Şimdi Ara

Shingeki no Kyojin (Attack On Titan) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.501
Cevap
25
Favori
121.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır tahminim böyle bir şey olacağıydı ve korktuğum başıma geldi. Bundan sonrası çok klişe olacak gibime geliyor.
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Gerçek Attack on Titan şimdi başladı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Animeyi çok uzun süredir takip edenler için normal bir durum var. Bu dizinin keyifli noktalarından birisi gizem ve sır perdelerine saklanmış olaylar içermesiydi. Şimdi bu olaylar dünyanın en sağlam kurgusuyla bile açığa çıkarılsa muhtemelen gizem hissiyatı ortadan kalktığı için aldığınız haz azalmış olacak. Bu sezon sona erdiğinde evrene ilişkin gizemlerin büyük çoğunluğu bitecek.

Mesela ben ilk defa izlerken veya okurken insanlık tarihinin 100 yıl öncesini bilmemesi çok saçma geliyordu, ancak bunu 3. sezonda gayet tutarlı ve evrene uygun şekilde izah ettiler.

Animenin gittiği noktayı beğenmeyen arkadaşlar, emin olun şu anda mangada yer yerinden oynuyor daha önemlisi kurgusunu hiç bozmadı sanki baştan itibaren tasarlanmış gibi hissettiriyor.

En basit örneği bu bölümde tek bir sahnede bir saniye sesini duyduğumuz karakteri mangada da göstermişlerdi ve yaklaşık 25 bölüm sonra önemli birisi olduğunu anlatıyordu.

Eğer aksiyon arıyorsanız da sadece 4. sezonda iki büyük savaş bizi bekliyor ki bunlardan birisi meşhur "traitor" sahnesi (2. sezon 6. bölüm) epicliğinde olacaktır.

Yine de özet geçilmesini istersiniz diye yazıyorum. Çözümlemeniz hikayeye yakın ancak çok daha fazlasını içeriyor. Kahramanlarımız Paradis adası denilen topraklarda yaşıyorlar ve ırk olarak Eldian ırkına mensuplar. Eldianların adasına yakın olan millet Marley insanları ve bu iki millet uzun süredir savaş halinde. Marley insanların iddiasına göre Eldianlar şeytan tohumu ve ilk Devlerin ortaya çıkmasından dolayı lanetliler. (2. sezonda Berthold'un hakaret olarak şeytan tohumu kelimesini kullanması kasıtlı). Ayrıca ilk soykırımın Marley insanlarına yapıldığını iddia ediyorlar.

Geçmiş savaş döneminde iki millet de kıtanın içerisinde yaşarken Eldian kralı milletini toplayarak Paradis adasına yerleşiyor, yaşadığı toprakların çeveresini Maria-Sina gibi duvarlarla çevreliyor ve diğer milletlere kendilerine saldırmaları halinde duvarların içinde yer alan titanları üzerlerine salmakla tehdit ediyor. Kendi milletinin hafızasını siliyor (3. sezonda görmüştük.)

Marley devleti kendi toprakları içerisinde kalan Eldianları toplayıp azınlık kampına yerleştiriyor. Bunların beynini yıkayıp Zırhlı titan, dev titan gibi savaşçılara döndürüyor. Dizinin başladığı nokta bu savaşçı titanları Paradis adasına Kral soyundan gelen Kurucu titan (tüm devlere emir verebiliyor) özelliğini çalmaları maksadıyla gönderip Shiganshina kapısını kırdıkları nokta. Zaten Eren'in babası bu süreçte Kurucu titan özelliğini Kral soyundan gelen insanın kızını yiyerek çalıyor.

• Haydaaaa. 3. sezona 2 gün önce başlamıştım güncele geldim.

İşler fena karıştı. Animenin gittiği yeri beğenmeyenler var. Bence çok iyi devam ediyor.

Eski çağlarda geçtiğini sanıyorduk halbüki teknolojinin geliştiği bir çağda geçiyormuş anime. Sizi bilmem ama bende Hype oldu
    . Bence gizem daha da arttı ilerde neler olacak çok merak ediyorum

Not : Mangayı okumuyorum.

Not 2 : Spoiler yemeden animenin geçtiği evreni araştırmak mümkün müdür? D
    uvarlar nerede yer alıyor, diğer devletler nerede yer alıyor vb.

Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 11 Haziran 2019; 15:15:21 >

• M.Riddle kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrashbringer

uzun zamandır tahminim böyle bir şey olacağıydı ve korktuğum başıma geldi. Bundan sonrası çok klişe olacak gibime geliyor.
    Bakalım umarım daha iyiye doğru gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dizi geçmişte geçmiyor hocam, ilk bölümün adı gününümüzden 2bin yıl sonrası veya günümüzden itibaren 2bin yıl şeklinde yani dizinin kafa karışıtırı bir zaman dilimi içerdiğini anlatıyor zaten.

Animenin geçtiği dünyaya ilişkin üst mesajda yazdıklarıma bakabilirsiniz, herhangi bir olay açığa çıkartmadan harita üzerinden bahsetmeye çalıştım.

Ek olarak

SnK evreninde geçen yüzyıl dünyasına benzer benzer milletler var. Paradis adasının duvarlarına tıkılmış Eldianlılar ile anakarada bulunan Marley haricinde Büyük uzak asya devleti, büyük ortadoğu devleti gibi devletlerin bahsi geçiyor ancak olay örgüsünün Marley-Paradis üzerinden gittiğini söyleyebilirim.

Hatta mangada dünya haritası parça parça açığa çıkarılıyor. Mangakanın Afrika ile Madagaskar adası haritasını baz alarak kendine harita çizdiği anlaşılıyor. (Tam ters simetrisini kullanmış fark edeceğiniz üzere) Bir de Paradis adası büyüklük olarak Madagaskar'dan çok daha büyük olması lazım çünkü sırf duvarların arasında kalan arazi Madagaskar kadarmış.

• Vay neler dönmüş serhat ya

Açıkçası böyle bir şey bekliyordum reiner evime dönecem deyip deyip duruyordu zaten.Ama ben köy gibi bir yer bekliyordum yalan yok az sayılı. Ama bildiğin adamlar medeniyet kurmuşlar.Onlarda da duvar var sanırım ne gibi farkı var haftaya anlarız. Ve en sevindiğim grishanın çocukluğunu görecek olmamız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: victor zsasz

Vay neler dönmüş serhat ya

Açıkçası böyle bir şey bekliyordum reiner evime dönecem deyip deyip duruyordu zaten.Ama ben köy gibi bir yer bekliyordum yalan yok az sayılı. Ama bildiğin adamlar medeniyet kurmuşlar.Onlarda da duvar var sanırım ne gibi farkı var haftaya anlarız. Ve en sevindiğim grishanın çocukluğunu görecek olmamız.

Aynen. Bende köy gibi bir yer bekliyordum. Benim aklımada şey takıldı hocam. Yaratık dev olan adam Erenle konuşmuştu ya , seni kurtaracağım, baban yalan söylüyor diye. Onu çok merak ettim. O adamın Grisha ile yakınlığı falan mı var acaba?

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Grisha'nın kardeşi olabilir hocam. Belkide son bölümdeki fotoğrafta grisha ile bir kadın, kucağında da bir çocuk vardı o olabilir. İlerde kesin çıkar kim olduğu, boşuna söylenmedi o laf
  • quote:

Orijinalden alıntı: victor zsasz

Grisha'nın kardeşi olabilir hocam. Belkide son bölümdeki fotoğrafta grisha ile bir kadın, kucağında da bir çocuk vardı o olabilir. İlerde kesin çıkar kim olduğu, boşuna söylenmedi o laf
    Evet
    kardeşi çıkabilir
  • 4. sezon onayını aldı.
  • Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama izlerken o gaza getirme OST'i girdiği an 3 4 kere başa alıyorum o sahneyi.
  • 3. sezon bayağı kötü ... Her bölümde sadece 1 olay var yada yok. En nefes kesen sahnede tak adamın bebekliğine dön, tak adamın babasını hatırla, tak adamın annesinin saçını hatırla...

Flashbackler, soliloquy dediğimiz monologumsu sahneler çok fazla üst üste gelmiş. Bazen tek bir adım atmaları 10 dakika alıyor. Ufaktan bir hesap yaptık kuzenle, bütün önemli sahneleri koysalar 40-45 dakikada girişi-gelişmesi-sonucu ile bu 19 bölümü bitirebiliyorlar. İzlediğimiz ise 456 dakika kağıt üstünde into outro çıkınca 380-390 dakika gibi bir şey yapıyor.

Ve çok çok çok gereksiz sahneler var, akıcılığı bozan, diğer sezonlar gibi dengeyi tutturamayan bir seyir var. 1 ve 2. sezonun efsaneliği kesinlikle burada yok. Umarım biter de rahatlarız. Zira Plot armorlar Game of Thrones'u solladı, hatta GoT'un son sezonunu iyi bir sezonmuş gibi gösterebilecek kıvamda.

Reiner kısmı neydi öyle, daha kaç kez ölecek bu ? Her seferinde kabak gibi önlerinde ve bir şekilde kaçırılıyor, mal mal izleniyor öldürülmüyor. Levi gibi soğukkanlı en tecrübeli en keskin adam, sokakta gerektiğinde insanları bile öldürürken BAŞ ve BAŞ ve BAŞ ve BAŞ düşmanını (en azından bildiğimiz kadarı ile) nasıl sağ bırakır orada çene çalar hemen monoloğa girer. İ-na-nıl-maz !

Özellikle 1. sezon diğer pek çok animeden farklıydı diye benim gibi animelere soğuk bakan pek çok kişiyi diziye çekti. En azından o zamanlar sorulması gereken tonlarca soru vardı ve bu sorular altında dizinin akıcılığı seyrine değer en önemli özelliği idi.

56 bölüm olmuş 2 tane soruya cevap veremediler. Şimdi bu kalan 3 bölümde verecekler ? Diğer sezonların akıcılığı-aksiyonu ve bölüm sayısına göre cevaplandırdıkları soru oranları 3. sezona oranla çok çok çok daha iyiydi.

Bu sezon tipik kalbur üstü bir anime tadında. Kötü olmuş üzüldüm. İzlediğim zamana da acıdım şahsen biraz. Umarım son 3 bölüm şaşırtır.

• Antikaruh kullanıcısına yanıt

Levi neden öyle bir şey yaptığı söyledi zaten Zeke'nin dev gücünü ele geçirmek istedi, bir de Zeke'yi mangaka öldüremezdi gelecek sezonlarda önemli işleve sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Levi neden öyle bir şey yaptığı söyledi zaten Zeke'nin dev gücünü ele geçirmek istedi, bir de Zeke'yi mangaka öldüremezdi gelecek sezonlarda önemli işleve sahip

Biliyorum da o da saçma, zaten bir işe de yaramadı o düşünme sekansı. Zoraki bir kurtarış bir plot armor olmuş.

Animenin gittiği komünizm, nazi, yahudi benzetmeli vs tema hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yaratıcı oluşundan dolayı beğenilmesi sıfatına bir darbe vurur mu ? Dünya tarihinden esinlenmiş oluşu belki de ilerideki yorumlamaların-teorilerin buna göre şekillenecek olması ? Ben gizemini yitirdiğini düşünüyorum. Eski orta-çağ havası kalmamış oluyor böylece.

Bazısı seviyor ilginç buluyor, bazısı da gizemini yitirdiğini düşünüyor sevemiyor. Ben beğenemeyen tarafdayim o eski havası gidince benim icin bir çok sey eksildi.Mangasi pek sarmadı okumak icin okuyorum gibi geliyor. Yeni sezonu güzel işlenirse o kısımlar icin daha iyi olur benim için, bir de aydan aya çıkınca anlamadığım yerler olmuştu tekrar okumayada üşendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 16 Haziran 2019; 19:1:34 >
    Tam içimden geçenleri özetlemişsin valla. Bide ağlama sahnelerini kes ordan her bölüm başı 5 dkka.
  • arkadaşlar mangadan spoiler vereceğinizde belirtin lütfen.
  • Next eposide, Shingeki no Kyojin.

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.