Şimdi Ara

1.3 Multijet'in Garip Performansı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
6.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BordooMaavi

1.6sı nasıldır kullandın mı hiç

1.6 da kullandim kardea ona hic yaklasma saglam gidiyor ama durma konusunda ani bir fren mesafesine dusmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Patron tamam hepsini anladımda atmosferik özellikle yüksek hacimde yinede candırBu arada alttaki yorumlara baktım 1.6 Cdti ınsıgnıa'nın senin SIDI Insignia'yı geçeceğine eminmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 6 Ocak 2016; 22:03:55 >

sayın Tolga beyin (esmerce) demek istediği düşük devirde ani hızlanma gereksiniminde ve yahut bayır çıkarken ani toparlaması gerektiğinde dizel insignia anlık olarak sidi dan daha çabuk toparlar ki bende eski bir 1.6T 180 hp astra kullanıcısı yeni 1.6 cdti insignia sahibi olarak buna katılıyorum.
    1.6 cdti 1500 dd de 250 tork veriyor ve 2000-2250 dd 320 tork veriyor ve o aradaki 500 dd de tork yukarı doğru düz çizgi olarak artıyor avantajı burda :) (ki 2000 dd sabit hızda 120 km hız yapıyor.)
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Huyum kurusun ortalığı çok fena kızıştırırımAma atmosferik harbiden eyidir
  • 1.3 cdti 95 ps olanini bende kullaniyorum yuksek devirlerde kullanildiginda pek uzmuyor hem performansta hem yakit tuketiminde ust devirlerde daha az yakiyor ilginc bi motor triger zincirli olmasida cabasi haliyle

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

1.3 cdti 95 ps olanini bende kullaniyorum yuksek devirlerde kullanildiginda pek uzmuyor hem performansta hem yakit tuketiminde ust devirlerde daha az yakiyor ilginc bi motor triger zincirli olmasida cabasi haliyle
    1.3 punto kullanıyorum 75'lik
    burada kullanmayan ergenler var 75 kötü diyorlar
    gayet yeterli hatta fazla bile.

95 hp'nin yararından çok bakımda vs. çok zararı oluyor.
    Aracınız kaç model? Punto'nun şuan satışlarının düşük olma nedeni bence motorunun güncellenmemesidir.75 Ps yerine 95 liğe geçilseydi 55'e urban paket dizel Polo'nun,i20'nin ve satışlarını jilet gibi keserdi.Ancak teknik verilerde 0-100 Km/s hızlanmada 75'lik punto'nun 95'lik linea'dan daha iyi olduğu görünüyor.75'lik büyük ihtimal az yük ve basınçtan dolayı dahada uzun ömürlüdür.Dizel urban punto neden satmıyor anlam veremiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 7 Ocak 2016; 12:09:04 >

90 larda ne güzeldi herşey,yüksek devirliler, kükreyen V6 lar vs vs

Bugünlerde karakterli bir turbo bulmak o kadar kolay olmuyor.

Otomobil'ler benim gözümde gittikçe geriye gidiyor hocam.Benim için bir araçta motor diğer bir çok aksamdan,özellik vs'den önce gelir.Mercedes güzelİM Big block c63'ü harcadı.Bmw yüksek devirli I6'ları V8'leri harcadı.Audi hağla A8'de Atmosferik V12 Sunuyor ama onuda alabilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Turbo motorlar güzel ancak bu şekilde değil.1.6 Atmosferik yerine 1.2T 2.0 Atmosferik yerine 1.4-1.6 T Olmamalı 2.0 Atmosferik yerine 2.0T 1.6 Atmosferik yerine 1.6T gibi gibi..

Eski T5 Volvolar,Saab turbo'lar,Ne bileyim 2.0 temra turbo'lar gibi araçlar benim gözümde gerçek keyifli turbo beslemeli araçlardır.Basıncı benim üfürüğümden az 1.2 Tsı jetta değilNe bileyim yaa artık yeni araçların videolarını izleyince keyif almak yerine hüzünleniyorum.Petrol enginering Bitiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Otomobil'ler benim gözümde gittikçe geriye gidiyor hocam.Benim için bir araçta motor diğer bir çok aksamdan,özellik vs'den önce gelir.Mercedes güzelİM Big block c63'ü harcadı.Bmw yüksek devirli I6'ları V8'leri harcadı.Audi hağla A8'de Atmosferik V12 Sunuyor ama onuda alabilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Turbo motorlar güzel ancak bu şekilde değil.1.6 Atmosferik yerine 1.2T 2.0 Atmosferik yerine 1.4-1.6 T Olmamalı 2.0 Atmosferik yerine 2.0T 1.6 Atmosferik yerine 1.6T gibi gibi..

Eski T5 Volvolar,Saab turbo'lar,Ne bileyim 2.0 temra turbo'lar gibi araçlar benim gözümde gerçek keyifli turbo beslemeli araçlardır.Basıncı benim üfürüğümden az 1.2 Tsı jetta değilNe bileyim yaa artık yeni araçların videolarını izleyince keyif almak yerine hüzünleniyorum.Petrol enginering Bitiyor..
    ha şindi dedemi çağaracaam, steam engine geyiği çevirsin

Aha bu da dedem

1.3 Multijet'in Garip Performansı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 7 Ocak 2016; 12:34:23 >

• erol börek kullanıcısına yanıt
    Hızlı ihtiyar

Hızlı ihtiyar

öylediiir, kimin dedesi.

Bu arada 1,3 multijetin yanına 1,6yı kardeş getirdim dün, dayanamayıp paylaşmış oldum, ammaaa 30 senedir kıvırmaktayım bu direksiyonu, dünden beri bu selectronic midir nedir, maymun etti beni, artık saymadım kaç olmuştur debriyaj diye frene abandığım.... KEnDime gülmekten işeyecektim altıma.

Özet: mjet candır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

quote:

Hızlı ihtiyar

öylediiir, kimin dedesi.

Bu arada 1,3 multijetin yanına 1,6yı kardeş getirdim dün, dayanamayıp paylaşmış oldum, ammaaa 30 senedir kıvırmaktayım bu direksiyonu, dünden beri bu selectronic midir nedir, maymun etti beni, artık saymadım kaç olmuştur debriyaj diye frene abandığım.... KEnDime gülmekten işeyecektim altıma.

Özet: mjet candır

Alıntıları Göster
    Şu güzel şiir geldi aklıma... Sen ne güzel motorsun 1.3 MJ :D

Ne güzel bir kağıt parasın sen yirmi lira.
    Ne azsın ne de çok.
    Seni taşıyan ne fakirdir ne zengin.
    Fakirle zenginin ortak bölenisin yirmi lira
    Vakur bir duruşun var, kendi halinde takılırsın.
    Beş lira gibi değilsin mesela,
    Yanında başka kağıt para olmadan da dolaşılabilir.
    Tuhaf bir güven duygun var yirmi lira,
    Yemek yedirebilirsin insana mesela.
    Sanma ki sadece orta sınıfın süper kahramanısın.
    Sen her dönemin harçlığısın yirmi lira
    Rahatça işleme girer, bozuk sordurtmazsın yirmi lira.
    En çok abin elliden rol çalar
    Ama kaybedilsen üzmesin abin elli gibi yirmi lira.
    Rahatlatırsın insanı, strese sokmazsın,
    Bir yüz lira gibi değilsin mesela,
    Düştü mü, yırtıldı mı, ıslandı mı demez, arka cepte seyahat ettiririz seni.
    Hele iki yüz lira gibi kendini beğenmişliğin zerresi bulunmaz sende.
    Paraların içinde en masumu, en mağruru sensin yirmi lira.
    Yirmi lira rahatlığında bir hayatı olsun insanın.
    Daha ne isteyebilir ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Astra H ve J de birkaç defa kullandığım motor, 75Hp liğini 100.000km dir Doblo Classic aracımda kullanmaktayız.

Astra J de kalkış biraz zor ama alışılıyor; kasa ağır ve motorun da alt devirleri biraz boş olduğundan debriyaj+gaz kombinasyonu biraz alışkanlık gerektirse de esasen zamanının en yüksek devirli dizellerinden bir olan bu motor aracı 3-4 ve 5. viteste gayet tatminkar yürütüyor.

Aklımda kaldığı kadarıyla üst viteslerde gelen turbo basıncı ile daha yüksek güce daha iyi 0-100 e sahip pekçok 1.6 atmosferik benzinliden daha güçlü.

0-100 e sahip pekçok 1.6 atmosferik benzinliden daha güçlü

hayır değil

insanlar farkında olmadan yanlış kıyaslamalar yapıyor, 1.6 atmosferik olup da yollarda dolaşan doğru düzgün b segmenti araç yok, hepsi c hatta d segmenti, sonra puntolar albealar hatta b den bozma linealar biraz performanslı gözükünce sanki 1.3 dizel performanslı gibi geliyor, aynı araç üzerinde motorlar kıyaslandığında 1.3 dizel 1.6 atmosferik benzinliden ortalama 3 saniye daha uzun zamanda 100 km hıza ulaşıyor, yani gayet hantal ve yavaş bir motor, 1.6 atmosferik benzinliyle kıyas değil, 3 saniye fark çok büyük bir fark 0-100 hızlanmasında

ayrıca atmosferik benzinli sabit bir şekilde hızlanırken 1.3 dizel devrini alana kadar hızlanmıyor sadece yürüyor, sonrasında turbonun verdiği his büyük hızlanma gibi geliyor insanlara o kadar

Alıntıları Göster
    Guzel motor derdım ama yol bilgisayarından 1-1.5 lt fazla tuketıyor benzınlı gıbı masallah

• Garip değil aslında. Palio ile bahsettiğin şeyleri yaşadım ben. Basınca basıyor, basmayınca az yakıyor. Tabi benim arabanın kasası hafif onun da etkisi var. 18 devir altında sıkıcı oluyor. Birinci vites ise tamamen ölü saliseler içinde ikinci vitese geçmek gerek. Araç 20-25 devir arası gayet iyi bir hal alıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.