Şimdi Ara

shared object dosyaları nasıl açılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. öncelikle şunu belirtmek istiyorum. programlama konusundan hiç anlamam, fakat daima ilgimi çekmiştir. beceremem diye elimi bulaştırmadım. bir şeylerin içine girip o ne, bu ne diyerek karıştırmayı severim.

    kullandığım telefondan çekilen fotoğraflarda bir problem olduğunu düşünüyorum. aşırı sıkıştırma var. renk ayarları da garip.

    telefonun kullandığı kamera dosyalarını buldum. bunların bazıları .so dosyası. library klasörünün içindeydi. zaten isimleri de libxxx.so şeklide. sanırım object file imiş. bazıları da .apk dosyası.

    library komutu ile herhalde bu dosyalardanki yazılanlar çağırılıyordur. library nin çağırma işi yaptığını biliyorum bir tek.

    her neyse fazla uzattım. bu .so dosyalarını açıp, karıştırmak istiyorum. açtıktan sonra araştıra araştıra neyin ne işe yaradığını öğrenebilirim belki de.

    nasıl açabilirim? ya da dosyaları paylaş biz bakalım derseniz o da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 18 Şubat 2012; 1:01:12 >







  • Onlar windowstaki dll dosyalarının linuxtaki karşılıkları. Maalesef içi açıp karıştırılmaz çünkü çalıştırılabilir binary dosyalardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Onlar windowstaki dll dosyalarının linuxtaki karşılıkları. Maalesef içi açıp karıştırılmaz çünkü çalıştırılabilir binary dosyalardır.

    olmayacak bir mantık kurayım peki binaryden terse gidilebilir mi?
  • .so dosyalaır, bir programın içinden yüklenip çalıştırılacak dosyalardır. yani sizin ilgi alanınıza girmez.

    bu dosyaları kullanmak için, ilgili sahred object'lerin refearnsını bilmeniz gerekir. örneğin, libpthread.so dosyası, içinde hangi fonksiyon var, nasıl çağrılıyor?

    bu dosyalar iki türlü kullanılır. statik kullanımda, derlerekn oluşturulan kodun içine denir ki: "ey çalıştıran sistem, bir yerlerde bir xyz.so dosyası var, o dosyayı bu programa ekle". İşleten sistem, dosyayı bulur ve içindeki sembolleri asıl programa ekleyip relokasyon denen işi yapar. böylece so içindeki kodlar başka uygulamalar tarafından kullanılabilir.

    bunun bir iyi tarafı şudur. linux/unix sistemleri, bir sürü shared object dosyasındaki kodu bellekte tek bir defa tutabilir. Böylece bir sürü program aynı kodlar için gereksiz bellek harcamaz. anyı ram'deki kod, bir sürü kod tarafından sorunsuz kullanılır ve performans ile bellekten kazanılır.

    bir diğer yol ise, dlopen() fonksiyonu ile bu dosyalar açılıp, içlerindeki semboller teker teker yüklenerek yapılandır. buna dinamik yükleme, bağlama denir.

    her ikiside orta seviye programcılık teknikleridir ve kod yazanlardan başkasını pek fazla ilgilendirmez.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDB DOSYALARI NASIL AÇILIR??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.