Şimdi Ara

Benzinli mi alır dizel mi alır tartışmasına son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki araç. İkisi de Focus ST. İkisi de 2 litre turbo. Birisi dizel, diğeri benzinli.

Benzinli olan 252 Hp, 360 NM tork
    Dizel 185 hp, 400 nm tork

Sonuç:

http://www.youtube.com/watch?v=oI9UYFrusuY

Benzinli alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 19 Ocak 2015; 16:38:58 >

• HP farkı var. Tabiki benzinli alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İnfiniti Fx35 2005
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Tam tersi, dizel 2 saniye önde başlıyor
    Ben uzun yol yaparım, aylık en az 2-3bin uzun yolum, bin km de şehir içim var. Dizel olmazsa olmaz benim için. Ama sürüş keyfi olsun en az 6bin devir çevireyim diyorsam zaten gider benzinli alırım.
    İnternetim az eve gidince izleyeceğim videoyu ama sanırım dizel ve benzinli yarışıyor. Aynı aracın dizel ve benzinlisi. Dizel ve benzinli araç arada kullanım farkı var, üretim amacı farklı. Ne bekliyorduk ki testten dizel yarış pistinde benzinli aracı mı geçsin.

Benzinli dizel tartisması son denilince ben de Ayrıntılı bir hesaplama bekliyordum .

5.30i 5.30d kapıştırip alın la son demeyi biz de bilebiliyoruz

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

He zaten biz de kapışmak icin benzinli aliyorduk .

Benzinli dizel tartisması son denilince ben de Ayrıntılı bir hesaplama bekliyordum .

5.30i 5.30d kapıştırip alın la son demeyi biz de bilebiliyoruz
    Tork çular nerede kaldınız

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Denk araçlar değil ki arada 67 hp gibi çok ciddi bir fark var.Elbette benzinlisi daha iyi gidecek.

Ayrıca biri sw biri hb arada kilo farkıda vardır.

1.6Dci X-tronic PPP
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

Sen sehir icinde 100 liraya kendini Sıka sıka 300 km dolaşırken onlar hala geziyordur gelirler birazdan

Not : benzinli kullanıyorum yaptım bir hata

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Tek başına torkun yeterli olduğunu sanan kalmamıştır umarım

43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)
  • quote:

quote:

Sen sehir icinde 100 liraya kendini Sıka sıka 300 km dolaşırken onlar hala geziyordur gelirler birazdan

Alıntıları Göster
    Farklı bakış açışı , hesap konularına yarışmalı alternatif

• quote:

Orijinalden alıntı: L30N

Farklı bakış açışı , hesap konularına yarışmalı alternatif

Alıntıları Göster
    Farklı konuya yazacaktım. Fakat bizim foruma o kadar şey fazla. Buraya girip okuyan bilgilensin. Bir hoca edasıyla bu tartışmaya zaten koyulmuş noktayı bir daha anlatacağım.

1- Dizel aracın torku iyidir efsanesi. Balon. Dizel aracın torku "TURBO BASINCININ YÜKSEKLİĞİNDEN" gelir.http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5627 Alın size 1.9 turbosuz dizel. Nerede o dizelin haşmetli torku ?

2- Dizel aracın kullanım nedeni yüksek tork değil, ARA YÜKTEKİ yüksek volumetrik verimi ve motorun genel termik veriminin yüksekliğidir. Dizel araçlarda gaz kelebeği yoktur. Motorun hava almasını kısıtlamanıza gerek yoktur. Ne kadar gaza basarsanız o kadar mazot püskürtür , yükü ayarlar. Benzinlide böyle bir şansınız yok. Ne kadar hava, o kadar benzin. Benzinli araç çok fakir karışımda yürümez. Hava akışını ayarlamak zorundasınız.

3- Dizel yakıt ağır yanar. Dolayısıyla motor üst devirlere çıkamaz. Tork x devir sayısından dolayı aynı torku ürettiğinde gücü benzine oranla daha azdır.

4- Yakıt fazlalık katsayısı. Şöyle düşünün 1000cc hacminde bir hava kutunuz var. Bunda x gram yakıtı yakarsanız tamamıyla oksijeni kullanmış oluyorsunuz. x/2 gram yakıt yakarsanız yakıt fazlalık katsayısı 0.5 olur. Fakir karışım olur.

Dizel araçların yakıt fazlalık katsayısı 0.8 e kadar çıkabilir. Çünkü dizel yakıt kendiliğinden yanan ve ağır yanan bir yakıt. Yanma problemleri var. Eğer fazla püskürtürseniz yakamaz ve is olarak egzozdan atar. Benzinli araçların ise yakıt fazlalık katsayısı 1.1-1.2 ye kadar çıkar. Kısacası belli bir hacimde dizel motorda yakabileceğiniz yakıt, benzinli motorda yakabileceğiniz yakıttan daha azdır.

Bu nedenle, AYNI motor hacmi, AYNI turbo basıncında benzinli motor, dizel motordan daha GÜÇLÜDÜR.

Niye günümüzdeki dizel araçların torkları daha yüksek diyeceksiniz. Yahu örneğin 1.4 tdci motor max 1.1-1.2 bar turbo basıncı ile çalışıyor. Koyun bakalım aynı basıncı benzinli motora , neler neler oluyor. Hem torku daha iyi olur, hem devri daha yüksek olur. Güç bazında(dikkat, tork demiyorum) ikiye katlama şansı bile var.

Dizel motor, ara yükte müthiş yakıt ekonomisi yapabilir. Kamyonlarda , tırlarda bu yüzden tercih edilir. Tam yükte yüksek gücün istendiği spor tarzı araçlarda dizelin gücünün benzine yetişebilmesi için muazzam turbo basınçları, çok ciddi motor teknolojileri gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 19 Ocak 2015; 18:48:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Farklı konuya yazacaktım. Fakat bizim foruma o kadar şey fazla. Buraya girip okuyan bilgilensin. Bir hoca edasıyla bu tartışmaya zaten koyulmuş noktayı bir daha anlatacağım.

1- Dizel aracın torku iyidir efsanesi. Balon. Dizel aracın torku "TURBO BASINCININ YÜKSEKLİĞİNDEN" gelir.http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5627 Alın size 1.9 turbosuz dizel. Nerede o dizelin haşmetli torku ?

2- Dizel aracın kullanım nedeni yüksek tork değil, ARA YÜKTEKİ yüksek volumetrik verimi ve motorun genel termik veriminin yüksekliğidir. Dizel araçlarda gaz kelebeği yoktur. Motorun hava almasını kısıtlamanıza gerek yoktur. Ne kadar gaza basarsanız o kadar mazot püskürtür , yükü ayarlar. Benzinlide böyle bir şansınız yok. Ne kadar hava, o kadar benzin. Benzinli araç çok fakir karışımda yürümez. Hava akışını ayarlamak zorundasınız.

3- Dizel yakıt ağır yanar. Dolayısıyla motor üst devirlere çıkamaz. Tork x devir sayısından dolayı aynı torku ürettiğinde gücü benzine oranla daha azdır.

4- Yakıt fazlalık katsayısı. Şöyle düşünün 1000cc hacminde bir hava kutunuz var. Bunda x gram yakıtı yakarsanız tamamıyla oksijeni kullanmış oluyorsunuz. x/2 gram yakıt yakarsanız yakıt fazlalık katsayısı 0.5 olur. Fakir karışım olur.

Dizel araçların yakıt fazlalık katsayısı 0.8 e kadar çıkabilir. Çünkü dizel yakıt kendiliğinden yanan ve ağır yanan bir yakıt. Yanma problemleri var. Eğer fazla püskürtürseniz yakamaz ve is olarak egzozdan atar. Benzinli araçların ise yakıt fazlalık katsayısı 1.1-1.2 ye kadar çıkar. Kısacası belli bir hacimde dizel motorda yakabileceğiniz yakıt, benzinli motorda yakabileceğiniz yakıttan daha azdır.

Bu nedenle, AYNI motor hacmi, AYNI turbo basıncında benzinli motor, dizel motordan daha GÜÇLÜDÜR.

Niye günümüzdeki dizel araçların torkları daha yüksek diyeceksiniz. Yahu örneğin 1.4 tdci motor max 1.1-1.2 bar turbo basıncı ile çalışıyor. Koyun bakalım aynı basıncı benzinli motora , neler neler oluyor. Hem torku daha iyi olur, hem devri daha yüksek olur. Güç bazında(dikkat, tork demiyorum) ikiye katlama şansı bile var.

Dizel motor, ara yükte müthiş yakıt ekonomisi yapabilir. Kamyonlarda , tırlarda bu yüzden tercih edilir. Tam yükte yüksek gücün istendiği spor tarzı araçlarda dizelin gücünün benzine yetişebilmesi için muazzam turbo basınçları, çok ciddi motor teknolojileri gerekir.

Alıntıları Göster
    hee bizde yarış yapmak için dizel alıyorduk zaten

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Güzel noktalara değinmişsiniz, emeğinize sağlık. Yalnız 10 günde bir benzer konu açılacağı için kopyala+yapıştır kombinasyonunu sık kullanacaksınız..

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

hee bizde yarış yapmak için dizel alıyorduk zaten

Ford Focus ST dizel aracın videosunun altında yorum yaparken böyle birşey yazmak oldukça ironik. Ancak koca yazıdan onu çıkardıysanız ne diyeyim artık

Orijinalden alıntı: kahraman202

Güzel noktalara değinmişsiniz, emeğinize sağlık. Yalnız 10 günde bir benzer konu açılacağı için kopyala+yapıştır kombinasyonunu sık kullanacaksınız..

Problem değil. Şimdi konu açsam bir ton troll gelecek. Hepsiyle tek tek uğraşmaya çalışacağım falan. Böyle bile daha kolay geliyor.

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Helal olsum 67 hp farkı var ve hala nerede hala turbo dizelciler diyenler var ne boş insanlar var burada bırakın bu işleri.
    Tr için konuşuyorum hangi benzinli araç sahibi böyle yardırara yardıra basarak gidebiliyor.
    Ben kendi aracım dizelle sonuna kadar basarım, acımıyorum çünkü ne kadar hertürlü 7 litreyi geçmiyor şehir içinde.

quote:

Belki de aynı arabaya 10 bin lira-15 bin lira fazla verdikleri için bankaya kredi ödemesine de gitmiş olabilirler.

Ha satarken de pahalı satacaklar dimi. He he. Bugünün 15 bini, 5 sene 10 sene sonranın 15 biniyle aynı olacak. O da 15 bin farkla satabilirse.

Not: örnek olsun diye söylüyorum: 2015 golf 1.4 tsi comfortline dsg 71 bin. 1.6 TDİ dsg comfortline 82 bin.

Aç bak bakalım malum siteye bu arabalar arasında 2 nci elde o kadar fark var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 20 Ocak 2015; 4:10:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.