Şimdi Ara

SHELL GTL hakkında herşey (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
957
Cevap
12
Favori
98.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki hafradır 4.39dan alıyordum gtl'yi. Bugün baktım 4.46 olmuş
  • Ben kesinlikle fuzuli görüyorum

Zaten SHELL'i hiç sevmem

Kanima girdi pompaci zorla 200.00 tl aldim

4.44 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 25 Ekim 2012; 19:34:49 >
  • Grand Cherokee aracıma GTL alıyordum aracın performansı düşmeye başladı bilmiyorum belkide aldığım yer ile ilgilidir oyüzden dizel Yakıtı artık opetten alıyorum...Fakat Benzinli Hyundai İx35 aracımada Shell 97 oktan dışında başka bir yerden benzin almıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybars233 -- 25 Ekim 2012; 19:33:52 >
  • ya yakıt daha ince aracın bir miktar performansını artırıyor fakat km azalıyor birde pompacılar daha çok kışın donma yapmıyor??? diye tavsiye ediyolar
  • Dobloya gtl alınca, aracın çekişi farkedilir şekilde değişiyor, Journeye aldım 1 depo hiç farketmedi, kırsal koysam gidicek araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120bindeki aracıma GTL koysam faydasımı olur,zararımı acaba?
  • Abartmiyorum

100 km eksik yol gittim 200 tl shell gtl ile

• Merhabalar,

Bu yakıtın ismini son zamanlarda çok duymaya başladım. GTL teknolojisini biraz araştırdım iyi diyenler var kötü diyenler var az km gittim, çok km gittim diyenler var en iyisi alıp deneyeceğim. Aracım 2011 model corolla dizel aracım zaten çok sesli çalışmıyor GTL koyduktan sonra ve sürüş esnasında değişiklikler olursa sizlerle paylaşacağım. En azından 1 kez denemek gerekli hatta iyi sonuç alabilmek için aracın deposunun tamamen bitmesini bekliyorum.
  • GTL sonuçlarını tam alabilmek için bir depodan fazla belki 3-4 depo kullanıoması halinde yapılacak yorumlar daha gerçekçi olacaktır .Tabii ki her yorum bizler için değerlidir
  • İlginçtir, GTL benim arabamda daha uzun yol yaptırıyor sanki.

Bir önceki depoda GTL ile 1210 km'de yakıt lambası yandı, toplamda 1331 km yol yaptım. Depo dolumunda 55,87 litrede attı pompa, 240TL'ye tamamlamak için üzerine ilave yaptı pompacı, 56,34 litre gibi bir miktar oldu (ayrıntılı bilgiler fotoğraflarda, yol bilgisayarını da doğrulamış oldum, otalama tüketimi yanılmadan hesaplamış).

Fişten de göreceğiniz üzere FuelSave ile doldurdum, şimdi de onu deniyorum. Fakat son duruma baktığımda lamba 1210'dan önce yanacak gibi duruyor. Bu depo bitince onun da ayrıntılarını paylaşırım. Yol bilgisayarı verileri şimdilik aynı görünüyor, zaten kullanım şekli aynı, her gün gidilen parkur hemen hemen aynı; 4,2l /100 km, ortalama hız 55 km/h bakalım sonuç ne olacak.

Araç 2006 model 307. 1,6 HDi 110 HP Euro4 motor, yaklaşık 207.000km'de

SHELL  GTL hakkında herşey

Not : fotoğraf kalitesi biraz kötü, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 9 Kasım 2012; 12:46:53 >

• Bu GTL denen yakıtın pistonları erittiğini bazı yerlerde okumuştum doğruluk payı varmıdır acaba?
  • 13.04.2012 tarihinden itibaren her ay 60 Litre GTL alıyorum. Henüz bir sorunla karşılaşmadım. gayet memnunum.
  • Kurban bayraminda 55lt depo aldi icinde 5lt vardi zaten kayseri istanbuldan 790 km belki inanmazsiniz ama ortalama hizim 120-130dan asagi dusmedim tam yarim depoyla kayseriye indim 55lt ile 1128 km yaptim cok memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl

İlginçtir, GTL benim arabamda daha uzun yol yaptırıyor sanki.

Bir önceki depoda GTL ile 1210 km'de yakıt lambası yandı, toplamda 1331 km yol yaptım. Depo dolumunda 55,87 litrede attı pompa, 240TL'ye tamamlamak için üzerine ilave yaptı pompacı, 56,34 litre gibi bir miktar oldu (ayrıntılı bilgiler fotoğraflarda, yol bilgisayarını da doğrulamış oldum, otalama tüketimi yanılmadan hesaplamış).

Fişten de göreceğiniz üzere FuelSave ile doldurdum, şimdi de onu deniyorum. Fakat son duruma baktığımda lamba 1210'dan önce yanacak gibi duruyor. Bu depo bitince onun da ayrıntılarını paylaşırım. Yol bilgisayarı verileri şimdilik aynı görünüyor, zaten kullanım şekli aynı, her gün gidilen parkur hemen hemen aynı; 4,2l /100 km, ortalama hız 55 km/h bakalım sonuç ne olacak.

Araç 2006 model 307. 1,6 HDi 110 HP Euro4 motor, yaklaşık 207.000km'de

Not : fotoğraf kalitesi biraz kötü, kusura bakmayın.

Guzel degerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 9 Kasım 2012; 21:00:19 >

• FuelSave depo da bitti. Yakıt lambası 1172 km'de yandı. 1263.km'de yakıt aldım. 55,96 litre yakıt aldı. Ortalama hız 54 km/h, tüketim 4,4l / 100 km oldu (yol bilgisayarı 0,1 yanılmış).

GTL : 1331 km - 56,34l - 4,2l / 100km - 55 km/h
    FSave : 1263 km - 55,96l - 4,4l /100km - 54 km/h

FuelSave'in çok da bir esprisi yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Kasım 2012; 13:37:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl

FuelSave depo da bitti. Yakıt lambası 1172 km'de yandı. 1263.km'de yakıt aldım. 55,96 litre yakıt aldı. Ortalama hız 54 km/h, tüketim 4,4l / 100 km oldu.

GTL : 1331 km - 56,34l - 4,2l / 100km - 55 km/h
    FSave : 1263 km - 55,96l - 4,4l /100km - 54 km/h

FuelSave'in çok da bir esprisi yokmuş.

Hatta GTL biraz daha tasarruflu gibi.Performansıda artısı o zaman.

• quote:

Hatta GTL biraz daha tasarruflu gibi.Performansıda artısı o zaman.

hem performans hemd e az tüketim aynı anda olmaz. Yani yakıttan ekonomi bekleniyor ise buna uygun gaz vererek kullanılmalı ve sonuç buna göre değerlendirilmelidir. Ancak siz gaza basıp performanslı kullanıp da yakıt ekonomisi talebinde bulunursanız bunu GTL verebileceğini sanmıyorum.

Zaten bu nedenle şehir içi tüketimleri diğer yakıtlardan fazla çıkmaktadır. Çünkü ister istemez , lambalarda kalkışlarda gaza basıyor ve güzelce hızlanıyorsunuz bunun bir bedeli olmalı , o da yakıt tüketiminin artmasıdır.

özetle yakıt tasarrufu uygulamaları yukarıda arkadaşımızın vermiş olduğu gibi uzun km testleri ve sakin kullnım mümkünse sabit hız kullnımında geçerli olmaktadır . Bu durumda ancak 2 farklı yakıt menzil olarak kıyaslanabilir .

• GTL ile fulleyeli 100km oldu.. Önceleri hep Total Excellium kullandım.. Excellium kullanırken ortalama yakıt tüketimim 5,1 Lt düzeyindeydi.. Depoyu fullemek için ışık yanana kadar bekledim öylece GTL aldım.. İlk 100 km de ortalama tüketim 4,5 Litre gösteriyor.. Çekişte vs çok aşırı bir fark hissetmedim.. Fakat düşük tüketimi dikkat çekici.. Aracı her zamanki gibi kullandım..
  • Arada sırada alıyorum 100tl lik farkını hissettiriyor. Tavsiye ederim.
  • benim arabam mekanik enjektörlü...
    1.7 dti kullanıyorum.ve bilen biler arabanın doğasında kurum problemi var...2003 model araba..kullandığı mazotlarıda varsayarsak hali belli...araç temiz ama ilk defa ben aldığımda manifold temizliğini yaptım..(emme) egr kirden görünmüyordu...

aslında turbonun sökülüp temizlenmesi lazımdı fakat şu anlık vaktim olmadı ve bunu denemek istedim...son 1 senedir opet i kullanıyorum yakınımda bp olmadığı için...
    fakat bunu aldığımdan 20 dakika sonra makinanın sesi baariz kesildi !!!dediğim gibi mekanik enjeksyon olduğu için common dan daha iyi belli ediyor + düz boru var...
    ayrıca düşük hız yüksek vitesteki toparlanması örneğin 65 km 5. vites çok çok güzel ve zangırdamadan devam eder oldu...
    bakalım bir süre kullanacağım bunu...
    bide otoban olsa sabit devir 90-95 ara ara 120 130 yapsa biraz fark eder herhalde..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.