Şimdi Ara

SG3525 AŞIRI AKIM KORUMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çizdiğim oto amfisini biraz daha modlayarak ay başına kadar daha güzel bir hale getirmeye çalışıyorum en son olarak devreye hoparlör için geçiktirici ve dc kaçak koruması ekledim.şimdi mosfet koruma devresi ekleyeceğim.

birde smps çıkışına aşırı akım koruması eklemek istiyorum.tl 494 de böyle bir özellik var ama sg3525 de böyle bir özellik varmı acaba.elinde devre olan varsa veya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

birde amfiye ne gibi bir özellik ekleyebilirim fikirleri bekliyorum

• sg3525 Datasheetine baktım fakat koruma göremedim.
  • hocam koruma olarak şöyle birşey düşünüyorum.

sg3525 in 10 nolu pini shutdown pinidir. şaseye bağlanmadığında entegre pwm üretmeyi kesecektir.

bura ile ilgili bir uygulama düşünüyorum.ama asıl sorun aşırı akım çekildiğini nasıl anlayacağım
  • Bir optocoupler kullanarak. Opto nun led tarafını çıkışa bağlayaraknormal çıkış voltajında ledi yakarak optoyu tetikleyecek şekilde ayarlarız. Tetiklenen opto H pozisyonda kalarak10 nolu pini aktif tutar.

Çıkıştaki besleme azaldığında led sönerek transistörü pasif hale soker ve 10 nolu pin şeseye düşerek PWM i keser.

Umarım aklımdakini ifade edebilmişimdir. Sanırım arkadaşlarımız bu fikri bir adım daha ileriye taşıyarak daha iyi fikirler vereceklerdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Bir optocoupler kullanarak. Opto nun led tarafını çıkışa bağlayaraknormal çıkış voltajında ledi yakarak optoyu tetikleyecek şekilde ayarlarız. Tetiklenen opto H pozisyonda kalarak10 nolu pini aktif tutar.

Çıkıştaki besleme azaldığında led sönerek transistörü pasif hale soker ve 10 nolu pin şeseye düşerek PWM i keser.

Umarım aklımdakini ifade edebilmişimdir. Sanırım arkadaşlarımız bu fikri bir adım daha ileriye taşıyarak daha iyi fikirler vereceklerdir.

hocam süper bir fikir ama burda önemli olan ledin önüne konulacak ön dirençtir. bunuda deneme yanılma yöntemiyle bulabiliriz.

• Voltajı bilmediğimden yazamadım. Led direncini hesaplamak içinhttp://hyperelektronik.com/led.htm

--------------------------------------------------------------------------------

Bu arada amfi için fikir demişsin şuna bir bak işte fikirhttp://hyperelektronik.com/led.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 29 Eylül 2007; 23:24:33 >
  • aslında bu yöntemin pek işe yarayacağını sanmıyorum neden dersenin.

1.si smps ve geribeslemeli bir devre olduğu için çıkışş voltajı yük nedeni ile düşse bile smps onu tamamlayacaktır.bu nedenle baksettiğiniz yöntem sadece çıkışın kısadevre olması durumunda aktif olacaktır

2.si ise devre çalışmadan opto aktif olmayacağı için entegre asla pwm üretmeyecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada tehlikeli olan çıkış voltajının geri besleme ile tamamlanamayacak kadar düşmesi olacaktır işte tam bu sırada koruma devreye girer zaten daha öncede ihtiyaç yok.
  • Melih abi çıkış voltajı geri besleme ile tamamlanamayacak kadar düştüğünde koruma devreye girer ama daha oncesinde devre ilk çalışağı zaman sg3525 in 10 nolu ayağı(shutdown) çıkıştan voltaj alamayıp iletimde olmayan optaya bağlı olduğundan haliyle shutdown - ye bağlı olmayacak pwm uretemicek haliyle çıkışta voltaj da olmayacak.yani bence bu opto kuplorlu koruma devresini sg3525 çalıştıktan sonra devreye girecek şekilde tasarlamak gerekmezmi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jhoosen

Melih abi çıkış voltajı geri besleme ile tamamlanamayacak kadar düştüğünde koruma devreye girer ama daha oncesinde devre ilk çalışağı zaman sg3525 in 10 nolu ayağı(shutdown) çıkıştan voltaj alamayıp iletimde olmayan optaya bağlı olduğundan haliyle shutdown - ye bağlı olmayacak pwm uretemicek haliyle çıkışta voltaj da olmayacak.yani bence bu opto kuplorlu koruma devresini sg3525 çalıştıktan sonra devreye girecek şekilde tasarlamak gerekmezmi.

SG3525 in datasheet'ini sağlıklı olarak kontrol etmeyip nette dolaşan hazır smps devrelerine gore yorum yaptığım için yanlışlık olmuş.SG3525 in 10 nolu ayağı zaten adı ustunde shutdown ve pwm uretmesi için direk gnd ye bağlanması gerekmiyor.tam aksine shutdown'a + voltaj gelince pwm yi kesiyor.yani smps li ampli devresinin çıkış katında oluşacak kısa devre için kullanılabilecek bi özellik.ben buşekilde bi test yaptım yani 3525 in 10 nlu ayağına + voltaj verdim pwm yi kesti.şimdi bu özelliği tam olrak kullanabilmek için amplinin çıkış katına kısa devre koruması ekleyip kısa devre oluştuğunda shutdown'a + voltaj verip pwmyi kesicek bi devre tasarlamaya çalışıyorum.bitince devreyi foruma eklerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.