|
|
|
|
Selamlar, Konunuz hala güncel mi? Bir soru sormak istiyorum. |
Estağfurullah, bir konuda kafam karışık, biraz titiz biri olduğum için adım atmadan önce detaylı araştırma gereği duyuyorum, cevabınız için şimdiden teşekkürler. ABD'ye bir ihracat fikrim var ve ilk olarak konteyner ile birkaç kez parsiyel palet yüklemesi ardından da full konteyner yüklemesi ile ihracat yapmak istiyorum. Bu iş uzun soluklu olacağı için ABD' de firma kuracağım. Türkiye'deki firma malın ihracatçısı olacak, ABD'deki benim firmamla da malı ithal edip, anlaşacağım bir ara depoya çektirilmesini sağlayacağım ve bu ara depodan malın parça parça sevkiyatını gerçekleştireceğim. Türkiye'de yaşıyorum, ABD'deki ara depo ile anlaştım malı getirebilirsin diyor. Bu aşamada Türkiye'deki firma ile anlaşacağım fob, cif, exw yada ddp teslim şekillerine göre ABD'de ödeyeceğim gümrük bedeli farklılık gösterecek midir? En önemlisi de Türkiye'deki bu işlemler bir gümrükçü yardımıyla problemsiz halledilebilir fakat ABD' deki firmam ile ABD limanından malın çekilmesi, ABD içi ara nakliye vb. işleri için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu işler için de Türkiye'deki firmalar bana yardımcı olacaklar mıdır? |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 17 Mart 2021; 14:39:49 > |
|
Yok hocam ben sadece alanınızı sordum. Bende bu meslekten sayılırım dokuz eylülde 4 sene denizcilik işletmeleri okudum. Meslekte çalışmadığım için merak ettim. Konteyner neden yok? Liner servisler bile türkiyeye konteyner vermiyor mu? Belli bir güzergahta gidip gelen gemilerin gelişi gidişi belli nasıl oluyor da bunlarda konteyner olmuyor? |
|
Çok teşekkurler hızlı yanıt için. Değeri $800 altındaki yüklerde hava kargo için ABD'de gümrüğe girmiyormuş. Elimdeki kargo (80kg) havayolu ile $500'a gidiyor (daha da ucuza gönderenler varmış). İki taraftaki gümrükleme maliyetlerini de katarsak sanırım uçak ile göndermek daha hesaplı olabilir. |
hocam merhabalar. özel mesaj atamadım. Türkiye'de küçük ama çok küçük bir firmam var. Geleceğimi biraz çin'den ürün getirme üzerine oturmak istiyorum. Daha detaylı anlatacak olursam; doğal bir sarmaşık türünü çin'den çok ucuza buldum ve kilo ile alım yapılıyor. Ortalama 1ton herhalde 4m3 falan yer kaplar. Her şeyi ayarladım diyelim bunun bana getirilme yolu nasıl olur. Yani o kadar cahilim ki hiçbir şey bilmiyorum. Koca bir konteyner kiralamak durumunda değilimdir herhalde di mi? Ne yapmam lazım nereye başvurmam gerekir? ortalama ne kadar tutar acaba beni bir aydınlatmanız mümkün mü? |
|
bunun için önerebileceğiniz bir firma var mı? |
|
https://ekblojistik.com/ |