Şimdi Ara

GÜRCİSTANDAN ARABA GETİRMEK EKİM 2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
12
Favori
103.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bu konuyu yaklaşık 4 aydır araştırıyorum lakin internette işe yarar hiç bir şey yok. Herkes kendi kafasından bir şey uydurup yazıyor buraya. Neyse oyalanmadan konuya girelim, bu hafta içinde gürcistandan araba aldım ve yarın sabah da Türkiye'ye geçeceğim inşallah. Uzun araştırmalarım ve 1 haftalık Gürcistan tatili sonucu edindiğim bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk önce benim bu konudaki avantajım, Gürcistanda gümrükte çalışan bir tanıdığım olması idi. Böylece bu konuyu araştırıp araba almaya karar verdim. Şu anda istanbulda gürcü plakalı araçlarını rahatlıkla kullanan 5 tanıdığım var ve hatta bir tanesi de süresinin dolması sebebi ile dün geri döndü. Yapılması gereken işlemleri ve dikkat etmeniz gerekenleri şimdi sıralıyorum. Ama unutmayın ki Gürcistanda bir tanıdık olmadan bu işi yapmak imkansız gibi bir şey.

Öncelikle alacağınız arabayı seçip bulacaksınız. Ancak bu işlemde dikkat edilmesi gereken şey, arabanın daha önceden Türkiye'ye girmiş olup olmaması. Eğer ki araba 1 senedir Türkiye'de kullanılmış ve Gürcistan'da satılığa çıkarılmış ise, o araba 1 sene Gürcistan'da kalmadan tekrar Türkiye'ye giremez.

Arabayı buldunuz diyelim, yapmanız gereken ikinci husus adamla konuşup Türkiye'ye aracı sokacağınızı belirtmek. Satıcı eğer kabul ederse, araç onun üzerinde kalacak ve size verdiği bir vekalet ile siz aracı Türkiye'de kullanacaksınız. Kabul etmemesi durumunda aracı üzerine yapacak başka birini bulmanız gerekecek.(Ben bu konuda biraz şanslıydım, adam kabul etti.)

Vekalet konusuna gelecek olursak eğer, bildiğiniz üzere artık arabanın sahibinin verdiği vekalet ile siz aracı sınırdan geçiremiyorsunuz. Bu yüzden vekaleti almanız ardından aracı üzerine yaptığınız adam ile beraber sınırı geçeceksiniz. Araba, o kişinin pasaportuna kaydedildiği için, kanunen o kişinin araba olmadan Gürcistan'a girmesi yasak lakin Gürcüler bu konuda esnekler. Gümrükteki memura verilen 200 dolar ile tekrar geri girmesi mümkün eğer ki bu işi daha önce yapmış birini bulursanız, bu sizin için çok çok daha iyi olacaktır. Bulduğunuz gürcü vatandaşı tabiki bu iş için sizden para isteyecektir. Bu işin genel piyasası 1000-2000$ arasında değişmekte ve siz arabayı geri getirene kadar Türkiye'ye giremez.

Türkiye'de kalma süresi de, isteğinize bağlı olarak 6 ay, 1 yıl veya 13 Ekim 2015 tarihinde çıkan kanuna göre 2 yıl olabiliyor. Ama seçtiğiniz süre boyunca aracı üzerine yaptığınız kişinin Türkiye'ye giremeyeceğini hatırlatırım. Bu işi babalarının hayrına yapmadıkları için süre arttıkça sizden talep edecekleri miktar artacaktır.

Süre dolumunda geri çıkma işlemlerinde 1 hafta öncesinden sınıra yakın bir bölgeye gelmeniz, gürcü vatandaşını aramanız gerekiyor. Dediğim gibi bu işi daha önceden yapmış biri olursa daha iyi olur çünkü aracı geri sokmak için gürcü vatandaşının Türkiye'ye geçmesi şart ve bu işlemde de rüşvet var. Gürcü vatandaşı aracı teslim alacak, siz yanına oturacaksınız ve birlikte Gürcistana giriş yapacaksınız.

Benim tavsiyem, arabayı ilk aldığınızda arabayı üzerine yaptığınız kişi ile o arabayı satamaması için bir anlaşma yapmanız ve sınırdan geçtikten sonra birlikte Trabzon'a kadar gitmeniz.

Eğer sorularınız olursa zevkle yanıtlarım. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı olay Bulgaristan içinde geçerli midir?
  • Bulgaristan, AB üyesi olduğu için rüşvet gibi durumların olacağını sanmıyorum. Ancak eğer vatandaşlığınız var ise Türkiye'ye getirip MA (Misafir araç) plaka takıp kullanabilirsiniz.

• Bizi Gürcistan mafyası bulur bi araba almaya çalışsak .

Ya bizim siteye bakıyorum 4-5 tane bulgar plaka araç var . Bunlar 6 ayda bir model olarak değişiyor ha o zahmete katlanacak arabalar değil belki de Bulgardır sahipleri gerçekten de .
  • Özet olarak;

-Araba sizin üstünüze olmayacak

-Başkasının aracını vekaletle türkiyede kullanacaksınız

-Gümrükten aracın sahibi geçecek dönüşte rüşvetle tekrar gürcistana dönecek

-2 yıl sonunda aracın sahibi tekrar rüşvetle sınırı geçecek arabayı alacak

-Bu aracı gürcistanda satacaksınız

Sonuç: BEYİN BEDAVA
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bizi Gürcistan mafyası bulur bi araba almaya çalışsak .

Ya bizim siteye bakıyorum 4-5 tane bulgar plaka araç var . Bunlar 6 ayda bir model olarak değişiyor ha o zahmete katlanacak arabalar değil belki de Bulgardır sahipleri gerçekten de .

Bulgar vatandaşı olmanız durumunda getirmeniz çok çok kolay. Dediğini gibi büyük ihtimalle bulgar vatandaşıdırlar.

• Bu kadar sıkıntı çekmeye, elin insanının nazını çekmeye, boş yere bir sürü para harcamaya ve en önemlisi rüşvet verip kanunsuz işler yapmaya değmez. Ortalama 3000 $ para harcanacak sağa sola, 6000 TL eder. Yol masrafı yakıt masrafı yorgunluğu derken bence mantıksız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABD'den araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Özet olarak;

Araç sizin üzerinize olmadığı için sözleşme imzalamanızı öneriyorum zaten. Ama bu işin avantajlarına gelecek olursak;

Vergi yok
    Muayne yok
    Egsoz pulu yok

Böylece, Gürcistan'dan alacağınız lüks bir araba vergi vermediğiniz için 2 yılda kendi parasının yarısını çok rahat çıkaracaktır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Bu kadar sıkıntı çekmeye, elin insanının nazını çekmeye, boş yere bir sürü para harcamaya ve en önemlisi rüşvet verip kanunsuz işler yapmaya değmez. Ortalama 3000 $ para harcanacak sağa sola, 6000 TL eder. Yol masrafı yakıt masrafı yorgunluğu derken bence mantıksız.

Dediğim gibi, lüks araçlarda vergiye vermediğiniz para ile arabanın parası 4 yılda çıkıyor.

• merakla takip ettiğim konulardan ..
  • olm gürcistan vatandaşı olmak daha kolay.

ben başvurdum da gürcistanla en ufak bi alakam olmadıgı için red yedim. bir daha başvurdum. türk olmaktan utanır hale geldim, türk oldugum için ülkemde 2. sınıf vatandaşım, insan hakları ihlallerinden bıktım, bu yuzden lütfen kabul edin diye itiraz ettim. haber bekliyorum.

başvuru kolay. gürcüce tercüme edilmiş, nufus cuzdanı ve dilekçenın gurcuce tercüme edilmiş hali. bu kadar. konsolosluğa da gerek yok. gürcü derneklerinden basvuruluyor.
    http://chveneburi.net/tr/default.asp?bpgpid=2126&pg=1

edit: anneniz babanız,dedeniz babanneniz, gürcü laz çerkez vs ile çok daha kolay. bir de iyi bir meslek sahibi olursanız (iyi bir diploma en az 4 senelik) işiniz daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 16 Ekim 2015; 16:41:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

olm gürcistan vatandaşı olmak daha kolay.

ben başvurdum da gürcistanla en ufak bi alakam olmadıgı için red yedim. bir daha başvurdum. türk olmaktan utanır hale geldim, türk oldugum için ülkemde 2. sınıf vatandaşım, insan hakları ihlallerinden bıktım, bu yuzden lütfen kabul edin diye itiraz ettim. haber bekliyorum.

başvuru kolay. gürcüce tercüme edilmiş, nufus cuzdanı ve dilekçenın gurcuce tercüme edilmiş hali. bu kadar. konsolosluğa da gerek yok. gürcü derneklerinden basvuruluyor.
    http://chveneburi.net/tr/default.asp?bpgpid=2126&pg=1

edit: anneniz babanız,dedeniz babanneniz, gürcü laz çerkez vs ile çok daha kolay. bir de iyi bir meslek sahibi olursanız (iyi bir diploma en az 4 senelik) işiniz daha kolay.

Benim dede Gümüşhane'den gelmiş,evvelden de Batum tarafından geldi diyorlar ,ama resmi belgeleri araştırıp bulmak gerek.

Lisede Bursalı bir sınıf arkadasım vardı,dedelerim Girit'ten geldi diyordu,kendi de emin değildi.geçen senelerde de Araştırmış hakikatten iddiaları doğruymuş.ta gitti köyden muhtardan,sonra Rum kilisesinden dedelerinin doğum belgeleri soy ağacı vs çıkardı,vatandaşlığa başvurdu şimdi Rum vatandaşı.

• quote:

Özet olarak;

Peki araç türkiyede çalınırsa, trafik kazasında karışır veya plakaya ceza yapılırsa ne olacak.

• bilgiler için teşekkürler.

gürcü tanıdığım olsa 1 dakika durmam ama yok. almanya da ki akrabalarım üzerinden böyle bir şey yapmayı denesem şartlar aynı mı acaba ?
  • Almanya vatandasligi zor. Bir ihtimal ankara anlasmasi sartlariyla ingiliz vatandasligi pesinde kosabilirsiniz. Ama fiziken ingilterede olmaniz gerekiyor. En az 5 sene. Sonra donuste burda krallar gibi yasarsiniz

• quote:

Almanya vatandasligi zor. Bir ihtimal ankara anlasmasi sartlariyla ingiliz vatandasligi pesinde kosabilirsiniz. Ama fiziken ingilterede olmaniz gerekiyor. En az 5 sene. Sonra donuste burda krallar gibi yasarsiniz

gürcü vatandaşlığı da zor hocam, sen kabul edilsen çifte vatandaşlık almış olacaksın sanırım o durumda istediğin arabayı sokabilecek misin 2 yıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Almanya vatandasligi zor. Bir ihtimal ankara anlasmasi sartlariyla ingiliz vatandasligi pesinde kosabilirsiniz. Ama fiziken ingilterede olmaniz gerekiyor. En az 5 sene. Sonra donuste burda krallar gibi yasarsiniz

gürcü vatandaşlığı da zor hocam, sen kabul edilsen çifte vatandaşlık almış olacaksın sanırım o durumda istediğin arabayı sokabilecek misin 2 yıl ?

sokamayacaksam bu ülkede türk vatandaşı olarak bilmemkacıncı sınıf vatandas olarak yasayacaksam, türk vatandaşlığından cıkıp burada oturma izni alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

Özet olarak;

Peki araç türkiyede çalınırsa, trafik kazasında karışır veya plakaya ceza yapılırsa ne olacak.

Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor işte. Sözde sigorta ve kasko yapılıyor diyorlar. Kendi üstüne olmayan arabaya kasko nasıl olur bilmiyorum.

• quote:

quote:

Özet olarak;

Sınırda trafik sigortası yapmak mecburi. Çalınma durumunda aynı şekilde polise başvuracaksınız. Trafik cezaları da aracın plakasına işleniyor ve gürcistana geri dönerken karşınıza çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

Özet olarak;

Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor işte. Sözde sigorta ve kasko yapılıyor diyorlar. Kendi üstüne olmayan arabaya kasko nasıl olur bilmiyorum.

Kasko diye bir şey yok. Sınırdan Türkiye tarafına geçerken mecburi olarak trafik sigortası yaptırıyorlar. Sınırdan aracın sahibi ile geçeceğiniz için, sıkıntı olmuyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.