Şimdi Ara

SHELL GTL hakkında herşey (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
957
Cevap
12
Favori
99.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: worldwar

Arkadaşlar muğla da GTL var mı? bulamıyorum maalesef

İzmir civarında nererlerde GTL bulabilirim?

Orijinalden alıntı: yutuna

quote:

ekteki listeden izmir il olarak seçin , ilçelerine tek tek bakarak hangisinde GTl var görmek mümkün ancak tam yerini goggledan bulmak ayrı bir iş.

http://www.shell.com/home/tr-tr/html/iwgen/app_profile/pompa.html

• merkez, bornova,çeşme,kemalpaşa,konak,urla olarak gözüküyor
  • 90-100 km sabit hızlarda 5. viteste biraz daha az yaktırıyor araca sanırım. Geçen günkü denememde 90-100km sabit hızla 5. viteste yüksüz,klimasız,akşam 3.6 lt ortalama yakıt tüketim değerini gördüm. Bunun yanında önceden söylediğim gibi aracın sesindeki azalma kesinlikle kayda değer.

quote:

• sanırım belirli bir kesim için hedef kitle koymuşlar. Bir ürün satmak için çok yanlış politika.Dikkat ederseniz büyükşehirler ve satışın yüksek olacağı yerler özellikle seçilmiş. Neyse kendileri bilir , o kadar rekabet var ki
    quote:

Ankarada iki depo GTL kullanmıştım şu an muğla merkezdeyim. marmaris bodrum milas da var muğla merkezdeki istasyonlar daha getirmemiş nasıl iş anlamadım
    quote:

quote:

• @vezir üstadım benimki belki kuruntudur ancak gtl aldığımdan beri aracı genel de uzun yolda kullanıyorum,Aydın-İzmir otobanında İzmir'e kadar 150'nin altına düşmeden geldim,dün fark ettim ki benim aracın tamponunda kararmalar olmuş,araç duman atmış.Bu acaba yakıtın temizleme özelliğinden kaynaklı bir şeymidir?

Orijinalden alıntı: -ottoman-

@vezir üstadım benimki belki kuruntudur ancak gtl aldığımdan beri aracı genel de uzun yolda kullanıyorum,Aydın-İzmir otobanında İzmir'e kadar 150'nin altına düşmeden geldim,dün fark ettim ki benim aracın tamponunda kararmalar olmuş,araç duman atmış.Bu acaba yakıtın temizleme özelliğinden kaynaklı bir şeymidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

işallah ondandır
    quote:

@vezir üstadım benimki belki kuruntudur ancak gtl aldığımdan beri aracı genel de uzun yolda kullanıyorum,Aydın-İzmir otobanında İzmir'e kadar 150'nin altına düşmeden geldim,dün fark ettim ki benim aracın tamponunda kararmalar olmuş,araç duman atmış.Bu acaba yakıtın temizleme özelliğinden kaynaklı bir şeymidir?

İnşallah,sen de böyle dedin ya içime iyice kurt düştü,ama ondandır ondandır.

• eksozdaki partiküller kuru kağıt mendile geliyor mu test etmelisin.
    sonra aynı testi ıslak mendil (piyasada satılan alkolsuz olanlardan)ile yaparak bahsettiğin kararmaların çıkıp çıkmadığını kontrol yaparsan daha net birşey söylemek mümkün.

Bu iki deneme de de çıkmazsa alkol (80 derece saf kolanya olabilir) ile dene ,

alkol ile çıkanlar motordan gelenler olmamalı .yani alkol ile çıkıyorsa başaka nedenleri olmalı diye düşünüyorum.

quote:

quote:

işallah ondandır
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Ağustos 2009; 13:16:08 >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Araba garanti kapsamı dışına çıkacak diye korkmasam opeti bırakıp hep gtl alacağım ama maalesef çekiniyorum.Ford bizi opete bağladı bir kere .Gerçi bir şikayetim yok ama yine de insan yeni şeyleri denemek istiyor.
  • fırsat varken deneyin EPDK kararlarından sonra fiyatlrı eurodizelle aynı oldu ,daha önce 10 kuruş pahalı idi .Bu zamlardan sonra belki 15 kuruş pahalı olurdu toplam epdk süresi 3 ay içindi. 1 ayı geçti bile kaldı 2 ay .Sonra isteseniz de pahalı olduğu için kullanamayabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: karaşahin_2008

Araba garanti kapsamı dışına çıkacak diye korkmasam opeti bırakıp hep gtl alacağım ama maalesef çekiniyorum.Ford bizi opete bağladı bir kere .Gerçi bir şikayetim yok ama yine de insan yeni şeyleri denemek istiyor.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

eksozdaki partiküller kuru kağıt mendile geliyor mu test etmelisin.
    sonra aynı testi ıslak mendil (piyasada satılan alkolsuz olanlardan)ile yaparak bahsettiğin kararmaların çıkıp çıkmadığını kontrol yaparsan daha net birşey söylemek mümkün.

Bu iki deneme de de çıkmazsa alkol (80 derece saf kolanya olabilir) ile dene ,

alkol ile çıkanlar motordan gelenler olmamalı .yani alkol ile çıkıyorsa başaka nedenleri olmalı diye düşünüyorum.

quote:

quote:

işallah ondandır
    quote:

Tamam üstad ilk fırsatta bakacağım.

• Doğru söylüyorsun vezir, Shell V-Power dizelin yerine GTL yi getirmesi gerekir. Eninde sonunda öyle yapacak da ne zaman olur bilemem. Birde şu var tabii tüm dünya piyasasına GTL içeren yakıtı yetirebiliyormu
    quote:

sanırım belirli bir kesim için hedef kitle koymuşlar. Bir ürün satmak için çok yanlış politika.Dikkat ederseniz büyükşehirler ve satışın yüksek olacağı yerler özellikle seçilmiş. Neyse kendileri bilir , o kadar rekabet var ki
    quote:

Ankarada iki depo GTL kullanmıştım şu an muğla merkezdeyim. marmaris bodrum milas da var muğla merkezdeki istasyonlar daha getirmemiş nasıl iş anlamadım
    quote:

quote:

• tüm dünyayı bırakın avrupa pazarına bile yetişemez. Kapasite kısıtlı .
    Zaten saf GTL olarak piyasaya verilmiyor blend yani Shell power dizel içine katılıyor karışım oranlarını bilmiyorum ama saf kullnılsa motoru patlatır , setanı çok yüksek.
    quote:

Doğru söylüyorsun vezir, Shell V-Power dizelin yerine GTL yi getirmesi gerekir. Eninde sonunda öyle yapacak da ne zaman olur bilemem. Birde şu var tabii tüm dünya piyasasına GTL içeren yakıtı yetirebiliyormu
    quote:

sanırım belirli bir kesim için hedef kitle koymuşlar. Bir ürün satmak için çok yanlış politika.Dikkat ederseniz büyükşehirler ve satışın yüksek olacağı yerler özellikle seçilmiş. Neyse kendileri bilir , o kadar rekabet var ki
    quote:

quote:

quote:

• Aslında karışım oranlarını bende çok merak ediyorum. İnternette bi pdf bulmuştum orada emisyon değerleri ölçülmüştü. %45 gibi bi oran vardı ama bu oran çok fazla değil mi sizce de ??? linki aradım bilg. maalesef bulamadım
  • bende sonunda bu yakıtı marmariste ağustos ayıda kullanabilme şerefine eriştim. Gerçektten anında çekiş üstünlüğü farketti. özellikle ralli parkuru gibi marmaris antalya arasındaki dağ yollarında düşük devir hızlanması ciddi oranda farkettiğini pratikte tespit ettim. üst vites istemeye başladı . ''S'' şeklindeki sert ve türkiyeye özgü ölüm virajlarında bile ikinci vites 15-20 km hızdan gazı verince araç anında tırmanma eğilimine geçiyordu .Antalyada çok aradım ama maalesef bulamadım .Sadece 3 büyük ilde satılması ne kötü . Bu yakıtın değerini iyi bilin. Sanırım soğuk kış günlerinde esas farkı yaratacaktır. Ankaralılara duyurulur , önünüz kış kıyamet.

• sayın vezir hocam gtl
    son 5 deponun 3 ü gtl kullandım şuanda depoda gtl var.araya iki depo bulamadığım için eurodiesel girdi.

gtl ile korkmadan çok düşük devirlerde gidiyorum çünkü kurum yok.shell istasyonunda adam bana gösterdi rengi su renginde mazot rengi değil.performans olarak çok büyük fark var benim araba 90 bg ama rahat 100 oldu diyebilirim zira eskiden klima açtığımda araba bayılırdı hissedilir derecede ama şimdi klima var yok fark etmiyor gibi.aracım 307 1.6 hdi, 1100 devirlere kadar düştüğüm oluyor düz yolda ne de olsa kurumlanma diye bir sorun yok:) bu yakıtla,mazot pompasını zorlamadığımız sürece sorun yok.sonaxın enjektör temizleyici katkısını ve euro diesel katkısını attım enson fullediğim depoya (30ytl gibi bir masraf edip) aracın sesinde aşırı bir tizleşme var (helikopterlerin ilk motor çalıştırmasında gelen ses gibi değişik birşey:S) egzoz kokusu biraz kötü(kapalı garajı kokutuyor meret:) ama gaza abanınca doğru dürüst duman çıkmıyor arkadan.düşük devirlerde rahat rahat dolaştığımdan ekonomik olarak başarılı bir ürün arada fiyat farkı olmasına karşın bence gidilebilecek mesafe arttığından eurodiesele göre daha ekonomik kullanıma olanak tanıyor.

ayrıca tavsiyelerimle arkadaşım eski tip turbosuz dizel partnerine (70 küsür beygirdi yanlış hatırlamıyorsam) GTL koydu performans artışına şaştı kaldı.kara dizel kullanan araçlarda bile bu yakıt bence kullanılabilir zira eskiden arakadaşım PO'dan kırsal motorın koyuyordu partnerine...

3-4 güne kadar yakıt konusunda makale niteliği taşıyan bir konu açacağım takip etmenizi tavsiye ediyorum
    sayın vezir kullandığım kaynaklar 1'inci elden kimyagerin ağzından olacak(şu anda verdiği bilgileri öğrenmekle meşgulüm)mazot konusunda pek çok arkadaşı bilgilendirmeyi planlıyorum...

saygılar

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 7 Eylül 2009; 12:50:48 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.