suni bir alışveriş girdabi Ile yine TÜKETIM bazlı büyüme Ile ilerlemek...
Bu şuna benziyor, bir insan nasıl olsa bana bir şey olmuyor diye sürekli sigara içiyor, yaş geçiyor ve bir anda sistem kaput. Diyor ki geçen haftaya kadr bir şeyim yoktu nasıl oldu...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Doların yükselmesinden çok korkuyorlar. O yüzden merkez bankası rezervleri eksi 50-100 milyar dolarda olsa satar yine doların aşırı yükselmesini engellerler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
altın ons 3.395 $
altın gram 4.439 TL
-
Banka makaslar 100-150 tl arası
Ons 3380.315 › Gram Altın'ın fiyatı ve satış fiyatları grafiği
gram 4.417 TL
Vakıfbank
alış: 4.343 TL
satış: 4.440 TL
-
-
Demek ki 9 bölge dedikleri anayasal değişiklik ile 9 eyalete bölmek ülkeyi durum onu gösteriyor... Ne yapmaya çalışıyorlar ülkeyi nasıl bir girdapa soktular anlamak çok zor...
AKP iktidara geldiğinde ilk yaptığı şeylerden birisi
bölgesel kalkınma ofislerini kurmaktı.
ilk kurulduğunda bunların sayısı 9'du.
o zaman da Federal sisteme geçilecek, alt yapısı oluşturuluyor diye konuşulmuştu.
bu kalkınma ajanslarının sayısı zamanla arttı.
bu gün itibarıyla sayıları 25.
-
anlamak zor değil bunlar yabancı devletler ne diyorsa onu yapıyorlar seçimlerde göstermelik Türkler örgütlü olmadığı için hayırdır diyemiyor olay bu..
"Anadolu Beylikleri" olsaydı çoktan savaş çıkmıştı savaşta yapamadıklarını aj.nları vasıtasıyla masa başında yapıyorlar.
muhalefet partileri bile onlara çalışıyor hepsini dizayn etmişler yeni kurulan bir partinin 25 sene iktidarda kalması normal değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X