Şimdi Ara

Sharkoon 750w vs Coolermaster 700w

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben bu işlerden çok fazla anlamam çok az anlarım. Çok araştırdım ama ülke maaşallah psu cehennemi gibi. Hiçbir şey anlamadım desem yeridir. Sharkoon 350, coolermaster ise 475 lira. Şimdi benim anladığım kadarıyla kağıt üstü değerlerde coolermaster sharkoon'un çok altında kalıyor. Ama marka güveni olarak ise coolermaster ağır basıyor.

Eğer sharkoon kasama ve parçalarıma zarar vermeyecekse, eşyalarımı yakmayacaksa, oyunlarda psu'dan kaynaklı bir performans düşüşü olmayacaksa sharkoon'u tercih etmek istiyorum. Zaten/çünkü bir çok yorumlarda büyük şirketlerin kullanıcılara doğru düzgün hizmet sunmadığı, asıl hizmeti sharkoon'un sunduğuna dair bir iki şey okudum. İsimleri dışında hiçbir şeyleri sharkoondan daha iyi değil diye yazıyordu millet. Ama çok kaynak yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sana söyle anlatam ürünlerin kalite standartları vardır mesela en iyi powerlar fsp seasonic evga dır coolermasterda iyi ama asıl işleri bu degil bu elemanların asıl işleri bu iyiler yani sharkoon iyi bir marka alman markası olması lazım yanlış hatırlamıyormusan ama sadece besleme anlamında düşünme sogutma fan seside önemli artık bu yüzden coolermaster daha sessiz inan baba bende masterwat lite 700 var çok sessiz çalışıyor iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST0RMHAWK -- 26 Ocak 2019; 12:1:36 >
  • Markaya değil; modele odaklanmak gerek. Örneğin "Coolermaster 700w" diyorsunuz ama Coolermaster'ın hangi serisinden bahsettiğiniz belli değil.
    Coolermaster'ın iyisi var, kötüsü var... Sadece Coolermaster'ın değil, hemen her markanın ürün gamında çeşitli kalite seviyelerinde güç kaynağı vardır. Bu nedenle "şu markalar iyidir" şeklindeki söylemler doğru olmaz. Bir kez daha vurguluyorum, markaya değil; modele odaklanmak gerekir.
    Aklınızdaki PSU modellerini, sistem bilgilerinizi (CPU + GPU + OC DURUMU) ve bütçenizi belirtirseniz, sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.

Bir üyemiz "Coolermaster'ın asıl işi bu değil" demiş... Ne yani; PSU işini hobi olarak mı yapıyorlar?
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    gtx 1070 ve r5 2600'lü sistem kurdum. Sistemi ekran kartı hariç, az önce sinerjiden istettim. Sharkoon 750w'ı tercih ettim. Sırf markadan dolayı daha kötü olduğunu zannettiğim bir psuya 125 lira fazla vererek almak istemedim.

Coolermaster masterwatt 700w
    Sharkoon 750w (bunun modeli vs'si yazmıyor)

Edit:

Gtx 1070 oc'li. Kartta öyle yazıyor. İşlemciyi bilmiyorum oc'den de anlamam ama oc yapmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 26 Ocak 2019; 15:32:37 >
  • Yine bir "danışmak için konu açtıktan hemen sonra kendi kafasına göre sipariş geçme" olayı Biraz sabırlı olsanız daha iyi olmaz mıydı?

Aldığınız PSU'nun modeli yazmıyor demişsiniz ancak Sinerji'de 750w olarak WPC SERİSİ var. Yani SHARKOON WPC 750w almışsınız.

"Coolermaster masterwatt 700w" şeklinde bir ürün yok! Çünkü MasterWatt serisi 450w-550w-650w-750w şeklinde sıralanıyor.
    Muhtemelen bahsettiğiniz ürün MasterWatt Lite serisi bir PSU. Lite serisi 400w-500w-600w-700w şeklinde sıralanıyor ve daha dandik bir seri.

KARŞILAŞTIRMA
    Aldığınız Sharkoon WPC serisi ile ilgili herhangi bir inceleme görmedim. Bu nedenle markaların yayınladıkları özelliklere bakarak yorumlayacağım.
    Aldığınız Sharkoon WPC serisi PSU, CoolerMaster MasterWatt Lite serisi PSU'dan daha iyi değil. Hatta daha kötü gibi görünüyor.

SONUÇ
    Sadece CPU+GPU maliyetinin yaklaşık 4000 TL olduğu bir sistem için 350 TL'lik düşük kaliteli bir PSU kullanmayı düşünmek elim ve vahim.

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    E tamam da 500'lük olanları da çok aham şaham olmadıkları gibi 500'den fazla para da vermem. Yani mantıksız geliyor bana bir psu'ya bir işlemci parası vermek.

Ayrıca zor mesele değil. İki mesaj atarak psu'yu değiştirtebileceğimi tahmin ediyorum.

• https://www.itopya.com/sharkoon-silentstorm-icewind-750w-80-plus-bronze-moduler-beyaz-psu/

bundan bir tane aldim. Gelmesini bekliyorum. Üzerinde Rubycon marka tier1 400v 560mF caps mevcut, diger komponentlerde bronze seviyesi icin uygun görünüyor. Japon kapasitör(cm lite da tayvanmali teapo vardi yanlis hatirlamiyorsam), 135mm fan max 28.3db gürültü (coolermaster lite max 33db gürültü), semi-modüler yapi, güzel görüntülü kablolari ile fiyatinin üzerinde oldugunu düsünüyorum. Bir sonraki sistemim icin aldim. psu nun boyutu 15x16cm, 12V kanalindan 750w (cm lite 648w) verebiliyor. Full koruma üniteleri ile 3 yil garanti...

Coolermaster "LITE" 700w in yerine her türlü tercih edilebilecek bir ürün.

edit: fiyati 389lira silenstorm icewind..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 26 Ocak 2019; 22:54:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
    cm lite 700w max 33db, wpc max 34db.. %50 gücte cm lite 21.9db, wpc 23db.. %20 de cm lite 19.9db, wpc 16db.. 648w, 675w.. Senden rica ediyorum öncelikle yazmadan önce biraz arastirma yap. Yardim etmek istiyorsun yada farkli bir amacin var su forumda bilmiyorum fakat hüsnü zan ediyorum, wpc modelini kullanmadan cm lite modeli "daha" sessiz nasil diyebiliyorsun anlayabilmis degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 26 Ocak 2019; 22:57:48 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    dostum yazılanları iyi oku dark n10 kasam var ve sessiz sekilde çalışıyor 4.5 ghz o.c yaptım 1070ti besliyor rgb fanlar 5 adet ve sessiz sadece bildigimi söyledim fiyat performans açılsından iyi ve farklı bir amacımda yok ve emin ol istersen yani demek istedigim bana göre iyi çalışıyor test ettim kullandım.
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER WATT 80PLUS 700W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-watt-80plus-700w-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html
    aldıgım üründe bu dostum ve 15 yıldır bu işin içindeyim bilgin olsun salak saçma yönlendirmede bulunma ve insanları bilmeden etmeden suçlama ne gibi amacım olabilir onuda bilmiyorum ne demek istedin onuda anlamıyorum ve öneride bulundum alıp almamak ona kalmış aslında sizin gibi bilmiş insanların yüzünden forumda gitmiştim dedim bi yararımız dokunsun ama yok gene aynı kafa devam ediyor iyi forumlar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST0RMHAWK -- 26 Ocak 2019; 18:18:24 >

• Elbette 500 TL ile 750w güç seviyesinde üst kalite bir PSU alınamaz ancak görece daha iyi bir PSU alınabilir. (MasterWatt Lite 700w'ın fiyatına bakarak o yorumu yaptınız sanırım. Ben de bunu almanızı kesinlikle önermem zaten.)

Farklı bir PSU düşünürseniz, 500 TL'yi aşmayan şu üniteyi önerebilirim:
    urun.n11.com
    Raıdmax Cobra Rx-800ae-m 800watt 135mm Fan 80+ Gold Psu - n11.com
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/raidmax-cobra-rx-800ae-m-800watt-135mm-fan-80-gold-psu-P215765840

İşin mantık kısmı da göreceli. Şahsen PSU kalitesinden kısmam. Örneğin 500 TL'lik işlemci alırken, 700 TL'lik PSU alabilirim. Sonuçta tüm bileşenleri besleyen parça PSU'dur. PC'deki PSU, insandaki kalp gibidir. Kalp sağlıklı kan akışı sağlayamazsa vücuttaki diğer organlarda zamanla sorunlar oluşur. Ben olaya kendi bakış açımla yaklaştım. Elbette herkesin bakış açısı farklı olacaktır. Sizin mantığınıza nasıl uygun düşüyorsa o yönde bir tercih yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 26 Ocak 2019; 18:15:5 >

Ya hoca hani ben ne bileyim. Açıkça söylüyorum zaten, ben bu işten anlamıyorum, diye. Ülke psu cehennemi gibi dediysem kesinlikle çok haklıyım. Her türlü fiyat klansmanında her türlü seviyede psu var. Avrupada kimin satamadığı bir çöpü varsa Tr'ye yollamış anladığım kadarıyla. Senin 390'a aldığın silentstorm'un 550w'ı bile 420 lira ve benim wpc'den daha pahalı. Sen her nasıl ve nerden bulduysan 750'liği 390'a almışsın ki (lafım meclisten dışarı) anladığım kadarıyla avrupada bunların yüzüne kimse bakmıyormuş bile.

Neyse pc'mizi parçalarımızı yakmasın, oyunlarda performans düşüşüne sebep olmasın yeter. Kendisi bozulsun sıkıntı değil kendisinden başkasına zarar vermezse benim için yeterli.

Bu psu cehenneminde benim gibi bu işten anlamayan, pc'sini alıp evinde oturup single oyun çevirmek isteyen insanlar mahfolurlar. Parayı basıp en iyisini alacak gücümüz de olmadığına göre ben elimden geleni yaptım sıra şansımızda diyorum.

• aynen dostum sana katılıyorum aynı kalitede gelmiyor bende şans eseri araştırdım benim psu saglam çıktı iyi yani fiyatına göre performansı memnnun edici o yüzden karar senin ama senin dedigin psu buldumhttps://www.itopya.com/sharkoon-silentstorm-icewind-750w-80-plus-bronze-moduler-beyaz-psu/ inş işini görür iyi forumlar dilerim
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
    öncelikle edebinle konus!
    birincisi ben senin dostun degilim. ikincisi her yazilani okurum okuma ve anlamada sorunum yok. 15 senedir bu isin icinde olman neyi degistirir? Ben yazilana bakarim. Senin kasan veya herhangi bir sey burda onemli degil ki. Sen bir onceki mesajinda coolermaster daha sessiz calisiyor demedin mi? bende oyle degil diyorum. bunu soyleyebilmen icin ikisini yan yana koyup calistirman yada teknik verilerini karsilastirman gerekir. Sana db lerini yazdim zaten. Konu tartismaya acik, ta ki sen wpc alip test yapana dek..
    Salak sacma yanlis yonlendirme kim yapiyor? ben mi sen mi? senden rica ettim bir konu uzerine yorum yapmadan once biraz arastirma yap diye... tekrar mi yazayim buraya simdi herseyi?
    insanlari surekli saga sola cagiran ben miyim? discord skype bilmem nere... oraya gel atayim buraya gel yardim edeyim? bunlar forumda normal mi? biz senin ne onerdigini nereden gorecegiz? forumun amaci ne? burasi niye var? burda insanlar nasil yardim edebiliyor? senle bunlari tartisacak degilim zaten yazmayacaktim. yorumunu editleyip hakaret ettigin icin yaziyorum. Problem forumda degil bence..

Ben çagırdım insanlara önemli şeyleri hallediyorum adam o.c anlamıyor ayarlarını tek tek anlatıyorum yapıyor gidiyor desibel farkı dedigin gibi aşırı degil bunuda biliyorum bana sorarsan o kadar etkiside olmaz ama senin derdin ne onulamadım ben bir şey demedim yönlediriyorsun çagırıyorsun kimse gelmek zorunda degil isteyen gelir konuşuruz daha hızlı çözeriz diye çagırıyorum ben senin mantıgını anlamadım her üründe yazılanlar aynı şeyleri tam tamına vermez bunu ögren ürünlerin standartlarına göre böyledir yazar sen iyi oku içini önce ben sana demek istedigim şey bilmeden birinin hakkında atıp tutma önce gel konuş benle ögren bakalım neymiş kaç tane adamın işini 1 ayda bitecekken 2 3 gün içinde çözdüm hepside teşekkür etti gitti kimseyide bir yere zorla çagırmıyorum ve boşuna konuşma konuyuda uzatma ben kimseyede saygısızlık etmem yaptıgın yönledirmenin mantıgını söyledim sadece iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ST0RMHAWK -- 26 Ocak 2019; 19:18:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Elbette 500 TL ile 750w güç seviyesinde üst kalite bir PSU alınamaz ancak görece daha iyi bir PSU alınabilir. (MasterWatt Lite 700w'ın fiyatına bakarak o yorumu yaptınız sanırım. Ben de bunu almanızı kesinlikle önermem zaten.)

Farklı bir PSU düşünürseniz, 500 TL'yi aşmayan şu üniteyi önerebilirim: https://urun.n11.com/guc-kaynagi/raidmax-cobra-rx-800ae-m-800watt-135mm-fan-80-gold-psu-P215765840

İşin mantık kısmı da göreceli. Şahsen PSU kalitesinden kısmam. Örneğin 500 TL'lik işlemci alırken, 700 TL'lik PSU alabilirim. Sonuçta tüm bileşenleri besleyen parça PSU'dur. PC'deki PSU, insandaki kalp gibidir. Kalp sağlıklı kan akışı sağlayamazsa vücuttaki diğer organlarda zamanla sorunlar oluşur. Ben olaya kendi bakış açımla yaklaştım. Elbette herkesin bakış açısı farklı olacaktır. Sizin mantığınıza nasıl uygun düşüyorsa o yönde bir tercih yaparsınız.
    Konuyu hortlatmış gibi olacağım şimdiden herkesten özür dilerim kişiye özel msj atılamadığından buraya alıntılayarak yazıyorum.

@ehhalil hocam merhaba,

Dün bir konu açtım ama doğru düzgün yazan veya yardımcı olan olmadı. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/psu-tavsiyesi-fsp-coolermaster--140946041#140946041

Bu konumda belirttiğim 3 seçenekten hangisini almamı tavsiye edersiniz?

Sizin bu konu hakkında kapsamlı bilginiz olduğunu düşünüyorum. Konunun en altında biri high power psu tavsiye etmiş 4 seçenek arasında kaldım. Lütfen yardımcı olun bana.

Teşekkür eder, iyi günler dilerim.

• ImpossibleHeLL kullanıcısına yanıt
    Sharkoon 750w öneririm. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Aylardır kullanıyorum ve sıkıtısız çalışıyor. Herhangi bir zararını görmedim. Tam bir f/p ürünü kanımca.

Edit:Memleketimde elektrikler ayda 30 kez gidip geliyordur. Bunu belirteyim. Ayrıca ilerisi için değil sadece bugüne kadar olan dönem için konuştum. İleride başıma bir iş açar mı bilemiyorum. Ama şimdilik öyle bir izlenimi yok doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 26 Kasım 2019; 13:13:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QLBatiatus

Sharkoon 750w öneririm. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Aylardır kullanıyorum ve sıkıtısız çalışıyor. Herhangi bir zararını görmedim. Tam bir f/p ürünü kanımca.

Edit:Memleketimde elektrikler ayda 30 kez gidip geliyordur. Bunu belirteyim. Ayrıca ilerisi için değil sadece bugüne kadar olan dönem için konuştum. İleride başıma bir iş açar mı bilemiyorum. Ama şimdilik öyle bir izlenimi yok doğrusu.
    Bütçemi aşıyor hocam. Sharkoonun büteme uyan shp v2 modeli var 650w olan ama onu da pek kimse önermiyor. onun yerine corsair vs550 daha iyi diyorlar. high power 500w yada corsair vs550 alma düşüncem var şuanlık.
  • ImpossibleHeLL kullanıcısına yanıt
    Başka sitelerde de bulamadım. Umarım iyi bir psu bulabilirsiniz, iyi günler.Sharkoon 750w vs Coolermaster 700w

• quote:

Orijinalden alıntı: QLBatiatus

Başka sitelerde de bulamadım. Umarım iyi bir psu bulabilirsiniz, iyi günler.
    agam SilentStorm Cool Zero 650W 80 Gold Full Modüler modelini kullanıyorum

okadar millet yazı yazmıs okadar yazılanı okuduysan bunuda oku
    kasam nzxt h400i 4 adet 140mm aer rgb fan 1 adet 10mm egzoz fanım var birde r5 2600 sogutucusu var gece yatarken kasamı kapatan insan değilim yeri geliyor 1 ay hıc kapanmadıgı oluyor 0 ses hani uyurken dısardan rüzgar sesi varya ona benzer ses bile yok

psu okadar güzel ve kaliteli psuda 2 adet şarter var 1.si yüke göre fanını calısması için 2.si pc kapayında psu fanı 1 adet daha calısıp pc komple kapandıktan sonra psu sogutup öle kapanıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.