Şimdi Ara

Shotokan Karate Yapan Arkadaşımla Sparring Yapıcam Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş grubumda karate yapan biri var.Ben uzun zamandır boks yapıyorum.Bu arkadaşı sparringde yenmem gerekiyor.Kızlarda var.Boksla karate yapan birini nasıl indiriririm.İkimizinde lisansları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 25 Nisan 2015; 2:05:00 >

• Tekmelerine dikkat et ve sürekli dizini kullanarak blokla ayrıca gardını düşürme bu arada unutm sen boksörsün onun en ufak açığında nakavt etmeye çalış başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekmelerden korunmayı öğren gerisi kolay boks yapan biri dayanıklıdır ve karate yapan birini yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Tekmelerden korunmayı öğren gerisi kolay boks yapan biri dayanıklıdır ve karate yapan birini yer

Peki tekmeler nasıl bloklanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Tekmelerden korunmayı öğren gerisi kolay boks yapan biri dayanıklıdır ve karate yapan birini yer

Peki tekmeler nasıl bloklanır

Low,middle ve high kick block yazıp izle.

Side kick var birde onun bloklamayı bende bilmiyorum ama çok yakın durursan veya uzak durursan o tekmeyi atamaz. O tekmeye özellikle dikkat et nefesini keser.
  • MMA durusu al. Guclu bacagin arkada gucsuz onde. Hafif kivrik. Cok azicik egilirmis. Surekli yaylan. Tekme attiginda obdeki bavagi cok hafif kaldir. Onun tekmesi senin dizinin yanina gelicek sekilde. Eger vucuda tekme atarsa attigi yere dogru kapam. Ellerini yumruk yapma. Gardınını alırken avuc iclerin ona baksın. O sana vururken savurursun. Bos buldugun anda ondeki ayaginla onun ondeki ayagina bas. Ayagini kaldirma. Onun ayagina basarken ona sarilirsan hicbir sey yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

MMA durusu al. Guclu bacagin arkada gucsuz onde. Hafif kivrik. Cok azicik egilirmis. Surekli yaylan. Tekme attiginda obdeki bavagi cok hafif kaldir. Onun tekmesi senin dizinin yanina gelicek sekilde. Eger vucuda tekme atarsa attigi yere dogru kapam. Ellerini yumruk yapma. Gardınını alırken avuc iclerin ona baksın. O sana vururken savurursun. Bos buldugun anda ondeki ayaginla onun ondeki ayagina bas. Ayagini kaldirma. Onun ayagina basarken ona sarilirsan hicbir sey yapamaz.

Hocam 2 aydır mma kursuna gidiyorum ama ordaki hareketlerde usta değilim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim lisanslı boksör olan adamın kendini her türlü koşulda korumayı öğrenmiş olması gerekir.

madem tavsiye istiyorsun, senin olayın jab'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

kardeşim lisanslı boksör olan adamın kendini her türlü koşulda korumayı öğrenmiş olması gerekir.

madem tavsiye istiyorsun, senin olayın jab'dir.

Karşında siyah kuşak karateci olunca öyle olmuyor ama
  • Mümkün olduğunca rakibine yakın dur.
  • bikere karate kurallarına göreyse sana göre cok avantajlı rakibin ve de türkiyede boksun karateden cok daha işe yarar olmasınıns ebebi cogu karate salonunun adam akıllı ögretememesi sparring vs. pek calıstırmaması ama boks salonlarının buna oranla daha düzgünc alıstırması. eğer arkadasın cidden sağlam yapıyorsa yenmen cok zor (karate kurallarıyla)
  • Ne bilgiler var be. Ben dövüşte pek iyi değilim maalesef. Hoş, ihtiyaç da duymuyorum. Lakin öğrenecek olsam Muay Thai öğrenirdim. Muay Thai'cilerin eli çok sağlam oluyor, hele ki dereceleri varsa, tecrübeliyim.

• tekmeleri daha sağlamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

tekmeleri daha sağlamdır

Doğrudur, o bahsettiğim kişi sonradan boksa başladı ama doğrudur.

• İşiniz gücünü kavga kızlara hava de arkadaşına sparring atmıyalım ikinizin dalları farklı sakatlık çıkmasın gidin kafeye oturun utanma ve aniden söyle onu sevdiğini dünyaya kavga değil sevgi lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.