Şimdi Ara

GÜRCİSTANDAN ARABA GETİRMEK EKİM 2015 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
12
Favori
103.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kicker070707

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

quote:

quote:

Valla hafta sonu resmen kafayı sıyırdım. Okumadığım mevzuat kalmadı. Okumadığım forum kalmadı. Gürcistana gidip de paramızla kızıldereli de olsak paramız varsa üzerimize araç ALABİLİYORUZ. BU araç için GÜRCÜ tarafında sorun yok. Türk tarafında kanun açık ve net... Araç ruhsat sahibi 185 gün ve fazlası Türkiye dışında deilse sittin sene araba ile Türk kapısından GEÇEMEZ...

Facebookta, internet ortamında bu işi yapanlar nasıl yapıyor ne ediyor inanın bilmiyorum. Hepsiyle de konuştum. Hepsi araçlar sizin adınıza olacak diyorlar. Kapıdan hiç sorunsuz geçeceksiniz diyorlar. Onlarca araba sattık satıyoruz diyorlar. Şekil şemal zaten on numara.

Birisi dese aracı şu yöntemle üzerinize yapıyoruz, şu şekilde kapıdan geçiriyoruz, ikna olacağım. Hatta birisi öyle iddialı iki arabayı internetten kendin bul diyor. Gidelim o aracı alalım diyor. Benden alma diyor. Ben sadece 500 usd komisyonumu alırım işlemler için diyor. Ben de sen ile Türkiyeye geleceğim diyor. Araç sen adına olacak diyor. Herşey legal herşey yasal diyo. Öyle olmasa biz nasıl böyle catır çutur araç satarız diyor.

Hafta sonu gürcü plaka son kasa range Rover ve sarı hummer h2 gördüm burada da...

Ya adımızın içinde geçtiği bir şirket kurup aracı şirket üzerine alıp bizi de şirket çalışanı gösteriyorlar. Aracı bir şekilde geçirdikten sonra bizim türkiye de kullanmamız yasal mı oluyor artık nasıl oluyorsa. Adam o kadar eminki yerim belli yurdum belli eğer milletin başına bu araçlardan bişi gelse. Biri olmasa biri beni çekip vurmaz mı diyor.

Kafam tam çorba...

Ben yöntemlerini biliyorum ama açıklamak olmaz, belki bir gün yüz yüze gelirsek, anlatabilirim.

Bu arada eğer bulduğunuz araba için sadece 500 usd çıkarma parası istiyorlarsa, piyasanın 6da bir fiyatına yapıyorlar. min. 3000 usd o tarife.
    Siz gittiğinizde işler değişecektir. 500 dolara sizi oto pazarında bile gezdirmez o galericiler. bundan çok eminim. bir yanlışlık var üstad.

Sonuç ne olursa olsun, yabancı plakalı aracı kullanan kişi, yurtdışı yerleşik değilse, o araç bağlanır. Açık ve net.

500 usd dediğim olay şu... mesela gittik bir araç beğendik demi... adamın dediği 5ooo usd araba fiyatı 2000 usd işlemler 500 usd benim komisyonum... yani 2000 usd nin içinden ne yiyor onu bilmiyorum...

Üstad yok öyle ücretler falan, 2000 usd dediği tamamen asparagas.

Esasen adamın istediği komisyon 2500 usd ama bunu güzellemiş, 2000 usd direkt masraflar, 500 usd de benim hakkım diyecek acındırmış.

- Gümrükte rüşvet yok. Geçiş ücretsiz yani onlar için.
    - Alım satım 120 TL
    - Sigorta 75 TL
    - Vekalet verirse 45 TL.

toplamda masrafı 250 TL civarı.

başka da masraf yok 2000 USD'lik :)

ben bir de şunu merak ediyorum. ben adama sordum aracı eşim üzerine yapmak istiyorum dedim. bunu da şundan düşündüm : eşim yabancı uyruklu olduğu için en azından türkiye de
    çevirmeye girince ruhsat sahibi yabancı isim, eşimde yabancı pasaporta sahip belki araç bağlatmayız filan düşüncesi ile :) adam bana ruhsat zaten kimin adına itersen olur dedi. fark etmez
    dedi. senin de olur eşinde olur. yeterki pasaport ve ehliyetiniz olsun dedi. kapıdan çıkarma prosedürü aynı dedi. şimdi benim aklıma takılan şu. eşim şubat 2016 da 5 yılını dolduruyor türkiye de
    ve vatandaşlığa başvuracak. bunun şartı olan 5 yıl içinde 18o gün türkiye sınırları dışında bulunmama şartına sahip. şimdi merak ettiğim onun adına aracı alırsam ve kapıdan geçtik. şubat 2016 da
    vatandaşlık için başvurduğu zaman bize demesinler. eşinizin üzerine araç var. bu aracı yurda almak için 185 gün yurtdışından olmuş olmak gerekiyor ve kayıtlara göre eşiniz yurtdışı yerleşik diye...

Kapıdan nasıl çıkardıklarını aracı bilmediğim için bunu sormak istedim :)

Gümrük kapısında resmi olarak eşinizin adı geçmez, geçemez. Çünkü eşiniz de sizin gibi yurtdışı yerleşik değil. Bu aracın geçme yöntemi çok daha farklı. Eşinizin vatandaşlık başvurusunda sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Sistemden yurtdışı yerleşik olmayan kişileri yurtdışı yerleşik gibi göstermiyorlar yani.

• beyler dün berberden gelirken gürcü plakalı mercedes benz gördüm bizim mahallede gürcü plakalı araçlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: fredydexter

beyler dün berberden gelirken gürcü plakalı mercedes benz gördüm bizim mahallede gürcü plakalı araçlar var

var evet.

gerçek bu söylenenler

gürcü plakalı araçlar var.
  • Bulasmayin böyle olaylara. Okudum ve pişmanım.

Vergi vermemek olayi farklida bu düpedüz yasada acik varsa sonuna kadar nasıl zorlarim hikayesine döndü.

Ayrica bu yurt disi yerlesikleri icin 2 yil araba kullanma olayi tamamen bazi renta car cilarin baskisi yüzünden yapıldı.

Malum artik ülkede kontrol belirlu zumrenin eline döndü. Forumdakilerde zannediyor ki artanlar bize yeter. Yanlis anlamayin yam yamlar olduğu surece vize kemik bile vermezler.

Bu vergiler ilelebet artmayacak. Ayrica 1600 cc alti için hibrid ve elektrikli modeller gelecek. Bu ülkede yaşamanın bedeli bu yapacak şimdilik bir sey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @juke sero konunun özünde haklısınız fakat 2. el arabalar el yakıyor yapacak bir şey yok, girdik bir yola bedel ödememiz gerekiyorsa ödeyeceğiz
  • konu günceldir... :)
  • Vergi kaçırma, rüşvet ,sahtekarlık ne ararsan var.Ee küfür ettiğimiz adamlardan ne farkımız kaldı? Sözde herkes diğer dünyadaki sonsuz yaşama inanıyor ama yapmadığı çakallık yok
  • ben gittim denedim gördüm. biraz kendi hatam var tabi. dolandırıldım ve geri döndüm... komisyoncunuzu iyi seçerseniz ve riskleri de bilirseniz problem yok... ama saf gibi her denilene inanırsanız ben gibi dolandırılırsınız...
  • Kimse elle tutulur birşey yazmamış.alanlar yedirdiğini rüşveti yazmış almayanlarda kurallarını söylemiş saçma sapan alanların bile dediği birbirini tutmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Bulasmayin böyle olaylara. Okudum ve pişmanım.

Vergi vermemek olayi farklida bu düpedüz yasada acik varsa sonuna kadar nasıl zorlarim hikayesine döndü.

Ayrica bu yurt disi yerlesikleri icin 2 yil araba kullanma olayi tamamen bazi renta car cilarin baskisi yüzünden yapıldı.

Malum artik ülkede kontrol belirlu zumrenin eline döndü. Forumdakilerde zannediyor ki artanlar bize yeter. Yanlis anlamayin yam yamlar olduğu surece vize kemik bile vermezler.

Bu vergiler ilelebet artmayacak. Ayrica 1600 cc alti için hibrid ve elektrikli modeller gelecek. Bu ülkede yaşamanın bedeli bu yapacak şimdilik bir sey yok

Rent a carlarla ne alakası var?

• Entresan isler

• Saçma sapan işler

• Acaba konuyu okuyan var mı çok merak ediyorum.

IQ testi yeminle.
  • quote:

ben gittim denedim gördüm. biraz kendi hatam var tabi. dolandırıldım ve geri döndüm... komisyoncunuzu iyi seçerseniz ve riskleri de bilirseniz problem yok... ama saf gibi her denilene inanırsanız ben gibi dolandırılırsınız...

Nasıl ve ne kadar dolandırıldınız biraz anlatır mısınız?
  • Bir gün şu forumdaki herkesi toplayıp sorguya çekecekler
  • Ben gümrük muhafaza memuruyum sınır Kapısında çalışıyorum. Genelde Araçların gümrük işlemlerini Yaparım. Sormak istediklerinizi özelden sorabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Ben gümrük muhafaza memuruyum sınır Kapısında çalışıyorum. Genelde Araçların gümrük işlemlerini Yaparım. Sormak istediklerinizi özelden sorabilirsiniz

Özelden değil de buradan sorayım müsadenizle, millet bir bilgilensin.

1. Kanunda yazmadığını tahmin ettiğim, gümrük memurunun "Bu araba daha dün (veya bugun) tescil edilmiş, siz bu arabayla türk tarafına geçemezsiniz, bi 10 gün bekleyin öyle gelin" tavrını şikayet edebileceğimiz bir yer var mı ?

2. Bir sürü kişiyi dolandıran, facebook grupları hakkında şikayet edebileceğimiz bir merci var mı, bu kişiler türk gümrüğünden geçerken yakalanabilir mi?

3. Süre 2 seneye çıktı deniliyor, resmi gazetede yayınlandı ama hala gümrük kapılarında 6 ay süre veriliyor, neden 2 sene verilmiyor?

4. Türkiye'de süresi geçmiş araçların geri ülkelerine dönerken çıkacağı gümrük cezası hakkında bir tarife var mı ? Neye dayanarak ceza çıkıyor, bu ceza nasıl hesaplanıyor?

Saygılarımla,

• Ben hem Türkiye hem tunus vatandaşıyım benim için değişen bir durum olabilşrmi

• quote:

quote:

Ben gümrük muhafaza memuruyum sınır Kapısında çalışıyorum. Genelde Araçların gümrük işlemlerini Yaparım. Sormak istediklerinizi özelden sorabilirsiniz

1. Kanunda yazmadığını tahmin ettiğim, gümrük memurunun "Bu araba daha dün (veya bugun) tescil edilmiş, siz bu arabayla türk tarafına geçemezsiniz, bi 10 gün bekleyin öyle gelin" tavrını şikayet edebileceğimiz bir yer var mı ?

2. Bir sürü kişiyi dolandıran, facebook grupları hakkında şikayet edebileceğimiz bir merci var mı, bu kişiler türk gümrüğünden geçerken yakalanabilir mi?

3. Süre 2 seneye çıktı deniliyor, resmi gazetede yayınlandı ama hala gümrük kapılarında 6 ay süre veriliyor, neden 2 sene verilmiyor?

4. Türkiye'de süresi geçmiş araçların geri ülkelerine dönerken çıkacağı gümrük cezası hakkında bir tarife var mı ? Neye dayanarak ceza çıkıyor, bu ceza nasıl hesaplanıyor?

Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    quote:

Saygılarımla,

1- Tescil etmekten kastınızı tam olarak anlamadım. Yabancı plakalı yeni alınmış bir aracın Türkiye'ye geçerken ki durumunu söylüyorsanız. Öyle birşey yok. Zaten yabancı araçların ruhsatlarında tescil tarihini görmedim. Sadece modeli yazar. Şikayet için gümrük Sahası'nda kısım amiri müdür vs. Bulunur. O memuru Sözlü olarak şikayet edebilirsin.
    2-Facebook grubu dediğiniz şey tam olarak ne dolandırıcılığı? Eğer savcılık kararı ile aranması çıkartılan bir kişi gümrükten geçerken pasaport işlemlerini yaparken polis tarafından yakalanıp(UYAP Sisteminden) Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat personeline teslim edilir. Gerekli işlemleri yapılır
    3- Kanun çıktığından beri bu işlemi yaptıracak bir kişiye denk gelmedim şuana kadar. 2 yıllık şart şuan benim bildiğim var. Gümrüklerde araçların kayıtlarını yapan Program (Merkezi Bilge) sürekli otomatik olarak güncellenir. O yüzden 2 yıl verilebilir.
    4- Türkiye veya Yurtdışında fazla kalan araçlar Gümrük Kanunu Madde 241'e göre işlem yapılır. Fazladan aşılan sürenin gün sayısına göre gümrük idarelerinde idari para cezası kesilir. Bunun bir cetvel gibi birşeyi var tam olarak bakmam lazım.

4458 sayılı kanunda aklına takılan çoğu şeyi bulabilirsin. Biraz hızlı cevap verdim kusura bakma. Eğer tatmin olmadığın bir yer varsa araştırıp madde madde yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 10 Kasım 2015; 23:51:39 >

• quote:

quote:

Saygılarımla,

1- Tescil etmekten kastınızı tam olarak anlamadım. Yabancı plakalı yeni alınmış bir aracın Türkiye'ye geçerken ki durumunu söylüyorsanız. Öyle birşey yok. Zaten yabancı araçların ruhsatlarında tescil tarihini görmedim. Sadece modeli yazar. Şikayet için gümrük Sahası'nda kısım amiri müdür vs. Bulunur. O memuru Sözlü olarak şikayet edebilirsin.
    2-Facebook grubu dediğiniz şey tam olarak ne dolandırıcılığı? Eğer savcılık kararı ile aranması çıkartılan bir kişi gümrükten geçerken pasaport işlemlerini yaparken polis tarafından yakalanıp(UYAP Sisteminden) Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat personeline teslim edilir. Gerekli işlemleri yapılır
    3- Kanun çıktığından beri bu işlemi yaptıracak bir kişiye denk gelmedim şuana kadar. 2 yıllık şart şuan benim bildiğim var. Gümrüklerde araçların kayıtlarını yapan Program (Merkezi Bilge) sürekli otomatik olarak güncellenir. O yüzden 2 yıl verilebilir.
    4- Türkiye veya Yurtdışında fazla kalan araçlar Gümrük Kanunu Madde 241'e göre işlem yapılır. Fazladan aşılan sürenin gün sayısına göre gümrük idarelerinde idari para cezası kesilir. Bunun bir cetvel gibi birşeyi var tam olarak bakmam lazım.

4458 sayılı kanunda aklına takılan çoğu şeyi bulabilirsin. Biraz hızlı cevap verdim kusura bakma. Eğer tatmin olmadığın bir yer varsa araştırıp madde madde yazarım

Üstad, öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. Sorularımı detaylandırayım.

1. Tescil etmekten kastım, aracın gürcistan'da alınma tarihi. Fotoğraflarda göstermeye çalışayım.

İşte bu fotoğraftaki kırmızı alanın bugün veya dün tarihini gördüğünde, yurtdışı yerleşik olmama rağmen benim geçişime izin vermedi. Sebep olarak ise, "bu araba daha dün alınmış, türkiyeye sokuyorsunuz siz bunları hımmm bak bak bakk, hadi geri kardeşim hadiiii" yaptılar. Tabi ben burunlarından getirdim orayı yaktım yıktım arabam ile geçtim ama, ben kavga çıkardığım için gerçekleşti. Gerçekten böyle bir hakları olduğunu düşünmüyorum, tekrar başıma gelirse nereye şikayet edebileceğimi sormuştum, kısım amiri veya müdürüne şikayet edebiliyormuşuz, tamamdır.

2. Facebook grubu dediğim tam olarak, bu tür arabaların çıkışını sağlayacağız diye insanların parasını alan, Tiflis'te Batum'da paralarını alıp, gümrük dairesine rüşvet verdik, siz rahatlıkla çıkarsınız diye kandırmalarından bahsediyorum. Sanırım dediğiniz gibi işlemlerin buradan savcılıktan yürütülmesi gerekiyor ki suç duyurusuna istinaden yakalansınlar.

3. Henüz daha 3 gün önce geçen bir araca, 6 ay süre verildi. Sebebi sorulduğunda, henüz sistemimiz güncellenmedi, bu işler sizin için değil, geç işte kardeşim 6 ay süre neyine yetmiyor vs vs gibi saçma sapalak, geçiştirme cevaplar verildi. Elbet bir mantıklı açıklaması vardır ama kapıdaki meslektaşlarınızdan almak mümkün değil.

4. Gümrük kanununun 238. maddede şöyle bir ibare geçiyor, "tam muafiyet suretiyle geçici olarak ithal edilen özel kullanıma mahsus taşıtlar için gümrük vergileri tutarının dörtte biri oranında para cezası verilir.". Bu ceza tutarı da 241. maddenin 6. bendindeki tutardan az olamaz diyor. Madde 241/6 da diyor ki, "usulsuzlük cezası (60 TL)'nin 8 katı olarak uygulanır." yani an itibari ile 480 TL. Şimdi diyeceğim şu, aracın 6 ay günü vardı, fakat bu araç 11. ayında ülkeyi terketmek için gümrük kapısına geldiğinde bir ceza çıkacak, bu ceza da madde 238'e göre hesaplanacak ve yukarıda dediğimize göre de 480 TL'den düşük olamayacak. Madde 238'de söylenen "gümrük vergileri tutarının dörtte biri oranında para cezası verilir." olayını sormak istiyorum, bir cetvel elbette vardır ama otomobilin gümrük vergisi ne kadardır? her ülke için bunlar değişiklik göstermiyor mu? mesela AB ülkelerinden ithal edilenler için yüzde 0, az gelişmiş ülkelerden(gürcistan gibi) yapılan ithaller için yüzde 6 değil mi? ama neyin yüzde altısı. Bu konuda net bilgi maalesef alamıyorum. Soru esasen şu, "günü geçmiş araçların, gümrük kapısında karşılaşacakları ceza tutarı nasıl hesaplanır?"

Açıkcası 4458 sayılı kanununu epey okudum ama, bu konuyu anlayamadım.

Teşekkür ederim.

GÜRCİSTANDAN ARABA GETİRMEK EKİM 2015 GÜRCİSTANDAN ARABA GETİRMEK EKİM 2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 5 Ocak 2016; 17:00:30 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.