Şimdi Ara

Peltier İle Basit Klima Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz araştırdım ama düzgün bir anlatım bulamadım.. youtubede bi kaç video buldum ama malzeme söylemiyorlar adam almiş malzemeleri 2 3 dk a yapıyor ediyor hiç bişi anlamadım bi..

Acaba bana düzgün bir şekilde anlatabilecek ve malzemeleri nelerdir tam olarak boyutları ile filan yazabilirmsinizi rica etsem bu konuda bana yardımcı olabilecek var mi :)

• "Peltier genellikle 12 volt ile çalışan bir termoelektrik soğutucusudur. 60 w, 90w gibi daha da çok çeşidi bulunuyor. 12 volt ile beslediğimizde 60w’lık bir peltieri yaklaşık 5 amper ile desteklememiz gerekiyor. Bilgisayarların güç kaynaklarını peltierleri çalıştırmak için kullanabiliriz.
    Peltiere enerji verildiğinde bir tarafı soğuk bir tarafı ise sıcak olacaktır. Isınan tarafı ne kadar soğutursak soğuk olan taraf o kadar daha soğuyacaktır. Bu yüzden peltierler kullanılırken bir fan yardımıyla ısıtılan taraf soğutulur. Araya alüminyum gibi metallerin koyulması ile daha çabuk soğutma sağlayacaktır." (http://elektronikhobi.net/peltier-nedir-nasil-calisir/)

tavsiyem sıcak tarafına ve soğukt tarafına bu tarz soğutucu demirler rakıp sıcak tarafına üfleyen soğuk tarafından hava çeken bir sistem aparsanız güzel bir klima olabilir.

Peltier İle Basit Klima Yapımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetugur152 -- 27 Mart 2015; 15:06:46 >

• İlginiz için teşekkürler bilgisayarın güç kaynağı ile çalıştırabildiğimi öğrenmem iyi oldu bu arada :)

Bi deneyelim bakalım nasıl bişi yapacaz :D

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.