Şimdi Ara

WhatsApp, emoji mesajları ile çökebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WhatsApp, emoji mesajları ile çökebiliyor

Kullanıcı sayısı bir milyara doğru yürüyen mesajlaşma platformu WhatsApp, haliyle artık herkesin akıllı telefonunda mutlaka yer verdiği bir uygulama haline geldi. Bu nedenle en küçük bir sıkıntıda yüz milyonlarca cihazı etkileyebiliyor. Yeni tespit edilen açık bu potansiyeli ortaya koyuyor.

Araştırmacılar tarafından keşfedilen açık, 5000 emoji ile hazırlanmış bir mesajın sadece uygulamayı değil, cihazı da çökertmesine neden oluyor. Kullanıcı telefonunu açtıktan sonra da WhatsApp uygulamasını açamıyor. Ancak mesaj geçmişini silerse ve uygulamayı yeniden başlatırsa kullanmaya devam edebiliyor. 

Kısa ifadelerle mesajlaşanlar için WhatsApp bugüne kadar muhtemelen herhangi bir sıkıntı yaşatmamıştır ancak uygulamanın normalde bir karakter limiti var. Kullanıcılar bir mesajda en fazla 6000 karakter kullanabiliyor. Ayrıca uygulama 4500 karakterden sonra yavaşlamaya başlıyor ve performansı düşüyor. Bu durumda söz konusu çökmeler yaşanabiliyor. Elbette WhatsApp uygulamasında bu karakter limitine ulaşmak için dakikalarca mesaj yazmak lazım ve çok da tercih edilecek bir şey değil. 

Araştırmacılar, uygulamanın risklerini ortaya koymak için böyle bir çalışma yapmış. Örneğin kötü niyetli bir kişi karşı tarafa limiti zorlayan bir tehdit mesajı gönderdiğinde, karşı tarafın bunu ispat etme durumu olmayacak zira uygulama çökmüş olacak ve geçmişi silmeden de uygulamayı yeniden açamayacak. 

Uygulama çökmesi problemi hem iOS hem de Android versiyonlarında yaşanıyor ancak cihazın çökmesi sadece Android tarafında oluyor. Bu bakımdan Android kullanıcıları biraz daha fazla risk altında kalmış oluyor. Henüz çökme sorunu ile ilgili WhatsApp'dan resmi bir açıklama gelmedi. 

Kaynak:http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/whatsapp-can-be-crashed-by-sending-long-emoji-filled-messages-says-researcher-a6802901.html

• ...ancak cihazın çökmesi sadece Android tarafında oluyor.

Neden acaba?
  • Eskiden optimizasyon yapılırken son 1.5 senedir optimizasyon diye bir şey kalmadı android tarafında. Facebook aldığından beridir de her güncelleme ile ram tüketimi artan bir uygulamaya dönüştü. Çökme olması da bence bu yüzden.
  • Yalnız mağara bu. :D

• He cihazın çökmesi.ios cihazları android cihazlarla kıyaslamak için ixperia falanmı kullanıyorsunuz.ayrıca ağır mağara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 11 Ocak 2016; 16:05:39 >
  • Android kesiminde sanırım çökme oluyor çünkü ben ios da şu zamana kadar hiç çökme gibi bir olayla karşılaşmadım.

• Haber geçmişten geliyor sanırım ie.den yazılmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman windowsphone akar.

• IOS'te hiç çökme yaşamadım. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1GB ram'i olan kıytırık tabletime 5000 değil 6000 emoji mesaj attım, çökme falan yok, üstelik arka planda oyun falan açıktı. Sadece mesajı açarken kastı, cevap vermiyor dedi beklettim. Sonra da Whatsapp içinden gönderene tıklayıp sohbeti sildim sorun yok.
  • bende hiç çökme olmadı...

• android e bu yeni emoji ler ne zaman gelecek

web.whatsapp.com da bile varken android platformu neden kullanamıyor anlamıyorum

çok zor bir şey mi bu
  • Ağır mağara çözemediler mi bunu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

android e bu yeni emoji ler ne zaman gelecek

web.whatsapp.com da bile varken android platformu neden kullanamıyor anlamıyorum

çok zor bir şey mi bu

www.whatsapp.com/android

Burdan apk'yı indirip kurursanız yeni emojilerin gelmesi lazım.Ben kullanıyorum çünkü

• Emoji değil de belli sayıda karekter gönderincede çöküyodu galiba hatta belli bi boyutu aşınca telefon bile kitleniyobiliyomuş

• Bunu yenimi farketmısler ben uzun zaman once emojıye yuklenınce abartarak whatsapp kendınden geçmişti anca restart ederek duzeldı hatta o kadar emojıyıde gonderememıstı,bu arada cıhaz z3c androıdın en stabılı dıyebılırız

• Eskiden msn den hareketli emoji yollayınca çok fazla karşıdakinin pc kitlenirdi o geldi aklıma
    Favorim yarasa idi

Ayrıca WhatsApp da bu olay 4 sene önce falan oluyordu yahu.
    Ağır mağara haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 13 Ocak 2016; 12:26:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.