Şimdi Ara

Shell Ultra Professional vs. Total Quartz 9000 Future NFC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar hyundai i20 2013 model 1.2 benzin/LPG'li aracım var yağ değişim vakti geldi. Aracımın kitapçığında motor yağında istenen gereksinimler ACEA A5/C5 ve API SL. Bu zamana kadar gereksinimleri karşıladığı için Shell Ultra Professional AF 5w30 koydum fakat bu yağ 5 litre şeklinde satılıyor, her yağ değişiminde 1,5 litre yağ artırıyorum. Total'in yeni bir yağını buldum Quartz 9000 Future NFC isimli yağ ACEA A5 ve API SL karşılıyor, ayrıca Total'in sitesinde "kurşunsuz benzin kullanan katalizörlü araçlar ve LPG kullanan FORD araçlara mükemmel şekilde adapte edilmiştir." şeklinde bir ibare geçiyor yani benim araç da LPG'li olduğu için daha iyi olur mu diye düşündüm.


    Hangi yağı tavsiye edersiniz arkadaşlar Total'e geçmeye değer mi? Fiyatları aşağı yukarı aynı. Linkeri aşağıya bırakıyorum.


    https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-ultra-professional-af-5w-30.html


    https://katalog.total.com.tr/tur-website-total-elf/tu/products/s02/QUARTZ-9000-FUTURE-NFC-5W-30




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 5 Aralık 2020; 16:55:14 >







  • Total'in yağları fena değil. PSA grubu araçlar ağırlıklı Total kullanıyor, sorun yaşayan pek yok. Sizde de sorun olacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Total'in yağları fena değil. PSA grubu araçlar ağırlıklı Total kullanıyor, sorun yaşayan pek yok. Sizde de sorun olacağını sanmıyorum.

    Sorun olmaz zaten hocam da hangisi daha iyi olur ?

  • litre fiyatı shell in daha ucuzsa ve her bakımda 1,5 litre artıyorsa sizin için çok iyi hocam. her 3 bakımdan sonra 1 bakımlık daha motor yağınız oluyor. artan yağları temiz bir motor yağı kabında güneş görmeyecek şekilde saklarsanız sıkıntı olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 5 Aralık 2020; 22:20:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.