Şimdi Ara

SHAQ NEDEN FAUL ÇİZGİSİNDE BAŞARISIZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki sanctus bu davetini kabul ediyorum

şimdi chris mullin i iki dönem ele alacaz.chris mullin in golden state yılları inanılmazdır.golden state in meşhur üçlüsü ''RUN TMC'' si (tim hardaway,mitch richmond,chris mullin) zamanında 1991 den 1993 e kadar batı yarı finallerine yükseldiler.çok süper basketbol oynarlardı ama iki seferde de shawn kemp li seattle a boyun eğdiler.(he bu arada shawn kemp e parantez açıyım 19 yaşında 1989 da draft oluduğu zaman yuhalanmıştı.fakat sonra görüldü kü yuhalayanların bi şey den çakmadığı ortaya çıktı)shawn kemp nba tarihinin en güçlü en atletik 2-3 oyuncusundan biridir.1989_2000 yılları arası süper oynamıştır 2001 de uyşturucu yüzünden kariyeri batağa saplanmıştır.shawn kemp smaç vurduğu zaman shaquille o'neal a karl malone a charles barkley e yerleri öptürürdü.eğer shawn kemp smaç yapmaya geliyosa ya önünden kaçacaksın ya da yeri öpmeye razı olacaksın derdi meşhur lakers ın spikeri chick earn.1996 yılındaki finallerin 3 üncü maçında rodman ın üzerinden ters smaç vurup rodman ın kafasına oturması hala unutulmaz.hala da çok gülerim şamaroğlanı yapmıştı rodman ı.
    şimdi jeff hornacek in 1987 ile 1992 phoneix teki kariyeri 1994 ile 2000 utah ta oynadığı kariyere 2 gömlek fazla gelir.utah ta da o kadar iyi oynamasına rağmen phoneix teki performansını yakalayamamıştır.john starks jordan ı hiç sevmez.new york katili jordan la çekişmleri inanılmazdır.fakat 1991 1992 1993 te jordan lı chicago starks l ı ewing li new york u her seferinde elemeyi başarmıştır.john starks 1994 senesinde o kadar iyi play off lar geçirmesine rağmen houston la oynanan tedin maçta elinin titremesinden dolayı şampiyonluğu new york houston a hediye etmiştir.(tabi olajuwon ewing i deniz e döktü onu da unutmayalım)

alonzo mourning çok severdim ta ki şampiyonluk uğruna takımını satıp daha sonra yüzsüzlük yapı o'neal ın yedeği oluncaya dek.(şimdi hemen hatırlayalım böbrek hastası sean elliot iki sefer basketbolu bıraktı ama yılmadan geri döndü san antonio yu bırakmadı ve 1999 da şampiyonluğunu aldı.)

1992 draftının 1 numarası O'neal 2 numarası alonzo mourning ti.o zaman dedim bunların arasındaki çekişme sayesinde nba canlanacak dedim.nitekim 2000 yılına kadarda çok iyi bir reakbet yaşandı aralarında.
    ta ki mourning şampiyon olmak uğruna o'neal ın arkasına yerleşti hemen belli oldu ne mal olduğu.şimdi bu kategoriye payton ı malone u sokmak lazım ayrıca.(aynı şekilde reggie miller ı john stockton ı ve sean elliot ı da bi o kadar kutlamak lazım.gerçekten takımın sevenler bunlar.)ha şöle olsa miami zorla satsa mourning i tamam ama adam kendi takasını istedi ki miami o hastayken bile ona duyduğu güveni belirtmişken.

jason kidd e gelince dallas ta iyi di bu eleman1994 ten 1996 ya kadar.daha sonra phoniex e mark west doug smith karşılığında takas oldu ve aynı sene seattle la karşı batı yarı finalinde kapıştılar ve elendiler.

tabi sanctus şimdi chris mullin in yanına detlef schrempf, rex chapman , dennis ''3d'' scott gibi şutörleri de eklemek lazım.yalnız dennis scott ta 1995 finallerinde houston a karşı tutuk oynamıştı.

aynı şekilde hersey hawkins te 1996 finallerine chicagoya karşı tutuk oynadı.(seattle biraz da bu yüzden kaybetti finali)

daha sonra michael jordan ın 1998 play off larında attığı hücüm faullü basketle utah karşısında şampiyon yaptığını gördük.(bryon russel ı sağ eliyle itti ama hakemler devam dedi.tabi malone da son iki dakkada serbest atışları kaçırdı ve chicago şampiyon oldu.)ha unutmadan 1996 senesinde chicagonun 72-10 luk inanılmaz rekoruna tanık olduk.jordan ın oynadığı en iyi sene diyebilirim istatistikleri açısından.1988 de 37.5 lik sayı ortalaması ile oynadı ama sadece kendine oynadı.yalnız jordan lı chicago nun 1990 larda yaptığı iki sefer tree peat te de jordan ın bütün rakiplerini psikolojik olarak ezdiğini unutmayalım.

evet sanctus şimdilik bu kadar söyliyim sen öle bir yerlerden konu açarsın ben devam ederim.

• ben 95 ı hatırlarım yada bosver 95 i kobeyle shaqın 3 yzuk taktıgı donemı ,76 ersin neredeyse sanpıyon olacagı yılı,94 draftını ve 90-2006 arasın cok ıyı hatırlarım jordanın o ınanılmaz soguk kanlılıgını,mutambonun 3 super savunması ve bloklarını 2000 salm dunkı hıc unutamam
  • tenis topuyla serbets atış çizgisine geç.. bakalım nooluyo
  • biraz da verdiği önemin etkisi acaba shaq hiç bu eksikliğini geliştirmeye çalıştı mı o da tartışılır
  • ben yanlış ağırlık çalıştığından dolayı böyle olduğunu duymuştum ama kendi düşüncem de bu:elleri çok büyük top ona bir portakal gibi geliyor portakalı normal birinin atma olasılığı az shaqında topu gerçi onun gibi eli büyük olanda vardır ama olsun shaq diğer özellikleriyle b kusurunu kapatıyor. o nba nın en iyi pivotu
  • shaq ın eli cok buyuk olduu icin top eline sığmıyor bu uzden de topu iyi kavrayamıyor (cok ciddiyim)
  • çok basit bi topik %70 doğru ya ulaşılmış
  • topik nedir yahu....hadi anladım türkçe yazmıyorsunuz ama bari ingilizcesini doğru yazın....
    quote:

Orjinalden alıntı: __RasHeeD__

çok basit bi topik %70 doğru ya ulaşılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetepab -- 24 Haziran 2006; 1:13:01 >
  • konusu geçmişken tpiği yukarı alayım
  • Shaq faulleri atamamasının daha doğrusu Shaq gibi kalıplı oyuncuların neden atamadığını ben açıklayayım ;

Shaq,DeSagana Diop,Carlos Boozer vs. gibi oyuncuların elleri çok kaba olur.Bu yüzden topu tutuşları,atış şekli falan zorlaşır.O sert,kaba ve büyük ellerle de yüzdeli şut atmakta çok zorlaşır.Nedeni kısaca bu.
  • sadrazam adlı arkadaşta maşallah ne laflar sölemiş Ondan fazla nba yi bilen yokmuş

şahsen ben 98 de takip etmeye başladım ama 80 lerin başından itibaren bütün maçların videolarını izledim...

adam drexler,mchale,isiah thoması sadece bn bilirim dio hayır olabilir belki en fazla bilgiye o sahip olabilir ama bence bunu başkasının sölemesi daha doğru ayrıca nba'yi 2-3 senedir takip edip olağanüstü şekilde bilgiye sahip olanlarda wardır

• quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

sizce shaq neden faulleri atamıyor?

uzunların çoğu iyi serbest atış atamaz fakat shaq ınki felaket:)

Hep pota dibinden atış kullandığı için olabilir. shaq ın biraz geriye gidip potaya bakıp attığı çok nadirdir.faul çizgisini düşünürsek shaq a göre baya uzak

nba en ıyı serbest atıs atan 2 oyuncuda nba en uzunları.shaq bende calısmadıgı ıcın oluyor dısıplınsız galıba
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Shaq faulleri atamamasının daha doğrusu Shaq gibi kalıplı oyuncuların neden atamadığını ben açıklayayım ;

Shaq,DeSagana Diop,Carlos Boozer vs. gibi oyuncuların elleri çok kaba olur.Bu yüzden topu tutuşları,atış şekli falan zorlaşır.O sert,kaba ve büyük ellerle de yüzdeli şut atmakta çok zorlaşır.Nedeni kısaca bu.

2 saattir millet ne dio:S sanki herkes farklı bişey soyluyoda bu bze oğretio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper440 -- 11 Ekim 2007; 17:24:02 >

• Sana öğretmiyorum.Benim anlattıklarımı anlayamazsın zaten !

Adama bak ya.Yorum yapıyoruz ona bile karışıyor.Sana sorucak değilim burada !!!!

Başkalarına laf atıcağına önce adam gibi yorum yap konuyla ilgili !!!! Daha Türkçe'yi bile adam gibi yazamayan adamdan ne beklenir ki zaten !!!

Bir bu konuyu kirletmemiştin.Bunu da kirlettin.Seni buradan tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elevator -- 11 Ekim 2007; 18:43:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

sadrazam adlı arkadaşta maşallah ne laflar sölemiş Ondan fazla nba yi bilen yokmuş

şahsen ben 98 de takip etmeye başladım ama 80 lerin başından itibaren bütün maçların videolarını izledim...

adam drexler,mchale,isiah thoması sadece bn bilirim dio hayır olabilir belki en fazla bilgiye o sahip olabilir ama bence bunu başkasının sölemesi daha doğru ayrıca nba'yi 2-3 senedir takip edip olağanüstü şekilde bilgiye sahip olanlarda wardır

kendine çok güvenme
    sadrazzam benim bu forumda gördüğüm en derin bilgiye sahip birkaç arkadaştan biri
    eğer sen çok iyi bilseydin senin çok şey bildiğininde farkında olurdum ama farkında değilim demekki........

80lerin başlarından itibaren bütün maçları izledin öyle mi?1 sezonda 82 maç yapılıyor,hadi üstünede 18 maç play off koy,kabaca bunu 20 takım sayısıyla çarp birde 80'den bugüne 27 sezon geçti bununlada çarp 54000 eder ve sen 54000 video izledin öyle mi?hadi 14000 indirdim 40000 maç videosu
    böyle bi arşiv nba.com'da bile yoktur

üstelik bu kadar maç izlemene bu kadar çok oyuncu bilmene rağmen nickinde pau gasoll,bak bu ilginç işte

• atmayı bilmiyor da ondan atamıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

tenis topuyla serbets atış çizgisine geç.. bakalım nooluyo

süper bi yaklaşım
  • top hafif geliyor olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

sadrazam adlı arkadaşta maşallah ne laflar sölemiş Ondan fazla nba yi bilen yokmuş

kendine çok güvenme
    sadrazzam benim bu forumda gördüğüm en derin bilgiye sahip birkaç arkadaştan biri
    eğer sen çok iyi bilseydin senin çok şey bildiğininde farkında olurdum ama farkında değilim demekki........

80lerin başlarından itibaren bütün maçları izledin öyle mi?1 sezonda 82 maç yapılıyor,hadi üstünede 18 maç play off koy,kabaca bunu 20 takım sayısıyla çarp birde 80'den bugüne 27 sezon geçti bununlada çarp 54000 eder ve sen 54000 video izledin öyle mi?hadi 14000 indirdim 40000 maç videosu
    böyle bi arşiv nba.com'da bile yoktur

üstelik bu kadar maç izlemene bu kadar çok oyuncu bilmene rağmen nickinde pau gasoll,bak bu ilginç işte

yazıyı biraz daha iyi oku ben nba hakkında aşırı derecede bilgili olmadığımı ama iyi bir takipçi oldumu söylemeye çalışıyorum,ayrıca sadrazamın bilmedğini değil hatta belkide en iyi o biliyordur ama bunu ona başkalarının sölemesini gerektiğini düşündüğümü ssöyşedim....

maçların videolarını izledim dedim bazılarının 10 ar dakika. bazılarının ise bütün maçları...

kaynakta 22 yaşında efes altyapısında oynamış abimdir 80 lerin bütün maçları olmasada baya maç war

bayram nedeniyle bi süre olamicam herkeze iyi bayramlar

• ELLERİNE GÖRE TOP KÜÇÜK ONDAN DOLAYI FAULLERİ KÖTÜ YÜZDE İLE ATIYOR. SADECE SHAQ DEĞİL DİĞER ÇOĞU UZUNDADA AYNI PROPLEM VAR. BİRAZDA ÇALIŞMAK LAZIM. MESALA SHAQ 2000 YILINDA YÜZDE 50-60 ARASINDA ATMAYA BAŞLAMIŞTI. ZATEN ARTIK SHAQ OLAYI BİTMİŞTİR. BUNDAN SONRA BENCE İLK BEL OLARAK DÜŞÜNÜLMEMESİ LAZIM
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.