Şimdi Ara

0'DAN >>> SELÇUK HUKUKA [MESLEK LİSELİ İÇERİR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
14
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Forumdan birçok kişinin öneri istemesi üzerine bende başlık açmaya karar verdim. Çok iyi bir hukuk fakültesine giremesem de sıfırdan başlayanlara ve yaptığım sıralamayı hedefleyenler için yararlı olmasını diliyorum. 2 senedir hatta 11. sınıfı da katarsak 3 sene boyunca bu forumdan çok yararlandım. Dh beni aşırı motive ediyordu. Bu seneki arkadaşlara yardım etmek boynumun borcu oldu. Sene içinde foruma sürekli girmeyi düşünüyorum.

İlk önce kısaca kendimden bahsedeyim. Ben vasat bir adalet meslek liselisi öğrencisiydim. Okulda sağolsun çok iyi motive ediyordu bizi. Bazı hocalarımız ygs lys ye çalışmaya gerek yok siz katip olmak için buradasınız diyorlardı. Sınavdan bir gün önce çalışıp dersleri geçiyordum :D. 9 ve 10 aynen dediğim gibi geçti. 11. sınıfa geçmemle hafiften ygs/lys olayının içine girmeye başlamıştım. Ama halen düzenli ders çalışma olayı yok. Sadece bu sefer sınavlara 1 hafta önceden çalışmaya başlamıştım

12. SINIF

Ağustosun ortasında dersaneye kayıt oldum ve sınıf belirleme sınavına girdim. Sonuç vasattı :D 36,5 net. . Lys netlerim ise burdan bakarsak muhtemelen mat2 2-3 net, geo 0-1, edebiyat 20-25, coğrafya 5-10 net arası bişeydir. Tabi ki en kötü sınıfa yerleştim. İşin komik tarafı sınıfta herkes ilk 10 bini hedefliyordu Ben ise tm2 55 bin istiyordum. Neyse başladık çalışmaya ama şu zamana kadar hiç adam akıllı çalışmamışım ki. İlk başlarda çok zorladım. Çalışmaya başladığım günü çok iyi hatırlıyorum. Temel kavramlardan başladım ama kalem oynamıyor. O kadar zor gelmişti ki anlatamam. İlk adım, femset bi şekilde çözümlerine baka baka ilerledim. Eylülün ortasında stajımın başlamasıyla işler iyicene b*ka sarmıştı. Staj günleri aşırı zorlanıyordum ve o günler ders falan çalışamıyordum. Haftanın 3 günü kafadan çöpe gidiyordu. Diğer günler ama kendimi derse veriyordum. Sıfır birisi için çözümlü kitaplar çok önemli. Çözümlerine baka baka yapıyodum. Netlerimi bi şekilde arttırıyodum. 12. Sınıf boyunca ygs netlerim aşağıdaki gibi

2015 ygs geldi. Aslan gibi girdik. Kedi gibi çıktık :D Sonuçlar açıklanınca da bıraktım çalışmayı. Bikaç kez çalışmaya yeltendim ama 1-2 gün sonra bıraktım. Staj,okul,dersane ağır gelmişti bana. Kaldıramamıştım. Kaldıran var mıydı? Vardı. Okulumuzdan bi arkadaş 27 bin olmuştu. Aynı dersanede ve aynı staj yerindeydik.
    12. sınıfı çok uzatmak istemiyorum. Çalışabilecek çok vakit bulamadım ama vakit bulduğumda kendimi derse verdim. Bu zamanlar ders çalışmayı çok bilmediğim için verimsiz çalıştım. Çalışmak için çalıştım. Bu sizin hiçbir işinize yaramıyor ne yazık ki. Anlamak için çalışmak lazım. Buyrun sonuçlar

MEZUN SENESİ

Lys açıklanınca kendimi bayağı bi kötü hissetmiştim. Evdekilere mezuna kalacağımı açıkladım. Onlarda onayladı. Sağolsunlar arkamda durdular tüm sene boyunca. Bu arada hukuk okumaya üstte yerdiğim staj sayesinde karar vermiştim :D Ben stajımı Ankara Adliyesinde yapmıştım. Staj boyunca birçok hakim, savcı, avukat vs tanıdım. Bende aşırı heves başlamıştı. Bu gazla kendimi derse verdim. Ygs istediğim gibi gelmese de lys ile hemen hemen istediğim sıralamaya ulaştım.
    Sonuçları verip ders ders ne yaptım anlatayım:

Türkçe:
    Ben ağustostan itibaren her gün düzenli 20-30 paragraf çözdüm. Pek bi faydası olduğu söylenemez :D Sınava son 2 ay kala günlük 1 tr denemesi çözdüm. Siz son 3-4 ay kala çözün. Normal paragraf çözmekten çok daha yararlı bence. Dil bilgisini sakın boşlamayın. Mesela aptal gibi anlatım bozukluğu çalışmadım. Ygs de 2 tane çıkacağı tuttu bu sene. Bu işin lys side var. Lysde trden 2 soru kaçırdım ikiside dil bilgisi. Dilbilgisini hemen aradan çıkarmaya bakın. Sene içinde çözdüğünüz denemelerle pratik yapmış olursunuz.

Mat1:
    Matematiğim iyi olmadığı çok bi öneride bulunamıcam. Şunu söyleyim ama ne kadar çabuk denemelere başlarsanız o kadar iyi. Ben bunu geç anladım. Soru bankası çözünce netlerimde pek bi oynama olmadı ama denemeler beni çok geliştirdi. Denemelere başladığımda 20-25 net yapıyodum. Dengedeki son denemelerimde 34-35 lere çıktığım dahi olmuştu. Sınavda yapamadım o ayrı. Sınav anı farklı oluyor. Bu arada denemeyi adam akıllı çözdüm. Yapamadığım tüm soruları kestim. Haftada bir tekrar ettim. Bu alışkanlık çok önemli. Ben ilk başlarda sadece kesiyordum, tekrar etmiyordum. Sınava yakın bu alışkanlığı kazandım. Lysde ise zirve yaptım bu olayda :D Matematik adına verebileceğim son öneri ise çözümlü kitap seçmemdi. Ben buna çok önem vermiştim.
    Not: PKOB aksatmayın. Ben yapamam diye aptallık edip hiç çalışmadım. Ygsde 1, lys de 2 soru gitti kafadan.

Geometri:
    Çoğu tmci boşlar. Bende boşlamıştım. Lys çok etkilediği söylenemez ama ygs de normal matematik neti olarak geçiyor sonuçta. Hiç yapamıyordum önceden sonra forumda bi matematik hocası Sıradışı analiz geometri kitabını önerdi. Kitap son derece basit bir kitap ve çözümlü ama geometriyi temelden anlıyorsunuz. Bu kitabı çözdükten sonra orta zorluktaki sorularla pratik yaparsanız ygsde ful bile çıkarırsınız. Bu arada ygsde 6 net yaptım.

Sosyal:
    En çok çalıştığım ve en çok hüsrana uğradığım derstir kendileri. Tarihten 2 soru bankası, coğrafyadan 3 soru bankası, felsefeden 1 soru bankası ve sayısız deneme çözdüm. Size burada verebileceğim en önemli tavsiye bu lanet derse aşırı çalışmayın. Yeteri kadar çalışın. Buna vereceğiniz vakiti lys ye verin. Bide mutlaka küçük bir defteriniz olsun. Deneme ve soru bankalarında bilemediğiniz veya unuttuğunuz şeyleri buna kısaca not edin. Özellikle coğrafya için önemli.

Mat2:
    Arkadaşlar lys tmcinin güvencesidir. Lysyi sağlam tuttuktan sonra ygs nin önemi azalıyor. Ben sıfır mat2 bilgisi ile başladım bu seneye ve 32,5 net çıkardım. Kasım gibi çalışmaya başlamıştım. Simetriden çalışıp, fem beyazı çözüyordum. Son testlerini yine çözemiyordum. Ygs ye kadar logaritmaya kadar bitirdim sanmıştım. Ygsden sonra anladım ki yerimde sekmişim. Ama mat2 altyapım oluşmuştu. Nisan sonuna doğru ilk lys denemem 20-25 net falandı. Diğer konuları tekrar ettim ve 12. Sınıf konularına daldım. Ötf, limit, türev çalıştım. İntegrale çalışmadım. Yine netlerim düşüktü hemen denemelere başladım. Çözdüğüm deneme kitaplarımı delik deşik ettim. Yapamadığım tüm soruları kesiyordum. Sürekli tekrar ediyordum. Son zamanlar nerdeyse 200-250 civarı sorum olmuştu. Tekrar etmesi zor oluyordu ama netlerim böyle arttı. Bu arada ygsden sonra konu anlatım kitabı çok kullanmadım. Tüm konuları Behzat hocadan dinledim. Ygs derslerini hiç dinlemedim ama lys konularında bir numaradır. Limit, türev, ötf yi Behzat hocadan dinleyip yüzdeyüz fasiküllerini çalışarak anladım.

Lys Geo :
    Hiç çalışmadım sadece haziranda toplam 5-6 tane deneme çözmüşümdür.

Edebiyat:
    Edebiyatın önemini anlatmama gerek yoktur sanırım. Ben aralık sonuna doğru hafif hafif çalışmaya başladım. Limit el kitabından özet çıkarıyordum. Sonra birey soru bankasından o konunun son 3-4 testi hariç çözüyordum. O son 4 testi haftada bir test çözmek için yani tekrar yapmak için bırakıyordum. Ygsye kadar cumhuriyete kadar çalıştım. Ygsden sonra cumhuriyete başladım. Yine özet çıkararak çalışıyordum. Özet defteri dışında bir defter daha tuttum. Unuttuğum veya soru bankasında bilmediğim HER ŞEYİ yazıyordum. Biraz unuttuğum bilgi olsa bile yazıyordum. Bu defteri son zamanlar sürekli tekrar ettim. Konular bitince limit, yayın denizi, palme… Ne bulduysam çözdüm. Son ay roman özetlerini çıkardım. 3-4 satır şekilde özet çıkardım. İstek olursa fotoğraflarını atarım. Arkadaşlar bahsettiğim 2. defteri önemseyin. Tüm sözel derslerde yapın hatta. Ayrıca dilbilgisini boşlamayın. Deneme çözerek dilbilgisini tekrar edebilirsiniz.

Coğrafya:
    Ygs coğrafyama güvenerek çalışmadım. Denemelerde 20 altına pek inmemek ayrıca güven verdi ama sınavda gördük güveni :D sınav çok zor gelmişti bana.

Evet arkadaşlar genel olarak durum bu. Umarım faydası dokunur. Ben sürekli buralardayım zaten, forum bağımlılık yaptı bırakamıyorum Çok kitap tavsiyesinde bulunamadım çünkü müfredat değişikliği falan varmış. Şunu da belirtiyim, kafayı kitap işine çok takmayın. Esas olan verimli ve eksik olduğunuz yerlere çalışmak.
    Başta da dediğim gibi ben bu forumdan çok yararlandım. Şimdide sizlere yardım etmek istiyorum. Yazı biraz karışık oldu. Ne yazacağımı bilemedim pek, hatam olduysa affola. Atladığım yerler illaki olmuştur. Sorularınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erotikbrokoli -- 14 Ocak 2024; 10:32:19 >

• Rez, aksam okuyacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneki ben bende meslek çıkışlı 52k 48k getirmiştim mf4 ve mf3 için aynı benim durumum gibiymişsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tm3 75 binden mezuna kaldım edebiyatım ve Türkçem bitmiş durumda tarih felsefe de iyi Coğrafya biraz eksik ygs matematik temelim sağlam eksiklerim Coğrafya geometri lys matematik geometri icin dediginiz kitabi alsam faydasi olur mu temelim 0 geometride bu arada Tebrikler guzel is cikarmisiniz

• erotikbrokoli kullanıcısına yanıt
    Sayisallarin gunahi ne ? Tm sinavina da giricez bu gidisle 😞

• Tebrik ederim.
    Ben de tm-3 77 binden mezuna kaldım. Matematik ve geometri icin simetri cozuyorum, konu eksigim cok var. Iki gun once dershane denemesinde 16 net yaptim ve berbat. Baska kaynak onerin var mi bunlar icin? Bir de edebiyata simdiden calismali miyim yoksa once biraz ygs mi yukleneyim? Bu sene 45 yaptim edebiyattan.
    Son olarak lys matematige ne zaman baslamami onerirsin? 10-11 konulari fena degil ama 12 konularini hic bilmiyorum.

• helal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam seninle çok fazla ortak noktamiz var. Ben de meslek liseliyim ve ben de senin gibi hukuk bürosunda staj yaptiğim için hukuka sevgim artti ve istiyorum. 12.sinifta neler yaşadiğini çok iyi anliyorum ve ben de yaşadim. Ygsde 172k lysde ise 42k oldum ama hedefim için yeterli değildi ve mezuna kaldim.
    Ygs'de matematikten 17 net yapmiştim ve hepsi ilk konulardandi problemler ve geometri tamamen 0 dim ilk yil senin de böyleymiş özellikle Geometri adina ben de lys de 0 yaptim ve senin gibi 10 kadar geometri yapmam gerek. Bu dersler adina taktiklerini verebilir misin? Edebiyatta ve Cografyada seninle ayni netleri yaptik ama dedigim gibi ygsde matematigin az olmasi lysde geometri 0 ve matematikten 16 net cikartmam beni batirdi. Yani bu mezun yilimda senin kadar matematik ve geometri yapmam gerek onun disinda ayniyiz. Tavsiyelerini bekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

0'DAN >>> SELÇUK HUKUKA  [MESLEK LİSELİ İÇERİR]

• Eline sağlık tebrikler.

• Tebrik ederim hocam elinize saglik. Bu arada sizinle konusmam lazim gercekten benim tamda sizin gibi azimli ve istiktarli birinden motive almam lazim ozelden numarami atsam yardimci olmak isterseniz gercekten cok ama cok sevinirim.

• Tebrik ederim hocam. Bende meslek liseliyim salak gibi sadece mezun senemde çalıştım istanbul Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği kazandım. Kısaca gençler benim gibi olmayın, arkadaş gibi olun 11. Sınıftan çalışmaya başlayın. Kafanız fene özellikle fiziğe çalışmıyorsa çılgınlık yapıp mf den hazırlanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: crisvendo

Hocam tm3 75 binden mezuna kaldım edebiyatım ve Türkçem bitmiş durumda tarih felsefe de iyi Coğrafya biraz eksik ygs matematik temelim sağlam eksiklerim Coğrafya geometri lys matematik geometri icin dediginiz kitabi alsam faydasi olur mu temelim 0 geometride bu arada Tebrikler guzel is cikarmisiniz

Bana olmuştu. O kitabı hemen bitirmeye bakın. Daha sonra orta bir geometri kitabı ile iyi netler çıkarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ickiliydibilmemne

Tebrik ederim.
    Ben de tm-3 77 binden mezuna kaldım. Matematik ve geometri icin simetri cozuyorum, konu eksigim cok var. Iki gun once dershane denemesinde 16 net yaptim ve berbat. Baska kaynak onerin var mi bunlar icin? Bir de edebiyata simdiden calismali miyim yoksa once biraz ygs mi yukleneyim? Bu sene 45 yaptim edebiyattan.
    Son olarak lys matematige ne zaman baslamami onerirsin? 10-11 konulari fena degil ama 12 konularini hic bilmiyorum.

Edebiyata erken. Ondan önce mat1 ini sağlamlaştır. Aralık gibi başlayabilirsin edebiyata. Mat 2 de ise mat1 ini en azında 20-25 seviyesine getir sonra yumul mat2 ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pieceofme

Hocam seninle çok fazla ortak noktamiz var. Ben de meslek liseliyim ve ben de senin gibi hukuk bürosunda staj yaptiğim için hukuka sevgim artti ve istiyorum. 12.sinifta neler yaşadiğini çok iyi anliyorum ve ben de yaşadim. Ygsde 172k lysde ise 42k oldum ama hedefim için yeterli değildi ve mezuna kaldim.
    Ygs'de matematikten 17 net yapmiştim ve hepsi ilk konulardandi problemler ve geometri tamamen 0 dim ilk yil senin de böyleymiş özellikle Geometri adina ben de lys de 0 yaptim ve senin gibi 10 kadar geometri yapmam gerek. Bu dersler adina taktiklerini verebilir misin? Edebiyatta ve Cografyada seninle ayni netleri yaptik ama dedigim gibi ygsde matematigin az olmasi lysde geometri 0 ve matematikten 16 net cikartmam beni batirdi. Yani bu mezun yilimda senin kadar matematik ve geometri yapmam gerek onun disinda ayniyiz. Tavsiyelerini bekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

0'DAN >>> SELÇUK HUKUKA  [MESLEK LİSELİ İÇERİR]

Dostum ilk önce kendine güven. Benim yaptığım netlerden çok daha fazlasını yapabilirsin. mat1 adına belli bir temelin var zaten. Konu anlatımdan konuyu çalış, bazı konular hariç günde 1 konu bitirebilirsin. Bitirdiğin konuyu varsa çözümlü bir kitaptan, yoksada çözdürecek birini bulup konuları bitir. Mat1 konularını ne kadar çabuk bitirebilirsen o kadar iyi. Çünkü ne kadar çabuk bitireblirsen sene içinde denemelerde o kadar çok pratik yapmış olacaksın. Denemelerde ilk başta düşük gelebilir çok normal. bu arada denemede yapamadığın soruları deşmen gerekiyor. Çözdürdüğün soruda en küçük bir soru işareti bile kalmasın. Yapamadığın soruları tekrar etmende gerekiyor. İlk başta zor gelcek ama bu alışkanlığı kazanman gerekiyor. Mat2 ye gelelim. Mat1 inin biraz daha sağlamlaştırdıktan sonra mat2 ye hemen başla. en geç kasımın ortasında başla mat2 ye. Mat2de behzat hocayı kesinlikle öneririm. Geoda basit bi kitaptan başla. Konular birbiriyle bağlantılı. bi konuyu çalışınca o konunun sorularını yapamaman çok normal. Tüm konuları baştan kolay bi kitaptan bitir. Sonra orta kitaptan bitir. Geometrim çok iyi olmadığı için ancak bu kadar öneride bulunabiliyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: akpaha

Üniversitede görüşürüz hocam
    Azmine saygı duydum bide şu obpmiz 75 olmasaydı daha iyi yerlere girerdik

Aynen mutlaka görüşelim Lanet obp. Kafan 3-4 k geri attı bizi
    Hocam mat1 için hangi konu anlatımı onerirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

Hocam mat1 için hangi konu anlatımı onerirsiniz

Ben simetriyi kullanmıştım Memnundum genel olarak. Uzun ama güzel
    Hocam YGS de 180k lys de 80 k idim mezuna kaldim. Umarım seneye yanınıza gelirim.
    Bu arada problemler konusunu yapamiyorum bi tavsiye versen iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

Hocam YGS de 180k lys de 80 k idim mezuna kaldim. Umarım seneye yanınıza gelirim.
    Bu arada problemler konusunu yapamiyorum bi tavsiye versen iyi olur.

Biz bu sene boyu apoteminin problemlerini bekledik. Son anda çıktı çözemedim. Onu bi incele. Ben 12. sınıfta güray küçük ün fasikülünden temelimi atmıştım, bu senede simetriyi bitirip konu özetliden çözdüm. Problemler iyi çözebilmek için sınavda çıkmasada ilk önce temel kalıp sorularını iyi öğrenmen gerekiyor. İlk başlarda baya işlemler yaparak çözeceksin daha sonra bikaç kalem hareketi ile sonuçları bulabileceksin. Problemler önemlidir. Beğendiğin bir fasikülden çalış. Denemelerle birlikte geliştirirsin
    Saol hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.