Şimdi Ara

YENİ BİLGİSAYAR ALMAK İÇİN FİKİR DANIŞACAK ARKADAŞLAR, ÖNCE BURAYA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyun için bilgisayar danışmadan, şu makina iyi mi?, bu makina iş görür mü vesaire gibi sorulara girmeden önce kendi içinizde yapmanız gereken 3 şey var.
    1.si öncelikle cihaz kesinlikle ama kesinlikle CASPER olmayacak.
    2.si cihazın işlemci serisi "U" harfi ile bitmeyecek
    3.sü cihazın ekran kartı en az GTX850M olacak. (GTX760M veya 765M olabilir)
    Tüm bunları geçen cihaz varsa elinizde, her türlü incelemesini yapıp kıyasa sokalım.
    Bunun altında iyi diyorsun da bana iyi laptop lazım ve iyi fiyata tabii diyorsanız ben size tavsiyelerimi yazayım.

2000-2500 arası cihaz arayana : http://www.hepsiburada.com/asus-x550jx-xx099d-notebook-p-BDHISTX550JXXX09

2500-3000 arası cihaz arayana : http://www.hepsiburada.com/asus-x550jx-xx171d-intel-core-i7-2-6-ghz-4-gb-1-tb-15-6-freedos-tasinabilir-bilgisayar-p-BDX550JXXX171D

3000 ve üzeri cihaz arayana : http://www.hepsiburada.com/asus-n550jk-cn167d-core-i7-4700hq-2-4ghz-3-4ghz-8gb-1-5tb-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BDBT3000110100209

Btw bahsettiğim modeller herhangi bir yerden alınabilir ben erişimim kolay olduğu için orayı linkledim hepsiburada'ya kılım normalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDefiler -- 20 Ocak 2016; 9:41:42 >

• 1000 ve 1200 arasıda yazarsanız süper olur :D
  • bunlara magazadan almalı olarak eklersen ıyı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi güzelde 4 gb ram olduktan sonra çok verim alamayabiliriz bu cihazlarda takviye şart ramlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rabellion

iyi güzelde 4 gb ram olduktan sonra çok verim alamayabiliriz bu cihazlarda takviye şart ramlere.

Bu cihazların üzerindeki 4 GB ram her oyunu oynuyor hocam. Extra takviye icap eder diyorsak illa 8 GB ram 145 lira civarında 12 GB çıkarabilirsin.

Ram ve SSD takviyesi cihazda garantiyi bozmuyor ayrıca, çok kolay upgrade etmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsbs1995

bunlara magazadan almalı olarak eklersen ıyı olur

Hocam bilindik mağazalara gidip doğrudan modeli sorabilirsin, benim bildiğim bir mağaza yok açıkçası ama media markt'ta vardır muhtemelen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDefiler -- 18 Ocak 2016; 23:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knidos

1000 ve 1200 arasıda yazarsanız süper olur :D

Hocam 1000-2000 arası olduğu gibi U serisi, Oyuncu bilgisayarı zor çıkar o paraya biraz. Bana sorarsan 2. el garantisi devam eden bir oyun makinası kapatmaya bak.

işlemci 4. nesil ne olursa olsun sonu U olmayan, ekran kartını da gtx850m ve üzeri tutmaya çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dikkatimi çeken 2 şey var.

1- bu paraları verdikten sonra neden 1366*768 ekranlı laptop alınır açıkçası anlamam. 3000 liralık sistemle film render almayacaksan ya da gta v herşeyiyle full oynayayım derdin yoksa (ki varsa problem bence bu taşınabilir bişey o zaman masaüstü topla) ekrana yatırım yapmak hiç mantıksız değil. ne demek istediğimi fhd ve standart 2 ekranı yan yana koyun bakınanlarsınız.

2- 4 gb ram olan bi alete 8 lik ram alırsan o büyük ihtimalle 12 etmeyecektir. çünkü üzerinde tek slot 4 değil 2+2 şeklinde bir seçim yapılmış olması daha muhtemeldir.

maalesef dolar fiyatları yüzünden aynı türk lirasını ödeyen kullanıcı 6 ay sonra bir alt segmente bakmak zorunda kaldı.

bense batan victordan yaz başı 2300-111 e fhd ips i5 4200 gtx 850m almış çizim oyun günde 12 saat koşturan bir kullanıcıyım. sen ne kullanıyon lan değişik diyenler için :D .

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuyash

dikkatimi çeken 2 şey var.

1- bu paraları verdikten sonra neden 1366*768 ekranlı laptop alınır açıkçası anlamam. 3000 liralık sistemle film render almayacaksan ya da gta v herşeyiyle full oynayayım derdin yoksa (ki varsa problem bence bu taşınabilir bişey o zaman masaüstü topla) ekrana yatırım yapmak hiç mantıksız değil. ne demek istediğimi fhd ve standart 2 ekranı yan yana koyun bakınanlarsınız.

2- 4 gb ram olan bi alete 8 lik ram alırsan o büyük ihtimalle 12 etmeyecektir. çünkü üzerinde tek slot 4 değil 2+2 şeklinde bir seçim yapılmış olması daha muhtemeldir.

maalesef dolar fiyatları yüzünden aynı türk lirasını ödeyen kullanıcı 6 ay sonra bir alt segmente bakmak zorunda kaldı.

bense batan victordan yaz başı 2300-111 e fhd ips i5 4200 gtx 850m almış çizim oyun günde 12 saat koşturan bir kullanıcıyım. sen ne kullanıyon lan değişik diyenler için :D .

1366 çözünürlük tercih sebebi o çözünürlükte gtx850m gibi kartların herşey ultrada rahat bir akış sağlamasıdır.
    ziyadesi artık 2gb ddr3 ram rüyada bile görülmeyen türden piyasada hiçbir ürüne girmiyor.
    ve 4 gb ram anakart üzerine entegre şekilde üretilirken bir slotta kullanıcı için opsiyonel olarak upgrade slotu olarak bırakılıyor.
    8 gb ram çıkan ürünlerde de yine 1 adet boş slot bulunmakta. Bu tür cihazların kullanıcı kitlesi belli olduğu için upgrade'in önünü kesmiyorlar.
    Velhasıl kelam insanların laptop tercih etme sebebi de gerek kullanım alanlarının, gerekse istedikleri an yanında bulundurabilme opsiyonunun olması ( asla laptop ile bir yere gitmese bile ) bu rahatlığın farkında olmak ayrı bir his. evet masaüstü mantıklı tabii 4k tl gözden çıkarırsan değer, yoksa adını bile anmam.

• Merhaba Arkadaşlar MSI CX61 2QC 1862XTR bu model nasıldır sizce?

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-cx61-2qc-1862xtr-notebook-pmu347418

• Merhabalar ben 5 yıldır toshiba c660 kullanıyorum. Artık değiştireyim diyorum. Uzun süredir de hiç laptoplara bakmadım. Marka olarak casper dışında alınmayacak başka marka var mı? Mesela lenova alınır mı? Çünkü düşük fiyata çok özellik alınıyor. Toshibalar pahalı, sanırım 3 bin tl yi gözden çıkarmak lazım. Sony alacaktım aslında ama piyadan kalkmış diye duydum.
    2500 civarına neler alınabilir acaba?

• i7 xxx HQ
    1920x1080
    8gb ram ve üstü
    850m üstü
    max 2600 liraya bir laptop arıyorum varsa bi yardımcı olurmusun
  • Genelleme yaparak hata yapmışsın dostum. Marka olayına hiç girmiyorum fakat u serisi işlemci almayın diyerek genelleme yapmak saçma bence. Herkes oyun bilgisayarı aramıyor. Mesela benim işime yarayacak alet ultrabook tarzı. Doğal olarak bana gelecek işlemci u serisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

Merhabalar ben 5 yıldır toshiba c660 kullanıyorum. Artık değiştireyim diyorum. Uzun süredir de hiç laptoplara bakmadım. Marka olarak casper dışında alınmayacak başka marka var mı? Mesela lenova alınır mı? Çünkü düşük fiyata çok özellik alınıyor. Toshibalar pahalı, sanırım 3 bin tl yi gözden çıkarmak lazım. Sony alacaktım aslında ama piyadan kalkmış diye duydum.
    2500 civarına neler alınabilir acaba?

fiyata göre sistem tavsiyeleri konu başlığının hemen altında hocam, casper dışında herşey alınabilir. lenovo iyidir bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abiodum

Genelleme yaparak hata yapmışsın dostum. Marka olayına hiç girmiyorum fakat u serisi işlemci almayın diyerek genelleme yapmak saçma bence. Herkes oyun bilgisayarı aramıyor. Mesela benim işime yarayacak alet ultrabook tarzı. Doğal olarak bana gelecek işlemci u serisi.

Ben genel olarak oyuncu bilgisayarı tarzına hitaben yazdım hocam, dikkat edersen cihazların tümü oyun bilgisayarı. U serileri yakmaz koklar tarzında girdi güya piyasaya ama emin ol o kadar fark yok tüketimleri normal işlemcilere göre denk. ayrıca fiyatları da hiç düşük değil iyi ekran kartı da koymamışlar üstelik. internet ve office tarzı program kullananlara yönelik üretilmiş cihazlar. Oyuncuya gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isolmaz

i7 xxx HQ
    1920x1080
    8gb ram ve üstü
    850m üstü
    max 2600 liraya bir laptop arıyorum varsa bi yardımcı olurmusun

2. el acer v3 772 serilerine bak istersen o paraya o cihaz çıkar bu özelliklerde.
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/toshiba-satellite-p35w-b3220-dokunmatik-convertible-ultrabook-fiyati,144558.html?utm_medium=email&utm_source=EmailMarketing&utm_campaign=19012016-notebook

Anlayan arkadaşlar bu cihaz alınır mı? Ufak ekrandan dolayı hoşuma gitti. Ekran kartı vasat anladığım kadarıyla. Oyun olarak need for speed sadece hoşuma gidiyor. Onun dışında pek oyun oynamam. Genelde internette dolaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 20 Ocak 2016; 1:06:18 >

• 2. maddeye kesinlikle katılmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben askerim 6 ay sonra terhis olucam yaklaşık 2500 tl'Lik bütçem var aceba diyorum asus un gtx950mli 2500 tlye modeli var Şimdi mi alsam yoksa 6 ay sonra mı baksam benim bütçeye cok uygun makine film izliyorum dizi izliyorum arada oyun oynarım oyun olayını Ps4 te de hallediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

http://www.istanbulbilisim.com.tr/toshiba-satellite-p35w-b3220-dokunmatik-convertible-ultrabook-fiyati,144558.html?utm_medium=email&utm_source=EmailMarketing&utm_campaign=19012016-notebook

Anlayan arkadaşlar bu cihaz alınır mı? Ufak ekrandan dolayı hoşuma gitti. Ekran kartı vasat anladığım kadarıyla. Oyun olarak need for speed sadece hoşuma gidiyor. Onun dışında pek oyun oynamam. Genelde internette dolaşırım.

Nfs'in hangi oyununu onuyorsun hocam? Mw oynar bu fakat Rivals oynamaz. Cihaz güzel gerçekten ama..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.