Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (347. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.944
Cevap
188
Favori
308.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende s1 pro ve k1 var. s1 pro 1 yili asti, k1 4 aylik. s1 pro ile halen ugrasiyorum (klipper hep vardi ama adaptive mesh yukleyince tabla ayari derdi bitti sayilir). k1 rootlu. tooth skip vs ile tabla ayarini ilk basta yaptiktan sonra en ufak sorun olmadan devam ediyorum. bambular bir cok yonden onde olabilir ama bana kalirsa aradaki fiyat farkina degecek kadar onde degil. vergi falan derken tr fiyatlari sacma sapan yerlere geldi. su an yazici alacak olsam 1 tane bambu alacagima k serisinden 2 tane alirim.

    _____________________________
  • Arkadaşlar selam,linkte çizimleri bulunan ürünü bana yapabilecek olan var mı ?



    thingiverse
    DJI Mini 3 Pro RC Antenna Support by moskil
    https://www.thingiverse.com/thing:6605588
    _____________________________
    www.ttservis.com.tr
  • Selamlar. 3D yazıcı bakıyorum. Hobi amaçlı evde kullanacağım. Aklımda şuan için Bambulab A1 Mini modeli var. Tablasının küçük olması biraz kafamı kurcalıyor tabi abi. 10 bin civarı bütçeyle farklı bir tavsiyesi olan var mıdır sebebiyle birlikte? Ek olarak Bambu A1 Mini modelini uygun fiyata alabileceğim bir yer var mı? Avrupa fiyatı 200 euro, baya uygunmuş aslında. Bizde 8-9 bin civarına alabilsek hiç fena olmazdı.

    _____________________________
    AMD RYZEN 7 5700X CPU - GIGABYTE GAMING OC RTX 3070Ti 8GB GPU - ASUS TUF B450 PRO GAMING - XIGMATEK BEAST KASA - FSP HYDRO G 750W 80+ PSU
    CRUCIAL 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHZ CL16 RAM - MSI OPTIX MAG274QRF 144HZ IPS MONİTÖR - 1MORE H1005 KULAKLIK - LOGITECH G402 MOUSE
  • bambu lab ev tipi hobi amaçlı grubun en iyisi bence. sorunsuz, stabil, bakımı ve kullanımı kolay, yazılım (bilgisayarda ve telefonda) tarafı oldukça güçlü bir cihaz. bende A1 var, tablası 256x256 ama sınırlara dayanan parça bastığım çok nadirdir. A1 mini 180x180 tablaymış, çok küçük sayılmaz, buraya sığmayan baskınız çok olmaz, olursa da bikaç parçaya bölüp kullanabilirsiniz. marka/model açısından çok ideal bence. daha büyüğüne çok ihtiyacınız olmaz (tabi olayı ticari düşünmüyorsanız)

    _____________________________
  • Bende yılda 2 kere amerikaya gidip geliyorum. Ama 3d printer kutuları çok büyük getirmem imkansız. Kutular genel boyutları 50x50 ve 10-15 kg arası oluyor... Ya da dağıtıp 2 parça halde 2 postada getiricem bilemedim.

    _____________________________
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S
  • Selamlar herkese 3d yazıcı almayı düşünüyorum ilk yazıcım olacak ve hiç bilgim yok.Bambu lab x1c modelini almayı düşünüyorum şuan ama tablası sanki küçük geldi büyük figür vb basmak için yeterli olur mu çok emin değilim.Örneğin 1 metrelik bir kılıç basmak istesem çok zorlanır mıyım parça parça basma konusunda ?

    _____________________________
  • cgty1212 kullanıcısına yanıt

    ilk kez kullanım için biraz üst bir model. ne için alacağınıza bağlı durum değişir aslında. evde hobi olsun arada birkaç şey basarım mı yoksa ticari tarafa da girişeceğim mi, bu sorunun cevabı verilmeli. bu model oldukça pahalı aslında, yine bambu lab'in A1 modeli açık kasa olarak aynı baskı hacmini sağlıyor ve 15 bin TL civarı. sizin baktığınız ise 55-60 bin civarı. baskı hacimleri aynı. sizin bahsettiğiniz 1 metrelik kılıç nasıl bir model ise onu şuan tek seferda basabilecek ev tipi yazıcı yok bildiğim kadarıyla. bu tür durumlarda ürünü birkaç parçada basıp sonra yapıştırmak ya da vidalama yöntemi ile birleşilebilirsiniz. kısacası ev tipi çoğu cihazın baskı hacmi yakın birbirine. cihaz özelinde sorarsanız, illa x1c alacağım derseniz çok iyi bir cihaz. hele başlangıç için çok çok üst düzey sayılır. ama yok ben öğreneyim, girişte hatalar olacak arızalar olacak uğraşırım, sonra gerekirse daha iyisini alırım derseniz A1 modelini tavsiye ederim. yazılım, arayüz ve prensip olarak bir fark yok, oldukça iyi bir cihaz.

    _____________________________




  • zeyl Z kullanıcısına yanıt

    Hocam evde hobi amaçlı kendime figür filan yapmak için kullanacağım ticari değil.Üst düzey makineye yönelmemin amacı bir şeyle uğraşmak istemiyorum ve kaliteli baskı almak istiyorum.Sürekli hata veren sorun çıkaran vb durumlarla karşılaşmamak için x1c ye yöneldim.A1 de yeterli aslında ama biraz araştırdım hata alanlar sürekli tıkanma durumları filan yazılıyordu uğraşmak istemedim açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • X1C sahibi olarak cok memnunum ama bugun olsa belki P1S te alabilirdim acikcasi. Bu arada hicbir bilginiz tecrubeniz yoksa bambulab ise baslamak icin ideal bir firma.

    _____________________________
  • A1 sahibi ve hobiye nispeten yeni başlamış birisi olarak bambu tercihinizden memnun kalacağınızı tahmin ediyorum. Boyutla ilgili çok fazla opsiyonunuz yok ne yazıkki X1C ile benzer segmentte büyük alabileceğiniz ve TR'de satılan düzgün tek opsiyon Prusa XL var aklıma gelen o da sadece 15cm daha büyük baskı alanına sahip. Kullanacağınız 3D modelleri bilmiyorum ancak kendi tasarımınız değil de hazır modelleri kullanmayı planlıyorsanız büyük ihtimalle 20-25cm plakalar için parçalar halinde gelecektir. Genel olarak plastik filamentleri CA yapıştırıcı ile çok hızlı ve sağlam bir şekilde yapıştırabiliyorsunuz.


    Modeliniz hazır kesilmiş olmasa bile bambu yazılımıyla parçalamak son derece kolay (şu anda A1'de insan boyutunda bir robot basıyorum parçalar halinde mesela ve şu ana kadar sadece bu baskı için 200 saatlik aralıksız kullanımda yazıcı kaynaklı tek bir sorunla karşılaşmadım. Yaşayacağınız sorunların büyük kısmı filament / model ve ayar optimizasyonu ile ilgili olacak büyük ihtimalle ondan dolayı rahatça siparişi verebilirsiniz içinize sinen yazıcıyı bence :)

    _____________________________




  • n_mert N kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Son 1-1.5 ay içinde Bambu Lab ürünü alabilen var mı? Sanki Türkiye tedariklerinde problem var gibi. Benim ön siparişim üzerinden 1 ay geçti. İptal edip başka yerden alayım diyorum, hepsi ön sipariş ve tarih de sürekli ileri atıyor.

    _____________________________
  • Ben teslim alalı 1 ay oldu sanırım. Ama sitelere baktığımda ön sipariş bile göremiyorum. Ben de ams lite bakıyorum sonradan alırım diye combo olarak almamıştım a1 e. onunda stoğu benim takip ettiği yerlerde yok birkaç tane pek bilmediğim sitelerde var. Güvenilir bir yerde Ams lite satan varsa yönlendirebilirse sevinirim.

    _____________________________
  • Merhaba, ben de tabla yapışma sorunu yüzünden bayağı uğraştım. in3dexin yapıştırıcısını kullandım, açıkçası işe yaradı alıp kullanmak isteyen olursa link bırakıyorum 250 ML boyutunda ben aylarca kullandım tabii baskı sıklıgına göre değişir.


    Link: https://www.trendyol.com/in3dex/3d-yazici-tabla-yapistiricisi-pla-abs-petg-uyumlu-250ml-p-934527656?merchantId=844941

    _____________________________
  • klipper diy bir sistem kurmak istiyorum biqu internet sitesinden (yada avrupadan yuzde 30 vergili donanim getirtebilecegimiz adresler ) alisveris yapan var mi daha onceden gumruk kurallarina pek hakim degilim voron 2.4 bir sistem kurmak gercekten imkansiza yakin gibi tr sartlarinda diy bir sistem yapmak istesen butce 30 k dan aciliyor skipr kart bile getirtemiyoruz aliexpressden anca tinybee ler 7 motorlu bir 3d yazici toplamak icin nasil bir butce gerekir yurt disindan vergilerle urunler ne kadara mal oluyor beni bilgilendirir misiniz vzbotlar voronlar gibi yuksek hizli gelistirilebilir bir diy makineler uzerine tecrubesi olanlar beni aydinlatabilir mi ?

    _____________________________
  • buradan daha aktif bir türkçe 3d bilgi paylaşım grubu, telegram, whatsapp kanalı vs yok mu acaba

    _____________________________
  • selamlar herkese.


    edit:


    a1 combo siparişi vererek aranıza katıldığım başlık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peroxide -- 11 Kasım 2025; 19:16:11 >
    _____________________________
  • peroxide kullanıcısına yanıt

    filament olarak beyaz ve siyah çoğu şeye gidiyor, beyazı boyayabilirsin.


    İzmir içinde ikinci el 3d yazıcı almak isteyen olursa elimde şuan iki adet Ender 3 Pro var bir sürü upgrade yapılmış şekilde fiyat/performans cihaz arayanlara yardımcı olurum. İki adet sattım, elimde iki adet daha var

    _____________________________
  • sanerdk kullanıcısına yanıt

    Fiyat nedir hocam

    _____________________________
  • 3D print dunyasinda bambulab in ciktigi gunden bu yana beni heyecanlandiran guzel gelismeler var, duymayanlar icin derleyelim.

    Sektordeki lider firmalarin suanda odaginda coklu renkli baskilar var. Bambulab AMS ile zaten bu isi beceriyordu ama her renk degisimindeki o "poop" olayi muazzam bir israf ve kaybedilen zamana sebep oluyor. X1C sahibi olmama ragmen sirf bu yuzden bir kere dahi olsun multi renk print denemedim.


    Bu isin cozumu her renk icin ayri bir kafayi hazirda tutmak boylece filament tak cikar islemi olmayacak sadece ufak bir purge islemi ile o renge sahip olan kafa baskiya devam edebilecek. Soylemesi kolay ama 3d print isini inanilmaz zorlastiran dinamikleri var hic kolay bir is degil.

    Bunu beceren firmalardan biri Prusa XL oldu fakat 5 kafali printeri 4000 dolarin uzerinde bir fiyata sahip ve ortalama bir kullanici icin ulasilmaz bir fiyat. Bu printerin varligindan uzun suredir haberim vardi fakat fiyatindan dolayi aklimdan bile gecirmedim.


    prusa3d by josef prusa
    Original Prusa XL Assembled 5-toolhead 3D Printer | Original Prusa 3D printers directly from Josef Prusa
    https://www.prusa3d.com/product/original-prusa-xl-assembled-5-toolhead-3d-printer

    Sonra piyasaya 2 ay once kickstarter ile Snapmaker U1 diye bir makine giris yapti, oyle bir ilgi gorduki kickstarter da 20 milyon dolar uzerinde bir butce toplayarak son zamanlarin en ilgi goren makinesi oldu diyebiliriz. Dizayn olarak sanki X1C yi almislar icine Prusa XL kafalarini takmislar ve inanilmaz dusuk bir fiyat ile piyasaya giris yapiyorlar. Sanirim kickstarter fiyati daha dusuktu ama suanda sitelerindeki fiyat 850 dolar olarak gozukuyor. Boyle bir printeri duzgun bir sekilde calistirmak gercekten zor o yuzden baslarda duse kalka ilerleme ihtimalleri oldugunu dusunuyorum ama zamanla perfect bir printer haline gelebilir. Zamaninda bambulab in piyasa bomba gibi dustugu ve tum 3d printer dunyasinin odagi oldugu gunden bu yana ilk defa bir makine sahneyi ele gecirdi. Tabiki en buyuk sebebi fiyati, boyle bir makinenin ederi bana gore en az 2000 dolar civarinda olabilirdi. Prusa XL ta sadece extra 1 tane kafa 800 dolar para yapiyor yani bu makine 4 kafa ile gelip bu fiyati nasil gerceklestirdi hala idrak edemiyorum. Yalniz yogun ilgiden dolayi bugun siparis verseniz mart nisan civarina alabiliyorsunuz, haliyle buyuk bir stok sikintisi var.


    snapmaker us
    Snapmaker U1 Color 3D Printer Pre-Order - Snapmaker US
    https://us.snapmaker.com/products/snapmaker-u1-3d-printer


    Tam siraya girmeyi dusunuyordum ki bambulab cok degisik bir konsept ile H2C yi tanitti, piyasada bu biraz snapmaker U1 in cikisiyla beraber donlari tutusturan bir etki olusturdu ve o yuzden bambulab i erkenden bu videoyu yayinlayama zorladi gibi bir yorumlar var, olma ihtimali var cunku gosterdikleri sistem 1-2 ayda ustune calisilacak birsey degil belliki uzun zamandan beri gelistirmekte olduklari bir sistem. 2025 sonuna kadar H2C yi satisa cikarmayi hedefliyorlar o yuzden beklemeye karar verdim.


    Bambu Labyoutube
    When we launched the X1 back in 2022, we started thinking deeply about multi-material printing. You know the frustration...the purge towers, the "poop", watching filament get wasted just to change colors. We kept asking ourselves: "There has to be a better way, right?" Today, we're unveiling the Vortek Automatic Hotend Change System. Our completely reimagined approach to multi-material 3D printing. Learn more: https://blog.bambulab.com/h2c-is-on-the-way-heres-how-it-all-started/ #3DPrinting #BambuLabLetsMakeit
    https://www.youtube.com/watch?v=rluJj3NEdQA


    Kisacasi piyasa kizisiyor ve sektor guzel bir yonde ilerliyor, gelismeleri merakla takip ediyorum fakat Snapmaker U1 in fiyat cazibesini kolay kolay hicbir firma yakalayamayacak gibi duruyor.


    Bu kafa degistirme sistemini sadece multi renk olarak dusunmemek lazim, cok guzel kombinasyonlar var ornek olarak PETG baski alirken PLA support kullanmak gibi. Bu 2 filament biribirine yapismiyor o yuzden birini basarken otekini support olarak kullanmak super birsey.

    Ikicisi, farkli filamenleri ayni printer uzerinde kullanabilme olanagi, mesela modelin bazi kisimlari kirilmasin diye TPU dan olacaksa bunu direkt olarak modelin icine yerlestirip gerekli yerler TPU ile basilir, diger yerlerlerde ornek olarak PETG ile basilir. Ve tum bu islemler ayni anda 1 baski seansinda gerceklesir. Bunlar sadece basta akla gelenler, cok farkli olanaklara kapi aciyor.

    Gelismeleri bekleyip gorecegiz ama Snapmaker U1 f/p den dolayi suanlik favorim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 5 Kasım 2025; 10:46:14 >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.