Şimdi Ara

vejetaryenim soruları alayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seninle ayn ı evde yaşamak isterim et yapınca paylaşma derdi olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: Osuramayan Kaplumbağa

quote:

Orijinalden alıntı: Iron Fist

İyi bok yemişsin soya ürünleriymişVicdaniymiş Doğanın kanunu bu üstün olan yer bari kaplanda acısın saman yesin

Doğaya göre insan otçuldur. Sağlıklı bir şekilde et yemeden yaşayabiliyoken, sırf zevk masum hayvanları kesmen mi doğanın kanunu ?

Otçul falan değildir insan. Otçul olsaydı köpek dişleri olmazdı. Ayrıca et yemezseniz kan değerleriniz düşük çıkar, bağışıklığınız düşer.

Bence bitki de yemeyin, onlar da canlı değil mi? Ya da yolda yürümeyin, akar denen küçük eklembacaklıları öldürüyorsunuz. Ellerinizi yıkamayın, bakteriler ölüyor.

Doğa acımasızdır.

Doğa acimasizsa , neden gidip ormanda kendin avlanmiyorsunda fabrika kesimi hayvanlari yiyorsun ??
    Şuan insanlarin fabrikalarda öldürmek için buyuttugu o canlilarin doğal bir sürece ait oldugunumu saniyorsun ?

işin artik tamamen doğal olmayan şekilde ötekileştirildiginin farkinda değilmisin ? yazik.. nekadar cahilce ve boş yorumlar. Kapak resminde spor araba resmi olan birinden de bunu beklerdim.
    Not: Saglik sorunum nedeni yuzunden geçici olarak et tuketiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-Lord -- 10 Ocak 2016; 4:11:39 >

• Nick konu uyumu

• Bodyciler duymasın

• B12 vitamini ile aranız nasıl? Hiç ölçtürdünüz mü?

• Ya cidden vejeteryanlarin b12 eksikliğinden sıkınti var sanirim biri der niye avlamiyorsun biri der niye et pisiriyorsunuz doğadaki avcılar yemeğini pişiriyor mu ?

En başta insan ne etcildir ne otculdur insan omnivor(hepcildir) ,insanin ne bir otcul kadar uzun bağırsakları vardir ne bir aslan kadar kısa.Dislerimiz orduları hayvanlarla etcil arasidir kopek dislerimizin olmasi bile yeterli de neyse.Apandistimizin nerdeyse ise yaramayacak düzeyde olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Ustte evrimden falan bahseden arkadaşların bazilarinin türlerin kökenini bile okumadigina bahse varım.Et yemek kanser yapar demiş welcome to turkey.Herkesin birşeyler bildigi ama hiçkimsenin tam birşey bilmediği ülke.Kırmızı et kanser yapmaz, işlenmiş etlerin hepsi kanser yapar(sucuk,pastirma,şarküteri urunleri tarzi),tipki pakete girmis tum ürunler gibi.

Pişirme konusuna gelirsek size çiğ pirinçle mutluluklar.

Üstteki niye avlamiyorsun diyen arkadaş zatenen insan hiçbir zaman mükemmel bir avcı olmadı her zaman kafatasının içindekini kullandi tuzak kurdu,mizrak yaptı bıçak yapti.Evrimsel olarak diğer canlıları ezdigimiz için onları çiftlikte sömürup yememizdede sikinti yok bana kalırsa,çünkü ahlak dediğimiz şey insanla anlamlı insan yoksa su anki doğada,aslanla geyik arasında olanlarinda ahlaksal bir boyutuda yoktur.

• Yine kavga çıkmış Hayatınızı yaşayın bırakın bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wüste

Bu dünyada ki HER ŞEY insanın faydalanması için yaratıldı.Et yemezsen protein alamazsın.Sebzelerde ihtiyacını tam olarak karşılamaz.Protein eksikliği ise Alzheimer'ı tetikler.Vicdan konusuna gelirsek.Dünyada ki tavukları düşünelim.1000 tavuk olduğunu var sayalım.Bir tavuk ise yılda 3 civciv yaptı diyelim.Buda Bir yılda 3000 tavuk demek.
    Bu sayı katlanarak artar ve en sonunda yerler tavuk ile kaplanır.Bu yüzden nüfus kontrol edilmek zorundadır.Yani eninde sonunda bu hayvanlar kesilmek zorunda.

Vejeteryanlık gibi vücuda zararlı şeylere yönelmek yerine başka şeyler yapabilirsiniz.
    Örnek:
    Roll-on kullanmamak.Yerine limon kullanın.Roll-on'un içerdiği alüminyum Alzheimer'a yol açıyor.

Yırtıcılar da bizim için mi yaratıldı efendim seni bırakalım Afrika ın parklarında da faydalan bakalım

• Dostum küçük yere kapatılıp köle gibi çalıştırılıyorlar diyorsun. Ancak onların yemek, barınma ihtiyacı da karşılanıyor aynı zamanda ki ben bunu insana benzetiyorum. Diyorsun ki bu çok mu adil tamam belki pek değil ancak insanlar da böyle hepimiz köle gibi çalıştırılmıyor muyuz bizim de barınma , yemek , para karşılığında etimizden sütümüzden acımasızca yararlanılıyor. Yani bir deyişle ordaki hayvanlar da "çalışıyor".
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wüste

Bu dünyada ki HER ŞEY insanın faydalanması için yaratıldı.Et yemezsen protein alamazsın.Sebzelerde ihtiyacını tam olarak karşılamaz.Protein eksikliği ise Alzheimer'ı tetikler.Vicdan konusuna gelirsek.Dünyada ki tavukları düşünelim.1000 tavuk olduğunu var sayalım.Bir tavuk ise yılda 3 civciv yaptı diyelim.Buda Bir yılda 3000 tavuk demek.
    Bu sayı katlanarak artar ve en sonunda yerler tavuk ile kaplanır.Bu yüzden nüfus kontrol edilmek zorundadır.Yani eninde sonunda bu hayvanlar kesilmek zorunda.

Vejeteryanlık gibi vücuda zararlı şeylere yönelmek yerine başka şeyler yapabilirsiniz.
    Örnek:
    Roll-on kullanmamak.Yerine limon kullanın.Roll-on'un içerdiği alüminyum Alzheimer'a yol açıyor.

ulan ne güldüm be. süper bir kafa şakirt kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osuramayan Kaplumbağa

baylar yaklaşık 3.5 aydır et yemiyorum. 6 aydır da bir araştırma süreci içindeydim. genelde ailem ve çevremle kavga dövüş tartışma içindeyim bu konuda. soruları 3.5 deneyimlerimden de faydalanarak cevaplamaya çalışacağım..

Kardeş 26 yıldır vejetaryenim. Kendi sorularını da bana sorabilirsin

• Peki domuz bacon gorunce agzin sulanmiyormu

• Valla birader sen kendi zevkin için hayvan kesme biz çatır çutur yiyoruz etleri oh mis şimdi bir tabak pastırmalı kuru fasulyemi de gömeyim oh

• Her dakikada bir ben vejetaryenim demeye ihtiyaç duyuyor musun
  • @Bilinmezlik
    Hocam vejetaryen hatta vegan body programları var. Yapan arkadaşlar biliyorum.

@kirchoff_01
    şuanlık bir sıkıntısını görmedim hocam. b12 takviyeli soya ürünleri var.

@mutant39
    hocam sizce kendi istekleriyle mi çalışıyorlar ? hayvanlar sırf bunun için tecavüzle doğurtuluyor.

@Uberior
    Her dakika Türk üm falan diyor musun ? Aynı şey. Neden söyliyeyim kii. Çoğumuz da söylemiyoruz zaten sanırım durup dururken. 1 yıl beraber okuduğum 4 arkadaşın vejetaryen olduğunu yeni öğrendim

@Hiparci
    Veganlığa geçmeyi ne zaman düşünüyorsunuz hocam ? Ve ya düşünüyor musunuz ? Çünkü ben bunu bir basamak olarak görüyorum bir açıdan. Bir de ailenizle olan sorunları nasıl çözdünüz ? Her yanlarına gittiğim de kavga etmekten cidden sıkıldım. Şakalaşarak başlayan tartışma sonunda ciddi ciddi kavgaya dönüşüyor. Dikkat çekmek için ve ya farklı olduğu için falan böyle yaptığımı düşünüyorlar sanırım.. Birde hocam kaç yaşındasınız ? 26 yıl baya uzun bir süre

• Fakir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

Fakir misin

Öğrenciyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield.

Valla birader sen kendi zevkin için hayvan kesme biz çatır çutur yiyoruz etleri oh mis şimdi bir tabak pastırmalı kuru fasulyemi de gömeyim oh

OFF en sevdiğim kuru fasulye şekli arkadaşa zeytinyağlı kuru fasulye ile başarılar hatta otta yemesin onlarında canı var acır felan şimdi

• Allah kabul etsin kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Otçul falan değildir insan. Otçul olsaydı köpek dişleri olmazdı. Ayrıca et yemezseniz kan değerleriniz düşük çıkar, bağışıklığınız düşer.

Atların da köpek dişi var bu onların etçil olduğunu mu gösterir?

Başka bir bakış açısına göre de suyu diliyle içen hayvanlar etçil, emerek içenler otçuldur. İnsan otçul o zaman?

Ayrıca et yemeyenlerin kan değerlerinin düşük olduğunu gösteren çalışmayı atar mısın merak ettim.

İnsanlar selülozu sindiremez. Bu nedenle de otçul değiliz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.