Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.075
Cevap
109
Favori
865.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dark Reaver

quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

hocam gözlemlediğim kadarıyla vodafone da 3g de şarj çabuk bitiyordu hangi şebekeyi kullanıyordu bilmiyorum ama 4.5g şebekesi için 800 bandını kullanacak ve bu band çekim konusunda iyi olduğu için şarj sorunu yaşatmayacaktır diye düşünüyorum

Herkes aynı bandı kullanacak diye bir şey var mı ? Daha yüksek hız alanlar muhtemelen 1800, 2100 bandını kullanıyor haliyle onların şarjı daha fazla gidecek diye mantık kuruyorum ama yanılıyor olabilirim.

mantıklı bekleyip göreceğiz biraz sistemler otursun bakalım ama 4.5G ile vodafone 3.operatör konumuna düşmüş görünüyor ilk gelen paylaşımlara göre

Alıntıları Göster
    Vodafone ile 25Mbit üzerine çıkamadım bende 350Mbit görücem diye seviniyordum.

• quote:

ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR, ANALİZLER, DETAYLAR(MUTLAKA OKUYUN)

Speedtest'i tekrar tekrar yapmayın, ulaşabildiğiniz maksimum hız kadar dosya download ve upload ediyor, bunların toplamı kotanızdan gidiyor yani sadece Download değil, Kotanızı ilk günden bitirmeyin !!

1)Öncelikle 4.5G'ye geçmek için uyumlu telefonu ve sim kartı edinmiş olmanız gerekmektedir bu kesin şarttır.

2)Sonra Turkcell için 4.5G yazıp 2222'ye yollayın, ücretsiz 4GB verilecektir.

4.5G'ye geçen Turkcell kullanıcıları için ; Paketiniz aynen devam ediyor, ilk 3 ay internet hakkınız ikiye katlanıyor, fiyatlar aynı kalıyor.

Türk Telekom (avea) için 4.5G yazıp 5555'e yollayın.

HEDIYE 10GB yazıp 5555'e yollayın ücretsiz 10GB verilecektir. (sadece faturalılar)

Vodafone için 4BUCAKG yazıp 4545'e yollayın, ücretsiz 4GB veya 6GB verilecektir.

Onun dışında kullandığınız paketler aynen geçerli olacak, hız çok arttığı için hızlı paketler çıkartmaya başladılar daha fazla paraya.

3)4.5G'yi Nasıl Ayarlarım ? Anlatımı (Size uygun olana göre yapınız, farklı olanlar varsa bana yollasın eklenecektir) ;

Ayarlar >> Mobil Ağlar >> Şebeke Modu >> LTE veya 4G olanı seçiniz

Ayarlar >> Diğer >> Mobil Şebekeler >> Tercih Edilen Ağ Türü >> En alttaki LTE veya 4G olanı seçiniz

Arkadaşlar 4.5G yazmayanlar LTE veya Otomatik modunu eski haline(3G) döndürsün, ondan sonra tekrar LTE veya Otomatik moda alsın 4.5G yazısı geliyor eğer hala olmazsa telefonu yeniden başlatın hala olmazsa beklemekten başka çare yok.

Bazı telefonlarda 4G yazabilir endişe etmeyin aynı şey.

4)Şuan sistem stabil değil + çok yüklenme var, değerler çok değişken çıkabilir acele etmeyin zamanla oturur, bir önceki testte çok düşük alıp bir sonrakinde çok yüksek alabiliyor değişiyor yani panik yapmayın.

Çekim kalitesi genellikle 2-3 diş.

İlk verilere göre sıralamayı kesin değerleri ortalama olarak şöyle sıralıyoruz ; Turkcell (70-80mb) > Türk Telekom (40-50mb) > Vodafone (10-15mb)

En yüksek hızlar Turkcell'den, en düşük hızlar Vodafone'dan gelirken Türk Telekom ortalama bir grafik çiziyor.

Gelen yorumlara göre iphone 5/6/6s'lerde genel bir sıkıntı görülüyor arkadaşlar, hiç gelmeyenler var, gelip gidenler var, sabırla bekleyiniz yarına düzelir sanırım.

5)Haberlerde şarj daha hızlı gidecek diyorlardı gerçekten fark edilecek şekilde daha hızlı gidiyor söyleyeyim. (S6'da su gibi resmen.)

6)4.5G'ye dair ilk Yorumlar : Sayfaların açılış hızlarında bariz fark var, en önemlisi Whatsapp, Messenger, Facebook vb. sosyal medya uygulamalarında yazdığınız yazı anında gidiyor eskiden biraz hantal gidiyordu bekliyordu o bekleme ortadan kalkmış şuan daha zevkli oldu yazışmak, fotoğraf yollamak felan eskisine göre çok fark var basıyorsun anında gidiyor.

4.5G için olumlu olarak sayabileceğimiz bir şey daha ; eskiden 3G bağlantıda mobil veriyi açtığımızda bir iki saniye bağlanmasını bekliyorduk aynı şekilde kapatırken de fakat 4.5G'de bu resmen devrim olmuş, telefonunuzda herhangi bir ayarı açık/kapalı yaparmışçasına hızlı bir şekilde tuşa basar basmaz direkt açılıyor aynı şekilde kapanıyor, çok hızlı bağlantı kuruyor, yani şöyle diyeyim üst barı indirip tuşa bastığınızda siz barı geri kapatana kadar geliyor, bağlanma anını yakalayamadım o kadar hızlı. :)

4.G'nin bir artısı daha ; VoLTE (Voice over LTE)

VoLTE nedir?

- 4.5G ile birlikte, sesin de 4.5G data teknolojisi ile birlikte taşınmasıdır.
    - Normal ses görüşmelerinden veya IP ses görüşmelerinden (whatsapp, skype vb) daha kaliteli ve yalyn bir görüşme sağlar.
    - Ayny anda data ve ses kullanymyna izin verir, (telefonda görüşme yaparken konum paylaşılması vb) Daha hızlı çağrı başlatmayı sağlar.
    - Şu an için Samsung Galaxy S6, S7 Edge, LG G4 ve Vodafone Smart6 modelleri VoLTE teknolojisini desteklemektedir.

Peki nasıl açacağım bunu ?

3 Operatörde bu desteği veriyor ama bazı ayarlar yapmamız gerek.

Vodafone : Otomatik

Vodafone için VoLTE'yi yapamayanlara çok önemli duyuru !

Arkadaşlar telefonunuza gelen güncellemeyi yüklediyseniz yani telefondaki VoLTE ayarı varsa/geldiyse ve Arama ayarında VoLTE seçtiyseniz ama hala etkinleşmediyse (sinyal barının solunda VoLTE yazmıyorsa) 542 numaralı müşteri hizmetleri hattını arayıp önce 2 sonra 8'i tuşlayarak temsilciye bağlanın VoLTE'nin etkinleşmesini istiyorum deyin oradan bir ayar yapıyor ve etkinleştiriyor, telefon görüşmesini kapattıktan sonra hat gidip geliyor >> Ağ ayarlarından 3G'yi seçiyorsunuz hattın gelmesini bekliyorsunuz geldikten sonra 4G/LTE yi seçiyorsunuz, hat ile beraber VoLTE yazısı da geliyor, hayırlı olsun. (Telefon : S6)

Turkcell : HDSES yazıp 2222'ye yollayın.

Türk Telekom : HD+ Görüşme için VOLTE yazıp 5555'e yollayın.

Telefon ayarı ;

Arama ayarları'nı açın ve Giden sesli arama ayarları'nı seçin.

Uygun olduğunda VoLTE kullan seçeneğini işaretleyerek HD+ Görüşme özelliğini aktif edebilirsiniz.

Telefonunuzu yeniden başlatın.

Telefonunuzun üst menüsünde VoLTE yazdığında HD+ Görüşme servisini kullanabilirsiniz.

7)Türkiye'de kullanılan Frekanslar ; 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz

Genellikle en yaygın kullanılan frekanslar ise 1800 MHz ile 800 MHz olacak. 1800 MHz bandı daha yüksek band genişliği sunarken, daha sık baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. 800 MHz'de ise band genişliği biraz daha düşük fakat daha uzak mesafelere ve engebeli arazilerde iletişimi daha kolay kılıyor.

Frekans yükseldikçe, sinyalin katı cisimlerden geçmesi zorlaşır. Bu yüzden bina ve dağ gibi engebelerden daha çok etkilenir. Bu etkilenmeyi azaltmak için baz istasyonu sayısı artırılır.

Sorunu olan varsa yardımcı olabilirim ; Telefonunun uyumlu olup olmadığını bilmeyen pm atabilir.

Mesajı seri artılamaya devam edebilirsiniz ilk sayfada gözükmesi için, milletin kotası gitmesin yazık.

(Bu mesaj sürekli güncellenecektir)

Alıntıları Göster
    Turkcell Ücretsiz 4GB olayı olmuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

quote:

Orijinalden alıntı: isoomail

İstanbul maltepe carrefour dışından arabayla geçerken aldığım en yüksek hızı.aldım.
    Demek ki avmlerde yüksek frekans kullanılıyor. İçeride daha yüksek hız vardır mutlaka. Hattim Vodafone.
    http://www.speedtest.net/my-result/a/1844652520

istanbul güngörende çevremde avm yok 52 mbit hızı gördüm hemde ilk açıldığında gece yarısı :D vodafone da

Vodafone'dan daha fazlası çıkmıyor ki zaten

Diğer iki firmada hiç 4g görmediğim için bu en iyisi bana yüksek geldi :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanxml

S7 edge ile dün %50 batarya kullanarak 3:53 saat batarya süresi aldım yuvarlak 4 saat işte %100 kullansam 7.5-8 saat yapar hadi arada bekleme süresinden düşse 7 saat civarı ekran süresi yaparki zaten wi-fi ilede 7 saat ekran süresi alıyordum benim için 3G'ye göre pil süreleri çok iyileşti.

bende s7 edge kullanıyorum hocam kesinlikle 4.5G ile pil süresi uzadı 3.G ye göre bu arada hat turk telekom
  • Söylenecek söz yok hayretler içerisindeyim. Hele o upload nedir öyle.
  • sssss5 S kullanıcısına yanıt
    100 Mbit'i göremez mi peki Z2?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Keşke Turk Telekom GIGA 4.5G'yi TT Fibernet/Hipernet aboneleri aylık sabit internet kotalarıyla test edebilse. Bilgisayar ortamında çok merak ediyorum down/up testlerini.

Keşke, harika olurdu.
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    bende inanamadım hele gece test edeceğim ne çıkacak çok merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Reaver

bende inanamadım hele gece test edeceğim ne çıkacak çok merak ediyorum
    ben de lte görünmüyor seçeneklerde vodafone kullanıyorum iphone 6 da 4g var fakat hız 6 mbps falan nasıl düzeltirim hattım 4g uyumlu.
  • hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Bunu olması normal :) yeni nesil lte modülleri neredeyse wifi kadar az güç tüketiyor.
    Gelde bunu anlat işte :)

cihazın hız ve tepki süresinde rahatlaması
    Bir çok anlamda cihazı rahatlatacağı için pilede olumlu etki ediyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

Hakkaten insanlar bir garip. Çoğu evde 10 mbit varken cepte 5 katını bile beğenmiyorlar..

Arkadaşlar cep kotası bu seviyelerdeyken takılmayın 4g hızına. Sanki 4k film mi izleyebileceksiniz cepten?

Heryerde sorunsuz ve ortalama 30mbit olsun yeter artar bile piyasa oturuncaya kadar. Ondan sonra tarife kotaları artar hız önemli hale gelir..

Mantıklı yorum, önemli olan web'te gezinirken hızlanması + sosyal medya uygulamalarında yazışmaların, foto yükleniminin daha hızlı olması ama insanoğlu işte hep daha fazlasını istiyor.

Şuan Vodafone olmama rağmen bu saydığım şeyler oldu net deneyimim bariz şekilde hızlandı cebime uygun olan da bu tarife o yüzden kalabilirim ama dalgalanma çok var bir zaman 5 mbps diğerinde 25 alabiliyor bu çözülmezse düşünürüm değiştirmeyi.

Katılıyorum.

Ben hep derim mobilde internet hızından ziyade ping daha önemli diye. Ben şahsen telefonda daha çok sitelerde dolaşıyorum, surf yapıyorum. Örneğin DH Mobil sürümünü kullanıyorum vb. Zaten bir web sayfası maksiumum 500kb desek, 3G de 4G de hız olarak üstesinden iyi bir şekilde geliyor, geriye ping kalıyor. Yani aslında biz cepte nete girerken daha çok pingin darboğazına takılıyoruz. Yoksa 3G, net sayfalarını yüklemeye yetmiyor mu :) Ha video izlemek ayrı konu tabi.

Kısacası 10 megabit 15ms pingi, 70 Megabit 60ms ping yerine tercih ederim.

• whiskerry kullanıcısına yanıt
    Bir anda olcak şeyler değil
    Peyder pey geçilecek birşey ,
    Şansınıza dediğiniz gibi bulundupunuz bölgedeki baz da 4,5 G olmayabilir..

Ama ara sıra aç kapa yapın deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: cklnc

ben de lte görünmüyor seçeneklerde vodafone kullanıyorum iphone 6 da 4g var fakat hız 6 mbps falan nasıl düzeltirim hattım 4g uyumlu.

Alıntıları Göster
    Şehir merkezinde değilim.

Yer: Aydın
    Turkcell - Nexus 5

Bence fena değil. Sürekli bu şekilde hız.
    Bu mesaja eklenen görseller:

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

• quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

Bunu olması normal :) yeni nesil lte modülleri neredeyse wifi kadar az güç tüketiyor.
    Gelde bunu anlat işte :)

cihazın hız ve tepki süresinde rahatlaması
    Bir çok anlamda cihazı rahatlatacağı için pilede olumlu etki ediyor.

Doğrusu 4.5G ile ben en çok batarya sürelerinin iyileşmesine sevindim eh yanında hızda arttı birde kotaları arttırsalar süper olacak zamanla artacaktır rekabet edecekler mecburen.
  • nPerf uygulaması ile yapılan testlerde en yüksek hız 220 Mbit çıkmış ve Turkcell'de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Samsung s6 kullanıcısısınız Bende de s6 edge Plus var neredeyse kurcalamadığım ayar kalmadı ancak şu volte yi hiç bir yerde bulamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cklnc

Düzeltecek bir şey yok, vodafone normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

nPerf uygulaması ile yapılan testlerde en yüksek hız 220 Mbit çıkmış ve Turkcell'de.

Bu sabah samsung s7 edge için yeni güncelleme yayınladı giga menüsü eklendi volte eklendi giga menüsünden aktif ettiğimde telekom giga wifisine bağlanıyor ve hız muazzam bir şekilde artıyor bazı arkadaşlar ekran görüntüsü eklemişti onları ekliyorum

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIMTÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIMTÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

• quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

Vodafone yine de fena değil be :) ciddi ciddi heryerde full çekiyor.. Ama hız diğer 2 operatör gibi değil..

Çekim daha önemli cep telefonundan ha 60 ile indirmissiniz ha 100 ile ne farkedecek? Yapacağımız şeyler az çok belli.

Burada çekim kalitesi ve batarya tasarrufu daha önemli. 4G'de batarya daha iyi gidiyor G4 ve Vodafone'da ilk izlenim olarak.

Şu an genel olarak baktığımızda Vodafone eskisine göre daha iyi çekiyor ama yine de diğer iki operatöre bu konuda da fark atabilmiş değil. İstanbul'un en işlek yerlerinde 5 metre ötede 2 çekerken bir anda 5 çubuk olup sonra tekrar 3 çubuğa düşen habire artıp azalan bir çekim kalitesi var. Ve sinyalin sürekli azalıp artması şarja aslında yine kötü etki eder, Vodafone 3G zamanında şarjı en çok sömüren operatördü, çünkü sürekli ama sürekli baz istasyonu değiştirirdi, şimdi ise baz istasyonu değiştirmiyor, şarjı daha iyi kullanıyor ama bu sefer ha bire inip çıkan bir sinyal seviyesi var, eskisine göre daha iyi bir şarj süresi sunsa da yine de yeterli bir fark yok.

Bu nedenle de doğal olarak hıza bakmamız gerekecek. Sonuçta ben her ay belli bir para veriyorsam daha iyi performans beklemek en doğal hakkımdır. Çoğumuz telefonda zaten ne yapıyoruz ki bu yeter gözüyle bakıyoruz, evet belki de öyle ama sonuçta verilen paranın karşılığı alınamıyorsa orada takılı kalmanın da bir mantığı yok. Ve klişe bir cümle olacak ama günümüz teknoloji devri, her konuda gittikçe artan dosya boyutlarından ve buna binaen artması gereken internet hızlarının olduğu bir devirdeyiz. Vodafone her türlü çuvallamış gözüküyor.

• İstanbul/Mecidiyeköy Metrobüs Durağı

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.