Şimdi Ara

TT 4.5G Hız Testleri [ANA KONU] Yeni Rekor 337 Mbit İndirme/393 Mbit Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

*** @Kefelon'a teşekkürler.

SPEED TEST UYGULAMALARI--->

iOS: https://itunes.apple.com/tr/app/speedtest.net-speed-test/id300704847?mt=8

Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=tr

Windows Phone:https://www.microsoft.com/tr-tr/store/apps/speed-test/9wzdncrfhv8x

ÖRNEK SPEED TEST PAYLAŞIMI--->

İL/İLÇE: İSTANBUL/SULTANGAZİ (Her il ve ilçede hızlar farklı olabilir, bulunduğunuz ildeki en iyi operatörü bulmak için herkes il ve ilçesini yazarsa daha yararlı olur.)

TELEFON MODELİ:
    iPhone 6 (4.5G hızınızı telefonunuzun içinde bulunan modemde etkiliyor, o yüzden yazabilirseniz sevinirim)

SPEED TEST SS'Sİ VEYA LİNKİ:

SS (simage atmaya dikkat lütfen):

LİNK: Speed Test uygulaması içinden paylaş yöntemiyle bu linki alabilirsiniz İSTEĞE BAĞLI

BUYURUN KOPYALAYIN;

İL/İLÇE:

TELEFON MODELİ:

SS VEYA LİNK:

1 Nisan Öncesi Testler

Videolar alıntıdır.

Yeni videolar paylaşılmış...

Videolar için not:

"Türktelekom Antalya Müdürlüğü 4.5G test Etmemize izin verdi ve olağan üstü sonuçlara karşılaştık upload Hızı çok şaşırtıcı 365Mbps yükleme Downloads hızı 343Mbps indirme hızını gördük
    Beyler WİFİ İLE BAGLI görünyor ama 4.5g VIN gibi bir cihza baglı sim kart ondan wifi ile baglanıyor "

"Testimiz Türktelekom Antalya müdürlüğünde test edilmiştir Türktelekom yetkililerine teşekkür ederiz ..."

Eski videolar

Testte kullanılan Samsung galaxy note 4 150 mbps download 50 mbps upload destekliyormuş.

@nucLear in testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 31 Mart 2016; 0:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha 4.5g faaliyete geçmedi test nasıl yapabiliyorsunuz

• Turk telekom olduğu nerden belli
    Bana göre amaç belli algı operasyonu yapıp abone kazanmak

• Probleminiz ne anlayamadım? Telefonda Türk Telekom yazıyor gorduyseniz, ayrıca videolarla herhangi bir alakam yok. YouTube da tesadüfen denk geldim ve paylaşmak istedim.

• 4G yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

Probleminiz ne anlayamadım? Telefonda Türk Telekom yazıyor gorduyseniz, ayrıca videolarla herhangi bir alakam yok. YouTube da tesadüfen denk geldim ve paylaşmak istedim.

Sana lafımız yok

• Twitter'da Turkcell testlerini görmüştüm 150 Mbit'e yakın ama retivit edince sildiler. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bos sebekede bu hizlari gormek normal, onemli olan kullanicilar varken 100 mbit hizlara ulasabilmek:)

• scoopi kullanıcısına yanıt
    Bizdeki 3G hızları elin 4G'sinde yok diye satılırken, bizdeki az kotalardan ve pahalı fiyatlardan bahsedilmiyordu. 4G'de de aynı mantık süreceğinden kapsamanın iyi olduğu yerlerde iyi hızlar alınacaktır yine. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum, bir kac speedtest ile bitecek kotalarla millette algi yaratmaktan baska bir sey degil. Bir de kotaniz bittiginde mB'ini 15 tl ile ucretlendirmek bi bizde olsa gerek.

• şebeke arattığımda 3 operatörüde lte olarak görebiliyorum ama maalesef lte olana bağlanmıyor. nasıl bir açık yakaladı bunu çeken arkadaş merak ettim yada firmada çalışan test eden birisimi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

şebeke arattığımda 3 operatörüde lte olarak görebiliyorum ama maalesef lte olana bağlanmıyor. nasıl bir açık yakaladı bunu çeken arkadaş merak ettim yada firmada çalışan test eden birisimi acaba?

Türk Telekom'un test yaptırdığı yerler oldu ve forumda da bazı mühendis arkadaşların şifreleri paylaşıldı. Bu şekilde test yapmış olabilirler. Vodafone'da tırının gittiği yerlerde uyumlu telefon kullananlara hızı denettiriyormuş. Turkcell içinse eğer Turkcell Europe hattına sahipseniz, roaming açıksa, 4G hizmeti açıksa ve data paketi varsa beklemeden şu an 4.5G kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

şebeke arattığımda 3 operatörüde lte olarak görebiliyorum ama maalesef lte olana bağlanmıyor. nasıl bir açık yakaladı bunu çeken arkadaş merak ettim yada firmada çalışan test eden birisimi acaba?

Türk Telekom'un test yaptırdığı yerler oldu ve forumda da bazı mühendis arkadaşların şifreleri paylaşıldı. Bu şekilde test yapmış olabilirler. Vodafone'da tırının gittiği yerlerde uyumlu telefon kullananlara hızı denettiriyormuş. Turkcell içinse eğer Turkcell Europe hattına sahipseniz, roaming açıksa, 4G hizmeti açıksa ve data paketi varsa beklemeden şu an 4.5G kullanabilirsiniz.

Turkcell plat uyesiyim bize oncelik yokmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Oskis
    Turkcell plat uyesiyim bize oncelik yokmu

Bende aynı üyeliğe sahibim ancak öyle bir öncelik yok. Türkiye içinden alınan hatlar ile 1 nisan 2016'dan önce 4G şebekesini kullanamazsınız. Yabancılar içinse 1 şubat 2016'da 4G hizmeti başladı. Almanya hattı sayılan Turkcell Europa ile Almanya'dan hat alarak veya diğer 4G uyumlu yabancı hatlarla şu an Türkiye'de 4G kullanabiliyor. Tabi bunun için yabancı hatta roaming açık olmalı, sim kart 4G uyumlu olmalı, yabancı hattın 4G servisi açık olmalı ve bizim operatörler ile anlaşması olmalı. Test yapanlar genelde bu yöntemi kullanıyorlar.
  • Ankara çankaya'da bir mevki

TÜRK TELEKOM

4g

Resimde görüldüğü gibi 800 ve 1800 MHz den yayın yapılacak.

3g-1

3g yayını 900 MHz e taşınmış durumda

3g-2

bina içi için tek anten 2100 Mhz den 3g yayın yapıyor.

2g

[simage]https://store.donanimhaber.com/e5/8e/79/e58e7930fe6ed407899de7460b6eabdb.jpg
    [/simage]
    1800 MHz den 2g yayını devam ediyor.

Sertifikaların asılı olduğu kabin

Baz istasyonuna giren turuncu Turk Telekom fiber kablosu görülüyor.

TURKCELL

2G yayını 900 MHz'den, 3G yayını ise 2100 MHz'den yapılıyor. Birçok 3G anteni olduğu görülüyor (5 tane)

Turkcell kabinine giren Superonline fiber kablosu görülüyor.
    Turkcell'in 4G yayın için kabinde asılı bir sertifikası bulunmadığı için o konuda yorum yapamıyoruz.

VODAFONE

2G için 900, 3G için 2100 Mhz den yayını var. 4g için sertifika olmadığından yorum yapamıyoruz.

Bu da vodafone'un baz istasyonu kabini, herhangi bir fiber kablosu yok istasyona giren.

Ankara Çankaya'da başka bir mevki
    [simage]https://store.donanimhaber.com/a5/21/91/a5219128cae21cd0c6545d346da1b4a0.jpg[/simage]

Resimdeki istasyonlar soldan sağa vodafone (kırmızılı olan), turkcell (mavili olan) ve turk telekom'a ait (en sağdaki).
    Turk telekomun istasyonunda bulunan uzun ve daha alçakta antenler multiband diye tahmin ediyoruz. Morla işaretli yerlerde 4g yayın için çekilen kablolara takılan turuncu bantlar görülüyor. Koyu mavi ile işaretli yerde turuncu Türk Telekom fiber kablosu gözüküyor. Turuncu ile işaretli kısımda ise üzerinde 'dual band combiner' yazan kare şeklinde bir kutu bulunuyor (huawei marka). Kısa ve daha üstte bulunan antenler ise muhtemelen 2g ve 3g yayını için. 4g yayın için İstasyonun kabinine asılı bir sertifika yok ama yakında asılacaktır muhtemelen.

Vodafone ve turkcell in istasyonlarına giren bir fiber kablosu yok, ikisi de 2g ve 3g yayın yapan istasyonlar. Üzerlerinde herhangi bir 4g için gerekli anten vs. bulunmuyor, kabinlerinde asılı 4g sertifikası da yok, 2g ve 3g sertifikaları var sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 31 Mart 2016; 0:23:45 >

• boyzof B kullanıcısına yanıt
    İkinci resimde zaten Turk Telekom'un istasyonunda radyolink görünmüyor. Diğerleri trafiği radyolink ile sağlıyor henüz. Vodafone istasyonuna kuşlar yuva yapmış. :D

İlk gruptaki istasyonların anten görüntüleri yok mu?

Gelişmeler iyi de, 4G'yi makul kılacak daha bir İnternet paketi göremedik. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Mart 2016; 17:33:20 >
    İlk grubun antenleri binanın çatısında dağınık vaziyette, hangisinin hangisine ait olduğu belli değil ve fotoğraf cekmek zor

• Zonguldakda Fiber varmi telekomun

• Tüm Türkiye'de var. Her ile gidiyor ama işte her mahalleye gidiyor mu o başka mesele...
    Her ilde telekom fibermi var artik yanlismi anladim ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.