Şimdi Ara

The Prestige (2006) | Christopher Nolan (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
2
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Lanaya-

quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

İngilizcesi olanlar bunu okusun:http://www.insidehoops.com/forum/showthread.php?t=196965
    Bana daha fazla soru sormayın.

Teorilerle gideceksen 50 tane teori bulunur internette birbirinden farklı.. Sen buna inanmayı seçmişsin senin bileceğin iş..

Alıntıları Göster
    Bence angier o makineyi ilk denediğinde yerine gelen klonu tarafından öldürüldü. O sahneyi dikkatli izleyin klonu gercegini öldürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 16 Mart 2014; 1:01:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Bence angier o makineyi ilk denediğinde yerine gelen klonu tarafından öldürüldü. O sahneyi dikkatli izleyin klonu gercegini öldürüyor

Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: David Attenborough

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    İzlediğim en iyi filmlerden biriydi.. Unutulmaz !

Orijinalden alıntı: Al Pacino

İzlediğim en iyi filmlerden biriydi.. Unutulmaz !

Alıntıları Göster
    Arkama bakıyorum da, yıldızlar karmasıymış film. Hala izlemeyen var mı?

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

Filmi hala anlamayan varsa bana pm atsin.
    Filmin konusu çok karışık değil aslında ama benim bile aklımda bikaç soru kaldı hala izlemeyen varmıdır bilmiyorum ama yinede spoiler kullanayım

Öncelikle bi cevapla başlayalım balenin kopyası yok ikizi var çünkü bale sonunda yarım bi hayatı yaşamaktan ve ayrı kadınları sevmekten bahsediyor ayrıca bi sahnede asistan kız ona başka bi isimle hitap ediyor karısıda kıskanıyor tabii klon olsa herşey aynı olur diye tahmin ediyorum

neyse sorulara geçeyim

1.bale eğer o kadını sevip evlendiyse neden arada diğer ikizini yolluyor karısının yanına bunların beraber yattığını varsaymıyorum bile

2.yer değiştirme numarasını ilk yine bu kadına yapıyor kadına beni çaya davet etmiycekmisin diye soruyor kadın hayır dedikten sonra diğer ikizi içeri girmiş oluyor ne ara içeri girdin sen??

3.kopyalama makinası çalışıyorsa eleman neden hala sihirbazlıkla falan uğraşıyor oraya koy 3-5 bilezik kopyala kopyala ye

4.tesla ve edison arasında gerçekten böyle bi savaş varmıydı ve bizim bildiğimiz tek kulağı sağır olan edison gerçekten mafyamıydı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsGame34 -- 20 Nisan 2014; 17:04:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: N. Flamel

quote:

Orjinalden alıntı: Deep BluESeA

quote:

Orjinalden alıntı: N. Flamel

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: N. Flamel

quote:

Yaa normalde bu Teslanın yaptıgı alete giren abimizin sahnenin altındaki suya düşmesi gerekmiyor mu, çünkü bir sahnede aleti ilk defa deniyor ve klonu karşısında oluşuyordu yani kendisi içerisinde kalıyordu.. ama ilerki sahnelerde bu tam tersii

SPOILER::

Benim anladığım kadarıyla ( hugh jackman'ın filmin sonunda "herşeyi feda etmen gerekir" demesinden ) her o alete girdiğinde intihar ediyor ve kalan hayatına klonu devam ediyor. Tıpkı Christian Bale'in ölmesi ve ikizinin devam etmesi gibi

gene aynı konu sanırım çözemicez bunu

yok hocam senin tahminin çok zorlama oldu , öyle bişe olması düşük bir ihtimal bence
    cunku klonu ondan ayrı bi kişilk sonucta, yoksa değil mi bak gene kafam karıştı

klon bire bir demek. Aynı hafıza, aynı düşünceler. Sadece ölüm anını hatırlamayan bir başka kişi oluşuyor yani. Benim tahmin zorlama olması dışında tek ihtimal çünkü aleti ilk test ettiğinde "klon" uzakta oluşmuştu. Kendisi değil. Kendisi olduğu yerde duruyordu. Bi de Hugh Jackman alete girerkenki yüz ifadesine dikkat et. Ne olacağını bilen bir yüz ifadesi bence.

hayır, yanılıyorsun ,eğer dediğin gibi klon birebir aynıysa, aynı hafıza,aynı düşüncelere sahipse jackman aleti ilk dedendiğinde karsısnda oluşan klonu neden apartopar öldürüyor ve silahı klona doğrulttuğunda klon neden kaçmaya çalışıyor, ölmek istemiyor, aynı olsalar kurbanlık koyun gibi gelir paşa paşa vurulurdu..

burayı biraz daha düşün

Klon aynı, fakat ilk oluştuğunda yani jackman aleti ilk kez çalıştırdığında ne olacağını bilmiyordu. Yani karşısındaki klonda ne olduğunun farkında değildi. Klonun gözünden bakarsan o gerçek Jackman'dı ve karşısında kendisine silah doğrultmuş bir başka Jackman vardı. Kaçmak istemesi doğal. Burada esas sorun alet ilk çalıştırıldığında hangisinin klon olduğunu bilemememiz. Yani belki de gerçek Jackman öldürülendi, klon olan ateş etmişti. Her ikisinde de aynı hafıza var. Sadece birisinin silahı var. Tabii her iki olasılıkta da gerçek Jackman ölmüş oluyor.

Alıntıları Göster
    1 saat oluyor biteli.Gerçekten çok iyi filmdi.İnsan merakla seyrediyor filmi.

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpiNeT11

Filmin konusu çok karışık değil aslında ama benim bile aklımda bikaç soru kaldı hala izlemeyen varmıdır bilmiyorum ama yinede spoiler kullanayım

Öncelikle bi cevapla başlayalım balenin kopyası yok ikizi var çünkü bale sonunda yarım bi hayatı yaşamaktan ve ayrı kadınları sevmekten bahsediyor ayrıca bi sahnede asistan kız ona başka bi isimle hitap ediyor karısıda kıskanıyor tabii klon olsa herşey aynı olur diye tahmin ediyorum

neyse sorulara geçeyim

1.bale eğer o kadını sevip evlendiyse neden arada diğer ikizini yolluyor karısının yanına bunların beraber yattığını varsaymıyorum bile

2.yer değiştirme numarasını ilk yine bu kadına yapıyor kadına beni çaya davet etmiycekmisin diye soruyor kadın hayır dedikten sonra diğer ikizi içeri girmiş oluyor ne ara içeri girdin sen??

3.kopyalama makinası çalışıyorsa eleman neden hala sihirbazlıkla falan uğraşıyor oraya koy 3-5 bilezik kopyala kopyala ye

4.tesla ve edison arasında gerçekten böyle bi savaş varmıydı ve bizim bildiğimiz tek kulağı sağır olan edison gerçekten mafyamıydı???

Bana göre asıl dikkat çekici nokta:

Klonunun Angier'i öldürmesi oldu, bu konu hakkında epey tartışılabilir aslında ama sanırım çoğu izleyicinin gözünden kaçmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

quote:

Orijinalden alıntı: AlpiNeT11

neyse sorulara geçeyim

Bana göre asıl dikkat çekici nokta:

Klonunun Angier'i öldürmesi oldu, bu konu hakkında epey tartışılabilir aslında ama sanırım çoğu izleyicinin gözünden kaçmış.

Alıntıları Göster
    bugün izleme fırsatı buldum çok güzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal adam

bugün izleme fırsatı buldum çok güzeldi

Alıntıları Göster
    Geç olsa da biraz bugün izleme fırsatı buldum. Mükemmel bir film, Nolan yapmış yine

Don't stop till you get enough...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2073

Bu mesaj silindi.
    Yakın zamanda tekrar izleyeceklerimden biri. Her şeyiyle 10 numara film

"Başka zeki uygarlıklar Breaking Bad den daha iyi dizi yapabilir mi?"
  • herşeyi açıklığa kavuşturuyorum beyler buyrun

öncelikle tesla'nın makinesi kesinlikle çalışıyor. bunun tersi bir durum olması söz konusu değil. tesla'nın makineyi ilk test ettiği zaman, angier'ın şapkasınından onlarca tıpatıp aynı şapka klonlaması, kopernik isimli siyah kedi ile tıpatıp aynı bir başka kedinin klonlanması ilk örnekler. diyelim ki tesla abimiz şarlatan ve angier'ı para için kandırdı. aslında makinesi çalışmıyor, pazardan aldı onlarca şapka koydu bahçeye, kedinin de bir ikizini aldı yanlarına koyuverdi (tesla'yı da şarlatan yaptım ya bir elektrik mühendisi olarak). angier'ın parasını almak için onu oyuna getirdi. pekala angier bu makineyi alıp sonrasında kendisi test ettiğinde çalışmadığını görecek elbette. çalışmayan makineyi niçin sonrasında gösterilerinde kullanıyor? hadi bunları geçtim, filmde direk bir sahnede angier kendini klonluyor, klonunun oluştuğunu gördüğünde silahla klonunu öldürüyor. makine çalışmıyorsa angier'ın klonu ne kardeşim? ayrıca film biterken cam fanusun içindeki suda angier'ın bir klon cesedi daha var. bu ne peki? ki bir tane cam fanus değil, yanlarındaki cam fanuslar da angier klonlarının cesetleriyle dolu, film biterken cam fanusların içindeki gölgelerden anlaşılıyor buradan:http://i.hizliresim.com/ayg51z.png

tesla'nın makinesi çalışmıyor diyenin yukarıda saydığım onca şeye verebilecek tek bir mantıklı açıklaması olamaz zira. burda asıl önemli soru şu: borden'ın gerçekten ikiz kardeşi mi var, yoksa kendinin bir klonu mu? bu konu makinenin çalışıp çalışmaması kadar net bir durum değil. iki durum sözkonusu. birincisinde borden'ın gerçekten ikiz kardeşi var ve biri borden şeklinde dolaşırken, diğeri onun mühendisi kılığına giriyor. tesla ismini angier'a oyalamak için veriyor, tesla'nın gerçekten böyle bir makine yapabileceğinden haberdar değil. zira angier'ın gösterisi sırasında oldukça şaşırması ve makineyi incelemesi bunu doğrular nitelikte. diğer durum ise benim daha hoşuma giden bir olasılık. borden tesla'nın makinesiyle kendisi klonluyor fakat angier gibi klonunu öldürmüyor. yani filmdeki başka bir deyişle elini kirletmiyor, öldüremiyor. onu kendinden bir parça olarak benimseyip ikizi yerine koyuyor. daha fazla klonunun oluşup işlerin sarpasarmasından korktuğundan ve makinenin tesla'nın dediği gibi acı sonuçlar getirebileceği gördüğünden makineyi yok ediyor. klonuyla iş başına koyuluyor. bu nedenle de sıkıştığında angier'a tesla ismini vermek zorunda kalıyor. işte bu olasılıklar üzerinde kafa yorulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the bad Duelist -- 20 Ocak 2015; 7:01:36 >

• wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    dikkatli izledim hatta 3 kere izledim, gerçeği klonunu öldürüyor. kafesin içine angier giriyor, sonra kafesin dışında klonu oluşuyor. kafesin içindeki silahı alıp vuruyor.

Orijinalden alıntı: the bad Duelist

dikkatli izledim hatta 3 kere izledim, gerçeği klonunu öldürüyor. kafesin içine angier giriyor, sonra kafesin dışında klonu oluşuyor. kafesin içindeki silahı alıp vuruyor.

Bence de ilk başta orjinali klonunu öldürüyor ama bunun çok önemi var mı bilemedim. Sonuçta makinayı gösteri için kullanmaya karar verdiğinde her defasında kendini öldürüp yerine klonu geçiyor. Bu konudaki endişelerini film içinde anlatıyordu. Her defasında aklımda bir acaba vardı. Her dafasında ya klonum tam ben olarak geri dönmezse diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Bence de ilk başta orjinali klonunu öldürüyor ama bunun çok önemi var mı bilemedim. Sonuçta makinayı gösteri için kullanmaya karar verdiğinde her defasında kendini öldürüp yerine klonu geçiyor. Bu konudaki endişelerini film içinde anlatıyordu. Her defasında aklımda bir acaba vardı. Her dafasında ya klonum tam ben olarak geri dönmezse diye.

Yeni izleme fısatım oldu. Nolan kardeşlerin dahil olduğu film,dizileri seviyorum. Kurgu biraz karışık olsa da muazzam film. Çok ters köşe yaptırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

Yeni izleme fısatım oldu. Nolan kardeşlerin dahil olduğu film,dizileri seviyorum. Kurgu biraz karışık olsa da muazzam film. Çok ters köşe yaptırdı.

Alıntıları Göster

Bu adam klonlamayı başardıysa madem en son bordenın öldürdüğü angierde klondur veya gerçeğidir klonu biryerlerde hayata devam ediyodur öyle değilmi

• En başta gerçek Angier klonu öldürdü. Tesla şapka ve kediyle de test edince makineyi dışarıda klonları oluşmuştu. Sonradan her defasında gerçeğini öldürmeye başladı. Yani en sonunda klon olarak öldü.

En son ölen de klon fakat gerçeği daha önce öldüğünden ve başka da klonu olmadığından , Angier ler bitmiş oluyor toptan

Orijinalden alıntı: obili

En son ölen de klon fakat gerçeği daha önce öldüğünden ve başka da klonu olmadığından , Angier ler bitmiş oluyor toptan

Anlamışımdır,konununda yardımıyla olayı toparladım ne filmmiş be :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.